Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Bild från i lördags.

Publicerad 2009-07-30 23:27:22 i Allmänt



Såhär såg jag ut på Distortion, förresten. Alla paparazzis bara förföljer mej, inte en lugn stund får man.
(Och Pearlie, jag klippte bort dej och Petter bara för att du inte var nöjd med bilden, bara så du veeeet!)

Som har simmat bört.

Publicerad 2009-07-30 23:03:38 i Allmänt

Dagens snopnaste var ju ändå nyheten om att det på en parkeringslats nånstans utanför Umeå bildats så mycket regn att en hobbyfiskare prövade lyckan i pölen. Och fick upp en mört!

Jag har några stilla funderingar angående detta.

1) Hur i HELVETE kom fisken dit? (Jag vet att den logiska förklaringen är att parkeringsplatsen låg i anslutning till nån sjö, men det är mycket roligare att tro på livets mirakel.)

2) Exakt HUR förvånad och förvirrad måste inte denna mört känt sej när den simmade ner till "botten" och istället för en massa plankton och andra schyssta grejer fann...asfalt?

3) Kunde inte denna stackars osannolika mört ha fått leva?

4) Mört är ett väldigt roligt ord, särskilt om man säger det snabbt. Mörtmörtmörtmörtmört.

Söta lilla fyllo.

Publicerad 2009-07-29 23:46:04 i Allmänt

Satt och kände mej väldigt harmonisk på vagnen hem för en timme sen ungefär. Hade mött upp Isabelle vid fyratiden, käkat spontanmiddag på Halta Lottas, gått på shoppingrunda i Nordstan, fått kompensera för uteblivet Johnny Depp-biodreglande med hyrfilm och haft det allmänt superbra.

Så märkte jag att mannen med tvivelaktiga dryckesvanor, som då och då satt och klunkade av sin folköl han förvarade i innerfickan på sin rock, såg lite lurig ut, som att han ville säga nåt när han hade rullat klart sin cigarett.

"Vill du se nåt läskigt?" flinade han och pekade på sin väska.

"Njaa, vet inte om jag vågar..." svarade jag.

Och så tog han upp en pappmask föreställande Fredrik Reinfeldt och höll den framför sitt ansikte.

Jag skrattade högt och sa att jag förmodligen inte kommer kunna sova inatt.

Men det kommer jag, för det har varit en jättebra dag. Puss och godnatt.

Malmöhelgen.

Publicerad 2009-07-28 10:48:55 i Allmänt

Har blivit usel på att uppdatera den senaste tiden. Vet inte riktigt vad det beror på. Känner inte lika stor lust att skriva längre, och det känns inte särskilt meningsfullt. Har haft den här bloggen i snart tre och ett halvt år, så det är väl inte konstigt om intresset svalnar till slut. Men det kanske är en tillfällig svacka, let's hope so. Ger mej inte riktigt än iaf!

I fredags efter jobbet var det alltså dags för Malmö - tiden på tåget bara svischade förbi och innan jag hunnit blinka klev jag av på perrongen och blev uppmött av Sofie och Fialutten. Tjejfilm, hade vi bestämt. "Vi kan ju ha på en film i bakgrunden bara..." Det slutade med att vi satt och tittade på HELA Dirty Dancing, trots att vi kan precis allt utantill. Aaaasmysigt var det hursomhelst, och vi somnade ganska tidigt.

På lördag morgon fick stackars Sofie gå upp astidigt eftersom hon hade en bruduppsättning. Efter någon timme var det även dags för mej att vakna och pallra mej iväg till hennes salong för att själv bli fin i håret. Både hennes och min mage var i uppror därefter så vi tog en lunch på stan innan vi åkte hem och tog en powernap, kollade klipp på youtube och började göra oss i ordning för förfesten. Efter någon timme tror jag vi var typ 15 pers i hennes lägenhet, och även om det var massa trevligt folk så höll jag mej på samma plats i stort sett hela kvällen; vid fläkten tillsammans med Sofie och Jenny. Det blev hursomhelst en superlyckad kväll! Först var vi en sväng på Bodoni, och sen blev det Distortion resten av natten, där vi bland annat roade oss med att gå fram till okända människor och fråga "mahna mahna...?" Hahaha, riktigt kul var det! Stället stängde fem och av nån anledning tyckte vi inte att det var en bra idé att gå och lägga oss direkt när vi kom hem - 05.59 stod klockan på när jag stängde ögonen...

Det blev alltså inte särskilt många timmars sömn - närmare bestämt fem - innan det var dags att stiga upp och åka till Sofies bands replokal. Tyvärr var stämningen ganska avslagen eftersom några i bandet var betydligt mer bakfulla än vi, så låtarna kom inte riktigt till sin rätt. Men jag fick iaf en uppfattning, och det kommer bli så GRYMT att se deras första spelning!

Sen blev det pizza, naturligtvis, hos André och vi tittade på I love you, man som faktiskt var en helt okej film. Och det var en underbart skön känsla att veta att jag inte skulle behöva sätta mej på ett tåg på kvällen, kunde slappna av ordentligt. VIlket vi gjorde när vi kom tillbaka till lägenheten sen - skönaste tuppluren ever, typ. Kvällen avslutades med grönsakssoppa och Cinderella man på teve.

Längtar redan tillbaka... men får trösta mej med att det bara är två arbetspass kvar innan det är semester! Och på lördag kommer mamma hit, det ska bli så mysigt.

Sofie "Elvital" Kihl.

Publicerad 2009-07-23 23:23:12 i Allmänt

Ja, lilla Pearlie.

Du är fan balsam. Allting kan kännas astrassligt och omöjligt att reda ut, och sen har man din röst i telefonen (eller ännu bättre din närvaro - som jag kommer ha imorgon!) och då känns allting helt... lent. Haha, jag kanske inte är nåt geni vad gäller liknelser, men du fattar säkert vinken. Att du är bäst! :)

Imorgon blir det ett stort jävla Screw you guys, I'm going home! när jag sätter mej på tåget till Malmö, och när Sofie kommit och mött upp mej vid kvart över åtta (hoppas jag, man vet ju aldrig med SJ...) drar vi till affären, inhandlar milleniets största godispåse, styr kosan hemåt, slänger på oss mysbrallor, lagar mat och slänger oss i soffan med ena ögat på nån typisk tjejfilm. Fy FAAAAN vad gött, jag har längtat flera veckor!

På lördag ska jag bli fin i håret (äntligen, äntligen!) och sen blir det en fullspäckad kväll med förfest,  Möllevångsfestivalen, kanske en sväng på KB (eller sa vi Debaser?) och slutstation Distortion.
Och det bästa av allt är att jag inte åker hem förrän på måndag morgon så vi kan ta aaaaslång sovmorgon på söndag och sen ba strosa på stan eller whatever (läs: beställa hem pizza, haha). Underbart!

*Längta längta*

Bussjävel.

Publicerad 2009-07-20 14:09:55 i Allmänt

Klockan 06 i morse fick jag ett sms av Staffan som berättade att bussen gått sönder och att ingen visste vad det var för fel. När jag kollade hur allt gick vid tolvtiden hade dom typ precis kommit iväg. Strax utanför Umeå. Kul! Så istället för att komma hem ikväll blir det nån gång inatt.

Tur att jag har saker att göra. Motion och lunch avklarade, det här kan jag sysselsätta mej med resten av dagen:

  • Skriva ihop en jobbansökan och skicka iväg den
  • Gå på blåbärs- och hallonjakt
  • Åka in till stan och köpa en ram till min nya fina poster som ska hänga i köket
  • Eventuellt träffa Isabelle på vägen hem
  • Titta på... Vänner (haha)

Welcome to reality.

Publicerad 2009-07-18 07:25:10 i Allmänt

Drömde inatt att jag hade fått en roll i Lost, hade a good thing going med Sawyer och att jag alltså skulle få tillbringa flera månader på Hawaii där dom spelar in.

Istället vaknar man upp till ett regnigt och blåsigt Göteborg. Tack.

Men ikväll  efter jobbet blir det inflyttningsfest hos Catta, det ser jag fram emot!

Skattjakt.

Publicerad 2009-07-17 19:39:28 i Allmänt

Idag när jag var ute och promenerade i jogginspåret tänkte jag att jag kunde spana runt och se om jag såg några smultron. Och det gjorde jag tyvärr inte... :(

Däremot typ en miljon hallon! Och en hel del blåbär. Det är ganska glest nu, men med tanke på hur mycket ris det finns lär värsta explosionen inträffa snart. Så när jag kommit hem från jobbet på måndag ska jag ut och plocka så mycket jag orkar. (Eller så ilst jag orkar, värsta braiga ordet!) Blir glad av sånt!

Igår satt jag på Vasastan med Isabelle och hade hur trevligt som helst. Timmarna flög iväg och ölen rann ner... Haha. Jag blev ganska berusad, och det var ju helt oplanerat men ganska kul. Och jag somnade gott sen. :)

Nu ska jag ta ett bad och sen bara ta det lugnt resten av kvällen. Min soffa och jag 4-ever.

På fel plats.

Publicerad 2009-07-15 23:51:38 i Allmänt

Ringde Carina förut för att försöka pussla ihop en träff med henne, Jonas och barnen. Kom fram till att jag kanske kan träffa henne 1 augusti, och Linnéa och Noah om...tja, en månad.

Nu är dom hemma hos mamma och jag borde vara där också. Har inte träffat dom sen jul (!?) och det är ju fan inte klokt.
Ibland blir jag så trött på att försöka leva mitt låtsasliv här. Vill bara hem.

Men imorgon kommer det förmodligen kännas lite bättre. Ska dessutom träffa världens bästa Isabelle över några öl!

Jobbsoffan här nu strax... Natti!

Trötthetsvirus.

Publicerad 2009-07-14 20:05:23 i Allmänt

Det är inte meningen att man ska jobba på sommaren.

Är overkligt trött, och det är fortfarande en otroligt lugn period på jobbet. Vilket jag är tacksam för iofs. Men hur kan man känna sej utarbetad utan att vara särskilt ansträngd? Antar att det är vardagslunket, och dom oregelbundna tiderna, som tar ut sin rätt.

9 arbetspass kvar...

"Ja'll osså ha 'boy."

Publicerad 2009-07-12 21:54:59 i Allmänt

Ska alldeles strax lägga mej (!), för jag ska upp übertidigt och promenera innan jobbet.

Men ville egentligen bara meddela att helgen bjöd på precis lika glada känslor som jag hade hoppats. Det var till och med kul på riktigt på Sigges! Mycket tack vare rockdansgolvet, naturligtvis. Men jag är ju kanske inte jättesugen på att åka dit fler gånger i år... haha.

Just nu går jag mest omkring och har pirr i magen eftersom Isabelle, en tjej som är timvikarie på jobbet och som jag klickade med från första stund, frågat om jag vill följa med henne och tre andra tjejer utomlands på semestern! :D
Är riktigt glad att hon överhuvudtaget frågade, älskar spontana saker! Att jaga sista minuten-resor är en väldigt speciell sorts spänning. Vi kan boka typ när som helst! Visserligen är det en del saker som ska klaffa, men förhoppningsvis håller det hela vägen.

När mamma körde mej till tåget idag sa hon att hon hoppades att det kommer bli av, och att jag är värd en resa. Det var väl inget speciellt med det egentligen, men det kändes bra eftersom jag igår sa till henne och Lotta att jag blir lite irriterad över att man alltid blir så himla uppmuntrad att spara, spara, spara sina pengar. Oavsett vad det gäller liksom.

Visst är det bra att spara, och det gör jag också, en hel del. Men det kan ju inte finnas nåt mer meningslöst än att aldrig unna sej nåt för det man jobbat ihop?



Såhär glada blev Johanna och jag av att träffas!

Hej, efterlängtade dag.

Publicerad 2009-07-10 07:50:55 i Allmänt

Kändes som att det aldrig skulle bli fredag morgon.

Om bara en liten stund kommer dagpersonalen och byter av mej över en kopp kaffe, och sen bär det av... just det, hemåt. (Jag kan lika gärna byta namn till Gislaveds-bloggen...) Trist att inte solen skiner, men det blir semesterfest ikväll ändå. Och jag ska som sympatideltagare baka en - förhoppningsvis - himmelskt god jordgubbspaj med limekräm. Det vattnas redan i käften på mej. Det spelar ingen roll om det regnar, för Lotta har en inglasad altan och vinet kommer smaka lika gott ändå. Längtar!

Och jag längtar även efter min baby. Det känns som att han varit borta i flera månader, det är typ värre nu än när han är i Umeå. Men på måndag ska vi kramas!

Nightmare.

Publicerad 2009-07-09 08:23:18 i Allmänt

Hade en av mitt livs mest obehagliga drömmar inatt. Förutom att den innehöll att jag jagade en dvärg på Konsum i Gislaved, att jag skulle anmäla en mördare till polisen samt ett inbrott på Åviksvägen utspelade sej följande sekvens (vilket var bland det läskigaste jag varit med om):

Mamma och jag stod i hennes kök och lagade mat, Bond låg och sov i sin korg. En väldigt trivial dröm till en början alltså. Plötsligt ringde min mobiltelefon, men med en helt ny signal (kommer till och med ihåg vilken det var, introt till Livin' on the edge med Aerosmith). När jag svarade så var andra människan i luren - mamma. "Heeej gumman, hur har du det?" sa hon, som om hon var bortrest och ringde för att kolla läget. Jag svarade med nåt enstavigt ord och stod och stirrade på livs-levande-i-köket-mamman som naturligtvis undrade vad det var med mej. "Lyssna här..." sa jag och lämnade över luren. Och mamma stod och pratade med sej själv! UUuuuUUUUuuuuuhhhh! Jag kan inte med ord beskriva hur skitskraj jag blev, och jag blir fortfarande illa till mods när jag tänker på det. Det värsta med alltihop var att köket-mamman inte tyckte det verkade vara något underligt alls, utan viftade bort det och återgick till matlagningen. Resten av drömmen iakttog jag henne och utvärderade varenda rörelse och ordval för att avgöra om det verkligen var min riktiga mamma som stod där.

Tack GODE JESUS att det bara var en dröm!

...nån som vill analysera detta åt mej?

Lite ledsen, men mest glad.

Publicerad 2009-07-07 23:19:52 i Allmänt

Tittade på minnesceremonin för Michael Jackson ikväll... och nu visas en konsert från Dangerous-turnén.
Blir lite mer sorgsen för varje dag som går, känns det som. Michael var som sagt ingen jätteidol för mej, så det känns nästan förnedrande att skriva så. Jag kan ju knappast likställas med alla riktiga fans. Men ju fler låtar jag lyssnar på, desto mer märker jag ju att dom hade en ganska självklar del i mit liv. Trodde faktiskt inte att jag hade så pass mycket koll som jag ändå tycks ha. Nåja, det här är inget försvarstal. Känner mej lite ledsen, och det får jag göra.

Dock är jag mest glad just nu, som jag alltid är när det vankas umgänge med mina loved ones. På fredag morgon åker jag till Gisla där det blir en helg med semesterfirande och utgång till självaste Sigges loge. Haha, det blir faktiskt ingen sommar utan ett besök där, kan inte säga det tillräckligt många gånger. Ska träffa Johanna också, det är verkligen inte ofta!

Och nu ikväll bokade jag tågbiljetter till Pearlietown! :D

Alltså känner jag mej ganska nöjd, trots att det nästan är en hel vecka kvar tills jag slipper sova ensam.

SNARK.

Publicerad 2009-07-05 23:16:56 i Allmänt

Det hände INGENTING på jobbet. Olidligt långtråkigt, faktiskt. I början var det skönt att slappna av en period och slippa oroa sej, men nu börjar det bli lite väl lugnt. Haha. Att det aldrig kan vara bra?

Nåja, jag ska vara tacksam att den här sommaren inte verkar bli som förra, för det vill jag inte vara med om igen.

Hade förresten i uppdrag att rapportera om Wimbledon-finalen till Staffan, och jag hatar att erkänna det men jag  fastnade framför teven ett tag och tyckte faktiskt det var lite kul. Men det ska han knappast få veta!

Hoppas på en bra kommande vecka. Imorgon är jag ledig och hade tänkt åka till Delsjön och päsa hela dagen men eftersom det inte lär bli väder till det får vi se vad jag hittar på. Eller hittar på och hittar på, jag kanske väljer att vara hemma och inte göra någonting alls. Det är också helt okej!

Softaste kvällen.

Publicerad 2009-07-04 10:43:37 i Allmänt

Hade en mycket bra dag igår, trots att jag inte träffade en människa. Men ibland är självvald ensamhet det bästa som finns. Städade hela lägenheten, rensade ur skåp, slängde massa skräp och tidningar och  tvättade (och vek all tvätt så fort det var klart!). Kände mej väldigt nöjd. Och väldigt värd att unna mej nåt gott. Vilket jag gjorde!

Så med massa Cookie dough i magen var det perfekt att lägga sej ner i soffan med datorn i knät, Sofie på msn och Rock star på femman. Har bara sett den en gång tidigare, och det är skamligt. Fan vad bra den ääär!

Blev dock lite illa till mods av alla äckliga groupies och livet "ute på vägarna". Men förhoppningsvis är det inte lika många som är ute efter Diggiloos serveringspersonal... Haha. Ibland är jag så jävla fånig. :D



Håll dej BORTA, äckliga vamp.
Alla tjejer som inkräktar på någon annans revir borde dö.

Största idioten på länge.

Publicerad 2009-07-02 23:49:42 i Allmänt

Igår bevittnade jag en situation som gjorde mej riktigt förbannad. Jag blev så irriterad att jag på allvar övervägde att gå fram till mannen i fråga och undra hur jävla dum i huvudet man kan vara.

Vid spårvagnshållplatsen satt en afroamerikansk man (som även pratade svenska) och några meter ifrån honom stod hans väldigt söta tjej, och lite överallt sprang deras ännu sötare dotter. Mamman blev trött på att flickan inte lyssnade när hon sa åt henne att sluta springa vid spåret och sa åt henne att sätta sej på bänken bredvid pappan. Flickan lydde inte, så mamman fick efter en stund ta tag i henne och föra henne dit. Flickan blev jättesur och började streta emot varpå mamman tappade tålamodet och sa "What's your problem?! I told you not to run, it's dangerous!" 

När mamman höjde rösten började flickan gråta, skrek "Näää, mamma!" och slog efter henne. Sekunden efter gick hon till sin pappa och sökte tröst. Istället för att tala om för flickan att mamma hade rätt och att man absolut inte får slå någon så gav han henne fanimej tröst! Jag trodde inte mina ögon. Mådde illa när pappan kramade sin dotter, lovade att det minsann bara var dom två som skulle äta chips hemma och praktiskt taget gjorde mamman till den elakaste människan på denna jord.

Okej, det kanske var onödigt av mamman att använda just dom orden, men det ursäktar knappast pappans beteende. Hur kan man vara så jävla korkad? Det är ju jättebekvämt att inte ta nåt som helst ansvar, skita i hur sitt barn utsätter sej för fara och sen bara vara den snälla figuren man får chips och kramar av. Jag såg frustrationen i mammans blick och hade gärna velat beklaga den sinnesförvirring hon måste haft när hon valde sin partner.
 
Ledsammast var dock att se hur dottern tystnade efter några minuter av pappans utesluta mamma-snack. Försiktigt gick hon fram mot sin mamma, ställde sej lite på avstånd, pekade med fingret och sa "mamma arg..." Eftersom hon var stans största charmtroll kunde hennes mor dock inte förbli arg särskilt länge utan sprack upp i ett leende, pussade sin dotter och sa "Hemma du kan springa hur mycket du vill, men här du får inte springa. Okej? Du måste lyssna..." Flickan nickade och bad mamman följa med till bänken. Först ville kvinnan inte sätta sej ner, men efter lite övertalning gjorde hon det i alla fall. Flickan la sin ena lilla hand om pappans nacke, den andra runt mammans och såg ganska nöjd ut.

Känns som att det var en rätt talande bild för hur det fungerar i den familjen. Blir ledsen när jag tänker på hur mycket ansvar den där flickan kanske måste ta.

Som sagt, jävla idiot!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela