Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Familjehelg.

Publicerad 2009-09-07 00:53:29 i Allmänt

Intensivt värre...

När jag hade avverkat mitt långpass i lördags morse satte jag mej direkt på tåget hem för att göra mej redo för den stora släktträffen. Jag tror att vi totalt var 108 stycken (syskon, kusiner, kusinbarn, kusinbarnbarn samt ingifta/sambos/särbos/whatever) och det var riktigt roligt att vi kunde samlas åtminstone en gång till medan några från den stora syskonskaran Engström från Länghem fortfarande är i livet.

Och det känns så bra att delar av pappa fortfarande lever. Att titta på min äldsta bror Tommy är nästan läskigt ibland, och min farbror Leif har exakt samma minspel som pappa, särskilt när han skrattar. Såg dessutom en hel del gamla bilder som folk hade haft med sej och lagt ut på borden. Blev glad av bilderna på pappa som en liten skit i kortbyxor och som en fotbollsspelande snygging. 

Jag saknar honom så mycket. Saknar känslan av att vara en hel familj. Saknar tiden då pappa var frisk, när jag var liten och somnade till ljudet av hans och mammas röster vid köksbordet, när dom satt inne i storarummet och lyssnade på musik och drack "farbrordricka" innan dom skulle ut och dansa, när allting kändes fast och säkert. Inte flytande och ovisst som nu. Jag fattar att mamma inte kommer vilja eller orka bo kvar i huset i all evighet, men jag kan inte låta bli att få tårar i ögonen när hon pratar om att sälja. Överdriver inte ens när jag säger att jag fruktar den dagen...

Helgen innehöll dock inte bara sentimentala känslor; bästa nyheten var att Linnéa och Noah ska få ett syskon! Kommer hädanefter ha ett stående inslag i bloggen kallat dagens namnförslag. Carina skrattade idag och sa att jag inte verkar ge mej innan jag fått den perfekta reaktionen. Helt rätt, du och Jonas ska kippa efter andan!

Kille:
Måns (Noah har ju mer eller mindre bestämt det nu..haha)
Tjej: Liv, Lilly

Men det är ett tag kvar...

Trodde f.ö. att jag skulle få sova i min egen säng inatt, men tji fick jag. Det har varit lite turbulens på jobbet så jag fick rycka in. Som kompensation slipper jag jobba mitt ordinarie pass 13-21 imorgon, så det känns rätt okej ändå.

Natti!

Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2009-09-08 14:36:43

Nja, killnamnet kommer med på listan men är inte riktigt överens med de andra två!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela