Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Fest! :D

Publicerad 2007-06-30 12:42:51 i Allmänt

Jag förstår inte riktigt varför jag sätter mej ner och bloggar nu, för jag har en del att göra om man säger så. Men jag tänkte bara meddela att jag är SUPERPEPPAD och på riktigt gott humör! Hoppas att det blir en lyckad fest och att alla har roligt.

Nu ska jag dammsuga och moppa.

Puss!

Ofattbart.

Publicerad 2007-06-28 10:25:38 i Allmänt

Igår körde jag i Göteborg i rusningstrafik!
Snacka om overkligt.

Visserligen körde jag inte mitt inne i smeten och inte i den värsta trafiken, men ändå. Jag, som är helt livrädd för att köra i städer, satt bakom ratten! Jag är stolt.

Det var nämligen utflykt med jobbet till Gunnebo slott och nu när jag faktiskt jobbar (till skillnad från när jag gjorde praktik, menar jag) kan jag liksom inte säga nej till allt som har med bilkörning att göra. Så jag som ensam personal åkte med tre stycken boende och det gick hur bra som helst! Att övervinna rädslor måste vara en av dom bästa känslorna. Jag känner mej verkligen inte trygg än, men det känns betydligt bättre. Tänk om jag till och med kommer köra inne i centrum nån gång...

Igår var Daniel med mej och inhandlade ungefär tusen kilo snacks till lördag. Känns inte så pjåkigt. Imorgon ska jag handla allt som behövs till plockmaten, och sen är det bara städningen kvar! Och det kommer knappast bli jobbigt eftersom jag varit duktig och hållt rent efter mej. :)

(Nu är dessutom vaktmästarna här och åtgärdar alla fel i lägenheten, bl.a. den rinnande jävla toan. YES! Inte en dag för tidigt.)



Nedräkning.

Publicerad 2007-06-26 21:04:00 i Allmänt

Ikväll kom jag tillbaka från Gislaved efter lite långledigt och umgänge med familjen. Med mej hade jag sprillans nya fyndgardiner (tack mamma!) som jag satt upp. Blev superfint!

Det blir en lång dag imorgon. Jobbar mellan 8 och 18, och efter det måste jag handla, för jag har ingenting hemma. Men det gör inte så mycket, för jag ser fram emot inflyttningsfesten på lördag. Nu är det inte långt kvar! :)

Superior.

Publicerad 2007-06-22 10:57:54 i Allmänt

När jag satt på väg hem från jobbet igår och lyssnade på New Pollution i min mp3-spelare slog det mej än en gång.. och det kan inte nog understrykas. Jag älskar The Ark. Det kvittar vilket humör jag än är på, och hur tungt det än ibland känns. Den speciella känsla jag får gång efter gång efter gång tycks aldrig försvinna.

62179-90

Ola Salo, du hjärtans tröst och lilja.

Hur orkar folk?

Publicerad 2007-06-21 18:04:42 i Allmänt

Jag upphör aldrig att förundras över den hets som ligger över alla högtider. Och midsommar är nästan värre än jul, till och med. (Nästan.) Idag gjorde jag det stora misstaget att åka till ICA för att handla lite till jobbet, och merparten av Partilles alla puckon måste befunnit sej där. Folk skrek och var otrevliga (både mot varandra och personalen) och allmänt dumma i huvudet. Samma visa på spårvagnen. (Skulle f.ö. in en sväng på bolaget efter jobbet, men det kunde jag ju kyssa adjö. Det är inte värt att stå i kö en timme för lite alkohol. Förhoppningsvis har mamma nåt jag kan köpa.)

Och jag vill bara frysa alla ett ögonblick och fråga vad i helvete som är problemet. Det är midsommarafton imorgon, inte hata-hela-världen-och-vara-sönderstressad-afton. Borde inte alla vara glada? All denna hets... jag orkar inte. På Aftonbladets hemsida idag är det en midsommarspecial. "DUKA VACKERT!" "BIND DIN EGEN MIDSOMMARKRANS!"

För att inte tala om alla matrubriker... ansjovistårta, räkrullar, lax, paj... Ursäkta, ansjovistårta?! Nu går skam på torra land. På midsommar kokar man lite nypotatis, öppnar en sillaburk, och öser på med gräddfil och gräslök. Och efteråt äter man jordgubbar, punkt slut. Varför måste man göra allt trendigt? Kan ingenting bara få vara som det är och alltid ha varit? Det blir hetsigare och hetsigare för varje år, och det känns inte alls bra.

Nu kanske ni tror att jag skriver såhär för att jag är bitter över att jobba imorgon, men det är jag inte - tro det eller ej. Tvärtom så ska det bli riktigt trevligt att fira med Kombogänget. Naturligtvis hade jag hellre varit hemma med familjen, men dom träffar jag på midsommardagen istället.

Och sill och jordgubbar finns på jobbet med. :)

Public service rules.

Publicerad 2007-06-20 22:08:14 i Allmänt

Jag älskar SVT! Missade det andra avsnittet av Raskens i söndags, men tack vare hemsidan kunde jag kolla på det ikväll istället. Snacka om service! Helt gratis och inget krångligt medlemsskap krävs. För en gångs skull känns det lite meningsfullt att betala teveavgift.

Andra avsnittets bästa replik: "Så det lurendrejeriet lyckades ICKE!"

- Rasken till Nergårds-Anna då han dumpar henne och ställer in giftermålet efter att ha fått reda på att det var en annan, och inte han, som gjort henne "på tjocken".

62179-89

Till skillnad från Anna är Ida en ordentlig däka.

Nattlista.

Publicerad 2007-06-19 03:43:29 i Allmänt

Tre saker som skrämmer mig:

Våld
Elektricitet
Döden

Tre personer som får mig att skratta:

Daniel
Filip Hammar
Lotta

Tre saker jag älskar:

Gemenskap
Cola light
Musik

Tre saker jag hatar:

Egoism och självupptagenhet
Slentrian
CSI

Tre saker jag inte förstår:

Människors strävan efter prestige och prylar
Kartor
Ohövlighet


Tre saker som finns på mitt skrivbord:

Dosan till internetbanken
Datorskärmen
Ett tomt glas

Tre saker jag gör just nu:

Längtar efter något att äta
Väntar på att det ska bli morgon
Surfar runt på meningslösa sidor

Tre saker jag vill göra innan jag dör:

Bo på landet
Göra en road trip i USA
Stå på en stor scen


Tre saker jag kan göra:

Sjunga
Lyssna
Ta ansvar

Tre saker jag inte kan:

Hjula
Dyka
Vara oberörd

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på

Din magkänsla
Astrid Lindgrens berättarröst
"Havet är djupt"

Tre saker jag skulle vilja lära mig:

Teckenspråk
Händighet
Mer om psykologi

Tre favoriträtter:

Grekisk sallad med tsatsiki och vitlöksbröd
Kålpudding med lingon
Mammas lax med sommarsås

Frosseri, frossera.

Publicerad 2007-06-19 00:54:45 i Allmänt

Jag fattar inte det här med hang-ups. Jag får det hela tiden. Och det är mat det handlar om. Just nu är jag inne i en riskakeperiod. Idag har jag vräkt i mej ungefär 9028 riskakor och är fortfarande inte nöjd.

Man kan ju tro att jag är gravid. :/
(Det är jag dock inte, så ingen behöver oroa sej.)

Idag börjar vardagen.

Publicerad 2007-06-18 18:17:00 i Allmänt

Så var helgen slut och det är dags att börja forma en slags jobbsommarvardag.

Börjar inte förrän 21 ikväll, vilket betyder att jag får åka härifrån kl 20. Det är snart ett dygn sen jag kom tillbaka från Landskrona och jag har inte gjort ett dyft. (Om man inte ser sovande, godisätande, tevetittande och gosande som ansträngande saker att ägna sej åt.) Eller jo, förresten, jag har fixat med en present till mamma. Har skickat iväg det till Lotta för granskning nu, hoppas att det blir godkänt.

Går av klockan 08 imorgon bitti, så det hela känns ganska soft. Att jobba natt är ingen större ansträngning (såvida det inte händer nåt oväntat, såklart.) Sen jobbar jag vanligt pass på torsdag och långpass på midsommarafton. Därefter blir det långledigt i fyra dagar, vilket betyder Gislaved! Hoppas att det blir badväder.

Allt går så overkligt fort på något vis. Snart är det ju dags för inflyttningsfesten också, och innan jag vet ordet av påbörjas sista terminen på socionomprogrammet.

Hjääälp!

Nu ska jag glo på lite teve innan det är dags att åka till jobbet.

Tripp till Landskrona.

Publicerad 2007-06-14 12:49:07 i Allmänt

Om bara några timmar sätter jag mej på tåget till Landskrona och hälsar på en del av familjen jag tyvärr inte träffar särskilt ofta. Ska bli spännande att se Carinas och Jannes nya lägenhet och att träffa Jannes dotter Maja. Det bästa ska såklart bli att träffa mina älskade systerbarn. Att missa en så stor del av deras liv och inte kunna vara med i vardagslivet känns verkligen jättetrist. Visserligen blir det ju alltid lite festligt dom gånger man väl träffas. Hursomhelst, det ska bli mycket lek och skoj i helgen!

Nu är det bäst att packa det sista och duscha så att jag slipper stressa.

62179-88

Bild från 2004 på Linnéa och Noah, dom finaste barnen på denna jord. Jag älskar er.

Ännu en bra dag.

Publicerad 2007-06-13 22:42:09 i Allmänt

Spelsessionen hos Jonathan blev mycket lyckad, kul att bara sitta och prova sej fram lite. Det ska bli fler gånger, vore kul att sätta ihop nån liten spelning!

Dagens höjdare var såklart besöket på Liseberg. Det var längesen jag skrattade så mycket som när Lotta och jag åkte Jukebox, det är den bästa attraktionen nånsin! Balder i all ära, men Jukebox tröttnar man inte på. Dessutom är det så fruktansvärt roligt att fjanta. Vi var värre än alla barn. Men det spelar faktiskt roll vilken färg på bilen man har!
Haha. Hoppas det blir fler turer i sommar!

Inräknat i besöket var såklart Di Levas spelning. Det var mysigt, kärleksfullt och helt enkelt riktigt bra. Är glad att jag äntligen sett honom nu. Även om det ibland blir lite väl mycket prat om kosmiskt ljus och den gudomliga evigheten så lyckas han verkligen skapa en alldeles speciell känsla hos sin publik, och för en stund är man övertygad om att det faktiskt kan vara så enkelt som han säger. Lite senare står man där i vardagen igen och väntar på sexans spårvagn, men han lämnar ändå avtryck. Och det är det inte många som gör.

Jag vann förresten en Twist-påse också! :)


62179-87

Själens krigare.

Ledighet.

Publicerad 2007-06-12 21:03:30 i Allmänt

Den här veckan är en bra vecka. Jag är ledig, får mycket gjort och träffar många av mina närmaste.

Idag har jag (äntligen!) skurat golvet och det var det skitigaste jag sett sen.... tja, kanske nånsin. Nu är det gjort iaf och det känns som en befrielse. Av någon anledning kom inte vaktis igår, men idag fick jag besök, samt det lugnande beskedet att jag kommer få omtapetserat i både sovrummet och hallen. YES! Ska bli kul att välja färg. Småfelen ska dessutom åtgärdas (snart, hoppas jag) och jag kommer få en hyresreducering. Känns skönt att ha det besöket avklarat.

Vid fem mötte jag Frida på hennes jobb, och sen gick vi till La sombrita och drack öl och åt chilinötter. Där pratade vi om den magiska svenska sommaren, framtidsplaner, Hiv-mannen, min inflyttningsfest och allt mellan himmel och jord. Frida är, och kommer alltid vara, en av dom bästa!

Morgondagen kommer också bli bra. På förmiddagen åker jag till Jonathan, vi ska spela lite tillsammans. (Jag ska mest sjunga iofs.) Ska bli skitkul! Jag sjunger egentligen bara när jag repar med bandet, och det är alldeles för sällan. Varför ägnar jag inte det som jag tycker allra mest om lite mer tid? Ser fram emot att bara sitta och spela det man känner för.

Och jag ser  verkligen fram emot att Lotta, Tomas och jag ska se Di Leva imorgon! Det kommer kännas helt underbart. Har velat se honom sen jag var liten, och nu blir det äntligen av. Hoppas att det blir lika magiskt som jag tror.

Som om inte allt detta vore nog åker jag till Landskrona på torsdag. Det händer inte alltför ofta!

Mycket bra vecka, som sagt.

"Din saaatikens klösekatta!"

Publicerad 2007-06-10 19:56:02 i Allmänt

Blev glatt överraskad när jag såg att Raskens repriseras nu i sommar. Tittade nyss på första avsnittet, och det var en massa nostalgi trots att jag var så liten senast det sändes. Kändes dessutom väldigt uppfriskande med gamla hederliga slagsmål utan en massa tillhyggen. Hellre hö och gödsel än knivar och pistoler!

Idag har jag varit på Ikea med Vanessa och hennes Thomas. Det var kul, men lite pinsamt att bara jag handlade! Haha. Vanessas kille verkar föga överraskande vara precis lika snäll och trevlig som hon. Jag köpte iaf en skohylla, helkroppsspegel, sängkläder, kökshanddukar, toaletthanddukar, badlakan och (som vanligt) en massa ljus. Fattar inte hur hela presentkortet kunde gå åt, men det gjorde det! Hittade tyvärr inga gardiner, men mamma ska leta efter tyg i Gislaved istället. Sen behöver jag en ny datorstol också, men jag vill köpa en med bra kvalitet den här gången så jag tänkte vänta till julilönen kommer.

Måste även köpa nya högtalare till datorn... Får se när det blir.

Kändes lite som att jag lekte med döden idag när jag putsade mina fönster. Inte för att det är sådär jättehögt, men det hade inte varit så festligt att ramla. Tyvärr blev resultatet inte så bra som jag hoppats, men det är bättre än förut åtminstone. Imorgon ska jag äntligen skura golvet, och sen är det uppstädat efter slusken som bodde här förut.

Och imorgon ska fastghetsskötaren komma hit och gå igenom allt som behöver åtgärdas. Ska bli mycket spännande att se vad som händer...

Tomorrow is today.

Publicerad 2007-06-09 01:08:31 i Allmänt

Det blev en mysig fredag!

Hade lång sovmorgon till 11, sen fixade jag och donade så att lägenheten i stort sett är klar. Nu fattas bara gardiner till vardagsrummet, en skohylla, helkroppsspegel och lite annat småplock, sen är det fulländat. Tjohoo!

Ikväll var Jonathan och jag på Liseberg och tittade på Marit Bergman. Jag har en dum tendens att glömma bort hur bra hon är! Kul att se henne igen, det var ett bra tag sen nu. Perfekt sommarmusik! Kändes skönt att inte sitta hemma och dega en fredagkväll, jag hade inte riktigt "firat in" sommaren ordentligt. Nu känner jag mej nöjd.

Inatt sover Cilla här eftersom hon varit och kollat på Mamma mia med några polare. Imorgon blir det förmodligen en runda i Nordstan (skjuter upp mitt Ikea-besök till på söndag) och på kvällen tänker jag banne mej pussas och kramas med Daniel, även om vi klibbar fast och svettas ihjäl.

Skiten är över!

Publicerad 2007-06-08 02:04:57 i Allmänt

Jag är så obeskrivligt lättad nu. Socialpolitikkursen (och termin sex!) är över! Minst sagt overkligt... Kan inte få in i skallen att vi bara har en termin kvar innan det är dags att ge sej ut i den stora världen. Läskigt. :/

Tentan kändes okej. Jag tror att det kan ha gått vägen, men jag vågar inte säga för mycket. Är nöjd med min insats iaf. På tal om att vara nöjd var det inte helt fel att sitta och snacka skit och dricka öl i typ fem timmar efteråt.

Nu ska jag boka biljetter till Skåne (åker till storasyster med familj nästa vecka!) och sen ska jag sova skiten ur sängen. Och KNAPPAST vakna tidigt imorgon.

Today's the day.

Publicerad 2007-06-07 11:53:21 i Allmänt

Ja, idag gäller det. Jag är faktiskt inte alls nervös, konstigt nog. Det enda jag kan göra är mitt bästa. Har läst anteckningar i två timmar idag på morgonen, och det gav mej en inte alltför härlig huvudvärk. Som tur är har det släppt dock.

Nu ska jag göra en liten fetaostsallad och mumsa i mej den innan det är dags att göra sej i ordning, åka till skolan och bita i det sura äpplet.

Sen blir det öööööl! Och cigaretter. Och solsken. Och tio dagars ledighet! :D

Nu orkar jag inte mer.

Publicerad 2007-06-06 18:28:06 i Allmänt

Har gjort vad jag har kunnat, nu lägger jag ner pluggandet. Ska läsa igenom anteckningarna en gång till, men det gör jag imorgon bitti.

Har sagt det förut, men jag säger det igen; känslan när allt är över imorgon kommer vara underbar!

Fotboll är det ikväll också ja... jag är inte särskilt intresserad. :/ Ett EM-kval känns inte jätteupphetsande. Men jag kommer ha det på i bakgrunden när jag går omkring och pular lite.

Nu ska jag diska (alltid lika spännande) och sen blir det ett besök på Lidl - bästa affären!

Pluggeliplugg.

Publicerad 2007-06-05 23:33:24 i Allmänt

Eftersom i stort sett all energi och tid förra veckan gick åt till flytten har det varit stenhård fokus på tentan igår och idag. Även imorgon, på självaste nationaldagen, ska jag ägna hela dagen åt böckerna. Tror iofs inte att det hjälper... Jag vet att det är standard att säga att man kommer köra på tentan, men den här gången tror jag faktiskt att det är så. Hursomhelst så behöver jag en rejäl portion tur. Jag har läst, så jag behöver inte känna dåligt samvete. Men det är så ofantligt mycket att få in i skallen...

Nåja, på torsdag kl 17.30 är alla bekymmer ur världen och jag ska bara hinka i mej öl. :)

Fredagen kommer gå åt till att göra klart allt småplock i lägenheten (har ingen ro till det nu när tentan hägrar) och på lördag blir det nog minsann en tripp till paradiset, a.k.a. Ikea. Har ju ett presentkort på 1000 kr som ska handlas upp. :)

Nu är jag så trött, så trött. Dags för bingen.

Gonatt!

Äntligen hemma.

Publicerad 2007-06-04 17:50:32 i Allmänt

Nu är jag och allt jag äger äntligen på plats! Och bredbandet kom igång idag också, skönt! Telefonen är fortfarande konstig, men jag ska försöka luska ut felet ikväll.

Jag kan inte nog tacka Tomas, Lotta, mamma och Daniel för all hjälp jag fått i helgen. Jag hade aldrig klarat mej utan er! Är så otroligt tacksam över att ni finns och alltid ställer upp för mej. Lägenheten kunde verkligen inte blivit bättre, och jag går bara omkring och myser. :)

Pratade med vaktmästaren som lovade att jag ska bli "ordentligt kompenserad" för den s.k. flyttstädningen (det var inte bara ugnen, kan jag tala om). Och nästa måndag kommer han och går igenom allt som ska fixas.

Allt kommer bli så himla bra!

Enda orosmolnet är tentan på torsdag, men jag hoppas att jag klarar den.

Nu ska jag packa upp lite fler saker!

Den är min!

Publicerad 2007-06-01 23:59:34 i Allmänt

Idag fick jag nycklarna och har nu tillträde till min alldeles egna tvåa i Kortedala! Livet känns ganska bra.

Det var dock inte så kul när jag upptäckte att den forne hyresgästen (som till slut gav sej till känna) varit... vad ska man säga... halvhjärtad i sitt städande. Jag slet med att rengöra ugnen i 40 min, men det blev ändå inte helt bra. Dock ljusår bättre än vad den var från början. Fick dessutom pallra mej iväg och köpa rengöringsmedel (hade inte så stor lust att åka till Hisingen för att hämta det, nej) så jag förväntar mej allt ett märkbart avdrag på nästa hyra.

I övrigt är det lite småskavanker här och där, men det är inget att oroa sej över eftersom jag ska ha ett möte med fastighetsskötaren nästa vecka där vi ska lista allt som ska åtgärdas. Haha, nu tror ni väl att jag flyttat till ett ghetto, men så illa är det faktiskt inte! Det är i själva verket riktigt bra! Och det kommer bli en miljon gånger bättre imorgon när allt är på plats.

Fick mina nya möbler snabbt och smärtfritt idag också. Soffan och soffbordet står alldeles klara, och imorgon bitti ska D (orkar inte skriva ut hela namnet jämt, skriver ju om honom hela tiden ;) ) och jag sätta ihop resten av möblerna så att allt är klart när sakerna från gamla lägenheten lastas in.

Snart har jag flyttat på riktigt!

Men nu är det sömn som gäller.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela