Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Nu skiter jag snart i det.

Publicerad 2009-09-28 22:34:43 i Allmänt

Surfade in på Bonds gamla mattes hemsida. Det ska bli welshvalpar i höst. Jag skickade iväg ett intressemail.
Och på blocket har jag sett dom mest bedårande labradorvalparna nånsin.

Jag kan snart inte hålla mej längre. Vill ju faktiskt det här mest av allt. När andra kanske fantiserar om giftermål, barn eller whatever dagdrömmer jag om hur jag går timslånga promenader i skogen och tränar min hund. Min alldeles egna. Som jag skulle älska mest av allt.

<3

Massa bra saker.

Publicerad 2009-09-27 22:10:38 i Allmänt

Jag gillar nog hösten ganska mycket när allt kommer omkring. Eller rättare sagt, jag gillar att fylla vardagen med bra och roliga saker, och det är perfekt att göra det när det är höst. På sommaren är det alltid en massa förväntningar på allt man gör, allt SKA vara så himla bra, vilket medför risken att mycket istället blir ganska misslyckat. Hösten förväntas vara grå och tråkig, och då blir mycket istället en bonus. Sånt gillar jag.

Och man kan väl säga att den kommande veckan innehåller en jäkla massa bonus för mej.

Imorgon blir det fackmöte med kollegorna på förmiddagen - det låter väl inte alls speciellt kul, men det ska bli ganska spännande - och boxpass plus gympapass på kvällen.

tisdag ska Isabelle och jag gå och simma, det ska göras nya fina naglar och kanske, kanske blir det bio med Carin på kvällen.

Onsdag innehåller after work med världens bästa gäng. Grymt!

torsdag händer det visserligen inget speciellt, mer än att jag kommer gå omkring och vara glad att det snart är fredag.

För på fredag kommer min baby!

Men innan allt detta kan börja ska jag jobba klart mitt långpass. Puss!

The jungle.

Publicerad 2009-09-24 19:07:03 i Allmänt

Kom precis hem från ett gympapass. Som vanligt känner jag mej ganska tillfreds med livet efter att jag tränat, men det goda humöret beror nog till stor del även på att jag träffat min besläktade själ (så fint uttryck!) idag. Och dessutom ska träffa henne både imorgon och på lördag! :)

Det är för övrigt nästan lördag för mej nu eftersom jag är ledig imorgon och jobbar i helgen. Därför har jag bestämt mej för att vara snäll mot mej själv och lyxa lite. Tråkigast först - ska göra nåt åt djungeln på mina ben innan jag måste använda häcksax. HATAR att raka benen! Men när det är gjort ska jag ta ett bad, smörja in mej med Peach body butter, tända värmeljus och äta en god kvällsmat framför Idol. Mer än så behövs inte för att känna sej ganska harmonisk. Jo, kanske ett och annat yoghurtkaneläpple då.

Upp med tupp.

Publicerad 2009-09-22 09:18:24 i Allmänt

Börjar inte förrän 13 idag, men har redan hunnit gå morgonpromenad och äta frukost. Gött! Ska ta en sväng till gymet sen när det öppnar och styrketräna lite innan jobbet.

Igår var jag ute och åt middag med Carin och Frida, det var väldans längesen vi sågs alla tre. Vi firade F som fyllt år och uppdaterade varandra lite grann. Sen sov C hos mej, och nu har hon åkt iväg till skolan. Eventuellt ska vi ses nästa vecka igen och gå på Flickan som lekte med elden. Hoppas det!

Jag har verkligen inte mycket alls att säga nuförtiden. Men ni kanske har?

Berätta nåt för mej!

Skånehelg.

Publicerad 2009-09-20 13:52:15 i Allmänt

I fredags morse (efter ett nattpass med sammanlagt en timmes sömn) satte jag mej på tåget mot Häljarp där jag blev uppmött av två fina syskonbarn. Det kändes bra att äntligen få se hur Carina, Jonas och barnen bor. Jag stannade visserligen bara en natt, men eftersom jag kom ganska tidigt fick vi en del tid till att bara sitta och prata ändå. På kvällen blev det tacos, Idol och bad i deras utomhusjacuzzi. Lyx! Nu hoppas jag att vi kan hitta ett datum då dom kommer och hälsar på mej också. Tråkigt att inte träffas oftare!

Igår morse åkte Carina, Linnéa och jag in till Malmö och Sofies salong. Carina blev klippt och jag blev brunett. Känns sjukt ovant, blir förvånad varje gång jag går förbi en spegel. Men nöjd är jag! Det blev visserligen mörkare än vi hade trott, men när det blekts lite efter några tvättar tror jag att det är perfekt. Var fan dags att göra nåt, har sett likadan ut i håret i flera år. Älskar förändring!

Kvällen tillbringade Pärlan och jag i LundSandras födelsedagsfest. Jag blev kär på den festen. I Kitty, en vit boxer som var det underbaraste jag sett på evigheter. Sofie och jag låg som två idioter i soffan och luktade bakom hennes öron. Jag vill haaaa. Frågade hennes matte om hon möjligen kunde tänka sej att ge bort sin hund, men hon verkade inte så peppad på idén. Skulle tagit kort på henne också, men hann inte det innan dom gick. :(

Det är ju faktiskt jävligt bildfattigt i den här bloggen, ska försöka bli bättre på det.

Nu är det 22 min kvar tills våra pizzor anländer till dörren. Halleluja.

Sånt där som man blir så glad av.

Publicerad 2009-09-17 21:10:50 i Allmänt

Idag när jag kom till jobbet och gick in på kontoret stod en påse med naturgodis märkt "Till världens bästa Caroline" på bordet. Det var Isabelle som hade köpt yoghurtkaneläpplen som hon vet att jag tycker så mycket om. Hon visste dessutom att jag känt mej irriterad och frustrerad det sista och behövde lite uppmuntran.

Fy fan vad det är guld värt att ha såna vänner! Jag blir alldeles varm i hjärtat.

Dessutom låg det en present på bordet, Andreas sa att det var en sak han köpte till mej när han var i Ullared i måndags. Bara sådär utan anledning fick jag en ascool plunta med Ed Hardy-tryck!
Att veta att folk har tänkt på en och fixat saker, inte för att dom måste utan för att dom vill, det är den bästa känsla jag vet. Och idag har det hänt två gånger!

<3

Bergochdalbanehumör.

Publicerad 2009-09-16 23:02:10 i Allmänt

Har varit så glad och harmonisk dom senaste dagarna; piffat i lägenheten, tänkt positiva tankar och sett fram emot saker. Och idag på personalmötet bara rasade allt ihop och det kändes som att jag står och stampar på exakt samma ställe som för ett år sen. Vi har fortfarande handledning om exakt samma saker, vi känner oss exakt lika uppgivna kring ämnet och det händer i stort sett INGENTING. Det enda som skapas är mer frustration och misstro. Känslan grundar sej visserligen i jobbet men det färgar av sej på alla områden i livet. Allt står ju fan bara still. Och jag vet att det inte är någon annan än jag som kan göra nåt åt det. När jag går tillbaka i bloggen och läser vad jag skrivit genom åren så går jag ju fortfarande omkring och bär på samma framtidsplaner/drömmar. När hade jag tänkt att faktiskt göra nåt åt det? När hade jag tänkt komma underfund med vad jag egentligen VILL?

Första långpromenaden!

Publicerad 2009-09-14 10:53:34 i Allmänt

Idag är det en vecka sen jag stukade foten och eftersom rörligheten blivit så otroligt mycket bättre tänkte jag att jag skulle prova att gå en längre promenad. Det gick bra! Gick 50 minuter innan frukost och det var bara dom sista 2-300 meterna jag kände att det blev lite ömt. I eftermiddag ska jag prova med ett gympapass, med en rejält tejpad fot. Håll tummarna att det går bra!

Är ledig idag eftersom det var monsterpass i helgen. Energin håller i sej; igår när jag kom hem med ett dygns arbete i kroppen återupptog jag projekt "Pimpa lägenheten" och fortsatte utrensningen av alla skåp och lådor. Gick till och med igenom hela garderoben! Ibland är jag riktigt duktig. Nu ska jag strax in till stan och se om jag hittar något mer jag vill ha, det lär inte bli så svårt.

Det kommer bli en bra vecka, det här, om än ganska fullspäckad. Imorgon åker jag och repar direkt efter jobbet, på onsdag är det lång dag med personalmöte och kvällspass, på torsdag ska jag hinna tvätta och städa innan långnattpasset och på fredag morgon bär det av till Skåne!

Mina ljusa stunder.

Publicerad 2009-09-11 22:12:24 i Allmänt

Idag är jag riktigt nöjd med mej själv.

Köpte en skitsnygg Ed Hardy-tavla som nu sitter i mitt vardagsrum. Blev stoppad två gånger på stan av folk som undrade var jag hade köpt den. :)

Dessutom köpte jag nya gardiner till sovrummet som jag satte upp alldeles själv! Jag är så stolt. Aldrig förut har jag begripit gardinvetenskapen och jag gör det nog inte nu heller egentligen, men det blev faktiskt himla bra. Nu är mitt sovrum mysigt, det har aldrig riktigt varit det innan.

Fixet med lyan är inte över än, det är en hel del annat jag har lust att köpa. Tror att jag fick tillbaka lusten att ändra om och göra fint sen Isabelles snälla bror sagt att han kan lägga nya golv i min lägenhet. Det ska bli så fint, så fint här. Mitt hem. <3

Höst är förändring, helt enkelt.

Nu ska jag titta på Män som hatar kvinnor!

Ryck!

Publicerad 2009-09-10 23:52:45 i Allmänt

Foten är ungefär tio gånger bättre än igår och hundra gånger bättre än i måndags och tisdags. Var faktiskt orolig att det skulle ta väldigt lång tid för den att läka, men nu kan jag gå på den nästan utan att halta, även om det inte går så snabbt. Och jag har fått tillbaka det mesta av rörligheten. Det tar emot lite fortfarande och det gör ont när foten kommer i vissa lägen, men jäklar vad lättad jag är!

Att jag höll den praktiskt taget helt still så länge måste gjort susen. Ska fortsätta ta det lite försiktigt och gå en längre promenad på söndag och se hur det känns.

Den snabba återhämtningen verkar ha fört med sej en massa ny energi. Gick och plockade i lägenheten i flera timmar på förmiddagen, slängde en hel del skit och fick jättestor lust att förnya lite.  Den lusten minskade ju inte direkt när jag tog en sväng på stan... vill köpa aaallt!

Var och fixade till mina naglar idag också, samt tog en sväng till solariet. Hemskt att man tappar sin bränna så snabbt, jag vill se ut som jag gjorde för en vecka sen jämt! :/

Kvällen avslutades med att jag hängde med och provsjöng i en gospelkör! Isabelles påfund naturligtvis. ;) Även om jag (och knappast hon heller) inte är en praise the Lord-människa på nåt sätt så var det faktiskt riktigt kul! Grym energi och positiv (ej fanatisk) stämning. Att sjunga är ju bäst i världen. Skulle gärna gått hela terminen, men det känns inte riktigt värt att lägga ut så pass mycket pengar när jag kommer missa en hel del tillfällen på grund av jobb. Får hoppas på nästa termin istället...

Imorgon förmiddag ska jag möta upp Jonathan, han är tydligen också inne i ett inredningsryck. Ska bli kul att träffas!

Nu ska jag se om TV4 Play har lust att spela upp kvällens Idol-avsnitt, annars får jag gå och lägga mej.
Om tre veckor kanske jag slipper sova själv, hoppas det. <3

Ouch.

Publicerad 2009-09-08 16:24:30 i Allmänt

Det var inte ett dugg bättre i foten när jag vaknade så istället för att halta fram och tillbaka till tvättstugan fick jag ta mej till sjukgymnasten. Kom på att det finns en bara några gator härifrån, Kortedala rehab center, och fick tid inom en timme. (Att söka sjukgymnast via vårdcentralen är ju värdelöst - tjugo över nio lämnade jag meddelande på deras telefonsvarare och NU ringde dom upp mej!)

Fick ett kanonbra mottagande på KRC, även om det inte finns så mycket att göra. Hon visade iaf hur jag lindar foten på bästa sätt och sa hur jag ska börja träna foten. Men det närmsta dygnet eller dygnen ska jag bara vila. Det blir alltså inget jobb för mej inatt. Även om det allt som oftast är väldigt lugnt på natten kan jag inte hoppa upp och ner för trapporna. För en gångs skull har jag inte dåligt samvete över att jag stannar hemma heller. Känner mej faktiskt invalid! Haha. Men jag hoppas att det ska bli bättre snabbt. Har kryckor nu också, men dom tänker jag verkligen inte slita ut! Svetten rann när jag äntligen kom in genom dörren. Visserligen behöver jag ju inte klaga på att jag missar min träning, för en tripp fram och tillbaka till affären eller spårvagnen lär ju kompensera för det. Förhoppningsvis kommer jag bara behöva dom ett par dagar, som sagt.

Tur att det är höst och en massa skit på teve! Ikväll är min räddning säsongsstarten av Idol!



Dagens namnförslag:

Tjej: Elina, Elise
Kille: Odin

 

Tack för den.

Publicerad 2009-09-07 22:31:21 i Allmänt

Som jag glatt mej åt att komma igång med träningen. Hade planerat precis hur jag skulle lägga upp veckans pass, och kom till Geråshallen idag laddad till tusen för lite box.

Det gick skitbra, ledaren kommenterade "snacka om att slå ut sommarens alla agressioner!" när hon gick förbi mej och tjejen jag körde med tyckte jag var "jättestark".

En halvtimme in i träningen trampade jag snett och kände den värsta smärta jag känt på... ja, kanske nånsin. Min boxpartner flämtade till och jag dök ner på marken och kämpade för att inte börja gråta. Fick en påse is (tack, liksom! Hur svårt är det för en idrottshall att tillhandahålla lite elastiska bindor?) och en klapp på axeln, sen fick jag klara mej själv. Vilket jag gjorde efter många om och men, trodde ett tag att jag skulle svimma. Dels var jag svettig och utom räckhåll för min vattenflaska (som ingen tänkte på att hämta), dels var jag rädd för att titta på foten.

Sen kunde jag inte göra så mycket annat än att vandra hemåt,. Det kändes ganska okej just då, men efter min avstickare till apoteket för att köpa nåt att linda runt foten var jag inte tuffast i stan direkt. Ringde Lotta och lipade i luren. Och har spenderat större delen av kvällen med att sitta i soffan och snyfta som en unge (om det främst beror på hur ont det gör eller hur synd jag tycker om mej själv ska jag låta vara osagt).

Imorgon bitti har jag tvättid och det är ett stort mysterium hur jag ska klara det. Gör det lika ont i morgon måste jag till vårdcentralen och skaffa kryckor. Det är inte säkert att jag kan jobba heller... Mest arg är jag över att jag förmodligen inte kommer kunna träna mer den här veckan.

Jävla fotjävel!

(Snart börjar säsongspremiären av Heroes iaf, får trösta mej med det.)

Läskris.

Publicerad 2009-09-07 07:36:41 i Allmänt

Kan förresten meddela att jag nu läst ut Luftslottet som sprängdes, vilket innebär att jag slukade Millennium-trilogin på en månad.

Har en hel del olästa böcker hemma, men vet inte riktigt vilken jag ska våga mej på. Svärdet och spiran kanske? Den lär ju ta ett tag i alla fall. Haha.

Familjehelg.

Publicerad 2009-09-07 00:53:29 i Allmänt

Intensivt värre...

När jag hade avverkat mitt långpass i lördags morse satte jag mej direkt på tåget hem för att göra mej redo för den stora släktträffen. Jag tror att vi totalt var 108 stycken (syskon, kusiner, kusinbarn, kusinbarnbarn samt ingifta/sambos/särbos/whatever) och det var riktigt roligt att vi kunde samlas åtminstone en gång till medan några från den stora syskonskaran Engström från Länghem fortfarande är i livet.

Och det känns så bra att delar av pappa fortfarande lever. Att titta på min äldsta bror Tommy är nästan läskigt ibland, och min farbror Leif har exakt samma minspel som pappa, särskilt när han skrattar. Såg dessutom en hel del gamla bilder som folk hade haft med sej och lagt ut på borden. Blev glad av bilderna på pappa som en liten skit i kortbyxor och som en fotbollsspelande snygging. 

Jag saknar honom så mycket. Saknar känslan av att vara en hel familj. Saknar tiden då pappa var frisk, när jag var liten och somnade till ljudet av hans och mammas röster vid köksbordet, när dom satt inne i storarummet och lyssnade på musik och drack "farbrordricka" innan dom skulle ut och dansa, när allting kändes fast och säkert. Inte flytande och ovisst som nu. Jag fattar att mamma inte kommer vilja eller orka bo kvar i huset i all evighet, men jag kan inte låta bli att få tårar i ögonen när hon pratar om att sälja. Överdriver inte ens när jag säger att jag fruktar den dagen...

Helgen innehöll dock inte bara sentimentala känslor; bästa nyheten var att Linnéa och Noah ska få ett syskon! Kommer hädanefter ha ett stående inslag i bloggen kallat dagens namnförslag. Carina skrattade idag och sa att jag inte verkar ge mej innan jag fått den perfekta reaktionen. Helt rätt, du och Jonas ska kippa efter andan!

Kille:
Måns (Noah har ju mer eller mindre bestämt det nu..haha)
Tjej: Liv, Lilly

Men det är ett tag kvar...

Trodde f.ö. att jag skulle få sova i min egen säng inatt, men tji fick jag. Det har varit lite turbulens på jobbet så jag fick rycka in. Som kompensation slipper jag jobba mitt ordinarie pass 13-21 imorgon, så det känns rätt okej ändå.

Natti!

Här igen.

Publicerad 2009-09-05 00:11:12 i Allmänt

Och så var jag tillbaka.

Välkomnades hem inatt av ett ösregn på Landvetter. Man säger ju ibland att det är skönt att komma hem, men det var det inte den här gången. Kändes mest som att jag blev påmind om att jag egentligen inte har så mycket här, inte som räknas. Hade lätt kunnat stanna några veckor till.

Fast av alla upptänkliga vis man kan vila upp sej och ladda batterierna inför en lång höst och en ännu längre vinter så var det här definitivt det bästa. Och med det bästa sällskapet. Att få en så här bra vän i vuxen ålder är - jag måste säga det igen - som att vinna högsta vinsten. Allting bara klickar; ingen oro för att göra bort sej, ingen irritation och man får lika mycket som man ger. Fantastiskt är det!

Nu är jag brun och ganska utvilad. Och har massa glass och god mat i magen. Min kropp skriker efter träning nu, det kryper verkligen i mej. Nya livet del 37 börjar på måndag... 

För  först blir det två dagar till av synd. Ska till Småland imorgon och träffa hela min familj. Ja, hela faktiskt! Förutom det sällsynta i att vi träffas alla på en gång blir det dessutom släktträff. Ska bli riktigt kul! (Och mamma  sa tidigare idag att hon har bakat toscakaka. TOSCAKAKA. Jag var jättesugen på det på planet inatt, hon är tankeläsare!)

Är på 21-timmarspass på jobbet, lugnt som vanligt. Hittills, kanske bör tilläggas. Ska strax lägga mej på soffan. Känns helt overkligt att jag nyss låg och stekte i en solstol och att jag nu är tillbaka i vardagslunket igen...

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela