Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Sommaren fortsätter!

Publicerad 2013-07-28 19:34:32 i Allmänt

 
 
Idag är det dags för mitt fjärde arbetspass. Jag har därmed tagit steget från aspirant till "riktig" och det känns himla bra! Det är väldigt fint att äntligen vara en i gänget. Visserligen har jag inte känt mej annat än välkommen ända sen första dagen, men det var en skön etapp att klara av. För nu minsann, finns det ingen återvändo. 
 
Fortfarande, och för en låååång tid framöver, känns alltid väldigt nytt och ovant. Men det är samtidigt en förmån att lära sej nya saker på jobbet varje dag.
 
Och bara för att semestern är slut betyder ju inte det att sommaren är det. Sen i måndags kväll har vi varit kattvakter åt Gaston. Han får vara ute i sele och koppel flera timmar varje dag (idag blev det hela sju timmar!) och allt flyter på bra. Det är en sån lyx att kunna vistas så mycket utomhus även för oss tvåbenta. Häromdagen låg vi i skuggan på gräsmattan i flera timmar och ömsom löste korsord, ömsom slumrade. Jag hoppas att den här fantastiska sommaren vill stanna kvar läääänge, länge. 
 
När jag går av mitt nattpass imorgon bitti har jag några dagars ledighet att se fram emot. Och vilken ledighet sen! Imorgon eftermiddag kommer Isabelle äntligen hit och Skåne-gänget är i stan hela veckan. 
 
Tror att det kommer bli några riktigt fina dagar. 
 
Nu blir det kvällsmat - fläskpannkaka med rårörda lingon - och en film innan det är dags att springa (bokstavligt talat, jag köpte en löparväska igår!) till jobbet.

En helt vanlig sommarkväll.

Publicerad 2013-07-21 19:57:00 i Allmänt

 
 
Vår uteplats. Min favoritplats i HELA världen. 
 
Äntligen är Fredrik hemma igen! Jag hämtade honom på Arlanda sent igår kväll och det var nästan bums i säng när vi kom hem. Idag unnade vi oss århundradets (eller i alla fall årets) längsta sovmorgon, och det var helt underbart skönt. Långfrukost (som egentligen borde ha varit lunch) med morgontidning var dagens första hållpunkt och sen dess har vi egentligen bara gått omkring och skrotat. Med undantag för en liten cykeltur genom oupptäckta delar av Trångsund. Nu är grillen strax igång och färskpotatisen väntar på att koka upp. 
 
I teorin är min semester slut imorgon, men i praktiken jobbar jag inte min första dag förrän på torsdag. Underbart! Jag längtar visserligen lite efter att komma igång med jobbet, men hur mycket man än älskar sin sysselsättning så finns det ju ingenting som går upp mot ledighet. Därför ska jag njuta så mycket jag bara kan dom här dagarna. Och därför blir det även lite rosévin ikväll, samt invigning av vår nya glassmaskin. 
 
Efter maten ska vi belöna oss själva med varsitt fotbad. Fredrik behöver verkligen det efter sin mastodontvandring och jag... ja, jag har helt enkelt bara sommarfötter som behöver lite omvårdnad. Medan jag badar fötterna ska jag läsa min nyinköpta Amelia och tänka på hur ruskigt nöjd jag är med tillvaron. 

Gislavedsbesök.

Publicerad 2013-07-17 23:02:58 i Allmänt

 
I eftermiddags kom familjen Engström/Zrno och hälsade på för första gången i huset. Samtliga familjemedlemmar har nu krupit till kojs inför den långa morgondagen då de flyger till Kroatien men jag är vaken en liten, liten stund till.
 
Det är två månader sen vi sågs senast och det är så tråkigt att det går så långt mellan gångerna. Gäller att passa på att njuta av samvaron när den väl är.
 
Det finns ju olika definitioner av "njuta" också. Imorgon ska Cilla och jag köra ett svettigt tabata-pass. Riktigt kul ska det bli! :)

Väldans trevlig tisdag.

Publicerad 2013-07-16 23:37:52 i Allmänt

 
Och vips, så gick den här dagen också. Och vilken bra dag, sen!
 
Det var redan planerat att jag skulle hänga med Vicki till hennes gym för att provträna där och uppdatera mej på lite styrketräning (som jag typ aldrig ägnar mej åt). Vår träningsdejt blev dock till en heldag för efter lunch drog vi till Långholmen och spenderade hela eftermiddagen där. Efter det blev det en snabbis till Gallerian, där jag hämtade upp min telefon som varit på service, följt av en kaffe på söder. Kvällen avslutades med det senaste avsnittet av Dexter. Med andra ord; en perfekt bästisdag!
 
Nu ska jag faktiskt krypa till kojs, det får inte bli en vana att vara uppe halva nätterna... haha. Dessutom ska jag gå upp i vettig tid imorgon och hinna städa och handla innan Cilla och gänget kommer hit imorgon. Ska bli mysigt! Inte att städa och handla, men att dom kommer. :)
 
Hörni. Nu kan man ju nästan säga att jag bloggar regelbundet igen. Nästa grej att satsa på vore kanske att lägga upp lite bilder då och då. En blogg är ju, hur mycket text som än publiceras, ganska död utan bilder. Det får bli mitt nästa mål!
 
Natti, natti!
 

Surprise, surprise.

Publicerad 2013-07-16 01:39:02 i Allmänt

 
Om man sover oförskämt länge så är man följaktligen vaken lite längre än vanligt. Ganska störigt; klockan är halv två på natten och jag är knappt trött. Det skulle vara ganska behändigt med den här piggheten när Fredrik är hemma och slippa somna i soffan klockan tio, men man kan ju inte få allt.
 
Den här dagen har varit obeskrivligt skön. Jag har fixat lite i huset och sprungit, vilket är två ganska vettiga saker. I övrigt har jag BARA skrotat omkring och gjort vad som fallit mej in. Bland annat suttit ute på altanen och läst gamla Acke-tidningar samt tittat på Glappet. Det absolut bästa med dagen har varit att inte ha en enda tid att passa. Vanligtvis är ju även den lediga tiden ganska uppstyrd, så såna här dagar är guld värda. Eller rättare sagt ovärderliga.
 
Och på tal om ovärderlig... jag vill inte vara en toffel som måste skriva om Fredrik i varje inlägg, men jag kan faktiskt inte låta bli. För han är just det - ovärderlig. Jag saknar dej så, älskling!
 

En gräsänkas bekännelser.

Publicerad 2013-07-15 00:20:47 i Allmänt

 
 
Jag kan ju inte låta hela sommaren gå utan att det blir ett enda inlägg. Så här kommer det!
 
Kan verkligen inte klaga på sommaren hittills, varken väder- eller innehållsmässigt. Inflyttningsfesten blev otroligt lyckad, vi har gjort klart lusthuset och fått några dagar till sjöss, solbrännan sitter där den ska och mammas vistelse innehöll både besök på Drottningholm och Skansen samt myskvällar i soffan.
 
Det enda jag skulle kunna vara lite missnöjd med är att Fredrik åkte iväg igår för att vara borta en hel vecka. Visserligen ska det bli skönt med lite egentid och att kunna lägga upp mina dagar precis som jag vill, men det uppväger inte det faktum att allting blir lite snedvridet. Ju fler dagar vi spenderar tillsammans, desto mer självklart är det att det ska bli fler och jag är så himla glad att jag känner så.
 
En annan anledning jag har till att vara glad är att jag för några dagar sen fick ett väldigt välkommet telefonsamtal där jag fick veta att jag kommer hamna i precis det arbetslag jag önskade. Riktigt, riktigt bra känns det. Det kommer bli så himla kul att börja jobba!
 
Men först tänker jag njuta ordentligt av den ledighet jag har kvar. Vilket ju faktiskt är ganska många dagar. Strax slänger jag mej i sängen och jag planerar att sova OFÖRSKÄMT länge imorgon. Oförskämt.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela