Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Den senaste tiden.

Publicerad 2012-07-28 22:41:35 i Allmänt

 
Det är så SKÖNT att vara ledig! Och jag behöver det så himla mycket. Skolan är helt bortkopplad, jag loggar inte ens in på vår läroplattform längre och det känns väldigt bra. Det kommer vara superkul att börja skolan när det väl är dags men tills dess så tänker jag inte låta studierna ta någon tid i anspråk alls.
 
Att det faktiskt har blivit en och annan solchans och att sommaren inte längre är lika urusel vädermässigt sett som den varit hittills förstärker såklart den redan angenäma ledigheten.
 
Så vad har jag haft för mej på sistone då?
 
Förra fredagenv gick jag upp i ottan och satte mej på färjan mot Gotland! På ön väntade Jonna, Isabelle och Caroline och vi började helgen med att åka till Fårö och spenderade dagen bland en massa raukar innan vi avslutade utflykten med att käka på en mysig creperia med 50-talsinredning belägen mitt ute i bushen. Lördagen tillbringade vi i Jonnas Visby och det var så lyxigt att ta sej från den ena sevärdheten till den andra genom att bara strosa runt. ÄLSKAR när man slipper åka kollektivt och kan promenera överallt. Kvällen innehöll middag på uteplatsen, vin, godis och superstylingá lá Isabelle innan det blev lite utgång. Söndagen bjöd på superfint väder vilket passade väldigt bra eftersom vi skulle till Jonnas föräldrars sommarställe i Tofta. Värsta paradiset, inte utan att man blev lite avundsjuk! :) Vi hann med mycket på en helg, men vi hann även med att bara ta det lugnt och undvika stress, och det var nog det bästa av allting. Kvalitetstid tillsammans med sina vänner, det är sånt man kan leva på en hel sommar.
 
Eller nästan i alla fall. För man vill ju ha ut lite annat av sommaren också. Och det har jag minsann fått! Till exempel i form av äventyr tillsammans med Fredrik. Eller nåja, för honom som kan segla i sömnen är det väl inget direkt äventyr, men för mej som aldrig ens varit på en segelbåt förut var det ganska spännande. Men svårt! Haha. (Kulturkrockar uppstod i form av att han yppade ord och begrepp som för honom är självklara medan dom för mej är rena grekiskan.) Dock så lärde jag mej faktiskt lite. Även om det, minst sagt, kommer ta tid. Vissa saker är ju som tur är inte alls svåra. Till exempel att sitta vid vattnet i kvällssolen och njuta av tystnaden, att ligga på marken, titta upp mot himlen och prata om ingenting, att starta dagen med ett morgondopp följt av frukost på båten... såna saker är inte svåra alls. Snarare ganska oslagbara, faktiskt.
 
I torsdags eftermiddag kom vi tillbaka från seglingsturen och då hann jag slinka iväg på en öl tillsammans med kollegorna från museet innan det var dags att åka iväg (Fredrik körde, inget rattfylleri här inte!) till Arlanda och hämta upp familjen Engström/Zrno som kommit tillbaka från sin semester. Det blev inte så mycket mer än ett hej och ett hejdå eftersom det var så sent, men igår morse kom dom hit efter övernattning i Sollentuna-lägenheten och åt frukost och sen bar det iväg till Skansen. Perfekt väder och perfekt folkmängd! Kändes roligt att Stockholm visade sej från sin bästa sida; varenda del av stan kommer så mycket mer till sin rättvisa när solen vill vara med på ett hörn. Jag tror att Junie (och alla vuxna med, för den delen) var väldigt nöjd med dagen. I eftermiddag, efter en liten shoppingtur (där jag ÄNTLIGEN köpte nya löparskor, yaaaaay!) åkte dom tillbaka till Gislaved.
 
Dit ska vi också, i övermorgon. Då blir det roadtrip!
 
Det är dock en del som ska göras innan dess. Imorgon ska lägenheten i Sollis tömmas och städas. Gud, vad skönt det ska bli att få det gjort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela