Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Val(borg) på gång.

Publicerad 2012-04-29 22:31:18 i Allmänt


Jag vet inte om det är en plötslig klokhet som sköljt över mej lagom till efterdyningarna av min 27-årsdag. Eller om det kanske är så att jag alltid har tyckt om att försöka förstå mej på saker (även om det är svårt ibland) och därför alltid har uppskattat att tänka och begrunda, och sen tänka och begrunda lite till. Just när man tror att man fått saker och ting klara för sej kommer en ny infallsvinkel eller en ny känsla och gör att allt roteras ytterligare några varv.

Just nu tänker jag i alla fall mycket. Och jag tänker på val och beslut. Det känns som att det är ett ganska återkommande tema i mitt liv just nu.  Har ni förresten tänkt på att val och beslut inte är samma sak?

Val - "jag vill". Du väljer att rösta på ett parti men det finns inga garantier för att det är just det partiet som kommer att styra vårt land, du väljer att ta en genväg till jobbet men det finns ingenting som säger att det är trafikstockning där just idag, du väljer att leva i nöd och lust med någon men varken du eller din partner kan veta om ni går tillsammans eller tar varsin väg när dom kalla höstdagarna ligger och lurar bakom hörnet.

Beslut - "jag ska". Du ska ta hand om dej själv bättre, du ska göra ditt allra bästa på jobbet, du ska säga minst tre positiva saker till någon annan varje dag.

Med andra ord; val påverkas av andra människors handlingar medan du, när det gäller beslut,  i mångt och mycket faktiskt har total makt.

Och även om det är ganska slitsamt att inte ha kontroll över sina val så är det bra mycket rimligare att istället lägga fokus på det man kan påverka.

Till exempel sej själv.

Jag kanske inte kan bestämma var jag ska vara men jag kan bestämma vad jag vill vara och hur jag ska vara det.

Det är inte kattskit, direkt.


(Putslustigt värre i rubriksättningen. Sex och ett halvt år i Göteborg satte nog sina spår, trots allt...)

37 grader celsius är allting som behövs.

Publicerad 2012-04-28 14:03:01 i Allmänt

Kan inte nog understryka hur fantastisk den här skivan (och den här mannen) är. Det är i stort sett det enda jag har lyssnat på sen den släpptes. Tröttnar ALDRIG. Nu när The Ark inte finns längre är Markus Krunegård utan konkurrens etta på min lista."Jag är precis som då, jag kommer aldrig bli som ni
jag kommer alltid stå bredvid och titta in"

Snart 27.

Publicerad 2012-04-26 19:53:25 i Allmänt


Den här veckan har varit minst sagt fullspäckad; ny kurs (sista innan sommarlovet), ett berg av kurslitteratur att skaffa och läsa och förberedelser och fix inför mitt kalas på lördag. Och ovanpå det allt det vardagliga som ska pusslas in - träning, tid med pojkvän och småsaker som ska ordnas och hela tiden blir ersatta med nya. Det är inte så att jag klagar - jag har nog varken mer eller mindre än någon annan - men det är tur att inte alla veckor ser ut såhär.

Ett väldigt bra inslag i veckan var hursomhelst föreläsningen med Emma Jangestig i tisdags. Jag är föreläsningsansvarig i den fackliga styrelsen på skolan, så det var jag som hade anordnat att hon kom och berättade om sin historia.  Läste ju hennes bok i somras och blev väldigt berörd av den, så det var nästan lite nervöst att träffa henne på riktigt. Jag behövde dock inte oroa mej för det var världens trevligaste människa som mötte mej. Emma har ju fått mycket kommentarer om att hon inte "sörjer som man ska" och blivit ifrågasatt många gånger av folk som undrar hur hon kan vara så positiv istället för att vara fylld med hat. Vilket märkligt sätt att resonera på. Jag ska inte sticka under stol med att jag också har undrat hur man kan ha så mycket energi och ha en så positiv inställning till livet när man varit med om något så fruktansvärt, men jag förstår verkligen inte hur folk kan döma någon på det viset och anse sej ha rätt att ha bestämma vad en normal bearbetning är.

När man satt och lyssnade på henne var det inget tvivel om att det som hon gör, berättar om Max och Saga och sin väg tillbaka, är något som hjälper henne att fortsätta leva vidare. Inte i vinstsyfte (för jag kan meddela att föreläsningarna inte är något hon kan försörja sej på, inte ens nästan), utan för att hon behöver det. Och hur hemskt det än är att lyssna på det där som hände i Arboga för fyra år sen så överskuggas det av hennes utstrålning och fina personlighet. Där snackar vi förebild!

Nu ska jag lyssna på några andra, men tývärr ganska tråkiga, föreläsningar som ligger uppe på vår läroplattform. Brukar ha som princip att inte plugga på kvällstid, men den här veckan har jag varit tvungen att göra undantag. Det ska nog gå bra. Blir det alltför plågsamt kan jag trösta mej med att jag har födelsedag imorgon och får vakna upp med världens finaste kille!

Tips!

Publicerad 2012-04-21 11:58:05 i Allmänt

Som ni kanske vet älskar jag Marilyn Monroe. Därför var det med lite skräckblandad förtjusning
jag tittade på My week with Marilyn igår. Var lite orolig att Michelle Williams inte skulle klara av att göra rollen.
Men GUD vad bra hon är.
Hon kommer att göra många stora roller i sitt liv, det är en sak som är säker.

Rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.

Publicerad 2012-04-21 00:23:26 i Allmänt


Och så var det då äntligen helg igen. Även om jag ska jobba under lördagkvällen kommer det först och främst vara vila som är dom kommande dagarnas ledord.

På tal om att vila så lär det vara det jag får göra den närmsta tiden. Åtminstone från löpningen. Besökte vårdcentralen idag för att få en tid hos en läkare och rådgjorde lite med en sjuksköterska. Hon hade, hör och häpna, ett väldigt bra bemötande (tyvärr är det inte min erfarenhet att människor inom sjukvården alltid har det) och tyckte att det hade gått lite för kort tid för att det skulle vara aktuellt att låta en läkare undersöka foten. Särskilt med tanke på att jag faktiskt kan gå på den.

"Det kan ta ända upp till 12 veckor innan det är läkt."

12 veckor. Det vill säga hela sommaren. KUL. Men det lutar åt att det kanske kommer bli så; det här är något helt annat än förra gången jag var med om en stukning, så jag är inställd på att det här inte kommer ge med sej  i första taget. Och jag börjar mer och mer förlika mej med tanken på att det inte blir nåt Göteborgsvarv för min del. Skittråkigt, men det finns verkligen INGENTING jag kan göra åt det. Istället får jag lägga fokus på att träna upp stabiliteten ännu mer så att jag kan få en bra löparhöst istället. Så får det bli.

Check!

Publicerad 2012-04-19 14:56:53 i Allmänt


En av dom skönaste sakerna som finns är att få saker GJORDA. Eller hur?
Känslan av att kunna bocka av saker i sin mentala "att göra"-lista är väldigt angenäm.

Det har varit en hel del såna saker den här veckan och det känns bra att, åtminstone för tillfället, ha lite struktur över sin tillvaro. Idag har jag till exempel gjort en liten (men ändå ack så viktig) tidsplan för hur jag ska jobba med mitt examensarbete från och med nu fram till sommarlovet. Dessutom har jag fått tummen ur och kontaktat en vårdcentral så att jag kan kolla upp hur det egentligen står till med min fot, samt fått en sån liten skitsak som att ringa och beställa ett nytt Mecenatkort (studentkort, för er som inte vet) ur världen.

Små saker, men ändå. Jag hatar att ha saker som hänger över mej och ständigt påminner en om hur mycket det är man borde göra.

I helgen ska jag, förutom att jobba, ta mej an mina garderober. Rensa ur och sortera. Snyggt och prydligt ska det bli! Det är mitt stora "borde" på hemmaplan just nu.

Ikväll: En sista koll inför morgondagens tenta, samt ett ärligt försök att inte somna i soffan direkt efter maten.

Puss på er!

En helt vanlig dag.

Publicerad 2012-04-17 19:35:26 i Allmänt

Dagen började med min nya träningsrutin; stavmaskin och cykling. Har NÄSTAN börjat uppskatta att cykla nu, och det är ju visserligen bra. Men jag blir så fruktansvärt avundsjuk när jag ser alla som drar på sej löpardojorna och beger sej ut i spåret.
Jag viiiill.
Men det är bara att bita ihop och ösa på med ännu mer tålamod.
Dagens första och enda lektion var en två och en halv timme lång övning som behandlade vårdlagarna och förväxlingsrisker. Min patrull blev kallad till ett torg där ett gäng väsnades och skrämde allmänheten och min uppgift i det hela blev att omhänderta en tjej som var så berusad att hon inte kunde ta hand om sej själv. Denna lag, LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.), är - till skillnad från vad många kanske tror - inte en strafflag utan en vårdande lag. Det räcker alltså INTE att en person som druckit några öl är otrevlig mot polisen för att han eller hon ska hamna i "fyllecell". Polisen får alltså BARA göra ett omhändetagande enligt LOB om personen i fråga är full och oförmögen att ta hand om sej själv eller utgör en fara för sej själv eller någon annan. Allting annat är fel, fel, fel! Kom ihåg det!
Efter lunchen haffade jag Caroline och tog en kaffe i matsalen. Känns som evigheter sen vi fick tid att sitta och prata, bara vi två...Det var hur mysigt som helst och efter en lång pratstund mötte vi upp Björn, Björn, Zacke och Emilia för lite tentaplugg. Okej, det blev ganska mycket skratt och prat om annat också men vi fick en hel del frågetecken uträtade. Gruppdiskussioner med engagerade människor är super!
Nu sitter jag i Fredriks soffa och undrar om han har gått vilse. Två saker fick jag veta i telefon tidigare idag:
1. Han skulle inte bli så sen.
2. Han skulle handla på vägen hem så jag fick inte ens täääänka på att börja laga någon mat.
Såhär blev utfallet:
1. Han verkar ha gått upp i rök.
2. Jag är svinhungrig.
Hur tänkte han här?
(PS. Jag vet att det är skitjobbigt att det inte är någon styckeindelning men blogg.se ville tydligen inte bistå med den tjänsten idag. Märkligt. En annan märklig sak är att det plötsligt blir reklamlänkar lite här och var i texten. Klicka inte på dom. Bu för blogg.se!)

Det som gör mej lycklig nu.

Publicerad 2012-04-16 10:20:34 i Allmänt


Jag brukar inte slösa med varken ord eller känslor. Inte förrän jag verkligen vet att jag menar det fullt ut. Då är det nämligen en helt annan sak, då bubblar det ur mej vare sej jag vill eller inte (men det vill man ju, oftast).

Det är en av anledningarna till att jag inte sagt dom där tre små orden till någon på nästan fyra år, trots att jag haft förhållanden under delar av den tiden. Det har saknats något. Eller så har det funnits för mycket. Av oro, dåliga magkänslor, otrygghet och ledsenhet. Vilket det för övrigt fanns långt tidigare, även när jag faktiskt uttalade dom till någon.

Till slut börjar man nästan tro att allt det där ska ingå.  

Men det ska det ju inte. Och det är först när man befinner sej i en helt annan situation som man inser hur snedvridet det är att man ens har resonerat på det viset. Att man tänkt att det nog inte skulle bli bättre än så.

Det är ju som att påstå att man inte är värd det allra bästa. Vilket otroligt idiotiskt sätt att tänka på.

För nu har jag ju det allra bästa. DEN allra bästa. Och för första gången kan jag konstatera det på riktigt, utan förbehåll. Utan några "om bara inte..." som ligger och lurar i bakhuvudet.

Jag älskar dej, Fredrik!

Sköna, sköna söndag.

Publicerad 2012-04-15 17:15:46 i Allmänt

Vilken lyx det är att kunna handla utan att ha en tid att passa, ta en lååång dusch och för en gångs skull hinna smeta på sej sitt body butter med kokosdoft och sitta en bra stund i soffan och göra ingenting alls.

Det var ganska längesen jag hade möjlighet till det och det gäller att ta tillfällena i akt när dom kommer. Att bara vara och göra absolut INGENTING är ett måste, en livsnödvändighet för mej. Som för dom allra flesta, gissar jag.
Har varit en väldigt lugn och bra söndag hittills. Hade sovmorgon tillsammans med min älskling (det är också lyx) men eftersom vi inte gick och la oss sådär hemskt sent igår kom vi ändå upp i bra tid och hann äta frukost tillsammans och ta det lugnt innan han skulle iväg och fixa med båten. Jag begav mej till gymmet och körde stavmaskin i en halvtimme följt av cykel i tjugo minuter. Svettigt! Det är otroligt tråkigt att inte kunna springa, men om man ska se nåt positivt i det hela så är det att jag får mer varierad träning nu. Men jag hoppas verkligen att fossingen blir helt bra snart. Missar jag Göteborgsvarvet kommer jag bli grymt besviken.

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting en stund innan jag går till affären och handlar middagsmat. Ikväll serveras det sweet chiligryta med fisk, hoppas båtfixarn blir nöjd!

Livstecken.

Publicerad 2012-04-12 22:28:52 i Allmänt

Nu var det sådär längesen igen, och som vanligt har det sina förklaringar.

Främst beror det på att förra veckan helt enkelt var den bästa hittills det här året, så det fanns inte en tanke på att spendera någon tid framför datorn.

Först åkte jag med polisen i Värnamo under fem pass, sen väntade påskfirande med hela familjen. (Även om det bara var på själva påskafton som samtliga var samlade.) Den här gången var det extra fint att få träffa alla på en gång eftersom Fredrik också var med. För första gången på väldigt, väldigt länge (om ens någonsin) fanns det liksom ingen eller ingenting att sakna.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om min vecka i Värnamo, men sammanfattningsvis så fick jag ett otroligt bra bemötande och, inte minst, en helt ny känsla inför min egen kommande yrkesroll. Jag har väldigt mycket kvar att lära, men jag har också lärt mej väldigt mycket. Det kände jag tydligt i många situationer som jag var närvarande i. Skönt!

Det är faktiskt inte särskilt mycket kvar av den tredje terminen nu, som sagt. Tidigare var slutet på skolan en skrämmande tanke, men nu är jag snarare en av dem som verkligen vill komma ut och jobba.

Men det är helt meningslöst att längta, för den tiden kommer snabbare än jag kan förstå.

Något annat jag inte riktigt kan förstå är hur bra precis ALLT i min tillvaro är just nu. (Förutom foten som fortfarande gör ont.) För ovanlighetens skull är det inte skolan som är den största anledningen till att allt känns så bra, även om jag fortfarande är väldigt glad över att jag gör det jag gör. Men fritiden är liksom viktigare. När jag satt på bussen tillbaka till Stockholm i söndags var det visserligen sorgligt att åka från familjen, men det var en annan slags sorg. Och nu såhär några dagar efter är det en annan slags saknad.Det kom en påskkärring till Åviksvägen!Glasspuss är det bästa.

Aj.

Publicerad 2012-04-04 10:59:03 i Allmänt


Det är få gånger i vuxen ålder som jag har gråtit av fysisk smärta. Ett tillfälle var när jag stukade foten för några år sen. Ett annat var igår morse när jag stukade den andra foten.

Perfekt tajming, verkligen! Känner mej som en 80-åring när jag lufsar fram. Det smartaste hade väl varit att hålla foten still i några dagar, men då missar jag fältveckan och det vill jag verkligen inte. Idag väntar ett trafikpass, jag får hoppas att jag kan hänga på skapligt.

Hade dessutom sett fram emot att springa med Fredrik i påsk och att vi skulle ta långpromenader med Bond.
Men återigen är det bara att konstatera att det aldrig blir som man tänkt sej.

Men men, man kan ju sitta still och glo och äta godis också.

Späckad vecka.

Publicerad 2012-04-01 22:01:37 i Allmänt


Igår var det dags för mitt första pass med Värnamo-polisen! Åkte med från 17 till 03 och i förväg hade jag varit lite orolig för att det inte skulle "hända" någonting, men det var det minsta bekymret. En polis har ALLTID att göra, även om allt inte resulterar i brottsanmälningar. Mycket nyttig påminnelse, det där. Och jag fick minsann vara med om blåljus ändå!

Börjar se fler och fler fördelar med att jobba i en liten myndighet. Det vore faktiskt ingen katastrof om jag inte fick en storstad på aspiranten. Skönt att känna så, men jag orkar inte grubbla alltför mycket på det just nu. Hur allt ska bli visar sej så småningom.

Idag har jag varit ledig och har därmed hunnit umgås med familjen. Dessutom blev det en mysig promenad i solen med Bond. Det enda som inte varit bra med dagen är att jag hunnit sakna Fredrik en hel del. Har ju liksom blivit van vid att alltid somna och vakna med honom. Men desto roligare kommer det bli att träffa honom om några dagar! Min kärlek.

Och för den delen kommer jag nog lyckas hålla mej sysselsatt; fyra spännande pass i radiobil återstår, dessutom måste jag konferera lite med Herr Påskhare... ;)

Natti, natti!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela