Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Definitionen av önsketänkande...

Publicerad 2009-01-29 10:08:26 i Allmänt

...är att googla på "Ed Hardy" + "outlet"... fat chance! Haha. Allvarligt talat, jag är ungefär hundra år efter, men fan vilka snygga kläder. Dyra, men snygga. Jag vill haaa.

Sitter och pratar med Vicki på msn och ser fram emot allt kul vi ska göra när Sofie och jag drar till huvudstaden och hälsar på henne. Det är snart två år sen jag var där senast, vilket är under all kritik (underskattat uttryck). Av alla människor jag träffat i mitt liv är Vicki definitivt en av dom som gjort mest intryck. Vi var ju i stort sett siamesiska tvillingar på högstadiet och gymnasiet.
Kommer aldrig glömma när franskläraren på högstadiet sa att vi inte fick sitta bredvid varandra mer och Vickis svar var: "Om jag inte får sitta jämte Caroline hoppar jag av."  Och sen var det ingen mer diskussion, liksom. Det har aldrig varit nån vidare diskussion med henne, faktiskt. 100 % oförställd, intensiv energibomb som aldrig är mittemellan. Har aldrig spenderat en en enda tråkig minut med henne och lär aldrig göra det heller. Aldrig trist, alltid ett äventyr.

Och till alla som längtar efter mej kan jag tala om att det definitivt blir hemfärd i helgen! ;)

En grej bara.

Publicerad 2009-01-28 18:29:55 i Allmänt

Innan jag drar till boxningen tänkte jag bara berätta hur söt min mamma är.

Skulle få tag på henne idag och "förvarna" att jag kanske kommer i helgen. Ringde henne på jobbet, men fick veta att hon var ute och att jag kunde ringa lite senare. Så jag väntade. Rätt som det är ringer mamma upp på mobilen, och jag får förklara hur läget är; att vi kanske ska spela in demon i Gislaved, men att det inte är helt hundra än.

 "Så jag kanske kommer hem i helgen då, om det är okej."

"Men det är väl klaaart att det är! Jag trodde ju att det hade hänt nåt!"

"Haha, nej, det har det inte."

"Blev orolig!"

Och så sa hon att det skulle bli jätteroligt. Fan vad skönt det känns med relationer man aldrig behöver tveka på. Att det finns människor som man vet aldrig kommer sluta vilja något annat än ditt bästa, som aldrig kommer svika.

Att ha en familj är det bästa som finns i hela världen.

"Har du egen kudde med dej? Fan vad äktaaa."

Publicerad 2009-01-28 06:54:53 i Allmänt

Jag har sovit som i koma inatt! Vet inte om det är inbillning, önsketänkande kanske, men jag tror att mina nya kuddar kan ha gjort susen! Har inte vaknat en enda gång inatt, och jag minns inte ens när det hände senast. Vaknar alltid minst en gång per natt för att fundera på vad klockan är eller om det är nåt jag glömt.

Ett tag vaknade jag varje natt med panikkänsla i kroppen, fullständigt övertygad om att jag inte tagit mina p-piller på flera dagar. Ganska jobbig hang-up kan jag meddela. Kunde heller aldrig slappna av innan jag faktiskt gick och konstaterade att det återigen bara var min hjärna som spökade. Istället för p-piller-paniken (allitteration är så snyggt, eller hur!) har jag dom senaste månaderna ofta vaknat med en jättestark känsla att det är nåt annat jag glömt, oftast har det här andra också varit någon form av piller. Typ "herregud, jag har ju inte tagit min medicin på jättelänge" och jag har ingen aning om vad det är för medicin det handlar om, bara att den är superviktig för att jag ska kunna fungera. (Om det är någon som har nån smart analys på detta får ni hemskt gärna kontakta mej.)

Men som sagt... inatt har jag sovit ordentligt och det känns mycket bra! Ska göra mej i ordning och åka iväg till jobbet. Den här veckan är den skönaste - noll nattpass. Det behövs faktiskt en sån paus. Måste få tag i Calle idag, tydligen lutar det åt att vi ska spela in demon i Gislaved istället. Och det kan ju vara bra för mamma att veta om jag ska komma och ockupera huset även den här veckan.

Det är en världsdel emellan Klaraberg och dig.

Publicerad 2009-01-27 22:42:32 i Allmänt

Summering av må bra-dagen: Den blev helt okej, faktiskt. Jag sov till elva, gjorde mej i ordning och åkte iväg och fixade antidepressiva (a.k.a. Vänner-boxen...haha). Gick in en sväng på Ikea också och fick den briljanta idén att köpa nya kuddar. Mina är så obekväma. Dessutom köpte jag doftljus i vanlig ordning - varför då? Knappast så att jag tänder några.

På spårvagnen hem somnade jag. Helt obegripligt. Jag fattar inte vad det är som gör mej så trött. Snackade med Sofie nyss och hon känner samma sak. Är det solbrist eller? Funderar på att gå och skaffa AD-droppar... haha. När jag lämnade blod i torsdags fick jag reda på att järnvärdet hade gått ner från 136 (mitt rekord) till 125, men det är ändå inom gränsen för vad det "får" ligga på. Sjuksköterskan frågade om jag mår bra, och om jag sover ordentligt. Upp och ner sa jag, och förklarade att jag har rullande schema. "Du får tänka lite mer på dej själv", sa hon och klappade mej på armen. "Jag tänker ju på mej själv hela tiden!" ville jag säga. Haha. Men bara att nån säger så gör att allt känns lite bättre.

Lyssnar på "Från Klaraberg till dig" med Moneybrother och om det inte hade varit för att jag är så matt hade jag gråtit en skvätt bara för att den är så fin. Men nu ska jag snart lägga mej och sova istället. Efer att ha varit vaken i knappt tolv timmar. Bra där...

Görel rules.

Publicerad 2009-01-27 00:20:26 i Allmänt

Andra säsongen av Mia och Klara drog ju igång igår, men eftersom jag jobbade tittade jag på det idag. På Svt Play. Älskar den funktionen. Staaackars Gulletussan, det gör lite ont i hjärtat att se henne. Men Görel, den nya karaktären jag citerade för ett tag sen, är ju helt genialisk. Hahaha! Vad tyckte du om andra säsongen, Sara? :) Har haft svårt att välja vem av tjejerna jag gillar bäst, men Klara är nog faktiskt min favorit. Särskilt när hon gör Ansi, ett av dom sura butiksbiträdena. Tyvärr är ju dom inte med i nya säsongen. :( Men jag köpte säsong ett på dvd i fredags! Yay!

Annars har den här måndagskvällen varit ganska lik förra veckans. Har boxats, vilket gör att jag har en kropp som värker så in i helvete och en hjärna full av välbefinnande. Tror min höger börjar ta sej lite...haha.  Och så luktar jag kokos igen. Hade jag råd skulle jag bara använda produkter från Body shop. <3

Beställde tågbiljetter till Malmö idag, så nästa helg ska jag äntligen dit. Lääängtaaar!  Världens bästa Pearlie ska dessutom fixa nya förlängningar i mitt hår, så nu blir det ordning och reda. Mycket bra!

Imorgon är jag ledig och jag ska sova så läääänge. Ska inte stressa en enda sekund och bara göra saker jag vill göra. Bland annat skaffa den där Vänner-boxen. Ja, min må bra-dag ska det bli.

"Jag vill att ni byter namn på era hundar till nästa gång vi ses. Hundar förstår inte ironi, så vi ska inte ha nåt plutteludd här. Jag vill ha korta, intensiva namn som Rocky, Zita, Jack, Hero, King, Boss - som min egen heter som ligger därborta. Är det förstått?"
- Görel blir förbannad för att en deltagare på hundkursen döpt sin irländska varghund till Plutten

Min britpop-period.

Publicerad 2009-01-26 10:20:57 i Allmänt

På vagnen hem från jobbet fick jag en massa låtar med The Verve på hjärnan. Och så kom jag att tänka på att Urban Hymns släpptes 1997, samma år som Linnéa föddes. Det känns helt overkligt att tänka att jag var tolv år då, och att hon kommer bli det nästa gång. Minns när hon var bebis och det var helt omöjligt att få henne att somna, men när jag spelade Bittersweet symphony så slocknade hon. Alla fascinerades av hur den låten kunde ha sån effekt. Kommer aldrig glömma när jag gick fram och tillbaka i mitt rum med hennes lilla huvud på min axel och min hand strykandes över hennes rygg och hur hennes andetag blev tyngre och tyngre. Minns att jag tänkte att om man kan älska någon annans barn såhär mycket, hur kommer det då kännas den dagen man får ett eget?

Tolv år var jag, kan inte fatta det! Och jag kan inte riktigt fatta hur bra musiksmak jag hade redan då. :)



Den första skivan jag köpte för egna pengar. Det var 1996, Wonderwall spelades om och om igen på MTV och jag var den fulaste pojkflickan i Småland.



Samma år blev jag kär i Brett Anderson och bandet han sjöng i. Det finns inte en enda sekund på den här skivan som inte sitter i min ryggrad. Även om den här inte är deras bästa, så var det ju faktiskt här allt "började". Och jag älskar fortfarande Suede.



Och här är alltså Linnéa-skivan. Nästan sönderlyssnad, men fortfarande lika bra.



På högstadiet började nörderiet på allvar. Allting kretsade kring musik.  Den här skivan skaffade jag i sjuan eller åttan. Asmånga bra låtar, särskilt Do you remember the first time? och Babies.


Det här var kul, jag ska göra fler skivinlägg! :D

Den skrämmande sanningen.

Publicerad 2009-01-26 01:14:00 i Allmänt

Idag när jag kom till jobbet var det dags att ta tjuren vid hornen, mota Olle i grind, you name it... Det var dags att springa för första gången sen tidigt i höstas. Det var en bra grej vi gjorde tillsammans, jag och en kille som bor hos oss, och i somras var vi riktigt duktiga. Kände mej så nöjd och glad när jag orkade springa en mil och fortfarande hade kraft kvar.

Dagens runda var kortare, bara 6 km, och jag kände mej som en pensionär. Fick århundradets håll och var tvungen att stanna flera gånger. Det kan ju iofs bero på allt rödvinskonsumerande igår också, men jag har verkligen försämrat min kondition katastrofalt. Men det kanske inte är så konstigt, från att ha sprungit fyra gånger i veckan (ibland mer) till att inte löpträna alls... Ändring på det! Visserligen har jag fått mer muskler och så för jag har ju tränat annat, men det stör mej jääävligt mycket att jag har tappat flås.

Och vips så blev den här bloggen träningsfanatisk igen. Men det får vara så nu. Och jag har FAKTISKT inte varit ens lite godissugen idag.

På tal om nåt helt annat... Ju mer perspektiv jag får på vissa saker, desto mer upprörd blir jag. Vet att det är fånigt att säga A utan att säga B, jag skulle dock kunna skriva långa noveller om vad jag tänker när jag ser tillbaka. Känner att jag vill det ibland. Frågan är bara om det är värt det. Ganska konstigt egentligen att "blogg" ses som en synonym till "dagbok" av många. En dagbok för mej är ett skrivutrymme där det allra innersta står, och jag kan nog räkna på min ena hand det antal gånger jag varit riktigt personlig på den här bloggen. Och även vid dom tillfällena har jag varit återhållsam. Det är ju inget problem egentligen, och det är högst självvalt. Några fläker ut (eller delar med sej av, beror på hur man ser det) hela sitt liv på sin blogg, men jag använder den mer som en slags loggbok. Och den som bryr sej kan glo, typ. Därför blir det lite konstigt vid såna här tillfällen när jag tror att jag skulle kunna få ner nåt riktigt bra och känsloladdat - jag vet ju inte ens om jag vill vara så personlig. Särskilt inte när jag riskerar att få ännu mer skit.  Men whatever, det är ju totalt onödigt att skriva detta när det ändå inte leder till nånting. Haha.

Vi säger godnatt istället. Godnatt!

Såäre!

Publicerad 2009-01-25 11:40:11 i Allmänt

Hade en riktigt bra kväll igår, blev lagom full och skrattade tillräckligt mycket för att höja upp mitt generella humör några snäpp. Känns bra! Kan fan prata med Jonathan om allt, det är inte särskilt många jag verkligen anförtror mej åt. Jag vet att det finns många som erbjuder den möjligheten, men det känns otroligt mycket bättre att prata med nån som faktiskt tar sej tid att lyssna istället för att komma med nån random replik om att allt säkert blir bättre snart. Dessutom är det väldigt skönt att den man pratar med ställer följdfrågor då och då istället för att bara sitta och vänta ut en tystnad så att han eller hon själv kan börja prata.

Nu väntar snart nittontimmaren. Och det är fortfarande januari. Detta tar aldrig slut.

Dags för avgiftning.

Publicerad 2009-01-24 17:55:11 i Allmänt

I våras när jag la om mina matvanor skröt jag vitt och brett om att jag inte alls var sugen på godis och att det gick hur bra som helst. Nu är det fan värre än nånsin. Tillbaka till mastodontpåsarna med lösgodis, vad fan var det som hände?

Det är bara att konstatera att jag är sockerberoende. Och vad tycker jag om att vara beroende av saker? Det är fan det värsta av allt. Jag vägrar att känna att jag MÅSTE ha nånting. Det ska vara ett val. Jag tänker inte rota runt i skåpen i ren panik för att jag MÅSTE ha nåt sött efter maten.

Ska äta upp den här senaste äckelpåsen jag köpte alldeles nyss, sen är det fan avgiftning som gäller! En månad funkade förra gången (iaf ett tag, bevisligen höll det ju inte för alltid), så det kör jag på. Med start imorgon.

Men ikväll är det onyttigt leverne som gäller. Hoppas att ni har en bra lördag.!

Less lördag.

Publicerad 2009-01-24 09:02:15 i Allmänt

Är fortfarande lite under the weather (hatar det uttrycket) men det blir nog bättre ikväll. Ska umgås med Jonathan, dricka vin och röka på min balkong. Ungefär tusen gånger bättre än att bara sitta och glo! Tänker tvinga honom att titta på handbollen också. Match mot Frankrike idag, det finns inga svinigare motståndare.

Förresten... The Killers kommer till Hultsfred! Jag som verkligen inte hade nån lust att åka dit... Men nu är en av sommarens bilder redan tydlig; Sofie och jag som står bländade av julisolen och spelar lufttrummor och luftbas till When you were young och Uncle Jonny. Jag vill dö bara jag tänker på det!

Gammalt.

Publicerad 2009-01-24 00:08:17 i Allmänt

Förresten. Mamma har börjat rensa i garderoberna hemma och hittade en påse med mina gamla skolgrejer. Bland annat en massa dagböcker från lågstadiet som är riktigt söta. Ska publicera lite roliga exempel från dom nån gång. I högen fanns också en samling med dikter jag skrev som en uppgift på svenskan i ettan på gymnasiet. Vissa är väldigt pinsamma naturligtvis, men dom här två är jag faktiskt nöjd med fortfarande. Inte så pjåkigt av en sextonåring. Jag vill skriva igen, jag älskade det.


den natten var bara en skepnad
idolerna på väggen hade bleknat
och dofterna från dagen glömts bort
hans kropp var glaciärer
erövrade, omslöt allt

andetag, röster
som en virvelvind av fantasier
någonstans i hans rum
nästan oförskämt vacker var hans gestalt
när han vaggade mej till sömns

orden var piruetter från hans mun
i mina drömmar hörde jag dom
berättelserna om magin
vintergatan
och morgonen som aldrig skulle komma

-

ett blandband med spår ur deras liv på repeat
tårar för hjältarna dom aldrig lyckades bli
allt dom skulle förändra, allt dom skulle se
försvann med cigarettröken
steg upp mot himlen och föll ner

Take me in into your darkest hour.

Publicerad 2009-01-23 23:48:02 i Allmänt

Kvällens rep gick jävligt bra. Det märks att alla ser fram emot inspelningen nästa helg, för alla anstränger sej lite extra och är väldigt närvarande. Fick fint beröm idag, och det blir jag såklart riktigt glad av. Ska bli så skönt när demon är klar, så vi kan börja ragga spelningar på allvar.

Det var en skön snabbvisit hemma. Som vanligt blir jag lite ledsen av att åka därifrån, jag påminns om hur mycket jag missar. Och förutom att jag känner mej nere, så är jag inne i en period av konstant trötthet. Har en massa böcker jag vill läsa, men jag somnar efter en halv sida. Somnade för fan till och med när jag kollade på handbollen igår. Kommer ångra att jag har sagt det här, men det är nästan så jag hoppas att jag blir lite sjuk så jag kan vara hemma och sova en vecka. Bara gå i ide med mitt täcke.

"Gum would be perfection."

Publicerad 2009-01-22 10:29:58 i Allmänt

Innan det är dags att sätta sej på tåget ska jag åka in till Droppen och lämna ifrån mej några deciliter blod, fattar inte att det gått fyra månader sen sist? Men det tyder ju på att tiden faktiskt kan gå ganska snabbt ibland, och det gillar jag.

Hejdå Göteborg.

Publicerad 2009-01-21 19:49:03 i Allmänt

Känns som sagt som att jag bor på jobbet den här veckan... Har varit där hela dagen, och nu ska jag strax tillbaka igen och jobba natt. Hann iaf gå ett mage-rumpa-lår-pass emellan, så det känns bra. Kan ju låtsas att jag har lite fritid!
Imorgon åker jag dock hem, och det ska bli så skööönt. Behöver verkligen komma ifrån stan, har känt det länge. Känns som att det inte finns nånting här som gör mej glad just nu. Mamma lever alltid upp när jag kommer, det känns bra. Och jag vet en till jag kommer få uppskattning från! :D


Lövbiffen alldeles blöt och utmattad. Men lycklig. Min älsk!

The crew.

Publicerad 2009-01-21 01:08:42 i Allmänt

Det absolut bästa med mitt jobb är mina kolleger. Utan tvekan.

Catta, Andreas, Marie och Jonathan. Jag kommer aldrig mer jobba med ett gäng som jag känner mej så trygg med, som ger så mycket uppmuntran, ställer upp, skämtar och är genuint äkta. Ni är bääääst!

Mina linser kliar, jag har ont i huvudet, ölen jag druckit ikväll gör mej hungrigast på jorden och om mindre än åtta timmar börjar brandövningen på jobbet!

Snacka om chansering...

Publicerad 2009-01-20 10:06:06 i Allmänt

Jag undrar en grej. Vad fan hände egentligen?



Mums.



Allt annat än mums.


Jag gjorde det stora misstaget att kolla klippet på Joaquin Phoenix när han "rappar" i Las Vegas. VAD håller han på med? Det är ju så man skäms över sitt val av frikort. Dessutom blir jag sur när folk med uppenbar talang slänger bort den. "Jag ska inte göra film längreöööh". Nej, okej, umgås du med pundare och låt din kropp och själ förfalla istället. Blir säkert bra. (Innerst inne hoppas jag faktiskt att det här är nåt slags socialt experiment, eller förberedelse inför en filmroll. Vill inte tro att det här är allvarligt menat!)

Idag är jag jätteöm i kroppen, men jag gillar't. Tyvärr missar jag resten av boxningen i veckan, för imorgon jobbar jag och på fredag är jag i Gislan. Men det får bli annan träning!

Nu har det gått en vecka sen jag blev alldeles, alldeles ensam. Tiden är en jävla snigel. Men den kommer knappast gå snabbare av att jag tycker synd om mej själv, så jag försöker göra så mycket som möjligt. Ikväll blir det till exempel lite ölande efter jobbet; Catta blev avis på Jonathan och mej förra veckan, så hon sa till hela Kombo-gänget att pallra sej iväg till Halta Lottas. Kommer bli kul!

Tänker på dej, baby... Och längtar tills jag får se dej igen.

Note to self.

Publicerad 2009-01-19 22:05:50 i Allmänt

Lyssna här nu, kära Caroline.

Nästa gång du känner att det är motigt att gå och träna, att du inte orkar, att du är trött, att du hellre skulle vilja lägga dej i soffan, slösurfa eller äta godis...

Kom ihåg hur det känns när svetten sprutar från ditt glada ansikte. Kom ihåg hur dina armar på något oförklarligt vis orkar lite till när du får höra ett "bra jobbat!", fast du trodde att all kraft var borta. Kom ihåg hur nöjd du känner dej när du håller jämna steg med, och på vissa moment till och med är bättre än, killarna. Kom ihåg hur dina muskler ser ut i spegeln när du stretchar. Kom ihåg hur bra innehållet i vattenflaskan smakar på väg ner till spårvagnen. Kom ihåg hur lyxigt det känns att använda dina nya produkter från Body shop när du duschar. Kom ihåg hur du inte kan låta bli att sniffa på dina kokosdoftande armar efteråt. Kom ihåg hur gott det är att äta, och hur nöjd du är med dej själv.

Kom ihåg hur det känns att må riktigt bra!

"God morgon."

Publicerad 2009-01-19 06:42:15 i Allmänt

När det för det första tar sju svåra år att överhuvudtaget somna och paniken över att man faktiskt snart ska gå upp växer sej starkare och starkare är det inte alldeles lätt att få nån slags nattro. Att man sen under "hela natten" (dom få timmar sömn man faktiskt fick) enbart drömmer om tider att passa, och är helt övertygad om att det måste vara ett dåligt skämt när klockan ringer, gör att förutsättningarna för att det ska bli en bra start på veckan känns ganska taskiga.

Men vi kan ju alltid försöka.

Who killed Laura Palmer?

Publicerad 2009-01-18 23:25:00 i Allmänt

Ska man bli klokare på hur allt hänger ihop i den där hålan genom att se Fire walk with me? Har visserligen sett den förut, men då var jag bara 16 eller nåt, och nu när jag blivit äldre, förhoppningsvis lite klokare och dessutom plöjt igenom serien fler gånger trodde jag att jag skulle fatta en hel del. Knappast! Vissa saker är ju helt ologiska. Bobby skjuter en knarklangare i skallen? Eh...okej? Det verkar han ju inte oroa sej över i serien sen (jag skriver "sen" eftersom filmen utspelar sej före serien...). Och exakt vad tillför David Bowies psykedeliska inhopp till handlingen? Vem FAN är Judy som han dillar om?

Blir nästan lite sur, tror inte ens att David Lynch själv vet hur han tänkte. Serien är sååå mycket bättre, det enda som är bra är att man får se Laura så mycket, det gör man ju av förklarliga skäl inte i serien...haha.  Jag gillar Sheryl Lee, Lauras tomma blick är nästan det läskigaste i hela filmen.

Vet ni vad jag älskar? Kuriosa. Det är väl därför jag låter alla former av värdelöst vetande stanna kvar och samla utrymme i min hjärna. Visste ni till exempel att Lauras balkort som man får se i slutvinjetten till varje avsnitt är Sheryls egna?

Det är sånt jag tycker är viktigt att ha koll på här i livet.

Nu måste jag sova för jag ska jobba tidigt imorgon. Mardrömsvecka ahead of me, jag vill inte!

"Jill says `vestibule´, I'm goin' with `vestibule´."

Publicerad 2009-01-18 17:54:43 i Allmänt

Åh, vad jag har skrattat och mått bra!

Trots att SJ aldrig kan göra nåt ordentligt kom Lotta fram till slut ifredags kväll och vi kompenserade den sena ankomsten med att vara uppe halva natten. Bland annat tittade vi på youtube-klipp (t.ex. James and Julias wedding dance och favoritscener från Love actually) och sa "ååhh!" på samma ställen. Haha, det kunde blivit ett klassiskt youtube-klipp i sej själv.

Igår morse sov vi jääättelääänge innan vi tog en sväng på stan. Skönt att vi är lika även i shoppingbeteende:

1. Gå in i affären.
2. Ser du inget du gillar efter två minuter - gå ut. Alternativt köp det du vill ha.

Kvällen bestod av sushi, Spotify, goda drinkar och århundradets showande och fjanteri. Trodde verkligen vi skulle skratta ihjäl oss! :D Jag kan göra bort mej hur mycket som helst inför Lotta och behöver aldrig oroa mej för vad hon ska tycka. Behöver heller aldrig vara rädd för att säga fel saker eller att hon ska bli irriterad. Är så tacksam för att jag har henne i mitt liv!

Idag gick vi upp lite tidigare, och innan det var dags att klämma i sej en söndagsbrunch på Soho åkte vi en sväng till Mediamarkt. Eftersom vi inte köpte ett enda plagg igår tyckte vi att vi var värda lite film! Jag blev rätt nöjd, köpte Fire, walk with me, Dårfinkar och dönickar och Jeff Buckley live in Chicago. Tror jag ska kolla på förstnämnda snart... och låta BOB skrämma skiten ur mej. Ångrar att jag inte passade på att köpa Vänner-boxen... ALLA tio säsongerna för tusen spänn! Det är liksom ingenting. Jag gör det i slutet av månaden, Vänner är ju fan bättre än lyckopiller!

Och på tal om lyckopiller känns det iofs som att jag skulle behöva knapra ett par stycken just nu. Det är ingen rolig känsla jag har i kroppen. Bor praktiskt taget på jobbet den här veckan, och utöver personalmöte och handledning som infaller på onsdag då jag senare jobbar natt har en jävla brandövning klämts in tidigt på morgonen. Gött liv. Det är dessutom fortfarande jävla januari, det kommer aldrig sluta vara jävla januari! Känns som att det inte kommer hända nåt roligt på tusen år. Vi kan fortsätta lura oss själva med tidiga vårtecken, vi kan fortsätta köpa tulpaner och hoppas på att kylan kommer ta slut, men det kommer den inte göra på en hel evighet. Jag lovar er.

Dessutom tror jag att min mobil håller på att paja. Festligt!

Jag älskar när man får reda på saker.

Publicerad 2009-01-16 16:31:29 i Allmänt

För nån månad sen när jag satt en lördagmorgon på jobbet och fördrev tiden genom att glo på MTV spelades en låt som jag tyckte var svinbra. Jag såg hela videon från början till slut men ingenstans stod vad låten eller gruppen hette. Störde mej väldigt mycket på det och tänkte att jag aldrig kommer få reda på vad det var.

Under tiden jag levt i ovisshet har det tjatats en jäkla massa om Glasvegas och jag har inte ens orkat kolla upp dom för jag blir alltid tveksam när det blir värsta ståhejet kring ett band. Men idag när jag låg i solariet hörde jag den mystiska låten och blev alldeles glad. :D Naturligtvis visade det sej att det var... Glasvegas. Haha. Låten heter Geraldine och jag är bevisligen världens sämsta radiolyssnare som inte fått reda på det här förrän nu.

Men bättre sent än aldrig. Nu ska jag lyssna på den igen.

Bästa grejen, som sagt.

Publicerad 2009-01-16 12:23:49 i Allmänt

Okej, alla är trötta på allt tjat om Spotify. Men det förtjänar faktiskt allt beröm. Testa att skriv in "absolute music" eller "absolute hits" i sökrutan, värsta guldgruvan! :D Hur många låtar som helst som jag glömt bort eller inte ens visste att jag tyckte om. Hur oväntad var inte So beautiful med Darren Hayes till exempel? Mycket fin.

Nu har jag lagat mat till ikväll och väntar mest på att tiden ska gå.

And if all the world was perfect I would only ever want to see your scars.

Några ord innan soffan.

Publicerad 2009-01-16 01:08:39 i Allmänt

Trots att jag inte gjorde allt jag hade tänkt idag är jag rätt nöjd. Städade hela lägenheten, tog ner balkongbelysningen och rensade till och med kylskåpet (sistnämnda händer skrämmande sällan...)! Dessutom var jag iväg och tränade. Snart har jag kommit in i dom gamla rutinerna igen, känns väldigt bra. Hann dock aldrig sola, för vagnarna höll på att krångla just när jag skulle dit. Men jag tar det imorgon när jag gått av passet. (Väldigt intressant information just nu, eller hur.)

Egentligen skulle jag ha spelat med Jimmie imorgon också, men han ställde in eftersom han ska förbereda sej inför spelningen hans band ska ha i Växjö imorgon kväll, en spelning som tydligen smäller högre! :P Haha... men det är nästan bara bra, för då behöver jag inte stressa alls imorgon.

Pratade med Sara idag förresten... för första gången på över två månader! Shit, hade en hel del att ta igen. Det är så skönt med människor som enbart förmedlar en massa positiv energi, eller hur? Och ärlig sådan också. Det värsta som finns är klämkäckhet, men en person som Sara kan liksom inte annat än vara världens sötaste, jag tror inte att hon vet hur man gör. You make me haaappyyyy when skies are greeeey!

Och på tal om happy så är det alldeles snart Lotta-helg, fatta vad gött! Jag ska försöka tänka ut en massa bra "knuffa, ligga, gifta" till imorgon kväll. Gör det du också, för jag vet att du kommer läsa det här innan du sätter dej på tåget!  :D

Så funkar det.

Publicerad 2009-01-15 00:16:58 i Allmänt

Egentligen skulle jag vilja vara hur spontan som helst, och bara ta dagen som den kommer, typ. Men jag har fattat att jag är ganska mycket tvärtom. Jag vill ha, nej - jag måste ha, saker att se fram emot för att må bra. Som små hållplatser i tillvaron.
Tur då att jag har en del såna att se fram emot!

I helgen kommer Lotta hit, och det ska bli helt underbart att ha henne här.
I nästa vecka blir det rep i Gislaved, och jag åker dit en dag tidigare så att jag hinner krama mamma och Bond.
Helgen därpå ska vi spela in vår demo, och första helgen i februari åker jag förmodligen till Malmö och stillar mitt Sofie-behov.

Hållplatserna tar iofs slut där, men jag har den här månaden täckt iaf. Gött!

På tal om demon så finns det nog ingenting som är så på tiden som den. Är lite nervös, för det var riktigt längesen jag spelade in nånting, men jag vet att det kommer bli skitbra. Det är så kul att få spela med så duktiga musiker, och att stämningen i bandet bara blir bättre och bättre. En av låtarna vi ska spela in är Absolutely no decorum, det känns som rena drömmen. Jag tror inte att jag nånsin kommer bli lika lycklig av nåt som jag blir av att sjunga. (Hur många gånger har jag konstaterat det nu?)

Imorgon ska jag hinna med en massa saker; städa och handla så att det är anständigt här när söstra mi kommer hit, och så ska jag förnya mitt kort på gymet. Samt träna där för första gången i år, yay! Dessutom ska jag unna mej att gå och sola, för det var längesen nu. Love it - blunda och lyssna på Bandit FM, drömma mej bort till ett varmt land och preciiis när jag somnat till så piper det och 20 minuter har gått. Sen trippar jag därifrån och livet känns lite lättare.



Nyårspuss med Pärlan. Varför är alla jag tycker om så långt bort?
Saknar dej! (Och mitt hår!)


Nu ska jag lägga mej i en aaaastom säng och längta efter nån som är ännu längre bort. :(

Godnatt!


Lite snurrig.

Publicerad 2009-01-14 11:17:52 i Allmänt

Igår skrev jag ett inlägg när jag kom hem mitt i natten, något berusad efter Jonathans och min kväll på Halta Lottas. Tur att jag inte publicerade det...haha.

Hursomhelst. Trots att jag var astrött efter en lång arbetsdag följt av repande så var det väldigt trevligt. Vi hade en mycket bra diskussion om syskon, kompisar och kärlek. Ska ta med en diktafon nästa gång, öl och två socionomhjärnor är en bra kombination, haha.

Nu lyssnar jag på Queen (igen) och ska göra mej redo för jobbet.

Allt är inte så pissdåligt som jag trodde det skulle vara. Tiden kanske kommer gå fort, och jag har saker att göra.
 Men jag saknar dej, baby.


Min filt.

Publicerad 2009-01-12 17:26:55 i Allmänt

I höstas när jag var med mamma i en second hand-affär hittade hon en virkad "70-talsfilt" som hon höll upp. "Caroline, gissa vad den här kostar? 45 kronor!"

Och det var nog det bästa köp jag gjorde under hela förra året. Fattar inte hur nån kan ha velat göra sej av med den. Jag älskar min filt. Har haft den virad om mej hela dagen, och den känns som en konstant tröstande kram.

Årets första lista! (Eller: flitens lampa lyser på jobbet.)

Publicerad 2009-01-10 17:37:09 i Allmänt

Namn: Emma Caroline Engström .

Kallas: Cajjo, Pärtan och Pärlan är vanligast, men det finns ett gäng till.
Piercings: I öronen, ja.
Tatueringar: Nej. (Hur går det med mitt motiv, Sara? ;))

Längd: 174 cm.

Har du ngn fobi? Ingen som hindrar mej i vardagen, men jag är rädd för döden. (Dödsrädd, haha.)

Gillar du dina syskon? Ja, jag älskar dom.

Måste du sy upp byxorna du köper? Nej. Köper inte särskilt mycket byxor nuförtiden iofs.

Ser du på Robinson? Inte sen det blev nytt millennium.

Sjuk humor? Är skitkul, ja. Men ALLA människor påstår ju att dom har "sjuk humor", är det nån som ens vet vad det är längre? Och vad är motsatsen? Frisk humor då eller? Kalla det bara humor liksom.

Gillar du bilar? Nej, totalt ointresserad.
Vad anser du om skånska? Det är utan tvekan den bästa dialekten.

Har du en Lunarstorm? Ja, sen 2001. Haha. Kollar den en gång i halvåret ungefär.

Vad vill du bli då du blir stor? Rockstjärna!
Favorit tv-program: Boston Tea Party.
Gillar du dina grannar? Nej, inte direkt.
Värsta känslan: Likgiltighet, slentrian, maktlöshet.

Människa som gör dig enbart glad: Det finns ett par stycken, men spontant kommer jag att tänka på Lotta!

Människa som gör dig enbart ledsen: Jag umgås inte med såna människor.
Senast köpta skiva: Brett Andersons andra soloalbum (ren pliktkänsla).

Senast lästa bok: Jag har fyra-fem böcker som jag påbörjat men inte läst ut. Dåligt! Minns inte vilken jag läste från pärm till pärm senast.
Vem fick du senast ett blandband av? Av Vicki, för minst fem år sen. Jag älskar blandband!
Har du några fordon i din ägo? Nej. Inte ens en cykel, faktiskt.

Jag vill vara: Frisk, lycklig och omtyckt.

Bästa sport: Handboll.
Hur ser folk dig? Det kan väl inte jag veta? Men förhoppningsvis som en ganska schysst prick med en del vettigt i skallen.
Vad vill du helst ha nu? Sol och ledighet.

Är det många som läser din dagbok på Internet? 30 stycken ungefär, dom flesta ganska hemliga.
Föredrar kall eller varm Oboy? Dricker det aldrig längre, men kall är nog godast.
Vad har du för intressen? Musik, musik, musik. Och träning.
Vilken var din första konsert? Den första som var "på riktigt" var Kent på Liseberg 1998.
Är du pinsam på fyllan? Nej, inte särskilt. Blir jag för full så slutar jag prata, tack och lov,
Är du blyg? Ibland.
När kräktes du senast? I höstas nån gång, och det var självförvållat. Haha.
Vad tycker du är äckligt? Bruna bönor, fetma, lever, att frysa om halsen...
Tycker du det är jobbigt att ringa till någon? Beror såklart på vem det är och vad det gäller.
Vad tycker du om sex före äktenskapet? Likt dom flesta som inte lever kvar på 1800-talet så ser jag det som en självklarhet.
Hur svarar du i telefonen? "Ja, det är Caroline" eller "Hallåååå jaaa!" om det är Sofie.
Är du en bra flickvän/pojkvän? Ja.
Somnar du med tv:n på? Nej, jag somnar ofta framför teven, men aldrig att den är på en hel natt.
Är mustasch eller skägg snyggast? Skägg.
Har du långa naglar? Ja, i perioder.
Om du skaffar barn, vill du adoptera eller ha biologiska? Biologiska, men jag vill slippa förlossningen, tack.
Brukar du bli våldsam då du blir förbannad? Nej, det har aldrig hänt. Och jag blir så gott som aldrig förbannad.
Mössa eller öronmuffar: Mössa.

När grät du senast? Idag.

The paaaain.

Publicerad 2009-01-09 14:30:32 i Allmänt

Jag har väldigt ont i kroppen. Men det är en nöjd smärta. Och jag ska spä på den ytterligare, för det är fri träning i lokalen idag. "Fri träning" kommer för mej innebära "slå lite menlöst på säcken", men jag ska dit i alla fall!

Annars är det inte särskilt mycket jag ser fram emot just nu. Imorgon jobbar jag Monsterpasset, och snart är det tisdag. Tisdag, för er som inte vet, innebär ledsen Caroline.

I know I'll never really get inside of you
To make your eyes catch fire
The way they should
The way the blue could pull me in
If they only would
If they only would
At least I'd lose this sense of sensing something else
That hides away
From me and you
There're worlds to part
With aching looks and breaking hearts
And all the prayers your hand can make

Oh I just take as much as you can throw
And then throw it all away
Like throwing faces at the sky
Like throwing arms round
Yesterday
I stood and stared
Wide-eyed in front of you
And the face I saw looked back
The way I wanted to
But I just can't hold my tears away
The way you do



Klyftigt att lyssna på The Cure...



Kicken.

Publicerad 2009-01-08 14:18:07 i Allmänt

Jag var skitskraj igår innan träningen, och det blev inte bättre av att jag såklart var enda tjejen där. Men jag höll - faktiskt - jämna steg med killarna, åtminstone på uppvärmningen och intervallträningen. Sen kommer det nog dröja ett tag innan jag får upp min teknik... haha. Hursomhelst... fattar ni hur kul det är eller? Och jobbigt...

Men det ska vara endorfiner och blodsmak i munnen. Har saknat det! Att känna att man vill lägga sej ner och dö samtidigt som man inte kan sluta le är det bästa som finns.

Så nu vet jag vad jag kommer sysselsätta mej med den här våren. Eller kanske hela livet? ;) Kommer säkert bli jättesnygg i fejjan.

Nästa helg kanske Lotta (och kanske Tomas?) kommer hit, förresten. Hoppas, hoppas det!

Det ständigt återkommande problemet med att jag får prestationsångest när jag är ledig har infunnit sej igen. Men vad ska jag göra? Jag städade ju igår. Klockan 18 ska jag fika med Carin och Frida, det ÄR okej att jag inte gör ett skit fram tills dess. Eller hur?


"I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark."
Muhammad Ali

(denna poster sitter på väggen  i träningslokalen, det är bara Rocky-musiken som fattas)

Bra gjort.

Publicerad 2009-01-07 16:40:09 i Allmänt

Jag skulle ju städa lägenheten skinande ren idag, hade jag tänkt. Istället råkade jag åka in till stan och sitta på Fridas salong i tre timmar. Men det var väldigt behövligt, och nu när jag fått det slitna bortklippt och ny, fräsch färg så känner jag mej nästan fin igen. Även om håret är på tok för kort. Håll uuuut.

Haha, att det kan vara så jävla viktigt egentligen... Ibland får jag "dåligt samvete" för att mycket av dom grejer jag planerar göra har med mitt utseende att göra (jag längtar t.ex. efter att sola lite solarium snart), men varför ska jag ha det? Ska man inte få unna sej själv att vara fin? Alla vill ju vara det, men alla vågar inte erkänna det, det är det som är skillnaden. Och blir man inte glad av komplimanger? Idag på morgonen fick jag höra av min favvis (jag vet att man inte får ha såna, men det struntar jag i) att jag har extra mycket stjärnglans i ögonen.

Jag hinner faktiskt städa lite innan jag ska iväg och träna. Det är helg för mej nu, vilket innebär att jag ska dricka vin ikväll. Och när jag dricker får jag röka. DET är efterlängtat kan jag säga.

Dessutom tänker jag hångla.

Jag fick ett ryck.

Publicerad 2009-01-07 01:30:16 i Allmänt

Okej, nu är det gjort.

Tröttnade på att slinga efter slinga lossnade, så jag tog helt enkelt ur min hårförlängning nu. Hjäääälp!

Fast det var inte så illa som jag trodde, mitt eget hår är ju faktiskt ganska långt det med. :)
Och imorgon ska jag njuta som aldrig förr när jag kan schamponera mitt hår normalt och massera hårbotten i typ tusen år. Dessutom kommer jag bli snygg igen nästa gång det är dags att träffa Sofie, så nu har jag nåt att se fram emot!

Vilket kan behövas. Vad är januari för en jävla månad egentligen?

Nya taktiken?

Publicerad 2009-01-06 14:54:10 i Allmänt

Duschade just och vägde mej därefter för första gången på en månad. Efter noll träning och massa, massa godis så väntade jag mej inget kul, precis. Men istället för fyra kilo upp så har jag gått ner (!) fyra hekto!

Jag fattar ingenting, nu är jag alltså lättare än jag var när jag tränade fyra gånger i veckan och åt nyttigt? Visserligen så är det väl alla muskler som håller på att omvandlas till äckligt fett. Men det ska åtgärdas väldigt snart, med start redan imorgon. Då ska jag äntligen boxas!

Men jag klagar inte, är det den här dieten som funkar så gärna för mej. Äta choklad och gå ner i vikt, vilken jävla utopi!

Äckelpäckel.

Publicerad 2009-01-05 23:10:31 i Allmänt

Är dom flesta dumma i huvudet på riktigt? Det verkar inte bättre.
Satt på spårvagnen hem från jobbet och hörde hur ett gäng skabbiga 17-åringar med IG i alla kärnämnen satt och kommenterade mej.

"Gå fram! Försök kyssa henne!" hörde jag och bad en stilla bön att det inte var jag som var offret.

Men jodå. En jättemysig, spritstinkande dunjacka satte sej bredvid mej.

Äckel: Tjena!
Jag: ...hej.
Äckel: Hurmåruuu?
Jag: Dåligt.
Äckel: Varföör?
Jag: Trött.
Äckel: Harujobbat?
Jag: Mm.

Varpå jag vände huvudet mot fönstret och hoppades på det bästa. Vilket som tur var inträffade.
Han gick tillbaka till sina kompisar och sa "Hon är tråkig! Hon är trött och har jobbat..."

En dampbrud (som jag lovar bar mjukisbyxor - vad är grejen med att vara uppsminkad och snyggt klädd upptill och ha MJUKISBRALLOR på sej?) fick in dagens femetta:

"Hon kan få jobba lite till!"

Ni kanske tror att jag vände mej om och förklarade att jag till skillnad från henne inte är ett skank? Nej, jag satt och knep käft och hoppades att dom inte skulle av på min hållplats. Stör mej på att man ska få höra sån skit. Och från tjejer dessutom.

-

Ikväll lyssnar jag på Too much love will kill you med Queen. Känns som att Freddie och jag har a good thing goin'.

Andra säsongen av "Mia och Klara" - 25 januari!

Publicerad 2009-01-03 15:43:20 i Allmänt

Haha, jag dör. Hundtränaren Görel tycker att man ska vara lika rak mot människor som mot hundar:

"Tina, du har la en gubbe hemma? Jag kan precis tänka mej hur det låter på fredagskvällen hemma hos Tina.
Här kommer du hem, och så börjar du svassa runt din gubbe;


`Ooooh, jag är så stel i axlarna, jag är så spänd efter hela långa dagen, jag skulle så gärna vilja krypa ner i ett varmt bad med dej, gubben. Du kunde massera mej, vi kunde dricka lite vin, och sen kunde vi bara ha det lite mysigt...´

Ja...?
Nej, nästa gång, Tina, du kommer hem - slit upp dörren och säg:


`Knulla mej!´


Och sen kan du berömma lite efteråt.
`Brååå!´ kan du säga. "

Pray tomorrow takes me higher.

Publicerad 2009-01-03 14:57:07 i Allmänt

Var en orolig natt, folk sprang upp och ner och jag fick knappt nån sömn alls. Hatar när man är så trött att man känner sej gråtfärdig. Men när jag kom hem väntade mitt duntäcke och vi hade ett väldigt skönt umgänge (ehh...) i några timmar. Och nu är jag hyfsat pigg!

Och ledig! Sitter och lyssnar på en massa musik, och blir kär i låt efter låt. Jag älskar när man har tid att verkligen lyssna, att musiken är huvudgrejen och inte bara nåt som är på i bakgrunden. Just nu lyssnar jag på Queen och blir förbannad av Freddie Mercurys överlägsenhet. Under pressure är världens kanske bästa låt.




Can't we give ourselves one more chance
Why can't we give love one more chance

Första!

Publicerad 2009-01-03 00:43:25 i Allmänt

Så kom det där nya året och allting är egentligen precis som vanligt.

Ja, faktiskt. För det är samma rutiner på jobbet, samma låtar i min mp3-spelare och samma längtan efter att allt (vad det nu innefattar) ska börja på riktigt. I år jag 24. Det är äckligt att ens skriva det. Inte för att jag har nån slags ångest eller stress inför att jag ska ha uppnått en massa saker i den här åldern, utan för att jag är rädd att den här känslan av att livet inte riktigt har kommit igång än ska hålla i sej. Vadå inte riktigt har kommit igång? Det är ju för fan nu det håller på som bäst.

Jag måste börja fatta det.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela