Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Den senaste tiden.

Publicerad 2012-07-28 22:41:35 i Allmänt

 
Det är så SKÖNT att vara ledig! Och jag behöver det så himla mycket. Skolan är helt bortkopplad, jag loggar inte ens in på vår läroplattform längre och det känns väldigt bra. Det kommer vara superkul att börja skolan när det väl är dags men tills dess så tänker jag inte låta studierna ta någon tid i anspråk alls.
 
Att det faktiskt har blivit en och annan solchans och att sommaren inte längre är lika urusel vädermässigt sett som den varit hittills förstärker såklart den redan angenäma ledigheten.
 
Så vad har jag haft för mej på sistone då?
 
Förra fredagenv gick jag upp i ottan och satte mej på färjan mot Gotland! På ön väntade Jonna, Isabelle och Caroline och vi började helgen med att åka till Fårö och spenderade dagen bland en massa raukar innan vi avslutade utflykten med att käka på en mysig creperia med 50-talsinredning belägen mitt ute i bushen. Lördagen tillbringade vi i Jonnas Visby och det var så lyxigt att ta sej från den ena sevärdheten till den andra genom att bara strosa runt. ÄLSKAR när man slipper åka kollektivt och kan promenera överallt. Kvällen innehöll middag på uteplatsen, vin, godis och superstylingá lá Isabelle innan det blev lite utgång. Söndagen bjöd på superfint väder vilket passade väldigt bra eftersom vi skulle till Jonnas föräldrars sommarställe i Tofta. Värsta paradiset, inte utan att man blev lite avundsjuk! :) Vi hann med mycket på en helg, men vi hann även med att bara ta det lugnt och undvika stress, och det var nog det bästa av allting. Kvalitetstid tillsammans med sina vänner, det är sånt man kan leva på en hel sommar.
 
Eller nästan i alla fall. För man vill ju ha ut lite annat av sommaren också. Och det har jag minsann fått! Till exempel i form av äventyr tillsammans med Fredrik. Eller nåja, för honom som kan segla i sömnen är det väl inget direkt äventyr, men för mej som aldrig ens varit på en segelbåt förut var det ganska spännande. Men svårt! Haha. (Kulturkrockar uppstod i form av att han yppade ord och begrepp som för honom är självklara medan dom för mej är rena grekiskan.) Dock så lärde jag mej faktiskt lite. Även om det, minst sagt, kommer ta tid. Vissa saker är ju som tur är inte alls svåra. Till exempel att sitta vid vattnet i kvällssolen och njuta av tystnaden, att ligga på marken, titta upp mot himlen och prata om ingenting, att starta dagen med ett morgondopp följt av frukost på båten... såna saker är inte svåra alls. Snarare ganska oslagbara, faktiskt.
 
I torsdags eftermiddag kom vi tillbaka från seglingsturen och då hann jag slinka iväg på en öl tillsammans med kollegorna från museet innan det var dags att åka iväg (Fredrik körde, inget rattfylleri här inte!) till Arlanda och hämta upp familjen Engström/Zrno som kommit tillbaka från sin semester. Det blev inte så mycket mer än ett hej och ett hejdå eftersom det var så sent, men igår morse kom dom hit efter övernattning i Sollentuna-lägenheten och åt frukost och sen bar det iväg till Skansen. Perfekt väder och perfekt folkmängd! Kändes roligt att Stockholm visade sej från sin bästa sida; varenda del av stan kommer så mycket mer till sin rättvisa när solen vill vara med på ett hörn. Jag tror att Junie (och alla vuxna med, för den delen) var väldigt nöjd med dagen. I eftermiddag, efter en liten shoppingtur (där jag ÄNTLIGEN köpte nya löparskor, yaaaaay!) åkte dom tillbaka till Gislaved.
 
Dit ska vi också, i övermorgon. Då blir det roadtrip!
 
Det är dock en del som ska göras innan dess. Imorgon ska lägenheten i Sollis tömmas och städas. Gud, vad skönt det ska bli att få det gjort!

Ledighet!

Publicerad 2012-07-27 11:24:09 i Allmänt

 
Och det är ju egentligen nu som jag gör saker värda att skriva om, men jag har varken tid eller så mycket lust.
 
Snart kommer en uppdatering! Om helgen på Gotland och mitt första seglingsäventyr.
 
Men idag blir det Skansen med Junie!

Recension.

Publicerad 2012-07-19 14:21:48 i Allmänt

 
Kan konstatera att Fjärilshuset var något av en besvikelse, tyvärr. För det första kändes entrén som att komma in i ett fyndlager, så redan vid första intrycket försvann lite av förväntningarna. Dessutom var hela stället ganska litet och erbjöd inte särskilt mycket. Hade förväntat mej betydligt fler fjärilar, och inte en enda var lika fin som den som sitterpå min vänsterarm. ;)
 
Däremot var det riktigt mysigt med den efterföljande promenaden i Hagaparken precis intill. Har velat åka dit hur länge som helst och nu blev det äntligen av. Riktigt, riktigt fint. Jag höll andan varje gång jag såg någon med barnvagn och trodde att Victoria var i närheten hela tiden. Det verkar nästan som att jag blivit rojalist på äldre dar! Haha.
 
När klockan var tre och magarna hade blivit mättade insåg vi att vi hade hela dagen kvar. "Vad vill du göra nu?" frågade Fredrik och DET är det skönaste jag vet med att vara ledig; möjligheten att från en stund till en annan göra helt spontana, oplanerade saker.
 
Idag är sista jobbpasset och sen väntar 16 dagars ledighet. Visst hade det varit superskönt att få resa till varmare väder (för den svenska sommaren har jag helt ärligt slutat hoppas på), men OAVSETT väder så kommer ju faktiskt just den där möjligheten att ta dagen som den kommer finnas kvar. Semester på riktigt - åh, vad jag längtar!

Allsång!

Publicerad 2012-07-18 11:19:11 i Allmänt

 
Vilken fantastiskt mysig kväll det var igår! Direkt efter jobbet begav jag mej till Djurgårdsbron där jag mötte upp en väntande Fredrik. Det var äntligen dags att gå till Skansen och sjunga lite allsång. :) Det var premiär för mej, inte bara för allsången utan för Skansen överhuvudtaget. Vilket är synd och skam -  jag har ju ändå bott i den här stan i ett och ett halvt år nu. Men den som väntar på nåt gott, heter det ju. Och jag förstår faktiskt varför Skansen är så populärt, för det första var det mycket, mycket större än jag hade föreställt mej, och för det andra är det riktigt vackert därinne.
 
Innan det var dags att ställa sej framför Solliden-scenen och invänta starten på programmet gick vi runt och tittade lite på några av djuren. När vi hade passerat björnarna slog vi oss ner på en bänk för att äta vår picknick som Fredrik hade fixat. (Hembakade ciabattabröd med supergod fyllning, jag har det så oförskämt bra!) Medan vi satt där kändes det faktiskt som sommar på riktigt; väderprognoserna hade varnat för regn (surprise, surprise)även på kvällen men för några timmar bestämde sej solen för att komma fram och det var alldeles lagom varmt i luften. Med den fina utsikten över Gärdet kändes det nästan lite magiskt, och det blev inte direkt sämre av att det plötsligt kom en påfågel (!) och gick precis framför våra fötter. Jag blev först lite rädd och trodde att den var på rymmen, men snabbt förstod vi att den faktiskt bara gick omkring sådär. Riktigt häftigt att komma så nära!
 
Lite senare var det alltså dags att sjunga lite. Om jag blev överraskad över att Skansen var mycket större än vad jag hade trott så var det precis tvärtom med Allsångs-scenen. Pytteliten! Men väldigt mysig ändå. Och vi fick förvånansvärt bra ståplatser, trots att vi bara kom en kvart innan tevesändningen började. Bäst var förstås Markus Krunegård, han är helt otrolig. Riktigt kul att höra Sthlm Skyline live. :) När tevesändningen slutat fortsätter ju artisterna uppträda ett tag till, då spelade han även Askan är den bästa jorden, i en version med bara piano och stråkar. Fiiint.
 
När vi kom hem la vi oss i soffan, lyssnade på Mänsklig värme och pratade om allt möjligt innan vi gick och la oss. Mysigaste kvällen på lääänge, lääänge.
 
Och idag är vi lediga båda två, inte fel det heller. Men nu är det gamla vanliga sommarvädret tillbaka igen, med regn och åska. Så förmiddagens löparrunda jag hade tänkt inleda dagen med verkar det inte bli så mycket av. Får nog bli ikväll istället. Vi ska till Fjärilshuset sen i alla fall. Tur att det finns saker att göra inomhus!
 
 

Medicin!

Publicerad 2012-07-16 15:46:59 i Allmänt

 
Det finns ju, som tur är, olika knep att ta till för att göra tillvaron lite roligare och peppa upp sej själv.
 
Till exempel kan man ju planera in lite lopp att springa i höst! Den 15 september är det Stockholms halvmarathon vilket kommer bli en skön revansch för Göteborgsvarvet som jag ju var tvungen att strunta i. Och 14 oktober går Hässelbyloppet av stapeln; ett milslopp på, vad som sägs vara, en väldigt skön bana. Dessutom är det Tjemilen 1 september, kan hända att jag springer den också. :)
 
Då är det bara att invänta lönen (känns som en evighet tills den kommer) och sen boka för fulla muggar!

Nya tag.

Publicerad 2012-07-15 21:46:10 i Allmänt

 
När man haft en ganska dålig helg med massor av trötthet och tråkiga tankar känns det inte så dumt att det är måndag imorgon. 
 
Alla är vi lite vissna ibland.

Drygt.

Publicerad 2012-07-14 11:34:33 i Allmänt

 
Vaknade på fel sida idag. Kände mej vresig, irriterad och negativt inställd till allting. Innan jag gick upp ur sängen klagade jag på att jag var tvungen att handla lunch på väg till jobbet. Då säger världens tålmodigaste "men jag kan gå till ICA och handla medan du äter frukost" och plötsligt kände jag att det är dags att skärpa till sej. För en sak är säker - det är ganska svårt att vara sur när man har någon i sin närhet som aldrig gör något för att spä på det dåliga humöret.
 
Alltså - bort med det sura! Tror visserligen att känslan till ganska stor del bottnar i att det känns som att sommaren rinner iväg. Men det gör den ju inte. Gäller bara att hålla ut lite till...
 
Ikväll blir det bowling och käk med Vicki och Stefan, det lär höja upp humöret ytterligare några snäpp!

Gårdagens citat.

Publicerad 2012-07-12 15:50:09 i Allmänt

 
 
"Du vet att jag älskar dej, men vi kan inte fortsätta såhär."
 
Ett konstaterande av Fredrik efter att vi snoozat för ungefär tionde gången.

Snaaart.

Publicerad 2012-07-11 15:21:20 i Allmänt

 
Idag är det onsdag, vilket betyder att det snart är fredag. Vilket i sin tur betyder att det bara är en vecka kvar tills jag åker till Gotland! Det kommer att bli en fantastiskt start på min sommarledighet, dels för att jag alltid velat åka dit, men främst för att helgen kommer tillbringas med Isabelle, Jonna och Caroline! Kompislängt är en alldeles speciell typ av längt, en väldigt fin sådan. Och nu stegras den!
 
Ett annat längt som alltid är stort är det efter min familj, och ikväll får jag träffa delar av den. Imorgon flyger nämligen Cilla, Tomo och Junie till Kroatien men dom är på väg till Stockholm redan nu så att dom slipper ta den långa bilresan på samma dag och istället hinner umgås lite med oss. Det blir iofs bara en snabbis men på hemvägen sen kommer dom stanna några dagar. Mys!
 
 

20/10 - Tabata!

Publicerad 2012-07-10 10:31:10 i Allmänt

 
Har ju nämnt ett par gånger här i bloggen att jag håller på med en träningsform som kallas tabata. Förra sommaren var jag i gymmet på skolan och såg en lapp som någon hade satt upp, tänkte "okej, det här kan jag väl testa som omväxling" och sen dess är jag fast. Precis som med löpningen fick jag göra ett uppehåll när min fot var stukad men nu är jag tillbaka i mina gamla rutiner igen och det känns hur bra som helst. En träningsvecka för mej innehåller nu tre löparpass och två tabata-pass och min kropp mår väldigt bra av det. Att kombinera kondition och styrketräning sägs ju vara den absolut bästa kombinationen och det tror jag verkligen på.
 
Dessutom innehåller faktiskt tabata BÅDE styrka och kondition, så jag har svårt att tänka mej en bättre träning.
 
Tänkte därför göra lite reklam för detta finurliga påfund genom att förklara hur det funkar!
 
Träningen går ut på att jobba i intervaller. Du kör i 20 sekunder, vilar 10 sekunder, jobbar 20, vilar 10 osv, detta upprepas åtta gånger. När åtta gånger är genomförda vilar du i ungefär en minut innan det är dags för nästa övning som görs precis på samma sätt; 20 jobba/10 vila  - åtta gånger. Sammanlagt innehåller ett pass åtta övningar och vilka övningar man vill ha är förstås helt valfritt, mitt innehåller bland annat upphopp, armhävningar, sit-ups, thrusters (knäböj med hantlar) och utfall. Det finns hur mycket tips som helst på nätet om fantasin skulle tryta. På Spotify finns dessutom en massa tabata-låtar upplagda, vilket är perfekt. En röst säger "4...3...2...1..." innan varje 20-sekundersintervall börjar och när det är dags för vila blåser en visselpipa. Så man behöver inte ens ha koll på tiden själv. Inget utrymme att fuska, med andra ord! ;)
 
Förutom att man får upp en ordentlig puls och kör igenom precis hela kroppen är dom största fördelarna med tabata att det går alldeles utmärkt att genomföra passet hemma (ett par hantlar är bra att ha, men det är lätt att utforma passet så att man enbart använder sin egen kropp som redskap) samt att det går snabbt. Passet är över på 40 minuter (inklusive pauserna mellan övningarna), vilket är skönt för dom som hellre kör effektivt än såsar omkring på gymmet i två timmar. Nu kanske det låtar som att jag är en expert, det är jag absolut inte. Men jag tycker att det är himla kul och det vore roligt om det smittade av sej!
 
 

"Titta ut, titta ut en minut!"

Publicerad 2012-07-09 12:19:54 i Allmänt

 
Att det är sommar någon dag då och då är åtminstone bättre än att det inte blir någon sommar alls. Man får tänka så!
 
Min avundsjuka gentemot dom som får vara ute på dagarna just nu växer sej starkare och starkare. Att sommarjobba på Polismuseet är ett riktigt bra extraknäck, men den stora nackdelen är att man vistas inomhus i en väldigt dålig luft.
 
Dock så är det bara tio dagar kvar tills jag också är ledig! Hoppas att det går fort, fort, fort.
 
Igår var Uffe och Sara och deras lilla Svante på middag, Riktigt trevligt, även om det bara var en kortis. Väldans bra människor, det där!
 
I övrigt har det varit mycket fix i helgen. Inköp, utrensningar, sorterande och uppackande. Och igår satte Fredrik upp mina tavlor och tavellister, vad mycket det gör för hemkänslan!
 
Är så himla glad att det är du och jag, älskling.

Ännu en museihelg.

Publicerad 2012-07-07 11:53:04 i Allmänt

 
Känns som att det inte kommer bli en särskilt stressig dag idag; solen lyser och därmed lyser besökarna med sin frånvaro.
 
Hade en riktigt bra ledig dag igår! Träffade Vicki, gick en sväng på söder och åt en väldigt god lunch följt av fika hemma hos henne. Härligt att för en gångs skull hinna träffas på dagtid utan någon som helst stress.Älskar att bara sitta och hänga och bläddra i varsin tidning i väntan på nya saker att kommentera och berätta om.
 
Kvällen innehöll umgänge med Fredrik och några av hans kompisar innan vi gick på bio och såg nya Snow white-filmen.
 
Efter jobbet idag bär det iväg till IKEA - så kan man också spendera en lördagskväll! Haha.

Beroendeframkallande.

Publicerad 2012-07-04 16:10:45 i Allmänt

 
För alla som inte har sett Game of Thrones än, gör det NU! Men jag varnar er, det är starkt beroendeframkallande.
 
Visserligen skulle det kunna döpas om till Game of snusk, och ibland blir det lite väl mycket matinékänsla (typ som när Gimli och Legolas drar några skämt för mycket i Härskarringen-trilogin). Men framförallt är det sjukt spännande med oväntade händelser och karaktärer man fastnar för på en gång. Eller hatar på en gång, för den delen.
 
 
Ned Stark är en av dom schyssta killarna.
Eller "an honourable man", som han själv skulle ha sagt.

Flyttframsteg.

Publicerad 2012-07-03 08:46:22 i Allmänt

 
Igår när jag hade en ledig dag från jobbet passade jag på att göra ett ordentligt flyttryck. Eftersom Fredriks föräldrar är iväg på semester har vi tillgång till bil, vilket underlättar betydligt. Det betydde dock att jag skulle få köra från Årsta till Sollentuna och tillbaka helt ensam. Vilket visserligen inte är så himla märkvärdigt, men med tanke på min obefintliga regelbundenhet vad gäller körning så var det ett ganska stort orosmoment att inte ha någon bredvid som kunde guida. MEN det gick helt klart över förväntan, och det var faktiskt inte ett dugg svårare att köra här än i Göteborg. Kanske till och med lite lättare, för skyltningen är inte alltid särskilt logisk på västkusten om man inte vet precis vart man ska. 
 
Fick en hel del gjort, och är så himla glad över det! Rensade ut och slängde ännu mer grejer och flyttade alla toalett/hygienprodukter och alla kläder. Inte illa! Och nu är det mesta lagt på plats; världens bästa har fixat ny förvaring till mej och efter ett besök på IKEA och Jula i helgen för lite kompletteringshandling kommer allt vara finfint och i ordning. Skönt! Nu är det viktigaste flyttat, kvar är lite hushållsprylar, prydnadssaker och grejer i förrådet. Men det kommer att räcka med ett lass. Sängen ska visserligen därifrån också, men det är som tur är den enda möbel vi behöver flytta. 
 
Det känns så himla bra att bo här nu. Även om den första känslan när jag fick veta att jag var tvungen att lämna lägenheten i Sollentuna var missnöje över att vi inte fick "välja" själva när vi skulle flytta ihop, så är den väldigt långt borta nu. Snarare känns det som att det här var den bästa lösningen; nu slipper vi fixa med flytt när jag är mitt uppe i examenstider och aspirantförberedelser. 
 
Dessutom - när någonting i livet för en gångs skull känns väldigt rätt och väldigt enkelt, då är det lika bra att låta det få vara det!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela