Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Det ligger i luften?

Publicerad 2008-06-30 13:39:57 i Allmänt

Skulle egentligen sprungit idag, men halsen har börjat spöka lite så jag vågade inte. Tog en promenad istället. Det skulle vara så typiskt om jag blev sjuk lagom till helgen. Men det går jag icke med på, så det är inte ett alternativ.

Ska bara ta det lugnt resten av dagen och vila upp mej ordentligt. Imorgon ska jag in till stan en sväng och köpa lite växtligheter, både till balkongen och köket. Dags för lite uppiffning. Dessutom måste jag i vanlig ordning in på Gina och kolla (jag har blivit helt tokig i klänningar, skulle kunna ha på mej det varje dag). Kanske unna sej nåt roligt på Lagerhaus också? Jag vill ha kakeldekor!

I eftermiddag ska jag laga spaghetti och köttfärssås åt mej och älsk och vi ska glufsa i oss som besatta och kramas hela kvällen. Jag längtar. Gemensam, ledig tid är så sällsynt nuförtiden så det här är rena festen.

Min se fram emot saker-lista byggs på hela tiden, både med stora och små saker. Det är jag genuint tacksam för!

(Fyra dagar kvar nu, Sofie!)

Klappat och klart!

Publicerad 2008-06-29 10:52:02 i Allmänt



Igår kväll bokade och betalade vi resan! Hit, till Kato StalosKreta åker Lotta och jag 16 augusti. Tänk vad vi ska päsa och bara må gott!

Snacka om förmån.

Publicerad 2008-06-28 18:09:35 i Allmänt

Idag klarade jag av motionen på arbetstid. Sprang (nåja, joggade) en mil tillsammans med en kille som bor hos oss, och det var ingen lätt match precis. Haha, jag såg att den stackaren knappast presterade på toppen av sin nivå, men jag var trots allt rätt nöjd med att jag orkade så långt. Har aldrig provat förut. En av dom absolut största fördelarna med mitt jobb är att det är så fritt och att man till stor del kan planera hur dagarna ska se ut. Att kunna göra roliga saker på arbetstid och dessutom få betalt för det är verkligen guld värt. Och egentligen, att jag följde med som sällskap på en idrottsintresserad killes joggingrunda är ju lika mycket värt som att hjälpa någon som har svårt att ta tag i saker att städa sitt rum, eller hur? Det är också något som är bra, att vi kan finnas till på så många olika sätt. "Nej, det kan jag inte" eller "nej, så jobbar vi inte här" är tack och lov ord man nästan aldrig behöver yttra. Det känns roligt!

En annan rolig sak är att Lotta verkar ha fått korn på en skitbra restresa. Det låter nästan lite för bra för att vara sant, så nu ska jag lusläsa för att kontrollera att så inte är fallet. Men om allt är så bra som vi tror, så tror jag att vi bokar väldigt snart.

Åhh, jag drömmer mej redan bort. Det ska bli så kuuul!

En nygammal kärlek.

Publicerad 2008-06-27 12:21:29 i Allmänt

Igår inträffade ett missöde med Daniels mobiltelefon. Eller rättare sagt, han tappade den och skärmen gick sönder. Inte så bra. :( Men som tur är så har han en flickvän med flera telefoner i sin ägo så vi pusslade lite.
Förra sommaren fick jag överta en Sony Ericsson Z310i av Vicki och blev kär direkt. Har aldrig trivts så bra med en telefon. Tyvärr var batteriet väldigt dåligt och fick laddas i stort sett varje dag, vilket gjorde att jag tröttnade. Kollade priser på ett nytt batteri men insåg rätt snart att jag lika gärna kunde köpa en ny telefon för dom pengarna. I ungefär samma veva blev jag haffad av en försäljare på stan och skrev upp mej på ett Tele2-abonnemang där en helt ny mobiltelefon ingick helt gratis. Det var frid och fröjd och allt har funkat bra, men jag har faktiskt saknat 310:an, inte minst på grund av att den har bloggfunktion, bättre kamera och snygga ljuseffekter.

Anyway. Igår när olyckan hände så kom jag på att jag faktiskt har den rosa lilla skönheten liggande i skåpet. Daniel blev lättad, men var inte jätteexalterad över färgen, haha. (Förstår inte varför, rosa är ju det snyggaste som finns?) Eftersom hans pajade mobil har samma batteri som 310:an kom ju lösningen ganska enkelt. Vi satte in hans batteri i 310:an, och vips kunde jag använda min gamla kompis igen medan han fick en fungerande, neutral nalle. Bra va!

Och det här inlägget måste vara väldigt intressant för er, förmodar jag? Haha. Kontentan är hursomhelst att jag är glad över min nygamla telefon. Kanske startar jag upp en mobilblogg snart igen också, så håll utkik!


Tillbaka!

Synd att klaga.

Publicerad 2008-06-26 11:02:26 i Allmänt

Är nyduschad efter dagens joggingrunda och sitter här framför datorn i pyjamasbyxor, huvtröja och Hello Kitty-strumpor och avnjuter min sedvanliga frukost - havregrynsgröt med honung och kanel och en grov macka (idag med korv som pålägg).

Resten av dagen och imorgon är jag ledig. Sämre kan man faktiskt ha det.

Renovering.

Publicerad 2008-06-25 16:05:05 i Allmänt

Blev minst sagt överraskad när jag såg att det låg en lapp från hyresvärden i brevlådan. Imorgon kommer det folk och hämtar mina köksluckor och köksskåp för omlackering! Det var inte dåligt. Sa till fastighetsskötaren för bara någon vecka sen, och han sa att han skulle skriva en anmärkning, men att det förmodligen inte skulle hända nåt förrän till hösten. Där ser man! Nu när det ska åtgärdas (arbetet kommer ta en vecka, ungefär) kan jag ju lika gärna passa på att hotta upp ytorna i köket med lite ny, vit färg. Även fönster och lister behöver piffas upp, men jag är verkligen en rookie när det gäller sånt här. Kommer ställa tusen frågor i färgbutiken och inte ens ha nån koll på vad det är för underlag jag ska måla på. Men nån gång ska vara den första! När jag ändå är i farten ska jag följa Cinas råd och måla en liten vägg med griffelfärg. Det kan bli riktigt snyggt! :)

Nu måste jag skruva bort alla knoppar och handtag, och plocka ur lådorna. Sen blir det en fika på stan med Daniel innan jag åker och jobbar natt.

Ett pliktskyldigt inlägg.

Publicerad 2008-06-24 10:41:23 i Allmänt

En snabb uppdatering innan jobbet bara.

Midsommarhelgen blev lyckad, trots det traditionella vädret. Fick träffa hela familjen och hade några lugna, avslappnande dagar. Det var välbehövligt! I lördags kom även Sofie förbi en sväng och det var riktigt trevligt att träffa henne. Vi bokade även att jag kommer och hälsar på henne i Malmö nästa helg, vilket ska bli grymt! Saker att se fram emot är som sagt guld.

Igår var Skåne-gänget på Liseberg och jag gick dit och mötte upp dom efter jobbet. Perfekt väder besöksmässigt sett, har nog aldrig sett så lite människor i nöjesparken. Efter en liten stund åkte jag hem för att vila, men eftersom jag av misstag hade råkat få med mej Cinas solglasögon när jag åkte hem från Gislaved kom dom och hämtade upp brillorna innan det var dags att åka hem. Jag bjöd på lite värmande nyponsoppa och vi mumsade på kanelbullar som dom hade med sej, och det blev ett bra avslut på kvällen. Tror att barnen somnade gott i bilen hem sen. :)

Den här veckan ska bli betydligt bättre, bloggmässigt sett. Ha det!

Århundradets lättnad.

Publicerad 2008-06-19 11:56:34 i Allmänt

Hade värsta drömmen på länge inatt.

Jag födde en bebis, hux flux, utan att ha vetat att jag var gravid. Det var INTE särskilt kul att stå helt oförberedd och sakna allt från barnvagn och kläder till blöjor och nappar. Och nånstans att HA ungen! Visserligen var bebisen (en flicka) väldigt söt och sådär, men jag var så deprimerad och tänkte mest på att jag nu skulle bränna alla pengar som var avsedda till att skaffa hund. Och dessutom gick jag ifrån bebisen överallt, lämnade henne utan tillsyn i långa perioder och hade ingen koll på nånting.

Jag var så lycklig när jag vaknade! :D

En vacker dag kommer jag absolut vilja ha barn, men det ska dröja lääänge än. Hurraaaa!

Allt på en gång.

Publicerad 2008-06-18 23:31:49 i Allmänt

Inget mer EM och avlyssningslagen gick igenom. Grattis Sverige, liksom.

Orkar inte debattera sistnämnda, det görs det mycket bättre på en massa andra håll. Tycker bara att folk som kommer med argumentet "har man rent mjöl i påsen borde man inte bry sej" kan ta sej en funderare på om det skulle kännas lika okej att nån hade rätt att komma in i ditt hem och läsa posten som ligger på köksbordet. Man kan ha hur jävla rent mjöl i påsen som helst. Det är ju inte det grejen handlar om, det är själva principen. Sen är jag medveten om att det knappast är sannolikt att mina mail eller telefonsamtal skulle vara intressanta att lyssna på, men återigen. Det handlar om principen. Är dessutom rätt irriterad på att 67 ledamöter var frånvarande vid rösttillfället. Var befann dom sej? Resten av gänget: när ni ändå håller på att införa sjuka lagar kan ni väl återinföra dödsstraffet? Dessa 67 smidde säkert lömska terrorplaner mot Svea rike, bäst att ta det säkra före det osäkra.

Till råga på allt är jag sjukt sugen på onyttigheter. Fattar inte vad det är som hänt... Kvällarna är värst. Hoppas att det inte är nån ihållande känsla. Jag vet ju att jag klarar att stå emot, men det är rätt jobbigt. :/

Jävla Aftonbladet!

Publicerad 2008-06-16 12:37:30 i Allmänt

Var beredd att sätta på mej sorgebandet när jag för en stund sen läste följande på aftonbladet.se:

"De kan ha släppt sin sista skiva

The Ark
har sålt platina - men där tar det kanske slut"

Sen när jag klickade upp artikeln visade det sej att det inte var mer dramatiskt än såhär.
Sluta skrämmas då, skittidning! Ibland framstår ju rubriksättarna på Hänt Extra som smidiga i jämförelse.

Destination unknown.

Publicerad 2008-06-15 09:34:26 i Allmänt

Nu när det är knäpptyst i huset såhär på morgonkvisten passar jag på att kolla lite resor. Vecka 34 drar nämligen Lotta och jag iväg på en restresa nånstans! Och visserligen är det alldeles för tidigt att ens fundera på att boka nåt nu, men kolla läget kan man ju. Det ska bli så gudomligt skönt. Bara släppa allting och spendera en lat och solig vecka med en av världens bästa människor! :D (Vi får inte glömma att ta med rantatennis.)

Bara sex och en halv timme kvar på passet nu, det är ju en baggis. Ikväll ska det firas lite grann, för idag är det exakt tre och ett halvt år sen älsk och jag träffades första gången. Och så är vi båda lediga imorgon. Bättre kan det inte vaaa.

Excet.

Publicerad 2008-06-15 02:08:49 i Allmänt

Joorå, visst blev det lyckat igår. Förfesten blev riktigt bra, särskilt Vanessas och mina danssteg. Ni fattar nog inte hur bra musiksmak den tjejen har. :) Excet var okej, schysst musik och lagom med folk. Ett minus med att gå ut i Göteborg, dock, är att man inte känner en käft. Eller okej, jag träffade EN bekant igår, men det är nog första gången också. Såna scenarion utspelas aldrig när man är på Sigges. Haha.

Det absolut bästa med gårdagen var när jag kom hem mitt i natten och en sömnig Daniel överöste mej med fina ord om hur vacker jag var. Jag tror faktiskt jag är rätt bortskämd på den fronten, för varje dag får jag så fina komplimanger av honom. Och dom känns inte tillgjorda eller oengagerade heller. Älskar honom för det.

Det var inte jättefestligt att pallra sej iväg till jobbet idag, men det har gått bra hittills. 13 timmar gjorda, 14 kvar. Heja heja!

Rolig läsning!

Publicerad 2008-06-12 22:37:30 i Allmänt



Idag köpte jag den här boken och den verkar hur bra som helst. Har tänkt mycket på det han säger i sitt program också, att det största felet vi människor gör är att vi använder mänsklig psykologi på hundar. Det säger ju sej självt egentligen att det inte blir så bra. Hans recept för att få en välmående och högfungerande hund är övning, disciplin och osentimental kärlek. Jag tror på det! Får väl se om jag är lika positiv till honom och boken efter att jag läst ut den också. Hur som helst så ska jag läsa  in mej så mycket jag bara kan innan jag skaffar min egen. Det spelar ingen roll att jag levt med hundar sen jag var två år, egentligen är jag ju också nybörjare. Åtminstone vad gäller det odelade ansvaret. Men gud vad roligt det ska bli!

Och gud vad roligt det ska bli imorgon! Jag längtar som en tok.

Über.

Publicerad 2008-06-11 22:00:54 i Allmänt



Nu är det helg för min del! Ledig i två dagar nu, och jag längtar ihjäl mej efter all öl jag ska dricka på fredag.

Me like.

Publicerad 2008-06-10 15:00:49 i Allmänt

Som jag redan berättat är jag ständigt sugen på fest nuförtiden och då känns det fantastiskt bra att ha vänner som Vanessa. För en stund sen pratade vi på msn och jag frågade henne vad hon gör på fredag. "Inget vad jag vet." När jag sedan undrade om hon var festsugen svarade hon "Behöver du fråga? :)" och så hux flux beslutades det att det blir förfest hemma hos mej på fredag med okänt antal inbjudna och sen dans på Excet! Visserligen jobbar jag mastodontpass i helgen sen, men det är det värt. Nu har jag nåt att se fram emot!



Heeere's Johnny!

Hoppas!

Publicerad 2008-06-09 23:41:47 i Allmänt

Lördagen 26 juli gör bob hund sin första spelning på mycket, mycket länge. Som tur är så är jag ledig just den helgen. Det är på Helsingborgsfestivalen det smått magiska sker och det vore ju skam om jag inte är där och bevittnar det hela.



Jag vill!

Tröttast i världen.

Publicerad 2008-06-08 17:41:28 i Allmänt

Det blev en mycket lyckad spelning igår! På nåt oförklarligt vis höll rösten ända in i mål och jag var så jävla nöjd att den inte bara höll utan dessutom lät bra. YES! Och publiken var verkligen på danshumör, så det blev en kick för oss alla i bandet. Vilket kan behövas för att motivera sej att lägga 14 timmar av sin dag på en spelning. Hehe. Vi fick lite pröjs också, och det kändes ju gött.

Idag känner jag mej helt bakis trots att jag inte drack en droppe alkohol igår. Kom hem kvart över fyra inatt och stupade i säng. Vaknade av telefonen klockan 12 och har gått omkring som i ett töcken sen dess. Men jag fick iaf ut mej själv på en timmes promenad förut, det var bra. Nästa projekt är att ta mej till Lidl och handla, jag ser verkligen inte fram emot det.

Känner mej lite vemodig idag, vilket jag alltid gör efter att ha varit med om nåt roligt. Och så fick jag en släng av hemlängtan när jag såg på Facebook att Cilla är iväg och badar. Jag vill också. :( I dom småländska sjöarna.

(Tack förresten för kommentaren, Sara. Jag saknar dej!)

Sömn är för amatörer.

Publicerad 2008-06-07 13:54:15 i Allmänt

En kombination av tidsoptimism och slösurfande gjorde att det inte kommer bli nån sömn idag, men jag känner mej faktiskt pigg och tror att en eller ett par timmars sömn hade gjort mer skada än nytta. Så brukar det ju vara.

Det finns bara en nackdel med att vi spelar ikväll och det är att jag inte kan stå i publiken och festa. :D Fattar inte vad det är med mej, måste ha fått mersmak av Gisledagarna eller nåt. Jag vill parta hela tiiiideeeen. Haha. Så om nån är sugen på att hitta på nåt nästa fredag, slå mej en pling. :)

Men nu är det ikväll som gäller!

And when we take the stage tonight, you'll be on my mind
Yes, you'll be the one.


It's been a long time since I rock 'n' rolled.

Publicerad 2008-06-06 21:10:58 i Allmänt

Jag är så LADDAD inför morgondagens spelning! När jag gått av mitt långpass imorgon bitti ska jag raka vägen hem och när jag är färdig med motion, dusch och lite kvalitetssömn ska jag börja komma i stämning genom att lyssna på skitbra musik, packa ner kläder och smink och börja sjunga upp lite smått. Sen ska jag försöka ta reda på exakt var i Jonsered vi ska vara och hur jag lättast tar mej dit, haha. Men det ordnar sej! Ser inte jättemycket fram emot att rigga ner när allt är över mitt i natten, men det kommer vara värt det. Jag har längtat så mycket efter att stå på scen! Sjunga är det absolut bästa jag vet.

Förresten så hjälper det ju inte att jag gör mej till och lägger in bilder och anstränger mej i vart och vartannat inlägg, för ni lämnar ju ingen respons ändå. Fisigt. Det är tacken, det! ;)

Barndomsminnen.

Publicerad 2008-06-05 22:06:57 i Allmänt

På vår mysiga dag igår svängde vi förbi Dolores Järntorget som är rena paradiset för alla som älskade serietidningar back in the days. Där finns allt, känns det som. Medan Daniel köpte häftiga action-tidningar inhandlade jag såklart en massa Acke-tidningar. Jag vet inte varför, men jag tycker fortfarande att det är kul att läsa om Betty och Veronicas kamp om den rödhåriga fjanten. Bäst är förstås mina gamla tidningar (även om många har försvunnit, jag misstänker att mamma slängde dom, samt en massa Knasen och Kalle Anka...), jag kan fortfarande minnas hur jag uppfattade serierna och vad jag tyckte om vissa bilder när jag var sex-sju år gammal. Igår fanns det tyvärr inga gamla godingar på Dolores, så det fick bli "nya" tidningar. Men jag ska dit fler gånger!





Ett av mina favoritexemplar som jag tror (och hoppas) ligger kvar hemma hos mamma.

En lyckad dag.

Publicerad 2008-06-04 19:19:18 i Allmänt

Vi har haft det så mysigt idag. Det var ett rätt bra tag sen vi hade såhär mycket tid med varandra, och det behövdes. Nu är vi hemkomna och ikväll blir det precis som onsdagstraditionen bjuder och som jag berättade i inlägget igår en riktig Lost-fest. Med jordgubbar, för andra dagen i rad. Frosseriet har börjat!



På tal om Lost, finns det verkligen nån som inte tycker att "Sawyer" är snyggast i världen?

Helgkänsla.

Publicerad 2008-06-03 16:23:32 i Allmänt

Vi båda är lediga idag och imorgon så det blir lite minihelg. Nu ska vi till Hemköp och handla god mat, senare åker vi in till stan och ser The Mist (jag har så höga förväntningar!). Sovmorgon tillsammans imorgon, och sen ska vi göra nåt roligt på dagen, utforska en ny stadsdel eller nåt. Och kanske bada. Sen är det dubbelavsnitt av Lost imorgon, kunde inte vara bättre.

<3

Vikt(igt).

Publicerad 2008-06-03 01:20:08 i Allmänt

Det här är ett inlägg jag tänkt skriva ett ganska bra tag nu. Personligt, men ack så sant. Håll till godo.

På sistone (bland annat i helgen) har jag fått höra från flera olika håll att jag blivit "smal" och folk kommenterar min viktnedgång. Och visst, jag har gått ner några kilo, vilket ju också varit min önskan. Det känns jätteskönt att jag bytt vanor och att det ger resultat, naturligtvis. Men oavsett hur många kilo jag än går ner så kommer jag alltid att vara en tjockis mentalt.

För vet ni vad? Hur glad man än blir för en komplimang så sätter ett glåpord mycket, mycket djupare spår. Och det är verkligen inte så att jag var mobbad som barn, jag har alltid haft underbara kompisar. Men jag fick kommentarer, och jag minns varenda en. Jag minns alla "fetknopp", alla "tjockis", alla "bigfoot" och alla frågor om min vikt. Jag minns hur det kändes när 30-kilostjejerna i omklädningsrummet beklagade sej över hur tjocka dom var, och sen inte kunde komma på nåt att säga när jag undrade vad dom då tyckte om mej. Framför allt minns jag fritidsledaren Bella och vad hon sa till mej den där dagen nere vid busshållplatsen när hon var rastvakt. En tjej som gick i trean (jag själv gick i tvåan) och jag skojbråkade och hon knuffade till mej, varpå jag knuffade tillbaka. Eftersom jag var betydigt större (och därmed starkare) än henne blev min knuff lite i hårdaste laget. Bella tyckte då att det var lämpligt att säga såhär till en åttaåring: "Caroline! Du måste ju vara försiktig, du som är så tjock! Ingen kommer ju orka bära dej över tröskeln."  För det första vet jag inte vad en knuff på lågstadiet har med ett framtida giftermål att göra, men det var i alla fall vad hon sa. Och jag minns att lärarna jag berättade det för inte trodde mej. "Bella är ju så snäll." Javisst, Bella är jättesnäll och jag hoppas att hennes äckliga uppenbarelse brinner i helvetet för att hon kunde säga så till en liten flicka.

Jag kan inte minnas en enda dag sen lågstadiet då jag inte tänkt på min vikt. Vissa dagar har jag känt mej rätt okej, andra har varit hemska. Poängen är att det alltid funnits där i bakgrunden. Och att jag fortfarande, trots att jag egentligen vet att jag är normalviktig nu, alltid är lite förberedd på att främmande människor på gatan ska kommentera hur tjock jag är. Jag är så arg över att det fortfarande har en sån makt över mej, och jag tänker verkligen kämpa för att det inte ska få fortsätta vara så.

Sensmoralen med det här inlägget är väl inte så svår att räkna ut. Man kanske ska tänka på - särskilt som vuxen! - att  det man låter komma ut ur käften har konsekvenser. Både på gott och ont. Är det nåt jag ska lära mina framtida barn så är det det.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela