Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Imorgon...

Publicerad 2007-05-31 23:57:37 i Allmänt

...får jag lägenheten! :D

Det ska bli så kuuul! Lite oroväckade är dock att fastighetsskötaren ringt och meddelat att han inte fått tag på den förra hyresgästen. Kul! Tänk om det är helt ostädat och värsta kalabaliken därinne...Nåja. Det får jag ta då.

Bra att stora lasset inte går förrän på lördag, faktiskt!

Det enda som är dåligt med den här flyttveckan är att jag inte tränat nåt. Hoppade över dansen i tisdags och har inte varit och simmat en enda gång. Det låter kanske fjantigt, men jag mår riktigt dåligt över det! Motion blir verkligen som ett beroende. Jag bara längtar efter att bli svettig. Det lär jag väl iofs bli både imorgon och på lördag med tanke på allt som ska kånkas ut och in. ;)

Imorgon kväll sover jag förmodligen hos Daniel så det här blir nog min sista natt på Hisingen. <3

Vill att det ska vara över.

Publicerad 2007-05-30 16:31:09 i Allmänt

Tänk om det var lördag kväll nu och alla möbler stod på plats i den nya lägenheten. Eller söndag eftermiddag, och jag gick runt och fixade, donade och packade upp.

Men det är onsdag och jag är så omotiverad till att packa färdigt. Trots att det mesta är klart nu...

Saker jag kommer sakna med att bo här:

- Herkules pizza
- Willys hemma
- Ramberget
- Närheten till centrum
- Dom fräscha vitvarorna


Saker som ska bli skönt att slippa:
 

- Bristen på utrymme
- Lundbyleden
- Promenadsträckan till hållplatsen
- Den hutlösa hyran
- Sprickan i tapeten
- Avståndet mellan mej och älsk

Nu ska jag fylla en kartong till.

Sluta dalta!

Publicerad 2007-05-29 13:12:40 i Allmänt

Jag blir så irriterad! Läste det här i Aftonbladet och finner knappt ord för hur fjantigt det är. Visst, enligt bestämmelserna har polisen ingen rätt att per automatik få skolkataloger, så det är kanske lite beklagligt att skolorna gått med på det. Med betoning på lite. För var realistiska nu... om det är ett gäng ungdomar som regelbundet begår brott får polisen ganska mycket att göra om man för varje gång ska begära ut en skolkatalog. Är det så hemskt om dom kan ha en tillgänglig hela tiden? Om skolkatalogen kan ligga vind för våg på en fritidsgård, kan den väl lika gärna förvaras i en låda på en polisstation? Ibland fattar jag inte vad det är för fel på folk. "Integritetskränkandeeeee!" SLUTA LIPA. Varför inte underlätta för poliserna som faktiskt försöker reda ut brott? Och om man inte har gjort nåt fel kan jag inte fatta varför man gnäller. Har svårt att se det "obehagliga" i att nån kan se mitt namn och min bild. Mitt namn och min bild finns i en jäkla massa hem, eftersom jag varit med i flera skolkataloger genom åren. WHAT'S THE BIG DEAL? Alla förväntar sej att polisen ska reda ut allting, men ingen är beredd på att bjuda till för att det ska kunna hända.

Nej, istället för att gnälla kan ni hålla reda på era snorungar så att dom ger fan i att begå brott. Så kanske polisen slipper att leta i skolkatalogerna.

Det var det, det.

Publicerad 2007-05-27 21:16:03 i Allmänt

Ännu ett par Gisledagar avverkade. Tyvärr var det inte lika kul i år som förra året, men att umgås med systrar och vänner är liksom aldrig tråkigt. Båda dagarnas förfester var guld. :)

Orkar inte skriva, ska istället sätta mej i soffan och titta på Six feet under. Som tur är hade jag missförstått; det är inte alls sista avsnittet idag! Så jag behöver inte sätta på mej sorgebandet förrän nästa vecka.

Nu tar jag helg.

Publicerad 2007-05-24 14:07:25 i Allmänt

Eller rättare sagt, jag åker till Gislaved. Helg blir det inte riktigt än för jag ska plugga på tåget, samt imorgon förmiddag. Men sen blir det Gisledagarna - dagarna vi hatar att älska! Haha. Åh, vad jag längtar!

Vi hörs på söndag eller så.

Hej svej!

Jag härmar Lotta! (A-H)

Publicerad 2007-05-23 20:04:20 i Allmänt

A - Fyra jobb jag haft:
Restaurangbiträde
Reporter
Bilvårds"man"
Boendestödjare/handledare


B - Fyra filmer jag kan se om och om igen:
Kill Bill (1 och 2)
Love actually
Timmarna
Dirty dancing


C - Fyra ställen jag bott på:
Gislaved
Sävedalen
Göteborg
(har inte bott nån annanstans :/ )


D - Fyra TV-program jag älskar att titta på:
Six feet under
Lost
Vänner
Idol


E - Fyra platser jag har semestrat på:
Naxos
Cannes
Galway
Köpenhamn
(Okej, jag har inget att skryta om vad gäller utlandsresor heller...)


F - Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
Helgon
Aftonbladet
Alla bloggar jag följer
Qx


G - Fyra favorit-maträtter:
ALLT
som
mamma
lagar


H - Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
Hemma hos familjen och Bond
I soffan med Daniel
Irland
En festival

Vidrigt.

Publicerad 2007-05-22 22:29:33 i Allmänt

Det finns många avskyvärda saker här i världen, och det här är en av dom. Jag känner ett så jävla starkt förakt för människor som vanvårdar och plågar djur att jag inte finner ord. Många tycks bagatellisera djurplågeri och menar att det minsann är väldigt många barn som far illa, och att man borde fokusera på det istället. Och det är klart att det är fruktansvärt med barn som far illa, och att det måste vara samhällets första prioritering att bekämpa det med alla medel som finns. Men varför skulle det betyda att vi ska strunta i djuren? Varför inte kämpa för alla svaga?

För djur är faktiskt svaga, och till skillnad från barn (iaf dom som hunnit bli ett par år gamla) har dom ingen chans i världen att berätta för någon vad det är som händer.

Därför är det så viktigt att Djurskyddsmyndigheten finns.
Därför kan jag inte för mitt liv begripa varför den ska läggas ner den 1 juli.
Därför är jag ännu mer upprörd över den äckliga regering vi har, som ännu en gång försämrar för dom som är allra svagast.

Jag mår illa.

Ljuset i Welfare State Reader-tunneln.

Publicerad 2007-05-22 16:00:57 i Allmänt

Nu har jag bara 40 sidor kvar att läsa, sen kan jag lägga den förbannade mardrömsboken åt sidan. Underbart! Att det sen återstår ungefär 120 000 artiklar att sätta tänderna i är en annan femma.

Den här och nästa vecka är som sagt fullproppade med grejer att ta itu med, men just nu känns allting bara kul!

Nu ska jag diska (det ligger ett berg utan dess like i köket) fylla några flyttlådor , och sen göra mej klar för dansen.

Fatta att jag kommer få tillträde till mitt nya plejs om tio dagar! :D

Natt på jobbet.

Publicerad 2007-05-21 00:56:42 i Allmänt

Jag vill att det ska bli måndag morgon NU. Inte främst för att jag slutar jobba då, utan för att jag då kan börja ta itu med allt som behöver göras. För det är en hel del...

Kollade på Six feet under ikväll. Bästa dramaserien nånsin. Men jag är ledsen över att Nate dött, och ännu ledsnare är jag över att det bara är några få avsnitt kvar. Rollkaraktärerna har kommit en så nära på något vis. Jag vet bara ett par, tre stycken som följer serien och till alla er andra kan jag säga att ni verkligen missat nåt. Skådespeleri av sällan skådat slag har det varit rakt igenom. Men nu är det snart adjöss.

:D

Publicerad 2007-05-19 19:00:11 i Allmänt

Haha, är det min lyckodag idag eller?

Jag kollade just min skolmail och såg att jag fått det senaste studieresultatet...

Jag fick VG på förra kursen! :D :D :D

Har aldrig fått VG på nånting jag gjort på socionomprogrammet och trodde inte att jag nånsin skulle få det heller, så det här känns gött! Skönt att jag får det på en kurs jag verkligen tyckte om (Psykosocialt arbete) och som jag lagt ner mycket jobb på. Det lönar sej visst att vara flitig!

Tjohoooo!

Tacksam.

Publicerad 2007-05-19 18:39:49 i Allmänt

En av dom bästa känslorna som finns, det är när en våg av harmoni sköljer över en, helt utan förvarning. Det hände mej idag när jag väntade på sexans spårvagn. Vet inte riktigt om det var för att jag hade Håkan i hörlurarna, för att det varit en jättebra dag på jobbet, för att jag tänkte på flytten eller om det helt enkelt var för att jag är glad över att bo i den här stan. Förmodligen var det en blandning av alltihop. Jag kände mej hursomhelst lycklig och tacksam över att bara sitta där och må bra. Sånt gillar jag!

På tal om jobbet så är jag så otroligt lyckligt lottad. Jag älskar mitt jobb, och har dom mest underbara kolleger man kan tänka sej. När jag går därifrån känns det oftast inte ens som att jag jobbat, bara för att jag haft så himla trevligt. Ibland är det psykiskt påfrestande, det ska jag inte förneka, men 98 % av tiden är det bara kul. Om jag nån gång tycker att det är jobbigt brukar jag bara tänka på Preem och så försvinner känslan med detsamma. Jag tror faktiskt inte att jag kan hitta nåt bättre.

På måndag ska jag börja packa. Yay!!


62179-86

Vänskap i Köpenhamn.

Röd dag.

Publicerad 2007-05-17 18:24:03 i Allmänt

Är det bara jag som stör mej på folk som säger Kristi flygare? Det heter Kristi himmelfärdsdag, punkt slut.
Inte för att jag på något sätt firar dagen, förutom att det är "ledigt" från skolan idag och imorgon. (Föreläsningsfria dagar innebär dock naturligtvis ännu mer pluggpress.) Jag har läst i tre och en halv timme idag, men den jävla boken känns omöjlig. Ska åka till älsk ikväll, och tidigt imorgon bitti åker jag och simmar. Sen blir det plugg HELA dagen.

Jag tröttnar ju aldrig.

Publicerad 2007-05-16 18:14:28 i Allmänt

Lost började sändas på tv4 ibörjan av 2005, och Daniel och jag tittade på första avsnittet tillsammans. Vi var inte sådär jätteimpade, men bestämde oss för att ge det en chans till. Och sen var vi fast. Då hade vi bara varit tillsammans ett par veckor, och kände varandra egentligen inte alls, så Lost blev vår första egna grej. Och vår grej har det fortsatt att vara.

För trots att det gått snart två och ett halvt år har jag fortfarande en viss känsla i magen varje onsdag. Jag vet liksom att ikväll, då blir det alldeles extra mysigt.

Klockan halv åtta ska vi mötas utanför Willys och inhandla tacos, lightcola, och förmodligen en massa andra onyttiga saker och när klockan slår nio ska vi som vanligt gosa ner oss i soffan och ömsom glufsa, ömsom pussas.

Det här låter förmodligen pisstråkigt för er andra, men det är det absolut bästa vi vet. Och det är väl därför vi passar så bra ihop. :)

Det närmar sej med stormsteg!

Publicerad 2007-05-15 16:27:30 i Allmänt

Ja, nu är det snart flyttdags! Känner mej alldeles lycklig!

Var på Ikea i eftermiddag och beställde möbler och hemkörning. Nu är allt ordnat, så det är bara att vänta och ha tålamod. Summan jag handlade för gjorde att jag fick ett presentkort på 1000 kr! Det kan jag köpa en massa småpyssel för! Och nya gardiner kanske...

Fast även om jag inte tycks tro det så finns det ju faktiskt andra ställen än Ikea att handla på. Eftersom samtliga möbler som är i min ägo kommer därifrån kanske jag borde satsa på gardiner, krukor, dukar, prydnadssaker m.m från andra ställen? Ja, jag får faktiskt göra det. Det kanske inte är sådär jättekul att ha en lägenhet som ser ut som ett kataloguppslag.

F.ö. känns det helt meningslöst att gå på föreläsningarna på den här kursen. Lärarna gör inget annat än att läsa från overhead-bladen, och samtliga blad finns att ladda hem från vår kursportal. Så varje dag kastar man egentligen tre timmar i sjön. Om man därtill räknar tiden det tar att göra sej i ordning och ta sej till och från skolan är vi säkert uppe i fem timmar. Man hinner läsa ganska mycket litteratur på fem timmar om man säger så... Lärarna har ju dessutom påpekat flera gånger att föreläsningarna är helt frivilliga och att dom bara är att betrakta som ett pluggstöd. Tror att jag kommer tacka nej till det stödet från och med nu...

Ikväll blir det dans igen. Vi har bara fyra gånger kvar nu, vilket känns lite trist. Hade ju tänkt fortsätta med den avancerade kursen, men nu känner jag mej nästan sugen på att prova nåt helt nytt. Får se hur jag gör, nån slags fortsättning blir det iaf! Märker själv att det gett resultat, jag har blivit rörligare trots att jag bara dansar en gång i veckan. Simningen gör väl sitt till också, iofs. Måste säga att jag är jättenöjd med mina motionsvanor och att jag lyckats hålla dom. :)

Efter dansen ska jag åka till älsk, ta ett långt bad och gosa in mej i hans hals.

Helgens äventyr.

Publicerad 2007-05-14 21:05:19 i Allmänt

Det blev, som jag redan visste, en superlyckad helg! Köpenhamn är verkligen en skittrevlig stad, och det var en jätteskön stämning på alla uteställen vi var på. Särskilt Heidis, en pub i tysk stil, som blev nya favoriten. Ingen köttmarknadskänsla överhuvudtaget, utan bara schysst partystämning. Och danskarna är verkligen supertrevliga! Ingen prestige överhuvudtaget, varken från killarna eller tjejerna, och det är nåt man inte är direkt van vid när man är ute. I lördags, t.ex, när jag stod och väntade på Sara på toaletten kom en tjej fram och frågade om jag var alldeles ensam. "För isf får du jättegärna komma och dansa med oss!" Troligt att en svensk tjej skulle säga så, liksom. Haha.

Jag vet att jag säger det här typ jämt, men jag älskar verkligen mina vänner. Det är helt obegripligt att man kan passa så bra tillsammans. Hoppas verkligen att det inte kommer ändras. Att vi blir ett tjejgäng som träffas nån gång vartannat år och bara skryter om våra snoriga barn. Jag vill inte!

Nåja, det är väl ett tag dit förhoppningsvis. Här kommer iaf lite bilder från helgen!

image80

Såhär såg vår utsikt ut. Vi bodde på världens fräschaste vandrarhem, Danhostel! Rekommenderas verkligen.

image81

Myspys på förfesten.

image82

Charlies änglar i Köpenhamn! :)

image83

Här står vi vid någon slags byggnad i Christiania. (Och ja, man KAN faktiskt åka dit utan att punda. Det var kul att  se fristaden!)

image84

Haha, dom är för roliga där.

image85

Powernap på rummet innan utgång.


Vi tummade på att vi ska göra (minst) en sån här weekend-resa varje år. Nästa resmål blir antingen London eller en Finlandskryssning. Längtar redan!

Lite schleten.

Publicerad 2007-05-13 22:22:27 i Allmänt

Som Dan mycket riktigt konstaterat är det söndag idag, och söndag skulle ju innebära ett inlägg om Köpenhamnsresan. Öl och sena nätter sätter dock sina spår, så jag skriver imorgon istället. Då får ni även se lite bilder. :)

Natti!

Dao!

Publicerad 2007-05-10 23:58:06 i Allmänt

Jag borde verkligen gått och lagt mej för längesen! Nu måste jag sova sju kvart i timmen, men det är det värt för det här kommer bli en underbar helg.

Nu drar jag alltså utomlands (haha) ett tag och uppdaterar igen på söndag. Ha det fint, allihop!

Gotta make way for the new pollution!

Publicerad 2007-05-09 22:13:31 i Allmänt

Allt känns ganska perfekt just nu. Jag har god mat och massa godis i magen, en pojkvän liggandes i soffan och en nystädad lägenhet. Imorgon ska jag till skolan en sväng och därefter jobba (vilket faktiskt ska bli kul) och sen är det bara raka vägen hem i säng eftersom tåget till Köpenhamn går okristligt tidigt på fredag morgon.

Vi ska ha så kuuuuul! Uteserveringar, öl, cigg, perfekt sällskap och tja... harmoni helt enkelt.

Kommer bli en kanonhelg. :D

Spelningen...

Publicerad 2007-05-07 18:59:35 i Allmänt

... i lördags gick bra! Men man får ju mersmak, som vanligt. Jag hoppas verkligen att det ska gå att få en spelning på Gisledagarna, men det verkade vara uppbokat redan. :( Hade ju varit grymt att spela i tältet!

Annars är det mest den kommande flytten det handlar om i mitt huvud nu. Fantiserar hela tiden om hur jag ska inreda och hur mysigt allt kommer bli. Jag lääängtaaaaar! Nästa vecka ska jag åka till Ikea och kolla så att möblerna jag valt ut är lika fina i verkligheten. Sen är det bara till att beställa hemkörning! :D

Slutet på en era...

Publicerad 2007-05-04 06:56:00 i Allmänt

Igår kväll hände det oundvikliga. Jag tittade på det sista avsnittet av Vänner. Och jag vet att jag är tre år efter alla andra, men jag började titta på serien väldigt sent. (Mamma och pappa hade faktiskt bara ettan, tvåan och fyran när jag bodde hemma.) För ungefär två år sen började jag låna boxarna av Lotta och Tomas, och nu när jag sett precis varje avsnitt känns det faktiskt lite tomt.

Jag kommer att sakna Vänner. För det är knappast sannolikt att jag kommer att kunna ersätta det med något lika bra.


62179-75

Hej då!

Kursstart.

Publicerad 2007-05-03 13:24:50 i Allmänt

Igår började alltså kursen "Socialpolitik och socialt arbete". Det är inte så lättsmält, men dock himla intressant. En massa kurslitteratur ska bankas in i huvudet på kort tid nu, så det gäller att ligga i!

Stackars Daniel fick inte en blund i ögonen i natt pga den förfärliga hostan, så han ligger och snusar i min säng nu. Ska låta honom sova ett tag till. Lika bra att jag passar på att köpa tågbiljetter till helgen. Det blir ju Gislaved igen (jag gör inget annat än pendlar nuförtiden, haha)!

Ser fram emot spelningen på lördag.

Full rulle i helgen.

Publicerad 2007-05-01 19:14:24 i Allmänt

Det har varit en lång, rolig och händelserik helg! Födelsedagsfirandet i fredags var toppen med god mat och jättefina presenter, och som jag redan skrivit var lördagens konsert med The Ark magisk. Jag utlovade en mer ingående beskrivning, men det känns bara konstigt att försöka beskriva det i ord. Gå och upplev samma sak i sommar istället! :)

Igår var det alltså dags för vad som blivit en tradition... förfest hos mej inför premiären på Sigges. Som vanligt var förfesten roligast, men det var kul på Sigges också - trots att det var så knökat med folk. Jag hade på mej min nyinköpta klänning från H&M och det, i kombination med att jag tack vare Sofie var skitsnygg i håret, gjorde mej full av självförtroende hela kvällen. Jag har nog faktiskt aldrig känt mej så fin (gick ju t.ex. aldrig på studentbalen, för er som inte vet det).

Imorgon är det dags för lite vardag och allvar igen. Men det känns inte särskilt motigt, känns som att jag varit ledig i en månad nu. Ska bli rätt roligt med en ny kurs.

Här kommer lite bilder från gårdagen:

62179-71

Jag, Sofie, Lotta och Cilla.

62179-72

Frida och Carin, mina älskade betches. :)

62179-73

Peppade partyprinsessor!

62179-74

Jag vill anställa Sofie som min personliga stylist.


När jag kom hem inatt gjorde mamma mej sällskap på en nattmacka. Och medan vi satt och pratade om hur kvällen varit utbrast hon "VILKA kompisar du har!". Och jag kan bara instämma i hennes beundran, det finns inget som går upp mot mina tjejer (naturligtvis inräknat dom som tyvärr inte kunde komma igår). Love you!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela