Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Ibland har man flyt.

Publicerad 2011-03-31 13:05:16 i Allmänt


Jag fick sommarjobbet på Polismuséet!!! Fan vad braaaa!
Kommer bli bästa sysselsättningen nånsin.

Skulle egentligen inte få besked förrän nästa vecka, men eftersom
jag skulle lämna besked till ett annat jobb den här veckan ringde jag nu och kollade om det möjligen
gick att få veta lite tidigare. 

"Jaa, Caroline, jag kan säga redan nu att det kändes så tryggt med dej så vi vill gärna ha dej här i sommar!" 
Och så sa hon att dom upplevde mej som bra och klok och att jag fått jättebra vitsord av min förra chef.
Dagens egoboost, det tackar vi för!

I sommar får ni komma på visning, lova det. :)

Rolling in the deep.

Publicerad 2011-03-31 02:28:56 i Allmänt

Klockan är alltså snart halv tre och jag vet verkligen inte varför jag är vaken.
Kanske mest för att jag inte måste sova.

Hade tänkt gå upp tidigt och hinna med tre-fyra saker innan lunch. Men för en gångs skull ska jag unna mej att sova lite längre (så länge jag nu får sova för pälspsykopaterna, haha). Detta ständiga behov av att göra saker hela tiden.

Jag tror det är ett behov jag måste hålla igång för att funka. Bestämma, planera, strukturera upp. Kalkylera i huvudet. Komma på saker jag vill uppnå och genomföra dom. Och det är nog saker som man inte kan ha kontroll över, som man inte kan bestämma eller planera som sätter käppar i mitt lilla ekorrhjul. Som gör att jag känner mej lite ledsen ibland precis innan jag ska sova.

Men det är en annan historia. Låten i rubriken är för övrigt mycket bra. Med Adele. Lyssna på den!

Ledighet - nej tack.

Publicerad 2011-03-29 19:45:14 i Allmänt

Imorgon har vi lektioner, men sen är vi lediga torsdag till måndag. Eller lediga och lediga, vi har en hemtenta vi kan sysselsätta oss med men jag har redan kommit en bra bit på väg så jag lär bli klar med den ganska snart.

Och alla normala människor tycker väl att det är underbart med ledighet, och det gör jag vanligtvis också. Men just dom här dagarna ser jag inte fram emot speciellt mycket.

För meningen med att vara ledig är ju att träffa dom man tycker om, eller hur? Och dom flesta jag tycker om är fasligt långt borta. Inte heller kan jag ta en spontantripp nånstans, dels för att plånboken inte riktigt tillåter det, dels för att katterna måste ha tillsyn. Och i min klass råder det verkligen ingen brist på människor att tycka om, men mina två favvisar åker såklart hem när vi har långledigt.

Nåja. Jag borde ju egentligen ha en smäll som klagar på ledighet. Världens bästa Vicki bor faktiskt i stan så henne tänker jag roffa åt mej så mycket jag kan. Och jag kan ta tillfället i akt att faktiskt upptäcka Stockholm lite. Strosa runt. Dricka kaffe jättejättelänge på ett café och läsa en tidning.

Det blir nog bra!

Ikväll: Hem till Jonna för Veckans brott och tédrickning!

Hej uggla, tjena mors!

Publicerad 2011-03-28 20:55:42 i Allmänt

Här har det hänt en hel del, samtidigt som allt är precis som vanligt.

Efterlyst var naturligtvis grymt kul, särskilt att jag fick värsta blackouten framför kameran. Hahaha.
Jaja, jag bjuder på den.

Fredagen var en sjukt lång dag med panikjobb med inlämningsuppgiften till kriminaltekniken och redovisning av ett analysarbete. Stressade som en jag vet inte vad hela dagen men sen var det ÄNTLIGEN kväll och ÄNTLIGEN dags för min och Jonnas våffel- och spritkväll! Vi var ett litet gäng från klassen som träffades hemma hos henne och sedan drog ut i Stockholms-natten. Efterfest blev det av någon anledning också, på Johannes jobb dit vi tyckte det var en bra idé att åka klockan halv fyra på morgonen. Hade hursomhelst riktigt jäkla kul och även om lördagen var ganska bakisångestladdad så var det faktiskt en smäll jag kunde ta.

Speciellt när Jonna kom över på kvällen och käkade pizza, åt godis och kollade på Cornelis. Värsta bästa tjejen är det där, kan jag tala om! Och en riktigt bra träningskompis on top of it all. Igår var vi ute och sprang en mil, imorgon ska vi öva självskydd och köra bänkpress och på onsdag blir det förmodligen ett intervallpass. BÄST ska vi vara när det är dags för miltestet i maj. :)

Och jaaa... annars då? Jag var på anställningsintervju på Polismuséet idag! :D Hoppas, hoppas jag får det. Skulle vara det roligaste sommarjobbet nånsin!

(Mycket i mitt liv just nu som INTE har anknytning till en viss organisation på ett eller annat sätt, eller hur?)

Dags igen!

Publicerad 2011-03-23 15:48:14 i Allmänt

Om ni vill kan ni kika efter mej i Efterlyst ikväll kl 21 för jag ska svara i tipstelefonen igen.

Ska bli skitkul! :D

Facit.

Publicerad 2011-03-22 20:47:19 i Allmänt

Och dagen blev precis så bra som jag hade hoppats.

Godkänd juridiktenta - check!

Skitbra lektion i självskydd - check!

Uthämtning av studerandeuniform - check!

Löprunda med Jonna efter skolan - check!

Storhandling på Willys - check!

Mycket nöjd, måste jag säga.

Tyvärr var jag alldeles för trött för att ge er bildbevis på uniformen. Men det kommer, det kommer. Snart. Kan meddela att jag gärna skulle gå klädd sådär dygnet runt. (Nu börjar den här psykosen på allvar, beware!)

Nu: kvällsmat och Veckans brott. Ikväll är det ett specialprogram om mordet på Catrine da Costa, missa INTE!

Bästa dagen!

Publicerad 2011-03-22 08:45:26 i Allmänt


Inte bara för att det är Lottas födelsedag (grattis, syster yster!) utan också för att det känns som att det är vår på riktigt nu. Inget trams och halvdant - vår!

 OCH för att vi får ut våra uniformer idaaaaaag!!!

(Först ska det skrivas hemtenta i juridik på 30 minuter blankt. Håll tummarna för mej kl 10.)

Utsövd.

Publicerad 2011-03-19 10:19:10 i Allmänt

För första gången på nästan två månader har jag fått sova en hel natt. Känner mej rikast i hela världen.

I morse när jag slog upp ögonen var jag helt övertygad om att klockan var minst 11 och blev ganska förvånad när mobilen visade 8.13. Fullständig TYSTNAD måste vara den bästa medicinen.

Ska snart ut på en löprunda vilket ska bli underbart. Även om det knappast är nån vårkänsla i luften så är asfalten åtminstone inte isig. Och det är hursomhelst hundra gånger bättre än ett löpband.

Senare idag blir det massa pussar på Junie, äntligen!

I trappen, i taxin, i hissen, i hallen...

Publicerad 2011-03-18 17:16:35 i Allmänt

Lämnar i skrivande stund Linköping och får flashbacks från flyttdagen när Lotta, Tomas och jag stannade till här och åt. Tääänk vad spänd och förväntansfull jag var då.

Det är ganska fantastiskt att tänka på hur mycket jag varit med om sen dess. Allt jag lärt mej, alla nya insikter, alla nya relationer som skapats. Idag åkte jag tidigare till skolan för att hinna träna innan första lektionen. Och när jag kom ut från duschen låg det en lapp vid mina kläder:


"Hej! 1 v till våfflor!!!
Ha det bra hos mammsen om vi inte ses! :)
kram"

Jag fnissade högt när jag såg den, dels för att Jonna visste att det var just mina kläder, dels för att såna oväntade grejer är det bästa jag vet (finns det nåt mer smickrande än vetskapen om att nån tänkt på dej och faktiskt tagit sej tiden att låta dej veta det?). OCH för att hon är sjukt söt och peppar lika mycket inför vår våffel- och partykväll som jag. :D

Men det är nästa helg det. Nu är jag som sagt på väg till familjen och trots att det är två och en halv timme kvar tills jag är framme så är humöret på topp. Ikväll ska jag krama min fina mamma och viska hemlisar till världens bästa hund.

En sak till...

Publicerad 2011-03-17 21:47:26 i Allmänt

...på tal om att skrika är det exakt vad jag vill göra just nu, för det finns få saker i livet som väcker ett lika stort motstånd hos mej som att packa. Fy FAN vad tråkigt det är!!! Jag spyr.

Som Ronja.

Publicerad 2011-03-17 20:11:39 i Allmänt


Det var svinkul på livräddningen idag! Kommer behöva öva mer på vissa moment, men överlag kändes det som att jag har koll och att jag nog kommer klara provet i början av nästa termin ganska bra. Något annat som var ganska roligt var att jag utan att tänka mej för började fjanta loss till en gammal schlagerlåt vid bassängkanten efter att lektionen var slut. Det ultimata tecknet på att jag känner mej avslappnad och trygg i ett sällskap, haha.

Och jaaa... vårjackan är på trots att det känns liiite väl tidigt. Särskilt idag när solen valde att inte titta fram under stora delar av dagen. Men jag vill vara snygg nu! Så det får vara värt att huttra lite.

Alla känner nog att något bara ligger under ytan och puttrar nu. Får lust att dra till med värsta vårskriket á lá Ronja Rövardotter. Kommer det ett enda snöfall till nu tror jag att jag lägger mej ner och gråter.

Just nu känns det som att jag vill göra allt på en gång. Som att jag är rastlös men inte riktigt kan definiera var känslan kommer ifrån. Och jag vet inte riktigt om jag gillar det eller inte. Återigen vill jag bara göra som Ronja och skrika: 

                                                                 

                                                              HIT MED LITE FARLIGHETER!

Det här med att hamna helt rätt.

Publicerad 2011-03-17 07:07:12 i Allmänt

Igår hade vi diagnostiskt test i bänkpress. Och idag är det första lektionen i livräddning.

Hänga på Kronobergsbadet och simma i polisoverall... sämre kan man ha det.

Veckan håller ofattbart nog redan på att ta slut och imorgon eftermiddag sätter jag mej på bussen till Gislaved.
Har inte varit där på två månader och det var ju som bekant ett helt liv sen. Ska bli fint!

Konserten.

Publicerad 2011-03-16 23:23:40 i Allmänt

Att höra Ola framföra This sad boquet, en av dom finaste låtar dom gjort och som jag dessutom aldrig hört dom framföra live tidigare, ensam på scen med en gitarr inför ett knäpptyst publikhav var det bästa jag sett. Utan tvekan och utan konkurrens. Är helt säker på att jag aldrig kommer få vara med om nåt liknande igen.

Finns faktiskt inte så mycket mer att tillägga.

Jo, kanske. För första gången på... ja, väldigt länge, så önskar jag mej nånting. Men vad är hemligt. :)

Reach my heaven alive.

Publicerad 2011-03-15 08:03:53 i Allmänt




Ikväll ser jag The Ark för femtonde gången i mitt liv, men det är
första gången jag kommer höra dom spela Breaking up with God
och jag vill dö en smula när jag tänker på det.

Aaaaahh-ooouuuuuuuhh-ououuuuuhh!

Alltså...

Publicerad 2011-03-13 21:01:39 i Allmänt



Det här kan mycket väl vara Sveriges tråkigaste människa.
Jag blir på allvar provocerad av det faktum att han uppbär lön.

Vad tyckte ni om Melodifestivalen, förresten?
Fel låt vann, såklart! Swingfly borde tagit hela skiiiten. Mycket bra!

Nu ska jag kolla på Lisbeth Salander och vara glad över att jag inte har nån söndagsångest. :)

Hej hej!

MUMS.

Publicerad 2011-03-11 23:02:35 i Allmänt



Firar att Lotta & Tomas är här med marängsviss!
Glass, jordgubbsgrädde, choklad- och kolasås, marängdroppar och banan. Allt i en skål av kex.
TIO POÄNG!
(Lägg även märke till Audrey Hepburn-underlägget.)

Trevlig helg på er, sötsaker!

Samma skrot och korn.

Publicerad 2011-03-10 22:48:45 i Allmänt

Ja, JÄVLAR vad mycket pluggat det blev ikväll. Haha.

Men vem bryr sej när man har helt fantastiska tjejer i sin klass?
Och vem bryr sej att vi snarare diskuterade män och relationer än paragrafer och självskyddstekniker?

Jag blir så glad att det finns så många bra människor i min närhet. Och över allt roligt vi ska hitta på tillsammans.

Dessutom är jag glad att Lotta och Tomas kommer hit imorgon! Behövs fyllas på med lite familj i min tillvaro känner jag.

Roligast ikväll:

Molly: ... *meeeeeooooooow*
Caroline: Asså...var det Molly som just lät sådär?
Jonna: Ja...
Caroline: Förra gången hon lät så kräktes hon på överkastet...
Molly: *Hulka hulka*

Efter att jag på mindre än en sekund sprungit fram och vräkt ner henne från sängen:

Emma: Och hur länge hade du passat katterna, sa du?

Så förlååååt lilla gumman att jag slängde ner dej, men jag hade INTE lust att tvätta det där åbäket igen. Den här snuten har supersnabba reflexer, serru.

Torsdagshäng!

Publicerad 2011-03-10 07:13:55 i Allmänt

Hittills har vår klass varit väl förskonad från diskriminering men detta ska brytas i eftermiddag då det är dags för tjejkväll hos mej. Yay! (Funderar på att endast bjuda in manliga studenter nästa gång. Helst från termin fyra. Hrrm.)

I flera veckor har vi pratat om att styra upp en plugg- och myskväll och eftersom den organisatoriska manteln på nåt mystiskt vis tycks ha placerats just på mina axlar sen skolan började så har jag ordnat med detaljerna. Så ikväll blir lägenheten full av blivande snutbrudar. Det ni! Kan bara föreställa mej hur otroligt ointressant det skulle vara för någon utomstående att lyssna på vårt kackel. Haha.

Det blir tacos, juridik, akutsjukvård, greppteknik och snickerskaka på menyn. Kanske inte alla samtidigt dock, det hade nog inte varit nån vacker syn.

Ha en bra dag, babies. Puuuss.

Make a wish, take a chance, make a change...

Publicerad 2011-03-09 10:32:38 i Allmänt

Svårt att sammanfatta helgen i Göteborg i ett enda inlägg. Eller rättare sagt; om jag inte hade varit så usel på att uppdatera nuförtiden hade det inte varit några problem alls. Ett inlägg i veckan kanske inte riktigt är tanken med en blogg. Eller?

Nåja. Jag ska snart sluta med att bortförklara mej. Det är som det är, helt enkelt.

Och hur är det då?

Jag älskar min skola. Älskar. Har jag sagt det förut? Har jag sagt hur sjukt roliga saker vi gör? Igår var det dags att agera igen. Mot riktiga skådespelare! Albin och jag fick ta itu med två nonchalanta tonåringar som satt och drack öl i en busskur samt ett krogbråk. Och det är visserligen lite jobbigt med frustrationen över att det är så mycket man inte har koll på än, men när man faktiskt gör rätt är det en svårslagen känsla. I scenariot på krogen VISSTE jag att ordningsvakten gjort fel som satt handfängsel på den fulla killen. Och jag visste att vi hanterade hela situationen helt rätt. Låter förmodligen inte som nåt märkvärdigt alls, men det är det. Allt känns faktiskt ganska märkvärdigt. :)

Förutom det faktum att jag igår, återigen, fick anmärkning på min utstrålning/uppenbarelse/whatever. Det är inget märkvärdigt alls, snarare vardagsmat. Denna gång kom anmärkningen från en helt okänd, bitter tant på Kellys som utan anledning började dryga sej. Fascinerande egentligen, hur människor anser sej ha rätten och förmågan att döma ut någon och tala om för den andre hur han/hon är. Jag tror egentligen inte på det där med att vända andra kinden till, rent instinktivt vill jag väcka mitt inre verbala monster och förvandla såna personer till en blöt liten fläck. Men jag måste lära mej att kontrollera sånt där nu, hur lockande det än känns att hugga. Får helt enkelt trösta mej med att jag är den bättre människan. Och att jag fick en uppfostran av mina föräldrar!

I helgen hämtade jag förresten min gitarr! :D Shit, vad jag längtat efter den. Ska spela Breakaway ikväll, min skämslåt.

Herre min skapare.

Publicerad 2011-03-03 23:07:05 i Allmänt



Idag var det då dags för momentet jag gått och oroat mej för ända sen vi började utbildningen. Nämligen första lektionen i polisbilskörning! Att jag inte smällde av.

Och ja, det är old school-bilar i form av den ni ser på bilden som vi har att göra med på skolan. Tyvärr fick jag köra en civilbil idag, men det gjorde mej inte ett dugg mindre nervös. Fattar egentligen inte varför jag är så rädd och orolig när det kommer till allt som har med bilar att göra. Jag menar, jag kör relativt obehindrat i Göteborg och har haft körkort i över sju år, ändå blir jag nervös så fort det handlar om nya bilar och främmande/nygamla moment.

Så ni kan ju tänka er hur det kändes idag när vi skulle köra serpentinkörning baklänges och fickparkera både på längden (s.k. "Öresundsficka", ni hör ju själva) och tvären. Hjääääälp!

Men jag förstörde inget iaf och det känns jäkligt skönt att det där steget är taget. Dock lär jag behöva träna på det här, tänkte därför tigga till mej nån timmes privatlektion av min svåger som en gång i tiden hjälpte mej ta det där kortet. :)

Imorgon blir det äntligen GÖTEBORG!!! :D

365 dagar.

Publicerad 2011-03-01 22:42:31 i Allmänt

Idag är det ett år sen Alde kom till världen. Ett år sen glädjetårarna strömmade nerför mina kinder när jag stod och gjorde min morgongröt. Jag fattar inte riktigt vart 2010 tog vägen, men herregud vad många bra saker som hände och vilket fantastiskt år det var.

Och du, mosters lilla stjärna, är en så självklar del av tillvaron att det faktiskt känns som att du alltid funnits.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela