Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Glad påsk!

Publicerad 2013-03-28 09:34:51 i Allmänt

 
 
Ha det så fint allihop, njut av ledigheten (eller av arbetet, ni som precis som jag även ska jobba under helgen), ät en massa gott och rå om varandra och er själva.
 
 
Påskris i vardagsrummet.
 
 
Godisägg på soffbordet.
 
 
Ett av årets nya inköp, guldiga hönor från Vilda Victoria, en inredningsbutik precis här i närheten.
 
 
Supersöta påskgummor- och gubbar från Guldfynd.
 
 
Gula ljus såklart! Tuppen köptes för flera år sen på ÖB, där för övrigt även godisägget kommer ifrån.
 
 
Vår kära ljusstake som vi fick av Lotta förra året och som står på köksbordet oavsett årstid/högtid. Nu i påskversion!
 
 
Förvirrade tuppar från Cervera, häxor från Gekås. 
 
 
Jag kunde inte låta bli. :)

Framsteg.

Publicerad 2013-03-27 08:14:00 i Allmänt

 
Egentligen var det meningen att jag skulle jobba sent kvällspass och sluta kl 02 både måndag och tisdag, men i måndags ringde min handledare och frågade om jag hade möjlighet att ändra om i schemat. Hon hade nämligen ett väldigt bra erbjudande till mej. Eftersom jag känt att jag har en hel del att öva på vad gäller bilkörningen hade hon lovat mej att ordna så att jag skulle få extra stöd. Det finns en kille på stationen som tidigare jobbat som instruktör på utryckningskursen, han är med andra ord proffs på området. Min förhoppning var att få möjlighet att åka med honom i några timmar vid något tillfälle, men i två hela dagar (!) har jag fått utbildning. Känns helt fantastiskt. Det hade blivit luckor i hans schema och därför fanns det plats till mej. I förrgår körde vi omkring i hela länet och igår höll vi oss mest i innerstan där det blev massor av parkering och backning. Nu har jag äntligen kommit över min spärr och en bra bit på väg.  
 
Det kändes skönt att höra att han inte ser "några som helst problem" efter utveckligen dom här två dagarna och att jag bara behöver lite självförtroende för att allt ska fortsätta flyta. Jag är alltså inte ett hopplöst fall, vilket jag många gånger har trott. Haha.
 
En annan sak som är väldigt bra med schemaändringen är att jag fick spendera dom här kvällarna ihop med Fredrik. Det är en ganska häftig känsla att uppleva att någonting hela tiden blir bättre och bättre, och jag tycker verkligen att det är så med oss. Mitt hjärta!
 
Nu är jag ledig fram till fredag natt. Jobbar även påskaftons natt och ser fram emot att kavla upp ärmarna. (Eller kavla ner kanske, det är ju fortfarande svinkallt ute...)
 
Idag är det mycket som ska ordnas. Vi skulle ha städat och påskpyntat redan igår egentligen, men orken fanns inte riktigt efter två dagars full koncentration. Så idag ska här bli skinande rent och rena rama färgexplosionen. Dessutom ska det inhandlas proviant till morgondagens Skärtorsdagsmys med Vicki och Stefan. Ska även träffa Hanna för lite uppdatering av dom senaste veckorna.  
 
Träning också, naturligtvis. Idag blir det tabata, men först ska frukosten smältas en stund till. Tur att jag har en alldeles ny Amelia att krypa upp i soffan med.
 
Fan vad gött allting är just nu!
 
 
  

Våren som aldrig kom.

Publicerad 2013-03-21 08:59:24 i Allmänt

 
Nej, nu orkar jag inte deppa över kyla och uteblivet vårväder längre. Man kan ju tycka att vi skulle ha varit en bra bit på vägen såhär i slutet av mars, men det är vi inte, och då får man helt enkelt gilla läget. 
 
Det är så mycket annat som är bra, så det vore idiotiskt att låta vädret styra. Jag hoppas hursomhelst att april kommer som en räddande ängel. 
 
Är nu tillbaka ute på "fältet" och det har varit riktigt bra dagar. Jag älskar att jag får uträtta saker, och det känns väldigt utvecklande att både få öva på sånt som jag behöver öva på och att få glänsa lite emellanåt. Igår glänste jag. Det är viktigt att komma ihåg dom saker man är bra på och inte bara fokusera på hur stora kunskapsluckor det finns. 
 
För en timme sen åkte min älskling iväg till jobbet och i eftermiddag drar han iväg på skidkonferens. Just nu känns det som att det är fasligt långt till söndag...
 
MEN, då är det ju en himla tur att jag kommer göra en massa roligt tills dess. Fredag, lördag och söndag är lediga dagar, så imorgon bitti sätter jag mej på bussen och far iväg till familjen. Imorgon kväll ska jag även träffa Sofie, vilket ska bli huuur mysigt som helst. Vi har, i vanlig ordning, en hel del uppdaterande att beta av. 
 
Torsdagen har ju knappt börjat, dock. Om en timme åker jag iväg till jobbet. Där väntar träningspass, lunch, handledarsamtal och ett, förhoppningsvis, spännande kvällspass. 
 
Hej svej!

Måndag = Molanders.

Publicerad 2013-03-18 08:49:24 i Allmänt

 
Och så var det en ny vecka och den intensiva körutbildningen är ett minne blott. Fast det är iofs en sanning med modifikation, för förhoppningsvis kommer jag minnas det jag lärt mej där och försöka integrera det ordentligt i mitt fortsatta körande.
 
Kan såhär i efterhand konstatera att veckan var över förväntan och att det kändes riktigt kul att få lära sej saker av så engagerade, respektfulla och professionella instruktörer. Högsta betyg!
 
Den här veckan är det verkligheten som gäller igen. Dock får den vänta ännu en dag, för eftersom jag följer min instruktörs schema betyder det att jag är ledig när han är ledig. Och det är han idag! Jobbar bara tisdag, onsdag och torsdag den här veckan, vilket är så lyxigt att jag nästan skäms. Dock behöver jag inte skämmas särskilt länge eftersom det alltid kommer tillbaka i slutändan, som Fredrik konstaterade igår. Nästa vecka blir det nattpass, bland annat på Långfredagen och Påskafton, men det ska bli roligt! Och jag kommer att ha gott om tid att trycka i mej påskgodis ändå. ;)
 
Snart blir det lite träning och vad resten av dagen ska innehålla tror jag att jag har någorlunda koll på. Som det ser ut nu blir det lite mysshopping i Gamla stan (varför är jag inte där oftare?) och några avsnitt av Girls.
 
Eftersom det är måndag kan jag passa på att tipsa om en himla mysig serie som går på SVT. Visserligen brukar vi se den på SVT Play, men måndagar är alltså själva sändningsdagen. Jag tyckte att serien var okej i början, inte mer, men nu har jag blivit ganska förtjust. Framförallt i EvaBritt Strandbergs och Lars-Erik Berenetts skildring av ett gammalt par som under allt det där irriterade och bitska älskar varandra en hel del.
 
 
En klart sevärd serie. Tips!
 

Brum brum.

Publicerad 2013-03-14 21:34:00 i Allmänt

 
 
Jodå. Jag lever.
 
"Nätt och jämnt" kanske jag ska tillägga, för den här veckan är det körutbildning för hela slanten. Haha, nej då, så illa är det inte. Det har varit en riktigt lärorik och nyttig vecka, och nu återstår bara en dag. Jag har fått bekräftat det jag redan visste; att det finns moment som jag verkligen, verkligen måste öva på. Samtidigt har jag även fått beröm för saker och det är jag väldigt ovan vid vad gäller bilkörning, som ju alltid varit min stora akilleshäl. Tack vare dom verktyg som vi fått dom här dagarna är jag peppad att fortsätta öva, öva, öva. Det känns bra!
 
Något annat som känns bra, eller mer än bra, är att flytten närmar sej med stormsteg och att saker och ting faller på plats mer och mer. Igår skrev Fredrik kontrakt med killen som ska köpa lägenheten och det blev en BRA mycket bättre affär än vad vi hade vågat hoppas på. Det är en sån lättnad att veta att allt är klart och att vi inte behöver ha lägenheten som ett orosmoment.
 
Fortfarande känns det lite overkligt att vi om bara lite drygt två månader kommer bo i HUS. Framförallt är det roligt hur mycket energi det ger. Jag älskar att fundera på små detaljer; allt från vilken färg vi ska ha på väggen i gästrummet till var någonstans Marilyn-tavlan ska hänga. Detaljer är just det jag ska hålla mej till känns det som, för jag har då INGEN koll på dom stora sakerna. Det är Fredrik som håller i taktpinnen där. MEN jag ser det här som en riktigt bra chans att lära mej ett och annat!
 
Annars då? Förutom allt pirr i magen över flytten så har jag haft påsklängt en längre tid. Främst för att jag köpt så SJUKT gulligt påskpynt. Jag förstår inte hur man kan bli så barnsligt förtjust av att pynta, men det är bland det bästa jag vet. Det var det där med detaljer igen...
 
En liten uppdatering blev det i alla fall. Håll till godo!

Plötsligt händer det!

Publicerad 2013-03-05 13:26:00 i Allmänt

 
 
 
 
 
I fredags kl 15 skrev Fredrik och jag på ett kontrakt som innebär att vi senast den 20 maj kommer att bo i den här finfina villan i Trångsund. Det är helt otroligt att saker och ting kan hända i en sån rasande fart, från att ha googlat på hus i brist på vettiga lägenheter till att åka och titta "för skojs skull" och sen börja buda och VINNA budgivningen. Allt på mindre än en vecka. Vi hade inte ens diskuterat hus på allvar än, och så plötsligt står vi här och har tagit ett jättekliv.
 
Lyckligtvis så är det utan någon som helst ånger. Visst har jag mer än en gång tänkt tanken ifall vi verkligen har gjort rätt, men då gäller det ekonomi och det faktum att allt faktiskt gick så himla fort. Inte huruvida det verkligen är det här jag vill, för det är det. Och vad gäller dom andra aspekterna, så tror jag verkligen inte att vi tagit oss vatten över huvudet.
 
Jag känner på riktigt att Fredrik är kärleken i mitt liv och jag hoppas -  och vågar faktiskt tro - att vi kommer leva med varandra för alltid. Det är vad jag hoppas mest av allt.
 
Det kommer bli mycket jobb, men vi kommer göra det tillsammans och det kommer bli VÅRT hem. Med massor av kärlek i.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela