Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Val(borg) på gång.

Publicerad 2012-04-29 22:31:18 i Allmänt


Jag vet inte om det är en plötslig klokhet som sköljt över mej lagom till efterdyningarna av min 27-årsdag. Eller om det kanske är så att jag alltid har tyckt om att försöka förstå mej på saker (även om det är svårt ibland) och därför alltid har uppskattat att tänka och begrunda, och sen tänka och begrunda lite till. Just när man tror att man fått saker och ting klara för sej kommer en ny infallsvinkel eller en ny känsla och gör att allt roteras ytterligare några varv.

Just nu tänker jag i alla fall mycket. Och jag tänker på val och beslut. Det känns som att det är ett ganska återkommande tema i mitt liv just nu.  Har ni förresten tänkt på att val och beslut inte är samma sak?

Val - "jag vill". Du väljer att rösta på ett parti men det finns inga garantier för att det är just det partiet som kommer att styra vårt land, du väljer att ta en genväg till jobbet men det finns ingenting som säger att det är trafikstockning där just idag, du väljer att leva i nöd och lust med någon men varken du eller din partner kan veta om ni går tillsammans eller tar varsin väg när dom kalla höstdagarna ligger och lurar bakom hörnet.

Beslut - "jag ska". Du ska ta hand om dej själv bättre, du ska göra ditt allra bästa på jobbet, du ska säga minst tre positiva saker till någon annan varje dag.

Med andra ord; val påverkas av andra människors handlingar medan du, när det gäller beslut,  i mångt och mycket faktiskt har total makt.

Och även om det är ganska slitsamt att inte ha kontroll över sina val så är det bra mycket rimligare att istället lägga fokus på det man kan påverka.

Till exempel sej själv.

Jag kanske inte kan bestämma var jag ska vara men jag kan bestämma vad jag vill vara och hur jag ska vara det.

Det är inte kattskit, direkt.


(Putslustigt värre i rubriksättningen. Sex och ett halvt år i Göteborg satte nog sina spår, trots allt...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela