Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Jobbhelg.

Publicerad 2009-10-31 13:28:00 i Allmänt

Skulle vilja tända ett ljus för pappa idag, men jag jobbar och kan inte åka till Gislaved för att göra det. Men å andra sidan behöver jag ju faktiskt inte vara vid graven för att tänka på honom, så jag ska tända ett ljus hemma ikväll innan jag lägger mej.

Blev en rätt lyckad shoppingdag igår, fick tag i en jacka på Stadium för halva priset. Bra vardagsjacka, ganska fin och framför allt VARM. Köpte nya skor också. Behövde ha nåt annat än mina stövlar, det blir så himla uppklätt hela tiden. Men herregud, exakt HUR intresserade är ni av detta?

Jag borde lägga ner den här bloggen.

Är på jobbet till kl 18, sen ska jag hem till Isabelle. Bowling med henne och Kristin ikväll!


Det här ska jag göra idag.

Publicerad 2009-10-30 09:20:35 i Allmänt

Klockan är snart kvart över nio och jag har ätit frukost (havregrynsgröt med kanel och honung, och knäckebröd med makrill, luktar nog gott i munnen nu). Ska göra mej i ordning och åka in till stan, hoppas på att hitta lite bra grejer. Vill ha en vinterjacka, nya skor, nån fin tunika eller klänning... Och så kommer jag inte kunna låta bli att gå in på Body shop och sniffa på (köpa) deras nya dofter. Jag älskar den butiken.

På vägen hem ska jag köpa sushi. Och vid kvart över tre är det dags för spinning.

Efter träning och dusch ska jag kanske sova en liten stund. Och ikväll blir det tända ljus, sushi, Idol, mjukisbyxor, ullstrumpor, naturgodis och lite Baileys.

Ibland är det så skönt att vara själv.

<3

I had to turn my heart away.

Publicerad 2009-10-29 23:48:22 i Allmänt

Rep med nya bandet idag (vi måste komma på ett namn!), det gick mycket bra. Jag satte "Barracuda" med Heart (ni som inte hört den - lyssna, så förstår ni varför jag är nöjd) och kände mej sådär hemma och lycklig som jag bara gör framför en riggad mick.

Mycket musik nu, det är det visserligen för det mesta. Blir kär och nykär i låtar varje dag, och jag älskar't. Förlåt den slitna och fåniga frasen, men utan musik är jag fan ingenting.

It's official...

Publicerad 2009-10-28 23:19:43 i Allmänt

Vet ni vad?

Idag när jag var på väg hem från jobbet kände jag mej alldeles glad när jag tänkte på att jag nästa år kommer bli moster igen. Och till TVÅ små människor!

Japp, det blir dubbelt upp! Nu kan jag äntligen berätta för vem jag vill att Cilla och Tomo också ska bli föräldrar 2010. :D

En pojke kommer dom få.
Och Carina och Jonas får en flicka.

(Säger JAG alltså. Haha.)

The story - Brandi Carlile

Publicerad 2009-10-27 11:59:15 i Allmänt

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true... I was made for you

I climbed across the mountain tops
Swam all across the ocean blue
I crossed all the lines and I broke all the rules
But baby I broke them all for you
Oh, because even when I was flat broke
You made me feel like a million bucks
You do and I was made for you

You see the smile that's on my mouth
It's hiding the words that don't come out
And all of my friends who think that I'm blessed
They don't know my head is a mess
No, they don't know who I really am
And they don't know what I've been through like you do
And I was made for you

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
Oh but these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true... I was made for you

Oh yeah well it's true... that I was made for you

Lyxig helg.

Publicerad 2009-10-25 22:24:42 i Allmänt

Har inte skrivit på ett tag nu, men det känns faktiskt ganska bra eftersom det varit dagar fulla av annat.
I torsdags hade jag min sämsta dag på mycket länge; var på ett irriterat och ledset humör redan innan jag kom till jobbet och det blev verkligen inte bättre när jag var där. Var så uppgiven att jag ville åka hem och ringde Isabelle för att höra om hon kunde lösa av mej. Istället fick jag hennes peptalk i en halvtimme och det var verkligen guld värt. Du ska veta hur mycket det hjälpte mej, vännen!

Det blev inte mycket sömn på natten där, men jag bestämde mej för att ändå åka iväg till fredagens seminarium som Intresseföreningen för schizofreni anordnade. Ångrar verkligen inte att jag åkte, för det var ett gäng fantastiska föreläsningar vi fick lyssna på. Det behövdes lite input! Hade dessutom en mycket trevlig dag med Jonathan - det kändes som på den gamla goda tiden när vi satt bredvid varandra på föreläsningarna, kommenterade och skrattade.

På kvällen kom Lotta och Tomas och det blev, som vanligt, en härlig helg! Vi har egentligen inte gjort så mycket förutom att ta det lugnt, äta gott, kolla runt i lite affärer (vill ha varenda inredningspryl jag ser, blir galen!) och helt enkelt umgås. Så skönt när man inte måste ha en massa aktiviteter inplanerade!

Lördagkväll. Lotta viker servetter för fulla muggar. :)



Tomas gör en köttkoll.



Såhär fint blev det!



Lika gott som på Cyrano. Toast med chevréost och honung. MUMMA. Till förrätt hade vi kalvfilé, klyftpotatis och bearnaisesås och till efterrätt kladdkaka med kardemumma och kanel (vinnarreceptet i kladdkake-SM). Vi blev rätt mätta, kan man säga. Den söta halloween-lyktan fick jag i fredags. :)

Skulle egentligen repat idag, men det visade sej att grejerna skulle flyttas från gamla replokalen till den nya, att det därför inte skulle bli så mkt tid över till nåt rep och att jag därmed inte behövde komma. Så vi hade ingen tid att passa, vilket var skönt. Bland annat åkte vi ut till Bäckebol och Mediamarkt för att spana på lite filmer och dvd-boxar. Är nöjd med besöket där, köpte Kalla fötter-boxen, en box med världens bästa kärlekskomedier (The Holiday och Love actually) för bara 49 kr och Langoljärerna (Stephen King-filmen). Man måste ju fylla på sitt förråd när teveutbudet är sorgligare än nånsin.

Hoppas att ni också haft bra dagar!

Bästa beslutet på länge.

Publicerad 2009-10-21 09:57:34 i Allmänt

Ja, jag ångrar inte en sekund att jag skaffade Friskis-kort. Förutom att det är asbra öppettider, snygg miljö och riktigt schyssta maskiner spelas en massa bra musik. Det är skandal att jag har så lite koll nuförtiden. Men nu kommer jag  utöka min Spotify-lista som aldrig förr! :D

Ställde klockan på 6.30 idag, drog på mej träningskläder, åt en clementin och gick iväg till gymet. Efter en timme och tio minuter där gick jag hem, använde mina nya Body shop-produkter i duschen (bananschampoo och balsam, mmm!) och fixade grötfrukost. Nu är jag nöjd! Ska iväg och jobba kl 13, men innan dess ska jag till nageltjejen och fixa till nageln jag KNÄCKTE igår på spinningen. AJ. Isabelle ska dit och göra sej fin (finare) idag, så jag hinner ge henne en kram också. :)

Motigt.

Publicerad 2009-10-20 06:43:01 i Allmänt



Såhär hade jag helst velat ligga kvar i sängen idag. Minus vissa organ, haha.
Tänkte promenera till jobbet idag, men det regnar så jag fick skippa det.
Det ledde ju iofs till att jag fick lite tid över till att blogga, så inget ont som inte för nåt gott med sej.
Idag jobbar jag till 16, sen ska jag hem, andas lite och packa träningsväskan. Spinning idag!
Och sen ska jag lägga mej tidigt. <3

I ain't asking for muuu-uuuuch.

Publicerad 2009-10-18 21:59:33 i Allmänt

Jag älskar, älskar, älskar att sjunga. Och varje gång jag testar en ny låt och märker att det låter bra är det som att bli kär igen. Är så tacksam att jag har en sån passion i mitt liv, även om jag inte ägnar så mycket tid åt den.

Men det kommer förhoppningsvis ändras nu! Idag var det premiärrep tillsammans med några killar jag aldrig träffat förut. Min kollega Andreas spelade upp Scum Undones demolåtar för sin bror för ett tag sen, och han verkade gilla vad han hörde och tog kontakt med mej. Idag var det alltså dags, och det kändes som att det klickade, i alla fall från mitt håll. Nästa söndag ska vi träffas igen, och alla verkar peppade på att komma igång med en repertoar snabbt. Yaaay!

Känns verkligen som att det här är rätt tid för att sätta igång med nåt nytt. Motivationen har varit sådär på sistone måste jag erkänna, men kan man inte upprätthålla den yrkesmässigt är det viktigt att man åtminstone gör det på fritiden. Det är till och med ännu viktigare. Fritiden är ju faktiskt livet, det man väljer själv. Och det man väljer själv är ju faktiskt det viktigaste av allt! (Haha, nu har jag varit djup så det räcker för resten av året.)

När det gäller träningen är jag VÄLDIGT motiverad. När jag var i Gislaved i veckan och provtränade på Hälsolyftet märkte jag hur otroligt stor skillnad det faktiskt gör att träna med ordentlig utrustning. Så imorgon ska jag pallra mej iväg till Friskis & Svettis och skaffa årskort. Geråshallen i all ära, men nu vill jag lägga in en växel till och då räcker inte det längre.

Välkommen, efterlängtade måndag! :)

Om det så är det sista jag göööör.

Publicerad 2009-10-16 18:15:08 i Allmänt

Har hunnit med mycket idag.

Promenerat med lövbiffen, lunchat med Lotta, shoppat vantar, skinnhandskar och plastgran, tänt ljus hos pappa, fikat med Cilla och hjälpt mamma fixa och dona lite. För ikväll blir det nämligen tacos, Idol och en jäkla massa godis på Åviksvägen (troligt att jag kommer "sluta med skiten" som jag skrev förra helgen, haha)! Känns fint att vara med mina nära och kära. Synd att det fattas några bara.

<3

Hollywood Hills.

Publicerad 2009-10-14 23:59:57 i Allmänt

Har kommit till Gislaved, tränat på Hälsolyftet, ätit mammas äppelpaj och lyssnar nu på Markus Krunegårds nya skivor (ja, det ska vara plural). Imorgon bitti ska jag gå långpromenad med Bond som har fått en leksakstiger och verkar lyckligare än nånsin.

Kommer somna jättegott inatt. Puss!

Du har var't ihop med Leonardo DiCaprio
Du har var't med Joaquin Phoenix i Hollywood
Du har bott med Jaggers dotter i Mexico
Ändå kallar du mej pucko när jag undrar
vad du ser hos nån som mej

Finfint.

Publicerad 2009-10-13 16:30:58 i Allmänt



Min nya supersnygga taklampa!



Sovrumsgardinerna.



Och nya golvet!


Vardagsrummet ser numera ut såhääär.


:D

Det börjar faktiskt likna nåt!
Nya golv i köket och hallen ska läggas, sen återstår det att se vad nästa projekt blir.

Tänk vad mycket finare min lya är nu jämfört med när jag flyttade in för lite mer än två år sen.
Är nöjd, glad och stolt över mej själv!

Golvad. (Höhö.)

Publicerad 2009-10-12 16:19:34 i Allmänt

Klockan 07.15 i morse kom golvläggaren och påbörjade förvandlingen av min lägenhet och fyra timmar senare hade jag skitsnygga golv i mitt sovrum och vardagsrum. Jag är så NÖJD!

Visserligen kommer jag få ägna hela morgondagen åt att dammsuga och ställa i ordning allt men det är det lätt värt. Ska ta kort sen och visa hur fint det blev. :)

Är på jobbet, började klockan 13 idag och det har inte hänt ett dugg. Sitter just nu alldeles själv (därav detta inlägg), inte en människa i sikte. Nåja. Det här är en bra dag ändå!

Sega söndag.

Publicerad 2009-10-11 18:13:19 i Allmänt

Var på bio med Isabelle och en kompis till henne igår (Fame, ingen större upplevelse, tyvärr), och kände mej som en pensionär när jag åkte hem direkt efter filmen. Men det kändes faktiskt bara skönt att dra på sej mjukisbyxorna klockan 22 medan jag hörde hur andra i området började förfesta. Gött att slippa ibland!

Sov tio och en halv timme inatt, men den envisa tröttheten sitter i även om det börjar kännas lite bätte. Har i alla fall fått en del gjort idag! Imorgon kommer nämligen en kille hit och lägger nytt golv i vardagsrummet (ska få i sovrummet också, yaay!), så jag har flyttat ut mina möbler. Eg. skulle Isabelle hjälpt mej men stackarn har åkt på feber, så jag fick försöka själv. Och det gick alldeles utmärkt! Golvkillen får hjälpa mej med soffan imorgon bara.

Har dessutom färgat min utväxt (helvete vad mitt hår växer snabbt!), men det blev sådär. En klar bättring i alla fall, men nästa gång får jag nog be om assistans.

Laddade förresten in lite nya kort i datorn idag också, så här kommer ett bildbevis på mitt nya brunhåriga jag:

Världens bästa och muntraste fotograf.

 

Men jag är faktiskt ganska glad! Utsikterna för den kommande veckan är bra; mitt hem ska bli ännu finare och på onsdag åker jag till Småland och min älskade familj. Pratade med mamma i telefon och hon satte luren intill Bonds öra. Han fick höra ungefär det här: 

"Heeej gubbeeeen! Ska du och jag gå Hooolmenjundan när Cajjo kommer hem? Jaa-aaa, det ska vi! När mamma jobbar ska vi gå, det ska bli så looliigt. Lilla Bondiflondiii, du är så gooosiig!"

Haha. Jag vet att vi är lite knäppa i min familj, men han är faktiskt vår bebis!

Dagens...

Publicerad 2009-10-09 23:33:52 i Allmänt


...sämsta: Paltkoman efter pizza och godis på jobbet. Jag mår illa. Dom sista bitarna smakade inte ens gott, det var bara tvång. Ska jag, en gång för alla, faktiskt sluta med skiten?

...bästa: Jag har beviljats semesterdagar som gör att jag blir långledig i jul! Bryr mej inte ens att jag ska jobba nyårsafton, det kan jag gladeligen göra nu när jag vet att jag slipper jobba en enda sekund i jul och har tio dagars sammanhängande ledighet. Fy fan vad skönt! :D

Brrr.

Publicerad 2009-10-08 21:42:35 i Allmänt

Jag fryser hela tiden!

"In i märgen" som mamma brukar säga.

Det enda som var bra med att ha fler fläskiga kilon att släpa runt på var att jag nästan var immun mot kyla, i alla fall om man jämför med hur det är nu. Nu tycks jag frysa för minsta lilla. Utan min filt hade jag nog gått omkring och huttrat. INOMHUS.

Kyla.
Finns det nåt mer vedervärdigt?

Sjal har redan blivit en nödvändighet för att överhuvudtaget fundera på att gå utanför dörren (att frysa om halsen är det värsta jag vet), nu måste jag snart byta till vinterjacka också. Och hade det inte varit för att jag nästan alltid har strumpbyxor eller leggings så hade jag fan tagit på mej långkalsonger.

Trött på att vara trött.

Publicerad 2009-10-07 11:49:43 i Allmänt

Var på Ikea med Isabelle och Kristin igår. Det var ett snabbesök, men jag köpte en jättefin taklampa till sovrummet som jag ska försöka sätta upp idag, en bordslampa till vardagsrummet och lite annat småplock. Måste erkänna att jag blev ganska sugen på deras julmarknad, men oktober är lite väl tidigt till och med för mej.

Fast bara för det drömde jag om jul inatt. En riktigt otrevlig dröm, för det hade redan hunnit bli julafton och jag hade inte hunnit sätta upp ett enda julpynt i min lägenhet. Så kommer det ICKE bli! :D

Sov över nio timmar inatt, men kände mej ändå inte helt utvilad när jag vaknade. Börjar bli lite less på det. Tror att det är dom oregelbundna arbetstiderna som sätter djupare och djupare spår. Även om det bara blir en natts hackig sömn i veckan så är det ju ändå tillräckligt regelbundet för att det ska bli ett mönster, och jag känner att det blir ganska slitsamt i längden.

Sen hjälper det väl inte att jag har järnbrist heller. Var och skulle lämna blod för några veckor sen men blev nekad eftersom jag bara hade 116 i järnvärde, och deras gräns går vid 125. Det är inte på nåt sätt farligt lågt, men det är ändå det lägsta jag haft sen jag började lämna för fem år sen, så det är väl inte så konstigt att jag känner mej trött. Men nu ska det UPP! Har köpt järntabletter på Apoteket, men det är ingen långsiktig lösning så jag har även börjat tänka ännu mer på vad jag stoppar i mej. Tycker redan att jag äter järnrikt, men nu blir det mer blodpudding (sluta klaga, det är gott!) och mer leverpastej!

Felinställd.

Publicerad 2009-10-06 11:25:59 i Allmänt

Tänk att man faktiskt kan bli på bättre humör av att komma till jobbet, det var längesen jag kände så. Min lilla tant var på ett strålande humör igår och det är alltid fantastiskt roligt när hon är det. Överhuvudtaget är det så kul att se när någon är sej själv och inte sjukdomen.

Hon var lika go i morse.

                                                                 Hon: Jag har sovit så dåligt inatt...
                                                                                  Jag: Jaså?
                                                                     Hon: Mm.. jag var så hungrig.
                                                          Jag: Men varför kom du inte ner och åt då?
                                                                     Hon: Nej, jag gjorde inte det...
                                                Jag: Men då får du äta en god frukost nu... det finns därinne.
                                                                          Hon: Mmm...lite kaffe...
                                                                      Jag: Det finns också därinne.
                                                Hon: Åh, du är allt en redig tös... En redig tös från Småland!
                                                      Jag: Haha, jaa, det är flickorna från Småland, vet du!
                                                               Hon: Jaa, dom går inte av för hackor!


Och av det lilla kändes allt faktiskt lite bättre. Känns fint att för en gångs skull få beröm, även om det är för nåt så trivialt som att duka fram frukost (som vi gör varje dag), tända lite ljus och ge en klapp på kinden.

Har fel dagsuppfattning, känns omöjligt att komma rätt. Eftersom jag var ledig hela dagen igår fram till 21 kändes det som en söndag, vilket följaktligen gör att jag tror att det är måndag idag. Men hellre att man ligger en dag efter än en dag före! Den här tisdagen blir förhoppningsvis ganska bra. Tog en promenad hem från jobbet och vilar en stund nu. Lite senare ska jag iväg och träna och i eftermiddag/kväll blir det Ikea med Isabelle. :)

:(

Publicerad 2009-10-05 19:36:14 i Allmänt

Har en så overklig och dubbel känsla nu.

Staffan kom hit i fredags och den här helgen vi haft tillsammans har varit precis så som jag vill att det ska vara. Har varit orolig för att det inte skulle bli så bra som vi hade hoppats, men åtminstone jag kände att vi var gladare tillsammans än på länge.

För några timmar sen satte han sej på tåget och jag gick och tränade. Och nu är det snart dags att ta sej till jobbet. På en sekund är det tillbaks till vardagen igen och vanligtvis tycker jag att vardagen känns ganska okej. Jag försöker att fylla den med så mycket som möjligt, att göra saker jag mår bra av och tycker är roliga. Det går ganska bra. Men just nu känner jag mej så jävla ledsen över att han inte är en del av min vardag på det sätt jag vill. Särskilt när jag vet att vi fortfarande kan ha det bra. Men han och jag och helgen som var känns som... nåt overkligt som står för sej själv. Ett undantag, typ. Och jag vill inte att vi ska vara ett undantag. Jag vill att vi ska vara nåt som är.

Så den knappa halvtimme som är kvar tills jag ska gå ner till vagnen tänker jag ägna åt att lyssna på When you're gone med Cranberries, lipa och tycka synd om mej själv för att det kommer ta en månad innan jag får se han jag är kär i igen.


Irri.

Publicerad 2009-10-01 23:35:12 i Allmänt

Att vara konflikträdd och chef är ingen särskilt bra kombination. Så jag fattar verkligen inte hur vissa tänker.

No further details - man vet ju aldrig vem som läser - men ibland blir man bara så jävla trött.

Nåväl. Det har som sagt varit en fullspäckad vecka och jag glömde ju nämna att after worken igår blev jättelyckad. Återigen - det finns ingen som har lika underbara kollegor som jag. Vi fem är elit, helt enkelt.

Hoppas inte att den här veckans tempo gör att jag kommer vara svintrött imorgon. För jag ska hångla!

Obehagligt.

Publicerad 2009-10-01 08:50:39 i Allmänt

Det har varit några fullspäckade dagar nu. Känns kul! I tisdags var det alltså simning, naglar och bio på schemat. Carin och jag var och såg Flickan som lekte med elden och jag blev faktiskt glatt överraskad! Den första filmen gjorde mej lite besviken, men den här gången hade historien fångats upp väldigt bra. Efter filmen var det full fart hemåt och bums i säng eftersom både Carin och jag skulle upp tidigt nästa dag. Hon till skolan och jag till jobbet.

Vi hade personalmöte och handledning halva dagen och när det var över och jag strax skulle sluta såg jag att jag hade ett missat samtal från Carin. Ringde upp och misstänkte att hon hade glömt nåt hos mej, men det visade sej att hon ringt för att berätta att någon från mitt jobb (!) hade ringt upp henne från min mobil. Fick kalla kårar när jag till slut fattade att en kille som bor hos oss gått in på vårt kontor, tagit min mobil, tittat i min samtalslista och ringt upp den som stod överst. Vad har han mer gjort? Läst mina sms? Kanske till och med skickat sms? Gått igenom min telefonbok? Dessutom svarade han när Carin ringde för att få tag på mej och berätta vad som hänt. Fy fan vad jag känner mej illa till mods, snacka om intrång i mitt privatliv. Hann inte prata med personen i fråga (han höll ju sej undan naturligtvis), men det kanske var lika bra för jag kände mej faktiskt som Ross i Vänner när han upptäcker att någon på hans arbetsplats tagit hans kalkonmacka.

"My sandwich...? MY SANDWICH?????" *Utzoomning gånger tre*

Jävligt förbannad alltså. Vilket jag har all rätt att vara. Frisk eller sjuk, ingen jävel har rätt att ta mina grejer. Idag ska jag och chefen prata med honom iaf.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela