Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Gott nytt år!

Publicerad 2011-12-31 13:16:29 i Allmänt

This is the year - den perfekta låten att lyssna på en dag som denna. Och det blir även mitt sätt att önska alla ett gott nytt år. 2010 var fantastiskt, 2011 var det bästa året i mitt liv och jag tror att 2012 inte heller kommer att göra mej besviken. Ha det fint. allihop!

It's so weird
I was just about to leave here
To say OK, they finally got me, I give in
Oh I knew there must be something meant for me out there
I just didn't know where to begin

You smile at me and you lead me to the dance floor
I can feel that something's starting, starting soon
Been so tired, haven't slept a night since 1994
Doesn't matter now we're on the move

'Cause this is the year, this is the year it all will happen
It's finally here, I have been waiting all my life
So put on your coat, it's time to go, it's time for take-off
I think I can say without a doubt this year is mine

We stumble in the stairs, we're in a hurry now
No time to see the last song with the band
'Cause the fireworks have started and the snowflakes shape my name
Don't say a word now baby, take my hand

'Cause this is the year, this is the year it all will happen
It's finally here, I have been waiting all my life
There'll be no mistakes there's just gonna be one big departure
This year I will do everything right, this year is mine

Yeah, I'm leaving tonight
Don't know how I know but I do know that
this is the year, this is the year it all will happen
It's finally here, what I have been waiting for all of my life
There'll be no mistakes, no more delays, just one big departure

Oh baby I don't know how high
I guess we'll be somewhere out of sight
This year I will do everything right
This year is mine

Finns det några snälla barn?

Publicerad 2011-12-25 12:37:04 i AllmäntJa, det gjorde det minsann! Med tanke på hur många paket Junie fick har hon nog varit jordens snällaste unge.
Hon är värd varenda en. Idag blir det tomt att inte ha henne i huset... Men Lotta och Tomas kommer i alla fall! Det ryktas om en SingStar-kamp ikväll, det var längesen nu. Och imorgon åker mamma och jag till Skåne-gänget. Då blir det kramkalas!

Ha en fortsatt trevlig jul, allihop!

Dan före dan före dopparedan...igen!

Publicerad 2011-12-22 18:02:22 i Allmänt


Ja, herregud. Ibland känns det som att det är jul jämt.

Och nu sitter jag på väg till mitt barndomshem, som så många gånger förr. Ska bli så fint att fira med familjen. Vilket det alltid är.

Kom dock på en sak som är lite annorlunda det här året. Det här är första julen på...ja, jag vet inte när, som jag inte har en längtan efter stora förändringar. Förra julen längtade jag till Polishögskolan, året dessförinnan längtade jag efter att bli fri från hjärtesorg och så vidare och så vidare. Jag har egentligen alltid, under hela mitt liv, velat ändra på något. Allt från att flytta till att våga ta steget ur ett dåligt förhållande till att byta livsstil och börja träna och leva sunt.

I år... så är jag för en gångs skull nöjd. Så det kanske inte bara är julefrid vi talar om, utan inre frid på riktigt?


I alla fall för tillfället. ;)

Nu vänder det!

Publicerad 2011-12-22 05:58:43 i Allmänt


Det här är en glädjens dag; inte bara för att jag om några timmar har jullov utan också för att det idag är vintersolståndet, vilket betyder att det från och med nu bara blir ljusare. Tack. GODE gud. Mest av allt tackar jag dock för att vintern förutspås bli lika mild som den varit hittills. Visst, det hade varit mysigt med en gnistrande och snörik julafton, men en utebliven sådan vägs upp av det faktum att man kan andas utumhus utan att ha ont i lungorna. Jag kommer ALDRIG glömma dom två senaste vintrarna, det var förskräckligt. Och om priset för att slippa uppleva det igen är att gå miste om snö, så är det ett pris jag utan omsvep är beredd att betala. Så det så.

Som sagt, strax jullov! Först in till skolan för årets sista gympass innan den korta skoldagen börjar. Ikväll blir det glöggmys hos Junie!

Why is that?

Publicerad 2011-12-20 23:28:20 i Allmänt


Det blev inget beep-test idag. Dom flesta i klassen var lättade, men några (däribland jag) var lite besvikna. Det är ju kul med sånt! Lärarens motivering var att han inte ansåg att det var nödvändigt.

"Ni har så bra kondition att jag inte behöver mer på papper."

Det tackar vi visserligen för, men det hade ändå varit roligt att få utmana sej själv. Så som en kompensation lovade han oss att köra ett riktigt "grispass" med oss som avslutning av lektionen. Vilket han gjorde också... thank you, sir!

Eftersom det här var sista lektionen med honom det här året sa han att dom som ville kunde stanna kvar för lite enskild feedback och det gjorde jag. Och jag fick ett så fint omdöme att jag nästan blev lite generad.

Varför är det så svårt att ta till sej positiva saker? Jag vet att han inte sa orden jag fick höra till alla studenter, och jag tror ju inte att han skulle ljuga mej rakt upp i ansiktet. Om det varit anmärkningar det handlade om hade jag tagit till mej dom utan att blinka, så varför ska det här vara så svårt att smälta?

Nåja. Oavsett vad eller hur jag analyserar så blev jag faktiskt glad. Vilket jag är fortfarande. Inte minst för att den där känslan som jag saknat dom senaste veckorna gjorde sej påmind idag igen. Den har kommit i skymundan och överskuggats av hemlängtan, trötthet och annat så pass mycket att jag nästan började undra om någonting var fel. Men idag kom den. Och den är precis lika stark som den varit.

Även om man älskar det man ägnar sej åt så kan man omöjligen tycka att alla perioder är bra och fantastiska. En vardag blir en vardag till slut, oavsett vilken dröm som ligger bakom. Men att det fortfarande är en dröm, och att det där pirret i magen är lika intensivt som förut, det är ju egentligen allt man kan begära, eller hur?

Natti, natti!

Beep.

Publicerad 2011-12-19 22:07:23 i AllmäntImorgon ska vi ha beep-test i skolan. Det blir spännande; alltid kul när tävlingsinstinkten väcks till liv hos folket i klassen. Jag har inga jättehöga mål, men det ska bli kul att se hur långt jag kommer. Sämst ska jag inte vara i alla fall!

På eftermiddagen har vi förhörsövning. Vittne och målsägande har vi försökt oss på, nu är det dags för misstänkt...

Skola i all ära, men tankarna är faktiskt nån HELT annanstans just nu. Och det känns ganska sunt.

Måste dela med mej.

Publicerad 2011-12-18 11:10:27 i Allmänt


Följande scenario utspelades för en halvtimme sen när jag stod vid centralen och väntade på bussen till jobbet. En mycket gammal man och en gammal men mycket hurtigare kvinna försöker komma underfund med när bussen kommer.

Kvinnan: En minut eller tolv minuter!
Mannen: Men det finns ju två olika,  den ena bussen går ju till Kaknästornet, och dit ska vi inte!

(Kvinnan suckar.)

Jag: Vart ska ni nånstans?

Kvinnan (tittar på mej och nickar): Tack... (vänder sej mot mannen igen och pratar pedagogiskt) Jag förklarade för dej igår kväll att det inte spelar någon roll vilken buss vi tar. Slutmålet är ointressant för vi ska inte till slutmålet.

(Kort paus.)

Kvinnan: Men VILL du åka till slutmålet så kan du ju göra det...

Mannen (tittar på mej och ler): Bli inte förfärad, vi har varit gifta i 54 år!

Alla tre skrattar.

The final countdown.

Publicerad 2011-12-18 09:11:43 i Allmänt


Mentalt har jag redan befunnit mej på jullov i ett par veckor. Fast samtidigt inte, för det är inte så att jag har börjat strunta i skolan och det är inte så att jag inte gör det jag ska.

Men nu börjar den faktiska tiden komma ikapp. Och nu är det bara tre och en halv skoldagar kvar innan det är dags. Torsdag räknas nästan inte, för det är bara en förmiddagslektion och då kommer det redan kännas som att man fått ledigt. Och imorgon har vi bara en eftermiddagsföreläsning. Så egentligen kan man säga att det bara är två dagar kvar. ;)

Idag gör jag dessutom årets sista dag på muséet. Den kommer förmodligen bli lika lugn som igår. Antar att folk har annat för sej just nu?

Hur ska ni fira fjärde advent? Jag ska dricka glögg och tänka på alla jag längtar efter och saknar.

Den där känslan.

Publicerad 2011-12-15 20:47:57 i Allmänt


Vet ni, tröttheten till trots så är jag på ett så himla harmoniskt och bra humör.

Jag har en sån positiv övertygelse gällande 2012 att jag nästan ser det som en sanning:

Det kommer att bli ett mycket, mycket bra år. 

Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända, jag vet bara att det är något bra.

Och idag är det bara en vecka kvar tills jag susar iväg till familjen och firar jul!

Årets julfika.

Publicerad 2011-12-14 21:57:00 i AllmäntKladdkakemuffins med grädde och tomtenisse, mjuk pepparkaka, vanliga pepparkakor, glöggbollar, saffransrutor och knäck. Jag tror minsann att jag kommer bli en sjuhelvetes fru en vacker dag!

A long december?

Publicerad 2011-12-12 23:14:57 i Allmänt


Jag vet att det är mer än hälften kvar på den här månaden, så jag kan verkligen inte sammanfatta 2011 ännu. Men jag har god lust. Herregud, vilket år det har varit. Rena rama "nyp mej i armen"-året, både på gott och ont.

Men som sagt, lite till får jag vänta.

Ikväll har jag bakat saffransrutor. Ska ta med mej några till Vicki imorgon kväll. Vi ska se Lucia på teve. :) Och, inte minst, näst sista avsnittet av Dexter!

Den här känslan som jag har just nu... den får mer än gärna dröja sej kvar. Långt in på 2012. Eller ännu längre, för all del.

Every mothers child is gonna spy to see if reindeer really know how to fly.

Publicerad 2011-12-11 00:03:49 i Allmänt


Har haft Jonna, Emma och Annika här ikväll. Vi gjorde som en väldigt stor del av befolkningen och åt tacos och tittade på Så mycket bättre. Mycket nöjd med kvällen!

Imorgon ska jag inte ställa klockan, om det så innebär att jag kommer sova till tolv. Underbart ska det bli.

Dags att tända det tredje ljuset också. Brukar vilja dra ut på den här tiden innan jul eftersom veckorna vanligtvis bara flyger iväg. Men nu längtar jag faktiskt. Och jag längtar mycket.

Cliffhanger.

Publicerad 2011-12-08 20:11:03 i AllmäntDet är väl knappast nån hemlighet att Dexter är den absolut bästa serien jag någonsin sett.
Sorgligt nog så återstår bara ett par avsnitt, sen är det slut. FÖR ALLTID. Riktigt tråkigt. Särskilt eftersom det blivit en ännu bättre upplevelse att följa den tillsammans med Vicki.

För er som inte tittat på Dexter än, gör det omedelbums! Ni har så mycket att se fram emot att jag på riktigt blir avundsjuk. Den femte säsongen var tyvärr en besvikelse men nu i den sjätte och sista är ordningen återställd igen. Det senaste avsnittets slut var så bra och oväntat att vi inte visste vart vi skulle ta vägen. Imorgon får vi veta fortsättningen!!


Känner mej fortfarande ganska trött och sliten, men nu börjar jag se ljuset i tunneln. Snart, snart är det jullov och då får jag vila upp mej. Sova ut. Göra ingenting. Och jag ser faktiskt redan fram emot tredje terminen. Tröttheten blir på nåt sätt mycket lättare att handskas med när den inte beror på att man vantrivs.

Och det är som bekant det sista jag gör.

Längtan.

Publicerad 2011-12-07 23:03:27 i Allmänt


Nu är det snart torsdag, vilket betyder att det bara är två veckor kvar tills jag får julledigt och åker raka spåret till min familj. Det kommer gå fort, hoppas jag! Skolan är fortfarande min passion, men även sina kärlekar måste man ha lite paus från ibland. Eller i alla fall jag. Det ska bli skönt att faktiskt kunna släppa allt ett tag.

Och mamma, jag saknar dej också!

Nu måste jag sova. Imorgon ska det springas, skrivas på förundersökningsprotokoll och hållas styrelsemöte. Bråda dagar!

Natti, natti. :)

Stunder.

Publicerad 2011-12-06 20:29:59 i Allmänt


Ibland kan jag bli ledsen när jag tänker på hur onda människor det finns. Ikväll var jag på en superbra föreläsning som vi i styrelsen arrangerade. Det var en psykiatrisjuksköterska som berättade om sina erfarenheter och gav oss en massa bra tips på hur vi ska bemöta människor i olika psykiatriska tillstånd.

Några minuter ägnade han åt att berätta om en psykopat han jobbat med, en sexmördare som anses vara Sveriges kanske farligaste människa. Fick höra så vidriga saker att jag till och med började ifrågasätta om det kunde vara sant. Och nu har jag googlat och läst en massa.

Visst, det är extrem ovanligt med en sån ondska. Men ändå. Det finns. Och jag blir som sagt ledsen när jag tänker på det. Och visserligen känns det inte alls bra att vara ledsen, men jag hoppas ändå att jag aldrig nånsin, oavsett hur många år jag kommer ha i tjänst, kommer att bli avtrubbad.

Usch. Jag måste utjämna med nåt bra ikväll känner jag. Kanske ska koka lite knäck?

Löööv.

Publicerad 2011-12-04 09:19:17 i AllmäntTack för den här helgen, bästa!
Och för alla gapskratt, inte bara idag utan varje dag.

Inatt har jag sovit fyra och en halv timme, det känns stabilt.
Ska strax iväg och jobba på muséet och ikväll ska jag göra pepparkaksdeg. Och tända andra ljuset!

Eliten.

Publicerad 2011-12-01 22:28:17 i Allmänt


Pratar med Vicki på msn och vi är i vårt esse.

En vacker dag så tror jag att jag kommer fnissa ihjäl mej. På riktigt.

Det ska hursomhelst inte ske ikväll för imorgon ska vi ses på riktigt. Yaaay!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela