Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Come let's pray for the weekend, babe.

Publicerad 2008-05-30 06:14:01 i Allmänt

I eftermiddag sätter jag mej på tåget och åker hem. Ska bli så roligt i helgen! Men vad Gisledagarna beträffar så håller jag verkligen med Lotta - det är ju förfesterna som är nåt att ha. Å andra sidan brukar dom alltid vara så grymt trevliga, så det är skäl nog att vara festsugen. :)

Ska till och med bli roligt att åka tåg idag! Haha. Och jääävlar vad jag ska gosa in mej i Bonds päls när jag kommer hem ikväll.

Hoppas helgen kommer kännas lika bra som resten av veckan nu. Ha det så bra allihop!

PS. Jag köpte plattången igår, gissa vem som kommer vara piffigast i byn?

Konsumtionsfnatt.

Publicerad 2008-05-28 19:46:47 i Allmänt

Tänkte göra som modebloggarna här och lista lite "cravings" och sånt som man bara mååååste ha! Fast jag tänker inte lista några kläder, eftersom jag är ganska nöjd med shoppingrundan jag gjorde igår. Det blev två par capribyxor, två toppar, en klänning, ett linne, två par skor, lite hårprodukter och lösögonfransar. (Orkar dock inte ta kort på allt, så ni får uppleva plaggen på riktigt nån gång.)

Men nu var det ju som sagt inte kläder jag skulle skriva om, utan andra saker.

Jag vill läsa:

image149

Visserligen kan man nog inte bli annat än besviken eftersom debuten, Snabba cash, var bästa svenska läsupplevelsen på år och dar. Men jag är ändå spänd på den fristående fortsättningen!

image150

Ännu ett relationsdrama från författaren till bland annat Tusen skärvor tillit.


Jag vill bli snygg:
image151
Min plattång är sliten efter fyra års lång och trogen tjänst. Här är senaste modellen från Ga.Ma som tydligen ska vara bästa tången ever. Den ska jag verkligen investera i!

Jag är nördig:

image152

Som ni kanske vet är Silver Fang ren och skär barndomsnostalgi för mej. I den här specialutgåvan får man den oklippta versionen, och många bitar lär ju falla på plats. (Den var för blodig för att visas för barn i Sverige nämligen, och fick en brutal nedklippning, vilket gör att vissa grejer i den version jag sett är helt ologiska.) Kollade dessutom på klipp på youtube igår för att se hur det kändes med japanskt tal istället för svenskt och faktiskt så kändes det ungefär hundra gånger bättre. Ska bli skönt att slippa Peter Harrysons röst till 70 % av hundarna, haha. Åh, jag längtar tills jag kan bädda ner mej i soffan och följa kampen mot Akakabuto ännu en gång! (Med massor av material jag aldrig sett förut, dessutom.)


En bra vecka!

Publicerad 2008-05-27 12:30:29 i Allmänt

62179-148

Kan inte alla ha såna här bilder på Facebook, istället för att vara så himla snygga hela tiden? Jag tror jag ska byta.


Ja, hittills känns det som att den här veckan är väldigt bra (peppar, peppar). Igår på repet gick det skitbra, vi körde igenom allt material och rösten höll förvånansvärt bra, trots att jag inte sjöng upp. Jag MÅSTE göra det på spelningen. 2 x 60 minuter ska vi köra, det blir grejer det!

Och idag har bänkdiskmaskinen installerats och jag känner mej helt lyrisk. Tror att den ska funka dessutom (det är ju ett plus), men jag ska vänta till ikväll med att testa. Uppdatering på den fronten kommer!

Dagens motionsrunda är precis avklarad, idag tangerade jag "rekordet" på 40 min, det känns riktigt gött! Har inte lyckats pricka tiden sen Carina och Jonas var här (där ser man vad lite sällskap kan göra med motivationen), så det var skönt att äntligen fixa det. Har dessutom märkt att jag orkar mer när jag varit vaken i några timmar och ätit frukost, vilket ju är ganska logiskt.

När jag skrivit klart det här ska jag ta en dusch och sen åka in till stan för lite shopping. Ska bli roligt att unna sej.

Dessutom längtar jag ihjäl mej efter helgen, det ska bli så KUL att åka till mitt älskade Gislaved. Var ju där igår när vi repade, men det fanns inte tid att hälsa på familjen så jag ringde aldrig och sa nåt. Men på fredag så. :)

Hoppas nu att den braiga känslan över veckan håller i sej. Och att ni också mår fint!

Kraaaam.

Allanrop.

Publicerad 2008-05-26 12:35:39 i Allmänt

(När jag gick på lågstadiet trodde jag det hette Allan-rop, och undrade alltid vem Allan var.)

Hej alla vänner!

Vad ska ni göra i helgen? Kommer ni kanske befinna er i
Gislaved? Det är ju Gisledagarna, och man kan bara inte missa det, hur uttjatat det än må vara. Hursomhelst så vill jag väldigt gärna träffa er. Vill ni umgås med meeeej? Ni har mitt nummer.

Saknar er. Hoppas vi ses!

Idag är det meningen att fastighetsskötaren ska installera en ny köksblandare. Hoppas verkligen att det blir av, för det betyder att jag äntligen kan börja använda min bänkdiskmaskin. :D Största befrielsen nånsin.
Alldeles strax ska jag sätta igång med husligheterna. Köttfärssås, fläskpannkaka och ugnsbakad falukorv ska jag laga, är det tänkt. Underbart att ha massa färdiga portioner i frysen sen.

Fick en lugn jobb på nattet och kunde ta igen mej ordentligt, så jag känner mej riktigt pigg idag. Härliga tider! Det kan behövas ikväll när vi ska repa. Imorgon ska jag lyxa till det ordentligt med sovmorgon och shopping. Inte så pjåkigt alls.

Nu beger jag mej till köket, ha det fint!

Åtta och en halv.

Publicerad 2008-05-25 23:45:02 i Allmänt

Ja, bara åtta och en halv timme kvar på långpasset. Känns bra. Hoppas jag kan vila mej lite på soffan, dom senaste två nätterna jag jobbat har varit väldigt vakna.

Imorgon tänkte jag använda min lediga dag till nåt finurligt, nämligen att laga en massa mat och frysa in. Smart va? Eller massa och massa... en del iaf. Så himla husligt, i vilket fall som helst.

Men det är klart, jag kan ju inte stå i köket hela dagen. Det ska repas också. Vilket verkligen behövs, för vi har en spelning 7 juni! :D Gud vad jag längtar.

PS. Dan har fixat och trixat med min blogg som ni ser. Visst är det fint?

Gårdagen.

Publicerad 2008-05-24 10:18:38 i Allmänt

Det blev en fin begravning med mycket fina blommor och jättevacker sång. Trots att det såklart var väldigt sorgligt kändes det bra att träffa Anna-Lena och Niklas. Dom är ju verkligen som släkt för oss, även om vi inte ses så ofta. Extra roligt var det att äntligen få träffa Niklas lille son, Melker. Hoppas att vi ser mer av dom i sommar.

Sitter på jobbet nu och alla sover... det är rätt segt och tråkigt. Men jag går bara till 15 idag så jag hoppas att dagen går fort.

Ikväll hejas det självklart på Charlotte Perelli. Daniel är snäll och går med på att låta mej bestämma över teven, så länge han får fri tillgång till datorn. Haha.

Känns det förresten inte lite uppgjort att Ukraina ska vinna?

Då var det dags...

Publicerad 2008-05-22 23:48:31 i Allmänt

Ja, imorgon är det begravning och jag vet inte alls hur jag kommer reagera. Det kan man ju aldrig veta i förväg, visserligen. Jag hoppas i alla fall att det inte blir några fler begravningar på mycket, mycket länge nu.

På tal om ingenting så var jag inne på Bonds uppfödares hemsida (det är jag ofta) tidigare ikväll och nu ska hon minska antalet hundar på kenneln och säljer därför två "färdiga" hanhundar, Johnny och Joppe. Det är väldigt lockande... men nej, jag har varken ekonomiska eller tidsmässiga resurser för ett sånt åtagande nu, så det vore inte rätt. Får hålla ut till nästa sommar. Och nästa helg får jag träffa den finaste hunden av alla.

Ska sova nu så att jag är någorlunda pigg imorgon. Natti.

Mittinatta.

Publicerad 2008-05-22 01:15:19 i Allmänt

Jobbnatt igen... Skulle inte börjat förrän 21 ikväll, men fick hoppa in redan vid 19 eftersom en blivit sjuk. Men det är rätt gött, då kan jag ju gå tidigare vid andra tillfällen.

Så vad har hänt sen senast då? Har lyckats sälja min Orbitrek! Mycket skönt. Det var snabba ryck, en tjej ringde och frågade var jag bodde och om hon kunde komma på en gång. Känns väldigt bra att ha det ur världen, och jag ångrar mej inte det minsta. Det var verkligen inte min träningsform, helt enkelt. Nej, tacka vet jag mitt joggingspår. :) Men när lönen kommer nu så måste jag faktiskt pallra mej in i Geråshallen och skaffa mej ett träningskort. Får dessutom friskvårdsbidrag av jobbet, så det finns ingen anledning att inte göra det. Det är dags för lite variation.

Idag gick jag lite ärenden på stan, ville bland annat hitta en schysst Mors Dag-present. Jag tror att jag vet vad jag ska köpa nu... Handlade lite till mej också, ett linne och en tröja på Gina tricot och lite duschcreme på H&M. Det sistnämnda var rätt onödigt. Jag får såna hang-ups på vissa saker; ett tag var jag helt tokig i att köpa trosor med roliga mönster. Vet inte hur många "3 för 99"-erbjudanden jag nyttjat på Lindex. Nu har jag lugnat ner mej med underkläderna, nya grejen tycks istället vara duschcreme. Nu FÅR jag inte köpa mer förrän det jag har är slut. Och det lär ta ett tag... Undrar vad jag får dille på nästa gång?

Har inte så mycket roligt att berätta annars, snarare tvärtom. Ska på min gudfars begravning på fredag, vilket förstås känns tungt. Mycket på grund av alla minnen från pappas. Men det blir förhoppningsvis en fin stund. Och så känns det bra att få träffa familjen också, även om det är under tråkiga omständigheter.

Nu blommar löken.

Publicerad 2008-05-19 19:06:01 i Allmänt

Kan fortfarande inte riktigt förstå vad jag gjorde idag.

Skrev ju för ett tag sen om att jag hade kört vid Korsvägen och var mäkta stolt över det. Idag har jag kört inne i smeten, utan att ens veta vart jag skulle. ENSAM! Fick lite lätt panik när Barbro frågade om jag kunde köra en av dom boende till Sahlgrenska. Men man har ju liksom inte så mycket val, så med hjärtat i halsgropen var det bara till att sätta sej i bilen. Men allt gick bra! Vi åkte till sjukhuset, och efter det ville personen i fråga åka till sin lägenhet en stund. När jag sedan skulle tillbaka till jobbet hade jag ingen aning om var jag befann mej överhuvudtaget utan fick hitta tillbaka på egen hand. Det var jävligt skönt när det var över, men jag gjorde det!

Och nu är jag rätt nöjd med mej själv. Att övervinna rädslor är som sagt en oslagbar känsla, även om jag haft körkort i snart fem (!) år och borde ta sånt här med en klackspark.

Så vad händer ikväll? Ingenting alls. Jag har inga måsten idag, jag bara är. Det är så skönt.

Taadaaa!

Publicerad 2008-05-18 23:54:09 i Allmänt

Okej, här kommer beviset på att jag blivit en glasögonorm. (Haha, tänker på det där avsnittet av Bert där han får reda på att han måste skaffa brillor och dagdrömmer om hur han blir trackad av Klimpen och om hur värsta nationella insatsstyrkan gör ett tillslag mot honom. Ledaren för styrkan går slutligen fram till Bert som ligger skräckslagen på marken, pekar på honom och säger "You got... glejsouugoon." SJUKT kul.)

Som jag varnade för tidigare idag ser det ut som att bilderna är tagna för tidningen Sunk & Skabb, men hav överseende. Det är såhär jag ser ut.

62179-146

Dom svarta bågarna som är lite mer neutrala. Märke: Jasper Conran.

62179-147


Dessa rosatonade bågar tänkte jag att jag skulle ha lite mer till festliga tillfällen, men både Carin och Daniel tycker att dom här är finast, så jag kanske ska ha dom som vardagsglasögon också? Märke: Missoni


Jag skulle ha sovit för längesen, men så går det när man är plikttrogen. Och till vilken nytta, ni kommer inte läsa det här förrän imorgon ändå. Nåja, hoppas att ni haft en bra helg! Det har jag. Nu är det 55-timmarsvecka som väntar, så det är bara att bita ihop. Och sova! Godnatt. :)

Håll ut!

Publicerad 2008-05-18 16:04:44 i Allmänt

Nu är brillbilder tagna, men naturligtvis gav batterierna till digitalkameran upp när jag skulle föra över bilderna till datorn. Så nu har jag satt dom på laddning, det blir alltså till att ha tålamod en liten stund till. ;) Och förbered er för all del på bilder på en osminkad bloggskribent i myskläder. Vet att det är dåligt av mej att inte piffa lite inför denna högtidsstund, men jag har en del annat att pyssla med idag.

Vilket jag tycker är rätt duktigt av mej, eftersom jag var ute igår. Hängde med Vanessa på förfest till hennes bror (som f.ö. hade en grym lägenhet) och sen gick vi till Ferdinand och Excet. Helt okej, vi fick stilla vårt danssug. Men det var helt klart trevligast på förfesten, borde träffa V lite oftare. Varför gör jag inte det?

Idag vaknade jag redan klockan tio, men jag låg och drog mej till elva. Orkade imponerande nog jogga också! Och ja, jag säger imponerande för jag tycker att 43 min är en rätt hyfsad tid dagen efter. :) I eftermiddag har jag städat toaletten, plockat lite och burit (!) ner min Orbitrek till förrådet. Ja, det är faktiskt adjöss med den nu, jag använder ju den inte längre. Trivs mycket bättre med att träna som jag gör nu. Har satt ut annons på Blocket, men kan ju göra lite reklam här också. Nån som är intresserad av att köpa? 800 bagis vill jag ha.

Nu ska jag bara dammsuga och gå till sopsorteringen med en massa skräp, sen räcker det med städning för idag. Längtar just nu mest efter att en viss person ska sluta jobba 17.30, så att vi kan ha världens gosigaste kväll.

Återkommer senare med bildbevis!
(På glasögonen, inte goskvällen. Haha.)

Två väldans bra grejer.

Publicerad 2008-05-16 00:07:54 i Allmänt

- Hämtade brillorna idag. Jag är så NÖJD! För att dom är riktigt snygga, givetvis, men framför allt för att jag känner mej som en supermänniska med dom på. Äntligen kan jag se ordentligt. Det är först nu när allt blir knivskarpt som jag inser hur kass synen egentligen har varit. Till och med stora skyltar har ju varit blurriga. Faktiskt rätt skrämmande... Men nu är den tiden förbi. Får se lite hur mycket jag kommer att använda glasögonen, linser är onekligen mer bekvämt. Har dock hållit mej ifrån dom nu eftersom jag varit krasslig. Anyway, jag kan seee!  :D(Bilder kommer nån gång i helgen.)

- Jag ska få en bänkdiskmaskin!!! Det är som högsta vinsten. Min schyssta kollega har inget behov av sin längre och skänker den därför till mej. Snacka om dagens hjälte. Sen är frågan hur man kopplar in vattnet till den, men det ska jag nog kunna luska ut.

Jag slipper vara blind, och jag slipper diska. Livet är skönt just nu. Visserligen har jag inte diskat sådär jättemycket på sistone eftersom det blivit Daniels uppgift. Men det betyder ju bara ännu mer flyt för min del - nu får vi hitta en annan uppgift till honom och jag blir av med ännu en tråkig del av mitt hushållsarbete. Haha!

Besöket hos Madde idag var förresten riktigt trevligt. Vi bestämde att vi får se till att träffas mer framöver, och jag hoppas och tror att det inte bara var snack. Hann dock inte träffa Vicki idag, men imorgon tar vi nog en frukost tillsammans innan hon sätter sej på tåget tillbaka till huvudstaden.

Snart "långledig", härligt!

Yuck.

Publicerad 2008-05-15 11:36:54 i Allmänt

Igår kände jag mej bättre och gick till jobbet. Så himla tråkigt att vara hemma och ensam. Det gick bra igår, vi hade första personalmötet med handledning och även om det inte fanns så mycket att handleda om kändes det mycket bra att komma igång. Och nu ramlar det in fler och fler på boendet, så snart är det fullt! Riktigt kul.

Febern är nog helt borta, och när jag gick och la mej igår var jag så glad för det kändes ingenting i halsen. Lyckan blev inte särskilt långvarig. Även idag gör det ont till och från och jag harklar upp äckliga gula klumpar. Så äääckligt. Jag är i alla fall ledig från fredag morgon och hela helgen, så det blir gott om tid att kurera mej ordentligt.

Men först ska den här dagen klaras av. Torsdagens "att göra":

* Tvätta (håller på med det just nu)
* Gå till Apoteket och lämna tillbaka den usla febertermometern jag köpte igår (lönt att ha en termometer som inte visar nåt i displayen)
* Packa ner Carinas jacka och sjal i ett vadderat kuvert och skicka iväg det till henne
* Ge mej in till stan och leta upp en present till Madde
*
Hämta ut mina glasögon!
* Försöka träffa Vicki innan hon åker tillbaka till Stockholm
* Möta upp Carin och åka hem till Madde. En sån där fika man pratar om i flera år, ni vet. Nu blir det av! :)
* Jobba natt

Först på listan är dock att diska och ta en halstablett. Vi hörs!

Allt förändras.

Publicerad 2008-05-13 18:25:58 i Allmänt

Det är inte ens lite mysigt att vara sjuk som vuxen. Bara tråkigt, ångestframkallande och jobbigt. Och ensamt.
Tänk när man var liten och pappa kom med glass och tidningar och brydde sej om. Ibland längtade man ju till och med efter att bli lite sjuk så man kunde vara hemma från skolan och bli ompysslad. Nu tänker man bara i termer av karensdagar och saker som inte blir gjorda. Hoppas att jag kan gå imorgon, det är personalmöte och första handledningen och det vore trist att missa. Men jag får se hur det känns.

På tal om pappa så saknar jag honom så att det gör ont i hela mej. Just när man trodde att det "värsta" var "över" så kommer det tillbaka med nya krafter. Tänker på honom jättemycket.

Helt otroligt.

Publicerad 2008-05-13 06:50:41 i Allmänt

Att det ska vara så jävla svårt att sjukanmäla sej. Varför fylls jag av dåligt samvete? Förra gången jag åkte på förkylningsskiten ignorerade jag och gick till jobbet ändå, med det lyckade resultatet att jag smittade ner mina kollegor. Bestämde mej dock idag för att för en gångs skull lyssna på min kropp och agera därefter.

Men exakt vad är det som är så jävla svårt?

Nu några minuter efter att jag sjukanmält mej känner jag att "fan, det kanske inte gör så ont i halsen ändå, jag hade säkert klarat det på Vicks blå-diet idag", får jag ångest över att folk ska tro att jag är lat, samt bekymrar mej över pengarna jag förlorar. Exakt vad är det frågan om?

Är det inte värre att gå till jobbet krasslig, inte kunna utföra sina arbetsuppgifter till 100 % och dessutom riskera att smitta andra? Jag är så fruktansvärt trött på att jag ska ha så svårt för att ta hand om mej själv ibland. Det är dags att inse att livet inte är nån tävling där den som har minst sjukfrånvaro vinner. Ingen tackar mej för att jag spelar duktig.

Nu ska jag gå och lägga mej igen och sova bort den här skiten. Förhoppningsvis även det dåliga samvetet.

Stockholmsbesök.

Publicerad 2008-05-12 09:38:47 i Allmänt

Ny vecka, och en kort sådan för min del, åtminstone vad gäller arbete. Jobbar bara tisdag, onsdag och torsdag. Fre-sön är helt blanka i kalendern och det är så otroligt skönt. Jag ska bara ägna mej åt mej själv och göra precis det jag känner för. Underbart!

Klockan två idag rullar Vicki in på Göteborgs central, och då ska jag möta henne! Det blir en soft dag på stan för vår del, tror jag. Rätt schysst väder idag ändå ju, även om det blåser som as. Men det gör det ju så gott som alltid i den här stan...

Pillade i mej en banan för en stund sen, när Carina var här påpekade hon mycket riktigt att man inte ska springa på tom mage eftersom kroppen "tar" av musklerna då. Och det vill vi ju inte! Fick förresten skitsnygga träningskläder av henne i försenad födelsedagspresent, nu är det farväl till klumpiga joggingbyxor och bomullströjor! Igår var jag nog lite väl optimistisk när jag kom hem efter monsterpasset. Trodde att jag skulle orka springa, men tröttheten och vår tacosmiddag på jobbet bara en timme innan jag gick hem satte käppar i hjulet. Kändes verkligen som att någon försökte pressa upp revbenen i halsen på mej, så det blev till att gå istället. Men nu är jag fit for fight!

Jobba, jobba, jooobbaaa.

Publicerad 2008-05-10 22:44:19 i Allmänt

Jahaja. 27-timmarspasset är det som gäller just nu, och det är lite lagom långtråkigt eftersom alla tycks ha gått och lagt sej. Men jag ska inte klaga, det finns teve och internet.

Skånesyrran och hennes karl kom till mej igår, vi hade en trevlig kväll med god mat, vin och cheesecake. Yum! Idag får dom klara sej på egen hand, men jag tror inte att det går nån nöd på dom direkt. ;)  Imorgon kommer dom förbi här innan hemfärden och lämnar tillbaka nycklar och sånt.

Har egentligen inte så mycket att säga, blir ett lite pliktskyldigt inlägg, det här.

Det värsta med att jobba såna här långa pass är dötiden och att man ständigt känner en impuls att gå till kylskåpet eller skafferiet. Hittills har det gått rätt bra, men det är fan inte lätt alltså. :/

Veckan som kommer är rätt blank, hittills. Daniel jobbar dubbelskift hela veckan, så det blir en kärleksfattig period. Vicki kommer iaf till stan i några dagar, så på måndag när jag är ledig blir det en dejt med henne. :D 

Nu ska jag fortsätta låta bli att gå till kylskåpet. Hej hej! 

Linslus och glasögonorm.

Publicerad 2008-05-08 10:31:38 i Allmänt

Vet ni vad?

I tisdags var jag äntligen på synundersökning, och mycket riktigt så ser jag ganska uselt på långt håll. Så nu har jag fått hem fem par endagslinser som jag ska prova, och om det funkar bra ska jag fortsätta med det. Glasögon är redan beställda, det blev två mycket snygga bågar. En i svart och en i rosa. (Två för en på Specsavers, hurraa!)

Känns som en helt ny värld med linserna i, är glad att jag äntligen fick tummen ur.
Kommer lägga  upp brillbilder på mej så fort jag fått dom. :)

Kortedala i mitt hjärta.

Publicerad 2008-05-06 11:54:41 i Allmänt

När Lotta var här senast tog vi med digitalkamerorna ut och  förevigade dom underbart fina vitsippsbackarna som finns här i trakterna. Man blir nästan lite religiös.

62179-145

Bästa blommorna.

62179-144

Sämre utsikt på sin joggingrunda kunde man ju ha...

62179-141

Tänker alltid på Ronja Rövardotter och Mattisskogen när jag passerar här.

62179-143

En av dom snällare backarna på rundan.

62179-142

Så länge jag bor i Göteborg är det Kortedala som gäller, det är ett som är säkert.



Köpenhamn 2008!

Publicerad 2008-05-05 23:44:25 i Allmänt

Har varit en kass bloggare dom senaste dagarna, men det har ju också sin förklaring. Tidigt i fredags morse parkerade jag mej på tåget tillsammans med Frida och Carin och åkte till bästa staden där vi skulle möta upp Sara, Sanna och Tina. Det blev till och med ännu bättre än förra årets weekend. Jag älskar Danmark och folket som bor där! Känns knappast som att det är en slump att den enda otrevliga människan vi stötte på var en svensk servitör...
Precis som förra året blev det en rundvandring i Christiania, man kan inte låta bli att fascineras av tillvaron där. Och Sannas smeknamn på den mysiga lilla puben Heidi's som myntades förra året är nu bekräftat; Jägerheaven. (10 kr för en shot.)

Jag var inte så aktiv med kameran men vissa stunder lyckades jag fånga. Det är så jag redan längtar tillbaka.

62179-133

Utsikten från vårt rum. Inte så illa, va?

62179-134

Köpenhamn är så vackert.

62179-135

På lördagen, precis när vi var på väg mot Christiania, möttes vi av en "Marijuanamarsch".

62179-137

Hade knappast ställt mej i ledet själv, men jag tycker ändå att det är lite charmigt på nåt vis.

62179-138

Alkohol och cigaretter är och förblir dock dom enda droger vi håller oss till. Här sitter Sara och njuter i solen. Hela lördagen var underbar, och vi spenderade flera timmar i den här parken och bara njöt. :D

62179-139

Tina var nog också rätt nöjd.

62179-140

Såhär liten blev bilden efter redigering. (Vinkeln blir sällan bra med självutlösare.) Men visst är vi fina?

Vår tids kändisar?

Publicerad 2008-05-01 21:04:47 i Allmänt

Utan tvekan är det som hänt Engla fruktansvärt, det är en oerhörd grymhet och ondska som är svår att förstå. Och man kan inte ens föreställa sej den sorg hennes anhöriga känner.

Jag berördes också lite extra, och ni som läser min blogg regelbundet vet att även jag nappade på kedje-sms:et som skickades ut för någon vecka sen och tände ett ljus till minne av Engla på kvällen.

Men nu tycker jag att det har gått för långt. Det är rent ut sagt osmakligt av SVT att direktsända hennes begravning. När jag först hörde att det var på förslag tänkte jag att SVT aldrig skulle gå med på en sån sak. Men tydligen. En representant därifrån menade att man ju "kan välja att titta eller låta bli". Betyder det att vad som helst kan sändas? Jag har ingen rätt att anklaga Englas familj, men samtidigt kan jag inte låta bli att undra vad syftet är med att direktsända när dom tar ett sista avsked. Är inte det något väldigt privat, något som inte ska basuneras ut i hela landet? Visst, folk har varit delaktiga. Visat omtanke, hjälpt till och letat och skickat hälsningar. Men kan vi inte låta det stanna där? Vad får alla dessa människor ut av att se begravningen på teve? Det blir som en dokusåpa där tittarna får vältra sej i elände, och till denna dokusåpa är hela media-Sverige skyldig. Aftonbladet har till exempel ett stående inslag i tidningen kallat "Brev till Engla" där läsarna har fått skicka in sina hälsningar. Flickan har nu fått en egen kolumn med egen bildbyline och jag tycker att det är vedervärdigt. Det får vara nog nån gång. Jag förstår att folk gör allt sånt här i all välmening, men frågan är om dom verkligen tänkt efter? Det är media som bestämt att vi ska vurma extra för just Engla, medan Saga och Maximilian tydligen inte har lika stort nyhetsvärde. Och mittemellan morden i Arboga och Engla-mordet inträffade ju ett mord på en femåring (minnsinte ens vilket kön barnet hade, så lite har det stått i tidningen) och dennes mamma. Varför var inte det värt mer än en notis? Varför skickas inga brev för att hedra detta barn?

Jag blir äcklad av hur media hanterat rapporteringen av mordet. Engla har blivit kändis för att hon blivit mördad. Hon har gjorts till en ikon, och har aldrig någonsin bett om det. Det får vara nog nu.

Av respekt, låt bli att titta på direktsändningen 10 maj.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela