Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Glad moster!

Publicerad 2010-06-30 23:58:37 i Allmänt

Veckoslutet kommer bli fantastiskt bra!

Imorgon kommer nämligen Linnéa och Noah hit och vi ska ha världens bästa dagar. Det är alltid så mysigt att ha dom hos mej. Få rå om och skämma bort lite. Morgondagen bjuder nog på en liten rundtur i Haga och kanske även ett besök på Naturhistoriska, dom älskade det förra gången vi var där. Obligatoriskt är förstås att stanna till på 4-gott, deras vistelse i den här stan kommer aldrig bli komplett annars.

På fredag blir det Liseberg för hela slanten! Ska bli riktigt kul, längtar efter att åka Jukebox! (Synd att du inte är med Lotta, hade så gärna velat sitta i den svarta bilen med dej.)

När jag på lördag morgon känner mej lite vissen över att barnen åker hem och att det är dags för mej att jobba ska jag trösta mej med att hela kvällen ska spenderas i Isabelles sällskap. Jag är så bortskämd!

För alltid.

Publicerad 2010-06-30 00:16:24 i Allmänt

Vissa saker förblir lika magiska hur många gånger man än upplever dom, visst är det så?

Som sommarens första ösregn. Ett varmt regn som inte ens stör. Som är helt okej. Och som luktar så fantastiskt gott.

Och som Ola Salo. Såg ni honom i Allsång på Skansen? Såg ni blicken?
Vackrare än någonsin förr och jag blir exakt lika förtrollad som för tio år sen.

Sagolika människa.

Snaaaart, snart.

Publicerad 2010-06-29 09:22:41 i Allmänt

Idag är det den 29 juni, vilket betyder att det är precis en månad kvar tills jag ska göra min tattovering (det blir dock inte ett vågskvalp i körsrygga av Tabita, så ni kan vara lugna!) och jag längtar som en idiot. Det känns som att jag går omkring och är förälskad och bara väntar och väntar. Det kommer gå fort! :)

Var för övrigt väldigt nöjd med Sex and the city 2, trodde faktiskt inte att den skulle vara så bra. Men där satt vi, Göteborgs finest, och myste ikapp i biofåtöljerna. Där satt vi för övrigt kvar en bra bit in i eftertexterna för att ta reda på vad Samanthas "danska" älskare heter i verkligheten. Bildgooglingen på Max Ryan lär ju ha ökat med 200 % igår kväll. Såna män får mer än  gärna cirkulera i stans uteliv på lördag när jag ska ut och skaka rumpa med Isabelle efter jobbet.



I am woman hear me roar in numbers too big to ignore
and I know too much to go back and pretend
cause I've heard it all before
and I've been down there on the floor
and no one's ever going to keep me down again

Oh yes, I am wise
but it's wisdom born of pain
yes I paid the price
but look how much I gained
If I have to... I can do anything!
I am strong, I am invincible
I am woman

Färdigflängt.

Publicerad 2010-06-27 21:33:59 i Allmänt

Har haft den bästa midsommarhelgen på...ja, kanske nånsin. Hoppas att ni är lika nöjda med ert firande!

Nu är jag tillbaka i stan igen och jag tänker så förbli ett bra tag (åtminstone med mina mått mätt). Den 22 juli får jag semester och fram tills dess tänker jag ICKE placera mitt arma ass i ett endaste tågsäte. Känns ganska skönt att ha bestämt det.

Annat som känns skönt är att en riktig glamourmåndag väntar; imorgon blir det Sex and the city 2 med Isabelle och Catta! Piffade till tusen ska vi vara, för efter bion ska vi leka lyxliv med drinkar. Bra start på veckan, tycker jag!

Sillpsykos coming up!

Publicerad 2010-06-24 23:03:29 i Allmänt



En syn jag hoppas få se imorgon.
Himmelskt.

Jag reser (nähä?) söderut imorgon för att fira midsommar och det ska bli superhärligt. 10-årskalas och umgänge med människor (och hund!) jag älskar smäller ganska mycket högre än pinsam fylla bland pinsamma människor.

Trevlig midsommar på er!

No mercy.

Publicerad 2010-06-24 09:32:59 i Allmänt

Alltså, jag har så ont i mina vader att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Vet exakt vilken övning på boxpasset i förrgår det var som ställde till det, men det här är ju löjligt. Kan inte sträcka ut benet ordentligt och ser förmodligen ut som en deltagare i Paralympics när jag försöker ta mej fram.
Men smärta skall med smärta fördrivas! Crosstrainer och lite styrketräning på det, sen ska vi se vem som äger vem.

På tal om att äga... idag ska min kära Jonathan och jag äta lunch. På den, enligt recensionerna, bästa indiska restaurangen i stan. Muuums! Ska beställa in ungefär hundra naanbröd.

Klant.

Publicerad 2010-06-23 23:38:47 i Allmänt

Jag har den dåliga (och tragiska) vanan att äta framför min laptop. Eftersom jag hatar i stort sett allt som finns på teve och eftersom jag inte prenumererar på GP blir det liksom där jag sätter mej för att få nån slags input medan min föda ska intagas. Det är ingen bra idé. Ingen bra idé alls.

Dock är jag förvånad att det har funkat så pass länge som det ändå gjort. Men igår när jag girigt skulle få i mej dom sista dropparna mjölk efter den vanliga kvällsportionen med Kelloggs Special K lyckades jag på något vis fippla med skålen så att dropparna som var avsedda för min mage istället hamnade över tangentbordet. Jätteglad blev jag. Först verkade det inte som att det var nån större skada skedd, hushållspappret jag under ett antal svordomar sprang och hämtade i köket gjorde vad det skulle och allt tycktes vara helt i sin ordning. Efter ett tag slutade dock fem av tangenterna fungera och NATURLIGTVIS var en av dessa tangenter en av bokstäverna som återfinns i lösenordet till min dator. Det var verkligen oerhört festligt. Tur att det finns externa tangentbord (även om tjusningen med bärbara datorer går lite förlorad) och tur att det finns ställen man kan lämna in datorn på som INTE tar 960 kr för att ens påbörja ärendet (dra åt fanders, Elgiganten).

Poängen är bara att jag inte är den ljusaste kritan i asken alla gånger.

Men allt ordnar sej. Under dagens löprunda rann det mesta av irritationen bort och jag började nästan skratta åt mej själv för att jag ens låter det påverka mej. En DATOR liksom. Skärpning.

Att jag aldrig lär mej.

Publicerad 2010-06-22 23:29:59 i Allmänt

Det känns så främmande att jag bara för ett dygn sen satt och var ledsen och tyckte synd om mej själv.
Älskar att jag aldrig låter mej gräva ner mej själv särskilt länge nuförtiden, det finns liksom varken ork eller tid till det. Eller rättare sagt; jag har blivit jäkligt duktig på att hitta andra fokus.

Idag var jag till exempel helt inställd på att göra mitt livs första besök i en tatueringsstudio och efter jobbet knallade jag mycket riktigt dit. Pratade med världens trevligaste människa som fattade precis vad jag ville ha, ritade upp och kom med egna, superbra idéer. Och sen bokade jag en tid. Sååå... inom en väldigt snar framtid kommer jag gadda mej! :D Har velat fram och tillbaka i flera år. Men nu är det dags. Och jag kunde faktiskt inte bry mej mindre om vad människor tycker. Mitt liv, min kropp, mitt beslut, min pirrande känsla i magen (man kanske nästan skulle kunna säga att jag har fjärilar där? Höhö). Känner mej nästan förälskad! Det kommer bli så fiiint.

Efter besöket där åkte jag till Friskis & Svettis gym i närheten av Olskroken. Det var premiärträning på just den anläggningen och jag kommer definitivt åka dit fler gånger. Inte minst för att kvällens boxpass var det absolut BÄSTA jag nånsin varit på. (Känns som att jag tyckte det om förra passet i Kortedala också, men det här slår allt!)
Märkte redan vid uppvärmningen att ledaren var otroligt engagerad och fokuserad och verkligen älskade vad han gjorde. Och jag påminde mej själv än en gång att det här är det absolut bästa jag vet.

Varför konserverar jag inte den där känslan jag får under och efter varje pass bättre? Den där jag inte kan sluta le och bara älskar hela tillvaron. Igår skrev jag att jag ville hitta min plats. Det är ju det jag gjort dom senaste åren. Alla områden i livet kanske inte är klockrena... men andra är så jävla perfekta att det väger upp det mesta rätt rejält.

What in the world could make me feel so real?

Publicerad 2010-06-21 22:29:24 i Allmänt


Jag känner mej lite ledsen. Allt bara svischar förbi; är upp och ner, fram och tillbaka, här och där. Och jag hänger inte riktigt med. Vissa perioder vet man inte riktigt var man har sej själv. Det är väl så det är. Men gud vad jag önskar att jag kunde finna mej tillrätta. Ta några varv runt om i korgen, precis som Bond, trampa ordentligt för att försäkra mej om att det blir en bra plats och sen bara slänga mej ner med en stor duns. Och sen vara nöjd.

And it's cold outside
And I'm on the streets tonight
If this pain is just an illusion
Will you show me what's real tonight?

Det här med att vänta.

Publicerad 2010-06-20 11:01:21 i Allmänt

Det är inte en kotte uppe på jobbet så förmiddagen spenderas med att titta på Nyhetsmorgon och summeringen av gårdagens bröllop. Nyss var det intervju med länspolismästaren Carin Götblad som pratade om den lyckade polisinsatsen.

Först om en månad får jag veta om jag ens blir kallad till Pliktverket. Och trots att jag är medveten om att konkurrensen är stenhård har jag inte ens en plan B ifall allt skulle skita sej.



Jag vill.

65!

Publicerad 2010-06-20 07:51:14 i Allmänt



Idag fyller min fina lilla mamma 65 år!

Och tyvärr jobbar jag till 15 idag, så jag kan inte fira henne förrän ikväll. Men då ska hon få världens största kram. För några månader hade vi följande samtal:

Mamma: Tänk att jag går i pension snart... då har jag jobbat i 48 år!

Jag: Ja, jobbat i 48 år och fött fyra barn. Du har gjort mer än nog för Sveriges välstånd!

Och det har hon.

Flängperioden är i full gång igen, som sagt. Känns tryggt att saker och ting inte förändras, haha. Åker tillbaka till stan imorgon kväll, stannar ett par dagar och tidigt på midsommarafton blir det Skåne. Än klappar hjärtat med friska slaaaag, så att säga.

Men som sagt, först blir det Gislaved. Får äntligen träffa Junie igen också! Mosters lilla gos.

Kul att det går bra för vissa...

Publicerad 2010-06-19 18:12:10 i Allmänt

Okej, först av allt: HERREGUD vad vacker Victoria är. Och jösses vad hon ser kär ut. Och helvete vad avundsjuk jag blir.

Jag vill också vara jättejättekär, vara gladast i hela världen och gifta mej i en fin klänning.

Eftersom ovanstående lär dröja ett ganska bra tag är jag under tiden väldigt nöjd med att ha sjukt långt hår igen. När jag anlände till huvudstaden i onsdags drog Vicki och jag på extensions-jakt och eftersom hon är expert i ämnet fixade vi det på två röda och vips vips så höjdes mitt självförtroende med ungefär tvåhundra procent.

Det finns mycket Vicki är expert på, för övrigt. Att få mej att skratta och glömma ångestklumpar i magen till exempel. Tack, vännsapännsa. För att du finns och för att du hela tiden påminner mej om viktiga saker.

Som jag av nån anledning tycks glömma bort ibland. Jag måste sluta med det.

Vet ni vad jag mer måste göra? Tatuera mej. Det är dags. Och jag är pepp! :D

Dags för lista! (Snott av Lotta.)

Publicerad 2010-06-15 23:02:16 i Allmänt

Nämn något som gjorde dig glad igår: Telefonsamtalet med Vicki.
Vad gjorde du kl 08 imorse: Somnade om för tredje gången.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Kollade om någon i huset var nere.
Det sista du sa högt: "Good night, take care!"
Det senaste någon sa till dig: "Finito la musica!"
Vad har du druckit idag: Proviva grapefrukt/litchi, mjölk, vatten, kaffe.
Vad var det senaste du åt: Vaniljyoghurt.
Vad var det senaste du köpte: Mjölk och knäckebröd. Festliga vanor jag har, minsann!
Vad är det för färg på din ytterdörr: Trä.
Vad är det för väder hos dig nu: Mulet och kallt.
Godaste glassmaken: Cookie dough. Hur många gånger ska jag behöva säga det?
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, det måste man ju.
Sover du tungt: Inte längre, tyvärr. Jobbets fel.
Drömmer du mardrömmar: Inte särskilt ofta, nej.
Trivs du med ditt jobb: Ibland.
Favoritklädsel: Mysbyxor, t-shirt och raggsockor. AAAAHH.
Favoritlåt just nu: "Dancing on my own" med Robyn.
Vad ser du om du tittar till höger: Vårt beredskapsschema.
Vad gör dig glad just nu: Faktumet att jag ska till Stockholm imorgon.
Vad ska du göra härnäst: Städa golvet här.
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Bra.
Favoritgodis: Vaniljfudge (lonka) och choklad.
Kläder just nu: Mysbyxor och tröja med Kajsa Anka (ja, jag är fem år gammal).
Sommarplaner:? Se The Ark hur många gånger som helst, vara så mycket som möjligt med familjen och förhoppningsvis åka på världens bästa charter med Vicki!
Hur många kuddar sover du med: Två.
Spelar du något instrument: Låtsas att jag kan spela gitarr.
Morgon eller nattmänniska: Natt.
Vad är viktigast för dig: Mina nära och kära. Och min egen hälsa.
Är du kittlig: Ja, ibland.
Snarkar du: Nej.
Stjärntecken: Oxe.
Äckligaste insekten: Just nu kvalar gråsuggor in ganska högt på listan. Fy FAN!
Längtar du mest efter just nu:  Alde och Junie.

Stockholm!

Publicerad 2010-06-15 17:05:24 i Allmänt

Var det inte jag som nyss gnällde över att jag bara är ute och far och att jag aldrig är hemma?
Tydligen bor det en liten nomad i mej ändå för jag kan visst inte sitta still.

Och varför skulle jag vilja sitta still när det är sommar och jag kan dricka vin och äta tapas med Vicki om ett dygn?

Imorgon åker jag alltså. Pepp, pepp, pepp!

Hellre EM än VM.

Publicerad 2010-06-13 11:17:43 i Allmänt

Fotboll är inte min melodi, helt enkelt. Jag kan titta, men jag kan också gå därifrån. Det är liksom...skitsamma.

För att det ska vara RIKTIG sommarkänsla är det friidrott som gäller! Därför känns det så bra att veta att jag har semester när friidrotts-EM i Barcelona pågår. Kan knappt tänka mej en bättre start på ledigheten än att äta evighetslånga frukostar i soffan med Anders Gärderuds och Jakob Hårds röster som soundtrack till den trygga sommaren.



Bäst nr 1.



Bäst nr 2.

Vindhelvete.

Publicerad 2010-06-12 08:23:50 i Allmänt

Har sovit hemskt dåligt här på jobbet inatt. Inte nog med att det stormade som i en jävla tornado; utemöblerna flög all världens väg och jag var alldeles för trött för att gå ut och göra nåt åt det.

Men nu är det i alla fall morgon och jag får snart sluta. Underbart. Åttan i Skatås väntar, ska bli riktigt skönt. Och ikväll ska jag träffa min luuuv som äntligen är på väg hem från Kroatien. :D Har saknat henne!

Lilla hönan!

Publicerad 2010-06-09 22:44:39 i Allmänt



Älskar den här bilden.
Allra första mötet med finaste Junie.
Saknar min lilla guldklimp!

Boxpasset var för övrigt superbra. Det är helt ofattbart att jag låtit det gå så lång tid sen sist, det här är ju den absolut roligaste träningen jag vet! Ledaren var riktigt grym, ovanliga övningar och roliga kombinationer. Hurraaa!

Kan för övrigt rapportera att mitt godisfria liv går över förväntan. Gick förbi syndhyllorna på Hemköp idag utan att känna en tillstymmelse till sug. Skönt! Jag kanske är på väg att bli normal så småningom. ;)

Kärt återseende.

Publicerad 2010-06-09 13:24:22 i Allmänt

Det finns onekligen rätt många fördelar med att inte ha långa naglar längre. En av dom kom jag på igår; nu kan jag testa boxpasset på gymmet!

Och det ska jag göra ikväll. Riktigt kul ska det bli, har inte boxats sen i augusti förra året och det är ju pinsamt längesen. Helst hade jag såklart börjat på riktig boxning igen, men nu är det för många andra saker som tar upp min tid så jag skulle ändå inte hinna engagera mej så mycket som jag skulle vilja.

Men om några timmar ska jag slåss för fulla muggar!

Annars är det här den lataste dagen på länge. Sen promenaden i morse har jag inte lyft ett finger, men visserligen är det ju tillåtet när jag är ledig. Förresten finns det inte så mycket att uträtta här för igår städade jag hela lägenheten och rensade ur garderoberna.

Jag säger som Lotta på Bråkmargatan:

"Det är konstigt med mej. Jag kan så mycket! Jag kan nästan allting när jag tänker efter."

Bra ord!

Publicerad 2010-06-08 13:35:44 i Allmänt

Vissa saker får man bara leva med. Acceptera. Till exempel att oavsett hur flitigt man tränar och hur mycket man än tänker på att äta hyfsat bra så kommer man alltid ha det där överflödiga. Och det går inte att punktförbränna.

Så det är lika bra att börja gilla hur man ser ut, och trösta sej med att även en massa smalisar dras med likadana. 

Men vad heter dom egentligen? Kärt barn har många namn...Kärlekshandtag är väl ett av dom snällare, men det absolut bästa är...



Muffin top!

:D

Din sol, din himmel, dina ängder gröna.

Publicerad 2010-06-06 23:04:01 i Allmänt

Grattis på din dag, Sverige!

Jag är så glad och tacksam att just du är mitt land för det finns faktiskt ingenstans jag hellre skulle vilja bo. I alla fall inte för nån längre tid.

Inget godis på hela helgen, förresten. Heja mej! Snart har jag klarat en vecka.

Lugnet efter stormen.

Publicerad 2010-06-05 10:54:08 i Allmänt

Ja, början på den här månaden känns lite så efter fantastiska, intensiva maj. Men det var dags att dra ner på tempot lite. Har en ledig helg och befinner mej i stan, undrens tid är inte förbi!

Efter jobbet igår var det dags att fira Isabelle i efterskott och när vi satt där på Halta Lottas kändes det verkligen att sommaren börjat på riktigt. Innan dess hade jag ringt upp Lotta bara för att nynna på Bad moon risin' för att manifestera fredags- och sommarkänslan. :)

Sommar, som sagt. Få artister är lika perfekta som Timbuktu för den här årstiden. P3 hade ett program om honom igår och det gjorde mej påmind om hur sjukt bra han är. Lyssnar på honom nu och är nöjd och belåten efter morgonrunda och frukost.

"Superhelgen" har tidningarna döpt dom här dagarna till. Hoppas det blir så för alla!

Blodomloppet!

Publicerad 2010-06-02 23:01:43 i Allmänt

Idag var en historisk dag. Sprang mitt första riktiga lopp! Nästan tiotusen människor hade samlats i Slottsskogen för att springa eller gå i syfte att uppmärksamma behovet av blodgivare.

Vi drog ihop arbetsgänget och anmälde oss, och ack vad trevligt det var! :D

Blodgivare har jag varit i sex år nu så det är inget märkvärdigt, men om någon hade sagt till mej back then att jag en dag skulle springa en mil FRIVILLIGT hade jag förmodligen skrattat ihjäl mej. Det känns helt overkligt att tänka tillbaka på vilken förslappad soffpotatis jag var. Vill aldrig, aldrig, aldrig tillbaka till det stadiet igen. Att jag började löpträna är utan konkurrens det bästa beslut jag tagit i hela mitt liv. Har så mycket att tacka för det, det är så mycket som har förändrats.

Tiden då? Jag hade som mål att komma under en timme, så när resultatet löd 51:02 var jag ungefär nöjdast i hela världen.

Det är jag fortfarande. Bäst när det gäller, mitt nya (och ödmjuka, inte sant?) motto!

I declare war!

Publicerad 2010-06-01 22:32:27 i Allmänt



Nej, vet ni vad.
Nu går skam på torra land.
När jag får göra en Miranda i Sex and the city och SLÄNGA saker för att jag inte ska äta dom, då har det gått för långt. Dags att chilla med sockerberoendet.

Jag tycker om att ha kontroll, inte att saker och ting har kontroll över mej.
Så nu är det HEJ DÅ till godis, kakor och glass för ett tag. Tills jag kan behärska mej som en sansad människa.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela