Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

I övermorgon!

Publicerad 2010-04-29 08:52:37 i Allmänt

Livet som 25-åring är hittills mycket trivsamt, om än ganska stressigt. Nu är det bara två dagar kvar tills Festen! Igår handlade jag ALLT (hoppas jag) i mat- och dryckesväg och det hade verkligen aldrig gått om jag inte hade fått låna jobbets bil. Ändå tog det tre timmar innan allt var instuvat i lägenheten! Otroligt.

Men nu hoppas jag att det blir bra och att allt klaffar.

Nu; dammsuga, träna, åka till festlokalen igen och inventera, sen jobba!

25!

Publicerad 2010-04-27 23:17:25 i Allmänt



Det första jag gjorde efter att jag steg upp var att gå ut och plocka vitsippor. Sen hade jag en riktig lyxfrukost samtidigt som jag läste bästa tidningen i godan ro. (Om ni undrar vad som ligger bredvid mackan så är det ett yoghurtkaneläpple, naturligtvis!)

Tillbringade några timmar på stan med Jonathan och det känns bra att veta att man kan skratta även som 25-åring. Tråkigt nog glömde jag att ta några kort.



Även om det riktiga firandet inte går av stapeln förrän på lördag hade jag lite kalas ändå. Med finaste Isabelle!



Och jag hade bakat bortglömd kaka. Risken att jag kommer vräka i mej resten inatt är överhängande.



Finfina blommor har jag fått idag också! :D
Och en fantastisk dikt skriven av Jonathan. På danska. Blev ganska mållös.

TACK alla ni som tänkt på mej idag!
Är så glad att ni finns. Och jag hoppas att ni hänger kvar mina kommande 25 år också.

Bästa tänkbara.

Publicerad 2010-04-26 19:34:29 i Allmänt

Uppvärmningen inför min kvartsekelsdag kunde knappast vara bättre. Den började med ett besök hos Frida som åtgärdade min fruktansvärda utväxt. Nu är det alltså ordning på torpet igen. Och när jag kom hem väntade The Arks nya skiva In full regalia på min dörrmatta! :D

Har nu tio nya älsklingar att nöta in (är redan på god väg) och få fantastiska minnen till. Singing 'bout the city (kommer bli mitt soundtrack den här våren!) och Stay with me (sjukt enkel text, grymt bra) är mina favoriter hittills. Jag är inte 15 längre, jag är (snart, hehe) 25...men fortfarande får jag den där alldeles, alldeles speciella känslan som inte går att beskriva och som bara dom kan ge mej. Spelningarna i sommar kommer bli underbara!

Har även fått mina fönster putsade av värsta bästa proffset! Väääldigt bra att ha kontakter, måste jag säga. :) Och det är värt varenda krona. Min present till mej själv!

Nu ska jag ta en dusch och efter det ska jag minsann baka. Både till imorgon och till festen på lördag. Tjohoo!

"Det här är lite åtti!"

Publicerad 2010-04-24 13:01:40 i Allmänt

Meningen i rubriken yppades nog (både som trevande fråga och klart konstaterande) utan överdrift trettio gånger igår när Isabelle och jag var på stan och jagade kläder till festen. Nu kan jag med en lättnadens suck avslöja att hela min outfit är klaaaar och jag är så grymt nöjd! Tänk er... nej, jag tänker inte säga. Ni får se själva. :) Shit, vad snygg jag kommer vara alltså...

Vi skulle ses i stan vid tolv och sen tidigare var det bestämt att vi skulle ut med Kristin och dricka lite vin på kvällen. Hade ju naturligtvis tänkt åka hem emellan och hyfsa till mej lite, men i vanlig ordning är det så himla trevligt att spendera tid med min solstråle så jag följde med henne hem istället. Det var ett mycket bra drag; rosévin och Peanut butter cookie dough (har ni smakat den?! JAG DÖR!) är ungefär tretusen gånger bättre än att åka fram och tillbaka på sexans spårvagn.

Kvällen avslutades med lite tjejsnack på Vasastan och det var - trots århundradets otrevligaste personal (utom servitrisen, hon var söt och tillmötesgående som vanligt) - riktigt trevligt det också.

Idag är det bara en vecka kvar! Och då kommer det inte bara vara "lite åtti" utan JÄVLIGT MYCKET!

Mjölkpaketskänslan som aldrig försvann.

Publicerad 2010-04-20 16:18:16 i Allmänt

Visst, det är inte alls samma sak att fylla år längre. Dom senaste åren har bara varit ett "jaha, då var det gjort". Visserligen är det lite annorlunda i år eftersom jag ska fira ordentligt med fest. (Som jag för övrigt ser fram emot jätttemycket.) Men själva dagen som sådan känns inte särskilt speciell.

Men. En sak är fortfarande densamma. När bäst före-datumet på mjölken är 27 april kommer fortfarande det där lilla nöjda leendet fram. Vi fick mjölkleverans till jobbet idag, så i kylen står nu massa enlitare som påminner om att det snart är min dag. Some things never change. Det är skönt att veta. :)

Dubbelt upp!

Publicerad 2010-04-18 21:30:23 i Allmänt

Vanliga löprundan vid lunchtid, och i eftermiddags cirkelfyspass (ni måste prova det!) på gymmet.

Dubbel träning, dubbla endorfiner!

Ibland känns det som att min tillvaro inte innehåller så mycket annat (vilket den ju naturligtvis gör), men samtidigt begär jag inte så värst mycket mer heller. Förutom ett och annat yoghurtkaneläppne då och då. :)

Fint.

Publicerad 2010-04-17 18:21:30 i Allmänt


And I know I won't admit it
And I don't want to say it
But I still look for you in the park
On my way home each day
And no, I won't admit it
Not even to my friends
They think I'm doing well
And I even lie to myself

How long can you keep a secret from yourself
Like that storm that blew me back two years
To that first step I took away from you
And the hope that you left
It's hidden in my room and I'm a strong woman
But sometimes I'm weak for you

Vårig!

Publicerad 2010-04-16 13:52:08 i Allmänt




Jag är glad och har flätor och ville visa er det, samt önska er en fin vårhelg...



... så ha en nice one, babies!

:D

No stress.

Publicerad 2010-04-15 23:04:13 i Allmänt

För några veckor sen när jag bläddrade i min kalender och såg att jag inte hade någonting inbokat för den här helgen var min första tanke "vart ska jag åka?". Men den tanken ersattes kvickt av ett fett "NÄHÄPP!" för nu är det fan slut på att flänga runt varenda ledig stund. Jag älskar att hälsa på familj och vänner, att träffa dom är det bästa jag vet, men det var utan att överdriva evigheter sen jag tillbringade en hel, ledig helg i min lägenhet. Jag minns faktiskt inte ens när det var. 

Det är dessutom ett ganska bra tag sen jag befann mej hemma utan att känna att jag är på väg nån annanstans. Därför ska den här helgen i möjligaste mån tillbringas i min lya, och det blir sovmorgon på både lördag och söndag. Kan inte beskriva hur sjukt skönt det ska bli. Men lite saker ska minsann hinnas med ändå. Bland annat repa och träffa Lotta och Tomas som kommer befinna sej i stan. :)

Partysmidarplaner.

Publicerad 2010-04-15 14:14:27 i Allmänt

Idag är det sista dagen att tala om ifall man tänker komma till min fest eller inte och det ser hoppfullt ut!
Dom flesta kan komma och det gör mej till en mycket glad och belåten gamling.

Ska bli så fint att få träffa alla er samtidigt, min elit! Det är bästa presenten att ni kommer och firar med mej.

Det har varit en otroligt skön dag hittills. Den började i arla morgonstund med att Isabelle och jag åkte till Hagabadet för lite vardagslyx. Där plaskade vi runt lite i bassängen och i relaxpoolen innan vi högg in på frukostbuffén. Och högg gjorde det definitivt i våra magar efteråt! Haha, ibland finns det verkligen ingen hejd.

Åkte hem och tillbringade resten av förmiddagen med min gitarr. Inser inte förrän nu hur mycket jag saknat den.

Och nu när jag var ute på min runda sneglade jag ner i diket och fick syn på årets första vitsippa. Det vilar något magiskt över det ögonblicket!

Långt nattpass idag, sen ledig fredag, lördag och söndag. Ibland är livet skönt.

Nostalgi.

Publicerad 2010-04-14 00:36:00 i Allmänt


Det började med att jag hade ledmotivet till Trasdockorna på hjärnan under morgonens runda. Och det i kombination med att jag varit allmänt nostalgisk och småsentimental den senaste tiden är orsaken till detta inlägg. Kanske är detta min 25-årskris? Jag kan leva med den i så fall.

Det värsta är att jag kommer ihåg nästan allt.
Här är ett axplock:



Prinsessan, Bak-och-fram, Luren, Claude, Skrajsan, Pluttan och Påsen.
Jag ville vara kompis med Pluttan. Hon hade blåa flätor och fixade alltid biffen.
Älskade det här programmet. Älskade!



Vilket man knappast kan säga om detta spektaklet. Jag minns fortfarande den molande ångesten över äckliga Basia Frydmans röst och Staffan Westerbergs perversa flämtande. Känslan av att vara mycket liten men ändå begripa att nåt inte står rätt till.



Av någon anledning var jag otroligt förtjust i Pippi Pelikan. Det kan jag ställa mej väldigt frågande till när jag ser den här bilden. Minns även att Claes Malmberg lånade ut sin röst till nån knasig sidekick. Eller hur? Kanske var det signaturen jag gillade mest. Och att det var sommar.



Sommarlovsmorgon var det bästa. Vakna tidigt, titta på programmet, höra pappa på nedervåningen,försöka lära sej lite engelska framför Gustaf, aldrig våga vara en av dom där som ringde in för att tävla med hjälp av sina telefonknappar, inte riktigt veta vad dagen skulle innehålla, höra resten av familjen vakna, känna att sommaren skulle vara för evigt.



Det gjorde den inte. Men här är en kille som kommer ihåg hur det var förra sommaren. Åtminstone hoppades man väl att han gjorde det. Jag tyckte faktiskt mest att det här var en plåga att se.



Ja, eller så kan du ju se till att hålla ordning på dina grejer nån jävla gång!



Överlägset bästa vinjetten genom tiderna.
Hon gjorde mej både rädd och fascinerad, och kanske är det fortfarande så.

Jag älskar Ika i rutan!

När vi slår våra kloka huvuden ihop.

Publicerad 2010-04-13 23:51:58 i Allmänt


Du. Skönt att vissa saker aldrig kommer ändras, eller hur? Aldrig har så mycket intelligens vädrats på så kort (men ändå lång) tid.

Tack för bästa pratstunden!



Idag offrade jag mej för konsten, förresten. Naglarna är kapade! Känns sjukt ovant. Men samtidigt ganska skönt. Och imorgon ska jag återse min kära gitarr. Den har stått och samlat damm sen augusti, jag skäms faktiskt lite. Men som sagt, imorgon är det dags. Måste bli grym inför dopet!

Att vara vän med sej själv.

Publicerad 2010-04-11 18:29:36 i Allmänt

Städade ju lägenheten innan monsterpasset så såna aktiviteter behöver jag inte ägna en tanke åt nu. Det är jag outsägligt glad för.

Och pärsen är förbi, ännu en gång. Och denna gången var det riktigt trevligt! Så trevligt att jag hade energi att bege mej till Skatås igen direkt efter jobbet. Där avverkade jag en mil på 59 minuter, vilket känns otroligt bra inför loppet i juni. Mitt mål var ju att hamna under en timme och nu vet jag att jag kan fixa det. :D

På vagnen hem hamnade jag i nåt slags drömtillstånd och jag är nog fortfarande kvar i det. Ska ta en kvällslur nu; göra en koja av mitt täcke, vakna upp nån gång ikväll, äta nåt gott och vara vaken hur länge jag vill för imorgon är jag ledig!

Dagens humörhöjare.

Publicerad 2010-04-10 23:48:31 i Allmänt

Ibland är det tur att man har sitt jobb så man får en paus från sitt privatliv.

Och ännu mer tur att det flyttat in en tjej som älskar Disney-filmer lika mycket som jag!

VARFÖR har jag inte sett Lilo & Stitch förut? Mysigaste filmen på evigheter.



Så sööööt!
(Och ja, jag är barnslig. Sod off.)

Orka.

Publicerad 2010-04-10 11:18:09 i Allmänt


Vissa dagar vill man bara spola ner sej själv i toaletten.

"Den fula verkligheten" pratade Mia Skäringer om i sin show.

Ja, fy fan vad ful den är ibland.

Yum, yum, gimme sum!

Publicerad 2010-04-09 22:58:37 i Allmänt

"Choklad innehåller bland annat fenyletylamin, ett ämne som bildas i kroppen vid förälskelse. Dessutom finns naturligt humörhöjande ämnen som dopamin och serotonin i choklad. Bra choklad påverkar hjärnan på liknande sätt som antidepressiva medel."

No shit, Sherlock!

Vilodag.

Publicerad 2010-04-09 13:49:48 i Allmänt

Jag har den dumma (?) vanan att ställa klockan när jag är ledig. Men igår innan jag somnade bestämde jag mej för att inte göra det och det var mitt smartaste beslut på länge.

Vaknade av mej själv i morse, tittade på klockan och blev barnsligt glad när jag såg att den bara var sju. Somnade om, vaknade till lite, somnade om och gick till slut upp helt utvilad klockan tio och åt frukost. Bästa!

Nu håller jag på med tvätt och städ och det är ju iofs ingen vila, men väldigt nödvändigt. Och jag har mer energi till det än vad jag annars hade haft. Orkade till och med göra i ordning lite på balkongen som jag verkligen inte pallat ta itu med efter den evighetslånga vintern. Men nu är den på god väg att bli vårfin! :D Ska bara fixa lite blommor också.

Vilodag betyder även vila från löpningen. Det tar emot, men jag måste. Får leva med rastlösheten, helt enkelt. Min kropp får inte paja nu när väldigt viktiga saker är i görningen! Och förresten så behöver jag bara vara rastlös till imorgon, för då ska jag springa med Jonathan i Skatås inför Blodomloppet! Haha, han är alldeles orolig.

Ikväll blir det after work (eller i mitt fall after rest) med Isabelle och Kristin!

Faller fritt som i en dröm.

Publicerad 2010-04-07 23:47:11 i Allmänt


Idag såg jag vårens första humla. Det gjorde mej glad.

Annat jag blir glad av är att det är rep imorgon. Med potentiell ny bandmedlem och tre nya låtar som ska in på repertoaren. Mycket, mycket bra!

Nu ska jag snart lägga mej och läsa boken i rubriken.

Raketnatt!

Aldes första påsk.

Publicerad 2010-04-04 22:19:53 i Allmänt




Det var påskmysigt och pyntat i hela huset.



Och massa god mat, förstås!



Storebror tar kort på det samlade gänget. Och Alde sitter hos moster, såklart. :D



Snyggaste hararna! 



Livet är orättvist när man är för liten för att äta godis som storasyster och storebror. Men då kan man trösta sej med att man är obeskrivligt gullig i kläderna man fick i påskpresent!



När du ligger sådär på min axel, då har jag ingenting att vara ledsen för.



"Vem är du egentligen? Alltså... du ser ut lite som mamma, och du låter lite som henne också. Och pratar lite med den där tillgjorda rösten. Men alltså... vem är du? Och framför allt, varför ger du mej ingen mat?!"



Barbapapa
-filten och mosters leopardleggings - en oslagbar kombination!

En lång fredag med vår och massa kärlek.

Publicerad 2010-04-03 09:22:01 i Allmänt

Mamma, Bond och jag tutade iväg mot Häljarp vid tolvtiden igår och några timmar senare var vi äntligen framme.

Lycka är att sitta och påskpyssla med Noah och resonera kring vilken färg vi borde använda till påskhararnas prickar (och faktiskt tycka att det är en viktig fråga!). Lycka är att ha Alde i sin famn och föredra hans ögon framför Solsidan. Och lycka är att få frågan om jag vill bli hans gudmor (jag vet att det heter "fadder" nuförtiden, men vi bryr oss inte om det). Jag kommer vara så stolt på hans dopdag. Det är jag förresten redan, över alla mina syskonbarn.

Idag är det påskafton och jag måste ladda batterierna till min kamera så att jag kan föreviga den här dagen. 


                                                                        

                                                                           GOD PÅSKE!

Bubblig.

Publicerad 2010-04-01 23:55:13 i Allmänt

Äntligen.

Bästa månaden är här nu. Och det är nog därför jag känt mej extra glad idag.

I kombination med att jag är ledig fram till måndag och får känna Aldes doft imorgon.

GLAD PÅSK på er, allihop!

Svulla massa godis, jag har redan börjat. :D

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela