Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Bröllopsbryderier.

Publicerad 2014-01-31 16:57:25 i Allmänt

 
Tror att jag satt något slags rekord i att bröllopsgoogla dom senaste två dagarna. Helt sjukt vad det finns grejer att inspireras av! Lätt att överarbeta saker också, jag hoppas att vi (jag) kommer lyckas hålla det på en lagom nivå. Inte kul att stå med magsår på bröllopsdagen. ;) 
 
Vi har kommit ganska långt, måste jag säga. Kyrka och lokal, mat, fotograf, övernattning och låtar till vigseln och första dansen är klara. Dom stora grejerna som är kvar att boka är transport och underhållning till festen. Om man bortser från alla kläder då, där har vi mycket (allt) kvar. En sak i taget, vi har ju faktiskt nästan nio månader på oss. Har lagt orimligt mycket energi på färgtema. Vi hade ju bestämt oss för lila, men nu har vi spikat något annat och det känns hundra procent rätt. Vad det blir får inbjudningskorten visa lite längre fram! 
 
Idag är ingen bra dag. Känner mej låg. Har inte ens lust att träna, men hoppas få tummen ur och göra det ändå. Kan behövas innan nattpasset. 

Schemaångesten.

Publicerad 2014-01-28 10:19:00 i Allmänt

 
Hade en asrolig, sömnlös, mysig, alkoholrusig och nostalgisk helg i kära Göteborg. Otroligt att tiden flög iväg ännu snabbare än vanligt (har jag skrivit det där förut?), men jag är ändå nöjd med det som faktiskt hanns med; kvalitetstid med Sofie, en halvdag med Isabelle och ett efterlängtat första möte med Charlie.
 
Tur att mitt sociala liv fick sej en rejäl påfyllning, för den här veckan är det ganska sparsmakat på den fronten. Det räddas visserligen upp av att Jonna och Oskar kommer på middag imorgon, mys! På lördag har Fredriks mamma 60-årskalas och jag måste avvika tidigare eftersom jag jobbar natt. Hinner ju vara med en stund i alla fall. I övrigt ser jag inte min blivande man många minuter den här veckan.
 
Har precis suttit och skrivit in mina arbetstider för nästa sexveckorsperiod, från första mars till 14 april. Det är alltid en smärtsam påminnelse om hur begränsade möjligheter jag har att hinna träffa familj och vänner. (Nu har klagomuren kommit igång igen, men som sagt... min blogg, mina inlägg.) Faktum är att jag är så fruktansvärt less på detta att jag nu aktivt börjat se mej om efter andra alternativ. Det är helt enkelt inte värt det längre.
 
Kombo var också ett varannan helg-jobb, men då hade jag helt andra förutsättningar. Jag hade 13 mil till Småland och 23 mil till Skåne. Nu är dom siffrorna 40 mil respektive... ja, jag vet inte ens hur långt det är, 60? Dessutom hade jag bara mej själv att ta hänsyn till då, nu har jag Fredrik. Och jag kan bara tänka mej hur allt kommer multipliceras med hundra om vi får barn.
 
Jag ser kollegor som pusslar och pusslar och har en konstant stress för att få det att funka med mor- och farföräldrar, hastigt uttagna semesterdagar och löften från arbetsgivaren om att det är okej att vissa dagar komma inkutande till stationen en halvtimme sent så att man kan lämna av barnen på dagis. Och jag bara känner att jag kommer inte orka.
 
Sanningen är att jag orkar inte nu heller. Oavsett vilka drömmar jag har i yrkeslivet så bleknar dom ganska snabbt när jag tänker på hur mycket jag får göra avkall på i mitt privatliv. Och hur mycket det påverkar min hälsa, både den fysiska men framförallt den psykiska. Jag beundrar dom som tycker att det är värt det. Men jag är inte en av dom.
 
Så, vad innebär det här då, rent konkret? Imorgon ska jag på en anställningsintervju gällande en utredartjänst i ett annat distrikt. Jag hoppas så OTROLIGT mycket att jag får den, så mycket att jag knappt vågar skriva här av rädsla för att jinxa det. Dessutom känns det som att jag borde vara hemlig, för man vet aldrig vilka som läser. Dock har jag ganska svårt att se att mina arbetsgivare skulle vara härinne och kika. Och ja, skulle det vara så... ja, då vet ni hur jag känner!
 
Återigen, min blogg, mina inlägg...
 
Det känns bra att ha bestämt sej. Nu kan jag göra något konkret istället för att klaga och brottas med tankar om huruvida det är rätt eller inte. För MEJ är det rätt, oavsett vad andra tycker. För det är ett himla tyckande, kan jag meddela. Man SKA jobba i ingripandeverksamheten si och så många år, det är det som är att vara RIKTIG polis, att sätta på sej "krimtofflorna" är något man gör när man börjar bli gammal och trött, osv osv.
 
Så om jag nu skulle få det här jobbet, så kan jag räkna med en hel del gliringar. Men det kommer det definitivt vara värt. Håll tummarna för mej, är ni snälla.

Den där utlovade uppdateringen.

Publicerad 2014-01-22 10:44:58 i Allmänt

 
Som ni väntat! Eller hur? Nåväl, här kommer i alla fall några bilder från vår häftiga Vietnam-resa!( Med reservationer för bildkvalité, det är tanken och känslan som räknas.)
 
 
Här har vi precis anlänt till vårt första hotell på resan, nämligen Hotel Eden. Så himla fint! Det första jag såg var den här fina julgranen som jag naturligtvis ville föreviga, som den julnörd jag är. Högst overkligt med allt julpynt i värmen.
 
 
Vi spenderade den första delen av resan i Ho Chi Minh (tidigare Saigon), en helt galen stad. Har aldrig sett så mycket folk, eller framförallt så många mopeder/motorcyklar  i hela mitt liv. Lyckades inte få någon bra bild på trafikkaoset som av någon outgrundlig anledning ändå funkade. Det bodde lika många människor i den här stan som i hela Sverige. Just på den här platsen var det dock ganska lugnt, beskåda stadens stora postkontor!
 
 
Vi firade vår tvåårsdag på en fantastisk restaurang som heter MZ, dit vi några dagar senare tog med oss resten av gänget och åt en makalös nyårsbuffé. Lätt bästa maten på hela resan.

Vi gjorde en massa utflykter när vi befann oss i storstaden, bland annat en dagsutflykt till Cu Chi och dess monument från Vietnamkriget (ett krig som för övrigt hette Amerikakriget där). Här är en mysig fälla som många amerikaner mist sitt liv,  eller åtminstone delar av kroppen, i.
 

Varje dag var det förmiddagskaffe, såklart. Tyvärr med ganska blandade resultat. Eller rent ut sagt, det vietnamesiska kaffet smakade för det mesta skit. Men humöret var på topp ändå!
 

Ulrika och Håkan vilar fötterna. Sistnämnda med kameran i högsta hugg, vilket han hade mest hela tiden. Sen blev det sjukt bra (och många!) bilder också.
 
 
Dagen före nyårsafton skulle vi till ett muséum som tyvärr hade stängt, därför blev det ett besök till ett zoo som låg precis intill. Det var ett mycket bra drag och, helt oväntat, den finaste djurpark jag sett. (Levande djur fanns också.)
 

Även Återföreningens palats besökte vi. Som ni ser var det inte direkt gassande sol i storstaden, vilket dock var ganska skönt eftersom vi promenerade så mycket. Solen skulle istället välkommet visa sej när vi åkte ut på ön. :)
 
 
Här firar vi in 2014 tillsammans med en miljon andra människor. Jag skojar inte, vi måste varit en miljon precis i närområdet. Det var det sjukaste jag varit med om.
 

Bild från den flytande marknaden i Mekongdeltat. Nu hade vi lämnat Ho Chi Minh och rest vidare till den mindre staden Canthou. Hela den där båten var PROPPFULL med ananaser. Lite annat pris och en lite annan smak än dom vi köper på ICA, om man säger så. MMMM.
 

Det gick inte att undgå att man befann sig i ett kommunistland, direkt.
 

Såhär bra kändes det att äntligen få vistas i sol, på en strand. Den här dagen gjorde jag verkligen inget annat än att läsa och sola och jag kunde bokstavligt talat känna hur mina energiförråd fylldes på.
 

Ön som vi befann oss på hette Phu Quoc och innehöll många höjdpunkter. Bland annat mopedutflykter och utforskande av ön. Här är en bild på en av dom klart bästa dagarna på hela resan. Vi hittade en strand som helt oväntat hade grymma snorkelrev. Och jag, som aldrig ens snorklat förut, fick genast tillträde till en helt ny värld. Kosta vad det kosta vill, jag ska ta dykarcertifikat!
 

Många minnen blev det, några var av mindre rolig karaktär. Bilden gör tyvärr ingen rättvisa, man kan inte ens ana vidden av vilken katastrof mina ben var av alla myggbett. Trodde aldrig jag skulle kunna säga det, men nu har dom slutat klia.
 
 
Det var lite av en chock att komma tillbaka till en vargavinter, samtidigt är jag glad för att vi slipper regn och att vintern nu faktiskt kommer att kännas lite kortare. Sist det begav sej hade vi som bekant minusgrader i fyra månader i sträck, och det är faktiskt inte drägligt att leva i sån tillvaro.
 
Nu är snart januari förbi, då är det värsta över.
Heja våren, snart är du här!

It's alive!

Publicerad 2014-01-17 15:36:52 i Allmänt

 

Eh, ja.... Gott nytt år?

Jag menar, det har ju bara gått lite av halva januari, så det är väl på sin plats. ;)

Det var lite av en chock att komma tillbaka till en riktig vargavinter efter två varma veckor, men hellre snö än regn! Och jag har faktiskt köpt termobyxor (kanske smartaste köpet nånsin) så INGET kan knäcka mej den här vintern.

Hursomhelst. Vietnam-resan var alldeles fantastisk, och jag har alldeles för mycket att berätta och alldeles för lite tid innan jag ska iväg. Nästa inlägg (på söndag kväll kanske? Jag ska verkligen försöka!) kommer att handla om resan och då slänger jag upp lite bilder också.

I övrigt har jag väldigt mycket att se fram emot det här året. På lång sikt är det naturligtvis bröllopet och lite stenar som (förhoppningsvis) har satts i rullning. På kort sikt så är jag så himla glad över att jag får träffa mina tre bästa vänner inom loppet av en vecka. Nästa helg väntar nämligen min och Sofies reunion-helg, a.k.a. Pärlhelgen, a.k.a. Så mycket nostalgi att man nästan dör-helgen. Den kommer naturligtvis utspela sig i Göteborg, en stad som inte är min längre, men som alltid kommer att vara min på något vis ändå. Och som definitivt var VÅR när det begav sej. Herregud vad roligt vi haft när vi rumlat runt. Och herregud vad roligt vi SKA ha. Om än kanske lite lugnare den här gången...haha. Men ändå. Är så lycklig över att äntligen få kvalitetstid med henne, det var skamligt längesen sist.

Sofie anländer på kvällen på fredag, men jag åker redan tidigt på morgonen så att jag får chansen att hänga en dag med Isabelle och Charlie som jag inte träffat ännu. Också skamligt, i ordets rätta bemärkelse, men så är det när avstånd och scheman kommer och sätter käppar i hjulet. Hursomhelst; jag längtar så! Bästis- och bebismys!

Jag behöver dock inte vänta till nästa helg för bästishäng; nu ska jag strax bege mej iväg mot Vickis del av stan. Det blir umgänge utan våra män idag, det var längesen nu! Plockmat, ansiktsmasker, skräckfilm och mjukisbyxor väntar.

Vad fint jag har det ändå.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela