Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

På begäran!

Publicerad 2011-06-29 01:20:48 i Allmänt

"Nu får du fan uppdatera, nu är du inte morgonpigg i Partille längre!" skrev Isabelle nyss. Och det är ju alldeles sant!

För nu är jag tillbaka i Stockholm igen. Mitt nya "hemma". Eller är det det? Tyckte det var tillräckligt krångligt att kalla Gislaved för "hemhem", vad ska jag kalla det nu? Hemhemhem? Låter ju normalt.

Njaa. Faktum är att det känns väldigt avlägset att jag nånsin skulle bosätta mej där igen. Där finns så väldigt mycket, men samtidigt så otroligt lite. Så kanske är det så att det är Göteborg jag numera borde kalla hemhem. Ett avancemang på listan!

Fast varför måste man bestämma och rangordna allt, å andra sidan? Istället kan jag ju vara glad och tacksam över att det finns många platser där jag känner att jag hör hemma. En del har inte någon alls.

Och på tal om att känna sej hemma börjar jag bli varm i kläderna på jobbet. Både bildligt och bokstavligt talat; jag äääälskar att traska runt i min uniform men det är inte riktigt lika kul under varma sommardagar. Men det är bara att vänja sej, i framtiden kommer jag ha väst också. (Tänk när allt blir på riktigt, jag vill dö lite när jag tänker på det.) Det har inte varit någon rush på jobbet än, antar att folk inte vill gå på muséum när solen skiner men det lär ju komma stressiga dagar tids nog. Trivs i alla fall hur bra som helst!

Nu är jag dock ledig ons-tors eftersom jag jobbar på fredag och hela helgen. Och imorgon (idag om vi ska vara noga) släpps ÄNTLIGEN säsong fyra av Dexter på dvd! SOM jag längtat. Bästa, bästa!

Morgonpigg i Partille.

Publicerad 2011-06-26 09:45:15 i Allmänt

Ibland är det jättejobbigt att jag förlorat förmågan att sova länge och alltid är för rastlös för att ligga kvar i sängen och göra ingenting. Men oftast gillar jag det.

Som i morse till exempel, när jag som vanligt vaknade tidigt och kunde ge mej ut på en joggingtur medan Isabelle och Andreas sov (vilket dom för övrigt gör fortfarande, haha). Konstigt nog lyckades jag hitta tillbaka igen, trots att jag har världens sämsta lokalsinne.

Gud, vilken lyckad helg det här har varit! Midsommarfesten i fredags var en av dom bästa festerna jag varit på; supergod mat, perfekt mix av människor, roliga uppdrag, massa allsång och en alldeles lagom dos av berusning. Men så kan det ju inte bli så mycket annat än bra med en sån värdinna.

Igår var jag på gamla jobbet och hälsade på. Tyvärr saknades någon som jag gärna hade velat träffa men det blev väldigt trevligt ändå. Skulle inte byta ut min nuvarande tillvaro för nånting men när jag satt där i solen och skrattade med Catta och Andreas precis som förr kände jag hur mycket jag trots allt uppskattade min tid där. Sjukt bra människor!

Hann även med att träffa Jonathan som är ännu en stor anledning till att sakna den här stan.

På kvällen åt Isabelle och jag pizza på Cyrano och sen åkte vi hem för att fira varandras födelsedagar i efterskott. Fick typ en miljon  fina presenter, min vän är helt gaaaalen.

Som tur är kommer det inte dröja en evighet tills vi ses nästa gång för om mindre än en månad är det hon som kommer till mej.

<3

Spontana saker gillar vi!

Publicerad 2011-06-21 23:30:54 i Allmänt

Idag när jag var på väg hem efter ett träningspass på skolan upptäckte jag att det låg ett sms från Martina (en tjej jag lärt känna genom styrelsen på skolan) och väntade i telefonen. Det var en glad överraskning med ett väldigt trevligt förslag; att jag skulle komma hem till henne på middag. Självklart nappade jag på det.

Oväntade saker rules! Så är det bara. Hade en riktigt bra kväll hos henne och tänker bjuda igen väldigt snart.

Saknar skolan... Mest Jonna och Caroline. Känns konstigt att umgås så intensivt och sen inte ses alls. Men det blir det ändring på snart, förhoppningsvis.

Och under tiden går det ingen nöd på mej direkt. Imorgon efter jobbet väntar uteserveringshäng med Vicki. MASSA saker ska avhandlas, så det är bäst för vädret att det blir bra.

För övrigt... vill jag bara säga att korv stroganoff måste vara en av dom mest underskattade maträtterna som finns. Har lagat det ikväll till morgondagens lunchlåda och jag längtar fanimej redan. Viktig info, skriv ner det, barn!

Saker tar slut och saker tar vid.

Publicerad 2011-06-20 23:54:29 i Allmänt


Ibland står saker och ting väldigt klart. Man behöver inte ens fundera, för man känner det så väl. I hela kroppen. Till exempel när någonting som en gång var något fint och väldigt speciellt har gått sönder och aldrig mer kommer bli sej likt. Då kan man välja att antingen älta det hela och fråga sej när och var det egentligen gick så fel som det tydligen har gjort, eller att känna sej tacksam över det som en gång fanns och ta sej vidare i livet utan en massa bitterhet. Bestämma sej för att lämna och gå vidare, helt enkelt.

Valet är inte särskilt svårt för mej.

För lika jobbigt som det är saker och ting blir sådär klara och definitiva, lika fantastiskt känns det när en annan slags känsla får fäste i kroppen. En positiv. 2010 och första halvan av 2011 har svämmat över av såna känslor. Jag vet inte ens om jag tror på karma, men det känns som att den här tiden bara har varit ett enda stort inkasserande. Som att jag fått kompensation för 2007-2009 (som var några riktiga jävla skitår med mitt livs hittils jobbigaste händelser) med råge.

Så jag tänker inte vara ledsen och jag tänker inte lägga energi på att undra över vad folk (läs: några få) egentligen tycker och tänker om mej.

För om allt fortsätter snurra som det har gjort just idag, då har jag ingenting - verkligen ingenting - att klaga på.

Pardon the way that I stare
There's nothing else to compare
The sight of you leaves me weak
There are no words left to speak
But if you feel like I feel
Please let me know that it's real
You're just too good to be true
Can't take my eyes off of you

Mor lilla mor, vem är väl som du?

Publicerad 2011-06-19 12:38:59 i Allmänt

Ibland är man inte så tuff.

Som när det visar sej att mammas tröstande röst fortfarande, vid 26 års ålder, är som att trycka på gråtknappen.

Samtidigt som det känns ganska fjantigt är det nånstans lite skönt. Och tryggt.

Idag firar vi hennes födelsedag en dag i förskott.

Hipp hipp, hurra!

Bröllop!

Publicerad 2011-06-18 11:35:15 i Allmänt

Idag gifter sej Frida med Gabriel och jag ska strax börja renovera mej själv så att jag ser vettig ut på deras stora dag.

Ska bli kul att träffa en massa människor jag inte sett på länge. FÖR länge. Men det blir väl så, på nåt vis. Alla i gänget från den tiden träffade sina pojkvänner sista året på gymnasiet och lever stadgade liv sen länge. Själv har jag inte ens varit i närheten av det där. Men att man glider ifrån varandra betyder ju inte att det man haft tillsammans är mindre värt. Eller att det slutat vara roligt dom gånger man väl ses.

Hoppas att det blir en bra dag och kväll!

Leavin' the Sollen solitude...

Publicerad 2011-06-16 00:22:14 i Allmänt

Ibland är jag så himla poetisk så hälften vore nog.

På tal om poesi så har jag ägnat en del av min kväll åt att youtube:a (roliga verb det finns nuförtiden) Olof Palme och jag får gåshud när jag hör honom prata. Tänk att ha varit med på den tiden och följt dom partiledardebatterna! Herregud, man hade ju poppat popcorn. Ingenting som sägs idag låter ens LITE äkta i jämförelse.

Imorgon ska jag tillbringa sex timmar på en buss, det blir grejer det! Men så himla värt det; bröllop väntar på lördag, men minst lika mycket ser jag fram emot familjemys. Särskilt med Junie som ska få sina försenade ettårspresenter. Och massa pussar från moster! :D

Första dagen!

Publicerad 2011-06-13 22:59:26 i Allmänt

Det gick ganska bra, får jag nog lov att säga.

Höll i min första barnvisning idag, vilket var riktigt kul. Har nog aldrig sett så stora ögon som när jag visade alla saker som finns på bältet och fällde ut den expanderbara batongen. Haha. Roligast var att en förskollärare kom fram och sa "jag är lite avundsjuk på dej, Caroline...". Det visade sej att hon hade drömt om att bli polis sen hon var liten och jag peppade henne att söka. Hoppas hon gör det. :)

För mej var det aldrig en barndomsdröm, men vuxendrömmar är inte nåt att förakta, det heller.

Idag kunde jag för övrigt inte hålla mej längre. Råkade nämna för Lotta i helgen att jag var lite sugen på att aktivera mitt Facebook-konto igen. "Gööör det nu!" manade hon på. Och jag var inte särskilt svårövertalad, särskilt inte efter att ha pratat med Catta på msn i morse. "När ska du skaffa Facebook igen då?"

Så, ja. Åtta månader var jag nykter, men nu ska jag in i sekten igen. Haha. See you!

Definitely zsa zsa zsu.*

Publicerad 2011-06-12 22:30:33 i Allmänt

Sommaren 2011 har börjat på bästa tänkbara sätt. Introduktionen på jobbet gick som en dans och det verkar som att jag kommer vara omgiven av ett superbra gäng på muséet. Första riktiga dagen imorgon, ser fram emot det!

Och Lotta har varit i stan i några dagar och förgyllt tillvaron som hon alltid gör. ("Jag visste inte att det här var Alexander Bards turfs...") Utgång igår kväll och innan dess tillbringade vi en lat och solig eftermiddag på Långholmen tillsammans med Vicki. Årets första dopp är kirrat!

Just nu är allting så...himla bra.


*Att stå på en söderbalkong och bli bländad av kvällssolen samtidigt som man får en varm famn runt sej och ett tyst "jag tycker om dej..." i örat.

Jooråsåatteeeh...

Publicerad 2011-06-08 23:55:52 i Allmänt

Punkt nummer ett gick bra. Tror jag. Sen vet jag inte riktigt HUR bra det gick. Det är bara ca 10 % som får VG på just den här tentan, så det återstår att se om jag är en av dom. Är riktigt nöjd med min insats iaf!

Punkt nummer två gick också bra. Kanske lite för bra?
Äh, jag hade skitkul. Och fick ännu fler anledningar till varför jag kommer sakna min klass i sommar.

Sen att jag har varit bakis som ett jag vet inte vad idag får helt enkelt anses vara värt det.

Det blev ju faktiskt en riktigt bra dag till slut; jag dinerade med min älskade syster som anlände till staden ikväll och fick en glad överraskning på pendeltåget hem.

Imorgon är det introduktion på Polismuséet, spännande!

Kungörelse.

Publicerad 2011-06-07 06:05:22 i Allmänt

Två saker ämnar jag att göra idag.

1. Skriva salstenta i juridik. Med bravur.

2. Bli sagolikt berusad. Med ännu mer bravur.

Fortsättning följer! (Får vi hoppas...)

Here we go again.

Publicerad 2011-06-06 14:08:29 i Allmänt

Inatt drömde jag att jag rökte.

Hade det inte varit en så fullkomligt jävla idiotisk grej hade jag haft lust att börja igen.

Just nu känns det inte som att det spelar nån roll ändå. Är less!

Hur många av er tänker dricka vin ikväll?

Publicerad 2011-06-03 17:55:09 i Allmänt


Rätt många, gissar jag. Känns som halva Sveriges befolkning går i såna tankar just nu.

MEN ingen annan än jag får den stora glädjen att göra det tillsammans med Vicki på världens finaste uteservering.
Dags att inviga första sommaren i Stockholm på riktigt! :)

Haven't you learned a thing?

Publicerad 2011-06-02 20:46:33 i Allmänt

Idag blev Jimi och Molly upphämtade av sin riktiga matte. Det känns lite konstigt att kunna öppna skåp och prassla med papper utan att ha världens nyfiknaste ögon på sej, men mest är det faktiskt skönt. Jag är ingen kattmänniska, så enkelt är det. Och att få sova inatt utan att vakna av ett envetet jamande kommer bli underbart!

Som tur var tog inte Amanda med sej alla möbler, så jag ska prova att sova på bäddsoffan och se om det funkar. Annars får en ny säng införskaffas så småningom. Var på IKEA idag och skaffade nytt skrivbord, en stol till den och lite annat småtjafs. Fjäskade lite för Kim så att han kom och hämtade mej. Eller fjäskade gjorde jag iofs inte, jag frågade och han sa "absolut!". Så där är det när man har världens bästa klasskompisar.

Nu ska jag fortsätta fixa här, lär ta hela kvällen och lite till.

Puss, puss.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela