Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

23.

Publicerad 2008-04-29 09:58:21 i Allmänt

En ny siffra att vänja sej vid, alltså.

Det var en bra födelsedag i söndags, även om den inte kändes särskilt födelsedagig. Den goda maten var där, tårtan likaså, och jag fick mycket fina presenter. Men visst saknar man det där pirret i magen? Den speciella känslan?

Visserligen får man pirr i magen av andra saker. Till exempel av att åka till Köpenhamn på fredag. Det ska bli så kuuul! Ska vara snygg i jackan, sjalarna och skorna som jag köpte i Ullared igår, och så klänningen från Gina tricot som jag sparat just till den här helgen. Solglasögon, öl och en cigg i näven ovanpå det. Jag ska njuta!

Och ikväll kommer Lotta hit! På torsdag ska hon nämligen hämta TomasLandvetter, och eftersom det är valborgsmässoafton imorgon och jag är ledig ända till torsdag så passar det ju utmärkt att hon pallrar sej hit och njuter av det fina vädret. :)

Nu ska här joggas. See you!

Min pälskling.

Publicerad 2008-04-24 23:12:52 i Allmänt

image132

Imorgon får jag äntligen gosa med den här underbara varelsen. Jag längtar.

Gislaved imorgon alltså, och det känns hur bra som helst. Familjeumgänge, födelsedag och allmänt välmående.

Hörs på måndag!

Happy happy, joy joy.

Publicerad 2008-04-22 12:12:28 i Allmänt

Jag har all anledning att vara glad just nu.

Det är vår, i Kortedala finns dom finaste vitsippebackar jag sett i hela mitt liv, jag är utsövd, både Daniel och jag är lediga idag och på fredag kommer min första riktiga lön.

Hurraaa!

Nu åter till tvättstugan.

Uppfräschad.

Publicerad 2008-04-21 19:05:37 i Allmänt

62179-129

Såhär ser jag ut efter en eftermiddag hos Frida. Blev extra ljusa slingor idag, visst blev det fint? :)
(Och nej, jag har inte blivit skalperad, jag är bara en usel fotograf.)

Leeeeedig!

Publicerad 2008-04-21 09:54:46 i Allmänt

Känslan av att åka hem på måndag morgon medan alla andra (åtminstone dom flesta) åker till jobbet är obeskrivligt skön. Ska strax ut på min runda, efter det ska jag lyxa ordentligt med dusch, bodylotion, fotbad och fix av naglarna. I eftermiddag ska jag till Frida och bli snygg i håret. Längtar!

Ledig två helger i rad nu, gööött! På fredag kväll åker jag till Gislaved och spenderar en lugn helg där, och på söndag kommer även Daniel dit för att vara med och fira min födelsedag. Tidigt på måndag bär det av till Ullared. Jag ska handla som en idiot! :D

Svårt att få in i skallen.

Publicerad 2008-04-19 19:26:46 i Allmänt

Kom att tänka på The Motorhomes av nån anledning och tog fram deras debutalbum, en skiva jag älskade när den kom och som fortfarande är otroligt fin. Men jag höll på att smälla av när jag insåg att den är från 1999. Nio år gammal! Jag kan fan inte acceptera detta alltså. Är det nio år sen dom slog igenom med Into the night (ni vet, den sorgliga videon med hunden som skjuts upp i rymden)? Nio år sen dom var förband till Suede?

Nio år, nästan ett decennium. Jag mår faktiskt lite dåligt på riktigt. Vart tar tiden vägen, egentligen?

62179-127

Mycket nostalgi.

Onödig info.

Publicerad 2008-04-18 22:57:06 i Allmänt

Nu ska jag sova. Det känns lite b att gå och lägga sej såhär tidigt, men det skiter jag högaktningsfullt i.

Tänkte bara säga att jag på sistone enbart drömt om jobbet. Triviala, meningslösa drömmar, dessutom. Är det för mycket begärt att drömma lite extraordinära grejer? Om, tja, låt oss säga... Ola Salo? Jag tycker det låter som en bra idé.

Godnatt!

Kvällens låt.

Publicerad 2008-04-18 21:43:52 i Allmänt

Pensionsreklamen som rullar på teve just nu fick mej att minnas hur fin den här låten är. Repeat hela kvällen.

Oh, why you look so sad?
Tears are in your eyes
Come on and come to me now
Don't be ashamed to cry
Let me see you through
'Cause I've seen the dark side, too

When the night falls on you
You don't know what to do
Nothing you confess
Could make me love you less

I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you

So, if you're mad, get mad!
Don't hold it all inside
Come on and talk to me now
And hey, what you got to hide
I get angry, too
But I'm a lot like you

When you're standing at the crossroads
Don't know which path to choose
Let me come along
'Cause even if you're wrong

I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you
Take me in into your darkest hour
And I'll never desert you
I'll stand by you

And when, when the night falls on you baby
You're feeling all alone
You won't be on your own

I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you
Take me in into your darkest hour
And I'll never desert you
I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you

If you have five seconds to spare, then I'll tell you the story of my life.

Publicerad 2008-04-18 18:54:37 i Allmänt

Freeeedag. Och det känns, trots att det är jobb i helgen, ganska bra.

Ska inte göra ett jota ikväll, på både gott och ont. Gott för att jag inte har några som helt förpliktelser och kan växa fast i soffan om jag så vill, ont för att jag förmodligen kommer bli rätt uttråkad.

Mr D
träffar gamla bekanta ikväll och ska på festelifest. Är glad för hans skull! Kände dock att det inte riktigt var min stil, så för min del blir mysbyxor det närmaste festutstyrsel jag kommer. Lika gött, det!

Winner, winner, chicken dinner.

Publicerad 2008-04-17 22:52:03 i Allmänt

Kvällens bio blev "21". En helt okej film som höll ett lagom tempo rakt igenom - inga tråkiga transportsträckor, men ändå tillräckligt med tid för att hinna gilla karaktärerna. Inget underverk, men helt klart sevärd!

Jag var så lycklig förut idag att det nästan var fånigt, och allt tack vare vädret. Det blåste en hel del, visst, men det har varit strålande sol heeela dagen. Medan jag gick på vitsippsjakt (behövde bara gå runt knuten, iofs) förut var jag nära att börja gnola, så idylliskt kändes det. Sen var det svarta leggings, pallesjal och rosa converse som gällde in till stan. Vår, vår, vår!

62179-126

Gissa vad filmen handlar om?

Vad var grejen, egentligen?

Publicerad 2008-04-17 11:56:02 i Allmänt

Var och tog det där cellprovet imorse... och det var det mest odramatiska jag varit med om. Jag tror att hela min vistelse inne hos barnmorskan, allt inräknat, tog max fem minuter. Och då är jag generös. "Var det inte värre än så?" sa jag förvånat. Och då hade jag ändå varit ganska nervös inför besöket.

Visst är det skönt när saker inte visar sej vara så hemska som man tror?

Ska strax duscha och lyxa till det ordentligt med hårinpackning och åtgärdande av mina djungelben. Efter det ska jag göra i ordning nån god lunch och gå ut och plocka vitsippor innan jag gör mej redo för bion ikväll. Fint att vara ledig!

Babbel, babbel.

Publicerad 2008-04-16 13:44:34 i Allmänt

Känns som att jag bara upprepar mej. Skriver inte om nåt annat än jobb nuförtiden, men just i den här veckan är det inte så mycket annat som händer heller. Tog ett extrapass på fredag och jobbar hela helgen, samt går långpass i eftermiddag/natt. Men nästa vecka händer det lite andra grejer. :)

Och imorgon är jag ju ledig. Har blivit kallad till cellprovtagning, vilket jag inte ser fram emot sådär jättemycket, av förklarliga skäl. "Undersökningen går snabbt och smärtfritt" står det på kallelsen, och det där med smärtfritt är inte riktigt vad jag hört. Men jag har på känn att det är ungefär samma grej som med stelkrampssprutan när man var liten - otaliga skräckhistorier helt i onödan. Får hoppas det i alla fall.

På kvällen blir det bio med Carin och Frida, mycket skoj!

Inflytt!

Publicerad 2008-04-15 11:21:51 i Allmänt

Idag flyttar första tjejen in, det ska bli riktigt roligt. Kommer kännas konstigt att bara ha nån enstaka boende i huset, men det kan vara skönt med en mjukstart också.

Glömde förresten berätta att jag körde vid Korsvägen igår!! (Ja, Lotta, det är sant!) Som tur var vid en tid då trafiken var lugn, men ändå. Nu är det gjort! Jag är fortfarande feg, och undviker i möjligaste mån att köra. Men nu har jag iaf tagit mej över ett hinder till i min stadstrafikrädsla. Så skönt!

Det var helt underbart med sovmorgon idag. Gick och la mej relativt tidigt igår med, så jag fick nästan tio timmars sömn inatt. Vaknade klockan sex och kände mej ganska utvilad, men somnade om helt nöjd med vetskapen om att jag hade tre härliga timmar att morna mej på. :D

Just another manic monday.

Publicerad 2008-04-14 18:16:58 i Allmänt

Igår hade Daniel och jag bästa kvällen på länge. Pratade mycket, skrattade mycket, hånglade mycket, tafsade mycket och åt Ben & Jerry's Cookie Dough direkt ur paketet. Så ultimat.

Jag grät lite också, vid två tillfällen. Första gången var under nyhetssändningen där det rapporterades att Engla hittats mördad. Och sen i slutet av A beautiful mind John Nash (Russell Crowe) håller sitt Nobelpris-tal och riktar sej till sin fru:

"I am only here because of you. You're the reason I am. You are all my reasons."

Det är det finaste nånsin. <3 Tröttnar aldrig på att se den filmen.

På tal om Engla så är jag normalt sett ganska anti kedje-sms och allmänna uppmaningar. Men jag tänker göra ett undantag och tända ett ljus för henne ikväll kl 21 och ställa i mitt fönster. Hoppas att många gör det.



Slö igen.

Publicerad 2008-04-13 16:08:16 i Allmänt

Nu har Lotta styrt kosan mot tåget och det är återigen tomt i lägenheten. Bara ett par timmar till iofs, eftersom en gosig en kommer hit efter jobbet.

Vi har inte gjort nåt speciellt den här helgen faktiskt, förutom förtäring av mycket god mat och dryck. Igår inledde vi dagen med en joggingrunda (stackars Lotta har träningsvärk idag efter mördarbackarna), och efter det unnade vi oss en amerikansk brunch på Hotell Liseberg Heden. (Ordet "proppmätt" har aldrig känts som ett så stort understatement.) Det blev även en sväng förbi jobbet som jag stolt visade upp innan vi tog en liten shoppingrunda. Och av någon konstig anledning så lyckades vi bli lite smått hungriga igen framåt kvällen, vilket innebar sushi för hela slanten. Gud, så gott det är!! Ingen av oss var särskilt festsugna så vi spenderade kvällen med att sjunga och spela lite. Samt stå på balkongen och röka och garva, givetvis. Väldans bra har vi haft det, iaf!

Imorgon kommer vi börja gå på det "riktiga" schemat, vilket känns skönt. Inte så jätteroligt att jobba helger visserligen, men lediga dagar mitt i veckan samt en och annan sovmorgon känns också rätt okej. Ska bli skönt att inte behöva gå upp übertidigt varje dag.

Farorna i Kortedalas skogar.

Publicerad 2008-04-11 06:55:46 i Allmänt

Trodde jag skulle skita på mej under morgonens joggingrunda. Rätt som det var hörde jag grenar som knäcktes mitt i skogen följt av en blandning av ett grymtande och ett skall. Såg även något som fladdrade förbi i ögonvrån ett femtiotal meter bort men vågade av förklarliga skäl inte kolla vad det var. Kan det ha varit vildsvin? Jag trodde bara det fanns rådjur i Kortedala. Nej, det kan inte ha varit vildsvin, väl? I alla fall så trodde jag det just då. Snacka om intervallträning... Jag kutade som en jävla idiot.

Hädanefter är det nog en bra idé att springa lite senare på dagen, med en mobiltelefon tillgänglig. Och en pistol.

Skam den som ger sej.

Publicerad 2008-04-10 21:31:54 i Allmänt

Tror att febern fattade att den inte hade nåt att hämta här och gav upp. Är visserligen snörvlig fortfarande, men sånt kan man ju leva med. Ska gå och lägga mej alldeles strax så att jag får ordentligt med sömn och mår ännu bättre imorgon bitti. Och då ska jag dessutom ut på min runda. Ursäkta om jag låter som en besatt, men det har riktigt kliat i benen idag. Jag behöver röra på mej.

Fredag imorgon igen, fattar inte det. Nyss var det invigning och Sara-besök, hellooo? Den här helgen kommer också bli bra, för Lotta kommer ju hit. Ska bli himla mysigt! Tror allt att det blir en favorit i repris med sushi och mysbyxor. :D

Mycket riktigt.

Publicerad 2008-04-10 08:51:45 i Allmänt

Visst är det feber. Kändes som jag skulle brinna upp igår kväll, men med hjälp av en envis inställning och Panodil känns det bättre idag, även om tanken på att bädda ner mej i soffan hela dagen, titta på meningslös daytime-TV och äta glass är riktigt lockande. Men jag tänker inte missa jobbet, det kommer folk på studiebesök i eftermiddag och det ska bli skitspännande! Har varit med om såna förut, men det här är första gången jag befinner mej där som personal och inte som "extra".

På tal om jobbet så kunde jag knappast haft det bättre. Från början var det meningen att vi skulle ha gått på ordinarie schema den här veckan, och enligt det så skulle jag inte börjat förrän kl 21 ikväll. Därför hade jag bokat in en tvättid idag på morgonen. Nu blev det ju ändrade planer och vi har kört 8-16 även den här veckan, vilket betydde att jag inte skulle ha en chans att tvätta. (Och det är verkligen kris med tvättberget, och omöjligt att få tvättider på kvällarna om man inte är ute minst en och en halv vecka i förväg.) Därför förklarade jag situationen i måndags och frågade om jag kunde komma in 12 istället för 8 idag, vilket gick finfint. Att jag ens vågade fråga en sån sak, med tanke på vilken anledning jag hade, säger en del om vilken stämning det är på jobbet. Visserligen hade jag planerat utifrån det schema jag trodde gällde, vi har ännu inga boenden som flyttat in och det är inte direkt stressigt. Dessutom jobbade jag över i förra veckan, så det jämnar ut sej och blir över. Men visst är det schysst?

Att sjukanmäla mej idag är inte ett alternativ. Vi kör förträng-metoden och hoppas på att jag får lite god energi från frukosten.

Feber?

Publicerad 2008-04-09 17:53:21 i Allmänt

Hoppas inte.

Jag har inte tid att bli sjuk nu! Ikväll måste jag diska (jag avskyr disk, mina hushållsbestyr hade varit nästintill bekymmersfria om jag hade haft en diskmaskin) samt gå och lämna tillbaka två filmer. Och imorgon är det tvätt-och städdags. För att inte tala om att jag vill vara pigg som en lärka när Lotta kommer hit på fredag! Kom igen nu kroppen, nu kör vi!

Men det blev bättre.

Publicerad 2008-04-07 19:10:25 i Allmänt

All snö är puts väck och nu skiner solen igen. Och på väg hem från jobbet gick jag in på Stadium och köpte nya joggingskor som jag ska inviga imorgon bitti. Det blir kul!

När jag kom hem väntade mina deklarationspapper under brevinkastet. Det var ett mycket, mycket glatt besked ska jag be att få tala om! Vågar nästan inte tro att det är sant.

Nu ska jag njuta av att jag inte har några måsten ikväll.

Dålig start.

Publicerad 2008-04-07 06:50:31 i Allmänt

Jag står fortfarande fast vid att april är bäst, men måndagen skulle ju kunnat börja bättre än det här äckliga snöfallet som kommer resultera i världens slaskigaste dag. Jag som hade tänkt ha mina Converse. :(

Längtar till ikväll för då ska jag bara lata mej och börja läsa Karin Alvtegens senaste bok Skugga. Men nu blir det spårvagn till jobbet och Rix morronzoo i hörlurarna. Hej svej!

Oh mother, I can feel the soil falling over my head.

Publicerad 2008-04-06 15:12:09 i Allmänt

Sara lämnade lägenheten för mindre än en timme sen och jag saknar henne redan. Fy fan vad gjutet det är att umgås med henne! Vi har haft sjukt kul och nostalgi har blandats med nya grejer som lär bli framtida klassiker.

I fredags efter invigningen (som för övrigt blev kalasbra) möttes vi utanför O' Learys och tanken var från början att det skulle bli en öl. Eller hur. Tror vi åkte hem vid ett... haha. Kändes också som att främsta anledningen till att vi inte drog vidare var att vi kände oss allmänt rödmosiga. Igår vaknade vi förvånansvärt hurtiga och inledde dagen med en tur i spåret, och efter det käkade vi frukost och åkte in till stan där vi bland annat mötte upp älsk och tog en fika innan han åkte iväg och jobbade. Sen var det dags att åka hem och piffa och peppa! Vilket vi gjorde. Min helt opartiska åsikt är att vi var snyggast i stan igår.

Vi inledde på Kellys med lite öldrickande tillsammans med Jonathan och en kompis till honom. Helt okej stämning, synd bara att det var brist på sittplatser. När vi skulle gå vidare tyckte vi att det var synd att bryta rocktemat så det blev Sticky Fingers... igen. Haha. Jag tycks alltid hamna där. Men det är inte så konstigt. Man vet vad man får, och det spelas alltid, alltid grymt bra musik. Ser ingen anledning till att stå och se dum ut på ett coolt ställe som spelar bajsnödig house eller obegriplig hip hop när jag kan dansa mej svettig till bob hund, liksom. Och på vilket annat ställe får man höra There is a light that never goes out? Just det. Visst, jag kan tänka mej att Sticky blir enformigt i längden men med tanke på hur sällan jag går ut så är det perfekt för mej.

Och på tal om There is a light så drabbades jag av värsta Smiths-febern igår när den spelades så nu sitter jag och lyssnar på The queen is dead och känner mej som femton igen. Visst är det underbart när man tar fram en skiva man inte spelat på flera år och kärar ner sej i varenda låt igen?

Känner mej lite vemodig, en känsla som inte är alltför ovanlig på söndagar. Men den är ändå lite mysig på nåt vis.

Tack älskade vän för den här helgen! Kommer leva på den hur länge som helst. Ses snart igen! :D

And if a double-decker bus
crashes into us
To die bye your side
such a heavenly way to die
And if a ten ton truck
kills the both of us
to die by your side
the pleasure and the privilege is mine

Jisses.

Publicerad 2008-04-03 22:43:50 i Allmänt

13 timmars jobb blev det idag! Och då pratar vi inte om den stillasittande sorten, utan om städning, och montering av möbler. Jag har blåsor i händerna men ett leende på läpparna.

Imorgon är det nämligen invigning! Ska bli så otroligt kul. Känner mej stolt över att jag är med ända från den här verksamhetens början.

Nu måste jag lägga mej. Efter invigningen gäller det att ha tillräckligt med energi för att göra Saras besök lyckat.

Det blir en mycket bra helg, det här!

Tröttast i hela vida världen.

Publicerad 2008-04-02 22:24:34 i Allmänt

Det är som sagt slitiga, men roliga, dagar nu. Mina fötter hatar mej. Och jag är så trött att jag nästan vill lipa. Var dessutom tvungen att städa lite här hemma efter jobbet idag, eftersom jag vet att det inte finns en tillstymmelse till chans att jag orkar det imorgon. Kommer nämligen få stanna kvar några timmar extra på jobbet. Men allt måste bli klart, så det gör jag gärna!

Måtte det vara fint väder på fredag. Sara och jag på en uteservering med varsin kall i näven. Längtar så jag kan dö.

Godnatt!

Startskottet.

Publicerad 2008-04-01 18:12:08 i Allmänt

Jag älskar när april kommer. Det känns alltid så speciellt. Vår, uteserveringar och allmänt hoppfullt. Dessutom innebär det ju i år jobbstart för min del, vilket gör det extra bra. Idag har vi kavlat upp ärmarna och jobbat på ordentligt, men så blir det superfint också. Mycket skönt!

Erkänn att april är bästa månaden! Och glöm inte bort vilken låt ni ska lyssna på idag. :)

Har ju inte blivit nåt bloggande (varken för mej eller många av er andra) den senaste tiden eftersom blogg.se gjorde en allt annat än smidig flytt. Och nu har jag naturligtvis glömt bort allt jag tänkt skriva om dom senaste två dagarna... otippat.

På fredag kommer Sara hit och det ska som vanligt bli alldeles fantastiskt. Det blir en helg med Håkan-tema, öl, Mañana mañana -mentalitet och en massa kärlek och skratt.

Är så förväntansfull! :D

Ikväll äts det spaghetti och köttfärssås och tittas på gårdagens inspelade avsnitt av 100 höjdare. Och vi lyfter inte ett finger mer ikväll.


Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela