Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Sommar! I alla fall just idag.

Publicerad 2012-06-29 15:31:28 i Allmänt

 
Japp, idag är det minsann lite ordning och reda med vädret, det kände jag inte minst under morgonens löprunda. Och efteråt också för den delen, när jag eftersvettades som en gris. Det gör jag iofs alltid, men idag var det extra mycket. Hursomhelst; underbart att äntligen få lite sol, hoppas nu att det håller i sej! Min nya löprunda är för övrigt väldigt fin, och en av många anledningar till att jag är helt övertygad om att jag kommer trivas i Årsta.
 
Det blir en lite annorlunda fredagskänsla när man har jobbhelg framför sej, men den finns där faktiskt ändå. Fredag är ju alltid fredag! Imorgon ska vi på Oskars 30-årsfest och ikväll blir det lugnt och skönt på hemmaplan. Längtar!

Hemma igen.

Publicerad 2012-06-27 09:54:16 i Allmänt

 
Det verkar inte som att Skånetrafiken ville att jag skulle åka tillbaka till Stockholm men med nöd och näppe hann jag med tåget igår (tack igen, Jonas!) och sysselsatte mej med några avsnitt av Game of Thrones. (Det var minst sagt på tiden att jag äntligen fick tummen ur och började titta på det!)
 
Har haft väldigt bra dagar i söder, men det kändes ändå skönt att komma hem igen och somna tillsammans med min käraste. Idag efter jobbet ska vi köra ett lass med grejer, alltså är inflyttningen i rullning! Har dock kvar lägenheten i Sollentuna hela juli så det är ingen stress. Skönt!
 
Förutom flytt och jobb kretsar tillvaron just nu kring att få tillbaka den kondition jag tappade under mitt skadeuppehåll från löpningen. Trodde faktiskt inte att det skulle vara så stor skillnad! Som tur är förbättras man som bekant otroligt snabbt i löpning, så snart är jag tillbaka i gammal form igen. Sprang just min "skogsrunda" här i Sollentuna och det var riktigt tungt att springa i mördarbackarna. Men jag klarade det!
 
Avslutar med några fler bilder från midsommarhelgen:
 
 
Alla samlade kring midsommarbordet. Eller...?
 
 
Nej, Alde var trött och ville mycket hellre titta på Pippi. Pippi går alltid hem!
 
 
Chips är också uppskattat!
 
 
På fredag åker Linnéa på språkresa till England i tre veckor, därav klädhavet. Här konfereras det i telefon med bästisen Isabelle som också hade packningsbryderier. Var rädd om dej, gumman! Och ha så KUL! :)
 
 
Noah fick en jumpsuit i födelsedagspresent av sin mormor och ville inte ta av sej den på hela kvällen.

Midsommar i Skåne.

Publicerad 2012-06-24 10:24:44 i Allmänt

 
I fredags satte jag mej på tåget och tuffade iväg ner till Häljarp. Det blev en mysig midsommarafton med massa god mat. Vädret var visserligen uruselt, och är det fortfarande, men vi sysselsätter oss så gott det går ändå. Idag ska vi åka iväg till Höganäs och Lager 157 och igår var vi på tivoli och marknad. Mellan två skurar lyckades vi klämma in en åktur för Alde och det var det bästa på hela dagen.
 
 
Godisregn var det också! Här har världens bästa gudson lyckats fånga en klubba som han viftar med.
 
 
Att få se det här leendet är värt alla pengar i världen.

En grej...

Publicerad 2012-06-21 14:23:43 i Allmänt

 
 
Om man är gift med Sveriges hetaste och coolaste kvinna och ÄNDÅ är otrogen, är inte det ett bevis på en ultimat jävla dumhet? Den där pajasen kommer inte bli ihågkommen för att han varit grym på skateboard eller för att han grundat ett känt klädföretag, utan för att han klantade till det med nån som var högt över hans liga.
 
 
Det verkar som att hela landet tycker synd om henne nu, men det tänker inte jag göra.
Starka, självständiga kvinnor klarar sej alltid, och vem som helst kan ju räkna ut vem som går vinnande ur det här äktenskapet.
Heja, Lena!
 
 

Filmtips!

Publicerad 2012-06-20 14:47:49 i Allmänt

 
Har ju alldeles glömt bort att tipsa om årets hittills bästa dramafilm (eller film överhuvudtaget, för den delen). Jag skrattade, grät, blev förbannad och myste. Allt på drygt två och en halv timme. Den handlar om Skeeter, en ung tjej i 60-talets USA. I staden där hon bor har nästan alla barn vuxit upp med en svart nanny/städhjälp, och en dag börjar hon inse att alla kanske inte blir så bra behandlade, milt uttryckt, av sina arbetsgivare.
 
 
Se den!
 (Niceville är den svenska titeln.)

Sommarcomeback!

Publicerad 2012-06-19 15:41:46 i Allmänt

När jag tog studenten 2004 splittrades Mollie, bandet jag hade sjungit i sen tre år tillbaka. Det kändes riktigt tråkigt att inte hålla på regelbundet med musik längre, men redan året efter fick jag frågan om jag ville börja sjunga i en ny konstellation. Det var Mollie-trummisen Helenas pappa Hasse och några till som var sugna på att dra ihop ett rockcoverband. Naturligtvis tackade jag ja och åkte och provsjöng i ett hus utanför Partille. I huset bodde Daniel och tillsammans med Hasse och Calle kände han efter hur det var att spela med mej. Och känslan blev turligt nog positiv; vips så hade vi startat ett band och det var startskottet för många, många timmar i replokalen. Scum undone hade sett dagens ljus!

Med tanke på att vi bodde på olika ställen var det inte alltid lätt att hitta reptider, men på något vis lyckades vi ändå bli så pass samspelta att vi fick en och annan spelning. Även om det ibland kunde kännas som pest och pina att sätta sej i bilen och åka fram och tillbaka mellan Göteborg och Gislaved kändes det alltid värt det när jag väl stod där bakom micken och vrålade. För att inte tala om hur kul det var att spela in vår demo.

Det blev dock glesare och glesare mellan repen och jag fick en förfrågan om att börja sjunga i ett band till, vilket jag väldigt gärna ville. Dock såg Scum undone till att träffas någon gång då och då, kanske inte med siktet på att skaffa spelningar utan för att träffas och ha kul.

Som bekant flyttade jag till Stockholm i början av förra året och sen dess har jag inte repat med något av banden. Vilket är rent ut sagt skittrist. Det går inte en enda dag utan att jag saknar att göra det som jag älskar allra mest - sjunga tillsammans med duktiga musiker. Har tänkt att jag måste "hitta" ett nytt band, men det är inte det lättaste. Dels för att det är svårt att hitta en intressant annons, dels för att halva grejen med att spela i band är att kemin stämmer till hundra procent.

Som det gjorde/gör i Scum undone. Därför är jag extra glad att vi nu har bokat in ett datum i sommar då vi ska träffas och spela! Ingenting kan komma emellan mej och micken den 31 juli. Bara så ni vet. ;)

Fab!

Publicerad 2012-06-18 13:31:22 i Allmänt


Det är ju helt fantastiskt vad mycket man hinner med på dagarna när man inte börjar jobba förrän kl 12!

Svettigt tabatapass (hemma den här gången, coolt!), städning av lägenheten och dessutom lite vila. Mycket bra! Hade jag haft råd hade jag jobbat deltid hela livet.

Idag är femte dagen i rad som jag jobbar, och det har varit en bra start på museisommaren. Imorgon är jag ledig och då ska jag passa på att rensa ut och packa ner lite saker i flyttlådor. Det drar ju faktiskt ihop sej till flytt!

Visserligen bor vi ju redan ihop i praktiken; det är inte många nätter det här året som vi sovit utan varandra. Men  snart blir det på riktigt! Jag läääängtaaaar.

En järnlady att älska.

Publicerad 2012-06-14 19:50:43 i Allmänt

Teve är i allmänhet skit. Det är ytterst få program som jag tycker om att titta på.
MEN när Judge Judy visar sitt skeptiska nylle i rutan kan jag inte annat än njuta.
Tillfredsställelsen av att se henne snäsa av dumma idioter uppväger det faktum att man inte kan göra det själv.

Ännu mer val.

Publicerad 2012-06-13 13:35:35 i Allmänt

Idag såg jag att jag hade fått mail från Polismyndigheten i Stockholms län som meddelade att det var dags för oss studenter som ska göra aspiranten där att välja distrikt. Vi har visserligen ända till 13 juli på oss men jag skickade iväg mina önskningar på en gång; Nacka, Norrort, Söderort och Södertörn. Självklart hoppas jag mest på dom första, men jag blir glad om jag får något av valen. Det vore inte jätteroligt med Roslagen eller Södertälje med tanke på avståndet, men det skulle inte vara jordens undergång om det blev så heller. Kanske slutar det med att jag hamnar i City, vem vet!

En annan sak som hänt hittills idag var att jag cyklade för första gången på flera år. Köpte en cykel av Fredriks syster för ett tag sen, men har inte fått tummen ur och pumpat upp den. Men idag fixade jag det, och cyklade från lägenheten i Sollentuna till skolan, körde ett tabata-pass där och cyklade sedan iväg till pendeltågsstationen i Helenelund där jag parkerade hojen. Tanken är nu att jag ska slippa vänta på buss 178 i tid och otid när jag ska till och från skolan och cykla iväg när jag vill istället. Mycket bra, tror jag kommer spara massor av tid på det!

Igår bokades en av sommarens resor, nämligen en helg på Gotland! Ska bli fantastiskt kul att åka dit, har velat göra det sen jag var liten. Känns extra bra att göra det tillsammans med så fina och bra tjejer! :) Faktum är Gotlands-resan är det enda inbokade jag har för hela sommaren (förutom midsommarhelgen då det blir Skåne). Skönt på ett vis, samtidigt lite stressande. Tiden går så snabbt och innan man vet ordet av har dom flesta man vill träffa bokat upp hela sin semester. Får styra upp lite semesterplaner tillsammans med min karl inom en snar framtid!

Nu ska jag spana in en femtiotals-affär som enligt ryktet ligger här i krokarna. På återseende!

Ledig på riktigt.

Publicerad 2012-06-11 19:58:09 i Allmänt

Ja, när man är ledig medan alla andra jobbar känner man verkligen att det är på riktigt. Att det inte finns en enda liten sak att rätta sej efter eller en enda tid att passa. Jag trodde ju att jag började jobba på onsdag, men det är inte förrän på torsdag mitt sommarschema sätter igång. Så fram tills dess är jag fri som en fågel. Och har INGENTING planerat. Förutom att träna. Ljuvligt.
Så vad blev det av den här dagen då? Jag låg kvar i sängen när Fredrik gick tll jobbet (min första tanke var att jag skulle gå upp samtidigt men VARFÖR i allsin dar ska man gå upp klockan 7 när man är ledig?) och när jag till slut kände för det så gick jag upp, åt frukost och stack och tränade. Alltså, samma saker som jag brukar göra men skillnaden var att jag idag tillät mej att göra det lååångsamt och utan stress (själva träningen var iofs inte långsam, haha). Och så fortsatte det sen. Njöt av en lunch ute på balkongen, strosade runt i Årsta för att kolla in mitt, åtminstone inom en väldigt snar framtid, nya bostadsområde och hittade en frisör hux flux. Väldigt bra, har tänkt i flera veckor att jag behöver klippa mej och som tur var så visste den här killen vad han gjorde! Nu är min sidecut fixad och dom slitna topparna ett minne blott! (I alla fall för några veckor, jag vet på riktigt ingen som får slitet hår så snabbt som jag.)
Hursomhelst. Det är inte ofta man har tid att bara...vara. Och spankulera. Visserligen hade jag nog blivit rätt less på att göra det mer än några dagar, men eftersom jag vet att det bara är två dagar till som jag har den här lyxen så ska jag ta tillvara den riktigt ordentligt.
Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting i väntan på att min älskling kommer hem.

Förändringar.

Publicerad 2012-06-08 16:52:36 i Allmänt


Jag har ju förresten glömt att skriva om två väldigt viktiga besked som kom i förra veckan. Helt otroligt att jag inte ens har nämnt det här, faktiskt. Kanske är det för att jag pratat om det så mycket så det känns som att det automatiskt har kommit på pränt här också.

I alla fall. För en vecka sen kom beskedet som alla studenter på skolan har väntat på i vad som känns som en evighet (trots att det i själva verket bara är några månader); vi fick veta var vi kommer att göra vår aspirant!

Och jag kommer att vara i Stockholm! I vilket distrikt vet jag inte än, men det lutar åt att jag kommer välja Nacka eller Norrort. Det spelar dock ingen större roll var jag hamnar, huvudsaken är att länet är klart! Att äntligen veta hur ens närmaste framtid kommer se ut är obeskrivligt skönt.

Kan inte sticka under stol med att det känns lite konstigt att jag inte kommer göra aspiranten i Göteborg. Det har känts som en självklarhet hela tiden och hade någon sagt till mej för ett år sen att jag skulle välja Stockholm i första hand hade jag förmodligen bara skrattat och frågat om den personen var full. Men ibland händer ju faktiskt saker som man inte räknar med.

Och jag räknade inte med att träffa någon, det ingick liksom inte alls i planen. Inte heller ingick det att bli väldigt kär. Men så blev det och till råga på allt så var det en stockholmare jag blev kär i.

Så även om det inte på något sätt har känts självklart att jag (åtminstone för ett tag framöver) kommer att släppa Göteborg så känns det definitivt som att jag gör det av den bästa tänkbara anledningen.

Ett annat besked som kom i förra veckan var att tjejen jag hyr den här lägenheten av kommer att vilja ha tillbaka den i slutet av augusti. Ett ganska överraskande besked, eftersom vi hade en överenskommelse att jag skulle få bo här hela studietiden. Men som sagt, saker och ting inträffar som man inte riktigt hade räknat med, och så var fallet även för henne. Fredrik och jag hade pratat om att flytta ihop inom en snar framtid, kanske i december. Men nu när jag blir av med lägenheten i Sollentuna känns det väldigt omotiverat att jag skulle hitta ett tillfälligt boende för några månader för att sedan flytta igen.

Så därför... kommer vi flytta ihop!

Ännu en sak som känns lite smått overklig. Jag har aldrig bott ihop med någon. Och handen på hjärtat så har jag aldrig riktigt trott att jag kommer hitta någon som jag vill bo ihop med heller. Som det skulle funka med. Som jag inte skulle bli galen på och bara vilja bli lämnad ifred av.

Men allting, precis allting, är väldigt annorlunda nu jämfört med hur jag har haft det i förhållanden tidigare. Så jag känner faktiskt ingen oro alls. Det är lite konstigt, egentligen; det som jag är med om nu har jag aldrig upplevt tidigare, ändå känns det så himla bekant. Och tryggt. Det kanske är så man vet att någonting verkligen är på riktigt - man är inte rädd eller nervös, man bara är. För att man någonstans därinne har vetat hela tiden att det var såhär det skulle kännas.

 

75 %!

Publicerad 2012-06-07 16:05:45 i Allmänt


Tro det eller ej, men nu är vi klara med tre fjärdedelar av tiden på skolan. Bara en termin kvar innan vi får komma ut i verkligheten! Obegripligt. Men underbart.

Idag fick vi alltså sommarlov och det var med en stor lättnad jag lämnade in tentan om unga lagöverträdare, barns civilrättsliga skyldigheter och rättigheter, förverkande av alkohol och åtgärder som första patrull vid ett dödsfall. En salig blandning med andra ord - precis som den tredje terminen har varit. Jag hoppas att det gick vägen, det kändes i alla fall som att det gjorde det. Dock var det riktigt ont om tid den här gången, vilket det aldrig brukar vara annars. Jaja, skulle jag ha misslyckats så är det inte värre än att jag får göra om. Sommarlov har jag i vilket fall som helst!

Samtidigt som det känns oerhört skönt att kunna släppa allt vad pluggkvällar heter för ett tag så kommer det bli riktigt tråkigt att inte träffa mina kompisar varje dag. Men att vi ska träffas hemma hos Jonna ikväll för att fira in sommarlovet ordentligt är åtminstone lite plåster på såren!

På onsdag börjar mitt sommarschema på museet och jag ska hoppa in redan på lördag eftersom det är invigning av nya Säpo-utställningen. Så med andra ord dröjer det lite innan det blir någon riktig låndledighet att tala om. Men några lata dagar utan några som helst förpliktelser kommer att göra susen.

Det är nästan så jag ska lyssna på Den blomstertid nu kommer och fälla en liten tår. :)

Kram på er!

Ett konstaterande.

Publicerad 2012-06-02 23:27:01 i Allmänt

Vet ni vad jag är så fullkomligt less på?
Att gå ut. Det ger mej absolut INGENTING längre.
Jag träffar gärna mina kompisar, men då vill jag göra det hemma hos någon. Eller på en restaurang. Eller över nån öl på en uteservering (vilket iofs inte är aktuellt nu när vi har det kallare i juni än vad det var i december). Handen på hjärtat - HUR många gånger dom senaste åren har jag varit ute och haft ens hälften så roligt som på förfesten? Varje gång slutar det med att jag är på väg hem och tänker på hur onödigt det var att man prompt skulle fortsätta kvällen på nåt uteställe.
Dessutom är jag trött på alkohol. Eller snarare, trött på att bli berusad. Det känns sämre och sämre, och framför allt onödigare, för varje gång.
Jag tror säkert att många tycker att jag är tråkig. Och på ett vis är jag väl det. Men jag har aldrig varit en minglare, aldrig fått ut särskilt mycket av att inleda samtal bara för samtalets skull. Och när jag väl pratar med nya människor, då vill jag kunna PRATA. Inte låtsas höra vad någon säger/sluddrar för att sedan säga något oengagerat tillbaka. Så istället för att försöka övertala mej själv att det kanske BLIR roligt just den här gången så tänker jag börja lyssna på mej själv mer. Jag kan tycka att det är dags att göra det när man är 27 år. :)
Så, ja. Många tycker säkert att jag är tråkig, som sagt. Men det är ett pris jag är mer än villig att betala. Särskilt ikväll. Jag har fått egentid och tystnad och jag kommer vakna upp utvilad imorgon. Tråkigt, men otroligt jävla skönt!
Natti, natti!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela