Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Vår tids kändisar?

Publicerad 2008-05-01 21:04:47 i Allmänt

Utan tvekan är det som hänt Engla fruktansvärt, det är en oerhörd grymhet och ondska som är svår att förstå. Och man kan inte ens föreställa sej den sorg hennes anhöriga känner.

Jag berördes också lite extra, och ni som läser min blogg regelbundet vet att även jag nappade på kedje-sms:et som skickades ut för någon vecka sen och tände ett ljus till minne av Engla på kvällen.

Men nu tycker jag att det har gått för långt. Det är rent ut sagt osmakligt av SVT att direktsända hennes begravning. När jag först hörde att det var på förslag tänkte jag att SVT aldrig skulle gå med på en sån sak. Men tydligen. En representant därifrån menade att man ju "kan välja att titta eller låta bli". Betyder det att vad som helst kan sändas? Jag har ingen rätt att anklaga Englas familj, men samtidigt kan jag inte låta bli att undra vad syftet är med att direktsända när dom tar ett sista avsked. Är inte det något väldigt privat, något som inte ska basuneras ut i hela landet? Visst, folk har varit delaktiga. Visat omtanke, hjälpt till och letat och skickat hälsningar. Men kan vi inte låta det stanna där? Vad får alla dessa människor ut av att se begravningen på teve? Det blir som en dokusåpa där tittarna får vältra sej i elände, och till denna dokusåpa är hela media-Sverige skyldig. Aftonbladet har till exempel ett stående inslag i tidningen kallat "Brev till Engla" där läsarna har fått skicka in sina hälsningar. Flickan har nu fått en egen kolumn med egen bildbyline och jag tycker att det är vedervärdigt. Det får vara nog nån gång. Jag förstår att folk gör allt sånt här i all välmening, men frågan är om dom verkligen tänkt efter? Det är media som bestämt att vi ska vurma extra för just Engla, medan Saga och Maximilian tydligen inte har lika stort nyhetsvärde. Och mittemellan morden i Arboga och Engla-mordet inträffade ju ett mord på en femåring (minnsinte ens vilket kön barnet hade, så lite har det stått i tidningen) och dennes mamma. Varför var inte det värt mer än en notis? Varför skickas inga brev för att hedra detta barn?

Jag blir äcklad av hur media hanterat rapporteringen av mordet. Engla har blivit kändis för att hon blivit mördad. Hon har gjorts till en ikon, och har aldrig någonsin bett om det. Det får vara nog nu.

Av respekt, låt bli att titta på direktsändningen 10 maj.

Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2008-05-04 20:22:20

Jag tycker och tänker precis som du Caroline! Blev chockad av att höra att begravningen ska visas i TV!!! Man måste komma ihåg att familjen förmodligen fortfarande är i chock och jag tycker det är för djävligt att massmedia utnyttjar det. Den 10:e byter jag kanal om jag skulle råka ha fel på.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela