Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Märkligt beteende.

Publicerad 2014-04-26 09:53:00 i Allmänt

 
Igår ville min närmsta chef prata med mej. Jag visste att det var på gång, eftersom vi inte jobbat ihop sen det blev känt att jag ska byta tjänst. Han har haft semester, sen hade jag semester i påsk etc. 
 
Det var ett väldigt märkligt samtal. 
 
Som så många gånger förr är jag lite tveksam till om jag ska skriva om det överhuvudtaget. Men precis som tidigare så är det ju så att jag skriver vad jag vill i min blogg och det är valfritt för vem som helst att läsa. Och jag skriver aldrig någonting som jag inte står för. 
 
Han började med att gratulera till den nya tjänsten och önska lycka till, och sa att det säkert skulle passa mej med min bakgrund. Under dom sekunder det tog att säga detta satt jag dock och väntade på ett "men...". Och sen kom det: 
 
"Men jag måste säga att jag faktiskt är besviken."
 
För tydligen är det så inom Polisen, att om man funderar på att söka en ny tjänst så ska man, helst innan man skickar in denna ansökan, prata med sin närmsta chef. Det är detta som gör att han är besviken på mej, att jag gjort det här valet utan att bolla med honom först. Grejen är ju bara den att jag inte har behövt bolla, jag har ju liksom gjort det jag velat. Jag förklarade för honom att jag faktiskt aldrig har varit med om, eller hört talas om, en arbetsplats där man pratar med sin chef INNAN man bestämt sej för att byta jobb. Att chefen, precis som i det här fallet, får kännedom om detta först när det är klart har i min värld varit helt naturligt, och jag förklarade att hans tillvägagångssätt är helt nytt för mej. 
 
Då sa han att man visserligen inte har nån skyldighet att prata med sin chef, men att det förväntas att man gör det. Till saken hör att en annan i vårt turlag slutade för bara några månader sen och han hade inte heller förvarnat om det. Så nu är han och jag två exempel på det "nya" innan Polisen, för enligt min närmsta chef förekom inte det här överhuvudtaget för fem-tio år sen. 
 
Det är just det här som gör mej så förvirrad. "Det här förekom inte för fem-tio år sen."
Vilket då? Att man ser om sitt eget hus? Att man handlar på det sätt som man tror gynnar en bäst? 
I så fall är jag väldigt tacksam över att jag inte jobbade inom myndigheten för tio år sen. Väldigt tacksam. 
 
Det finns inte på kartan att jag skulle diskutera med min chef att jag sökt en ny tjänst. Får man inte den tjänsten så vet ju han/hon att man ser sej om efter nånting annat. Varför skulle man skylta med det? 
Jag förstår verkligen inte. 
 
Vad som är ännu konstigare är att det bara rinner av mej som vatten på en gås. I vanliga fall när någon använder ord som "besviken" och "det här är ett helt nytt beteende" så skulle jag nog drabbas av dåligt samvete. Men den här gången är det bara...tomt. Förutom den totala förvåning jag känner. Jag vet inte, det kanske är jag som har en helt snedvriden inställning till arbetsgivare? För mej är det nämligen just det dom är - arbetsgivare. Inte kompisar. Även om man såklart kan ha trevligt med sina chefer. 
 
Sen arbetar jag ju i en organisation där det är mycket tal om lagspel. Och det är naturligtvis superviktigt. Nästan allt vi gör handlar om att vara lagspelare, att jobba med varandra för att lösa dom situationer vi hamnar i på ett så bra sätt som möjligt. Men bara för att jag spelar i ett lag så betyder inte det att jag inte samtidigt är en enskild spelare. För det är jag. Vilket jag hoppas att alla är? Vem ska se till mina intressen om inte jag själv gör det?
 
Men det är nog på den punkten som vi skiljer oss åt allra mest. Min chef uttryckte nämligen att en del av besvikelsen berodde på att han kände att han inte hade fått förtroende, att han hade velat lotsa mej genom mitt val. Han sa att vi i turlaget är väldigt olika; några av oss kan sitta på kontoret och nästan gråta och berätta om hur tufft det är i livet just nu, att man funderar på att skaffa barn och inte får det att gå ihop, eller att det är lite jobbigt hemma. Medan andra inte säger någonting. Jag förstod att han menade att jag tillhör den senare kategorin. 
 
Och så är det, definitivt. Det finns ett fåtal människor jag anförtror mej åt, faktum är att jag kan räkna dom på min ena hand. Men även med dessa människor ska det ganska mycket till för att jag verkligen ska öppna upp på det sätt han beskriver. Jag kommer aldrig öppna upp för någon som jag bara har en arbetsrelation till. Och DEFINITIVT inte för någon som jag dessutom inte ens känner och som bara vet var jag bor och hur mitt civilstånd ser ut. 
 
Som sagt, mycket konstig upplevelse. Att få "skäll" men inte ta åt sej. (Visst, i någon form berörs jag ju eftersoom jag skriver det här inlägget, men jag tror att ni förstår vad jag menar.) Utan snarare bara vara helt övertygad om att jag inte har gjort nånting fel. 
 
Så även om det inte var ett särskilt angenämt samtal, så är känslan nu efteråt ganska skön. 
 
Imorgon fyller jag 29 år. Jag har mycket, mycket kvar att jobba på för att bli den harmoniska och balanserade individ som jag vet att jag kan vara. Men jag har kommit en bra bit på väg, särskilt om man jämför med hur jag var när den här bloggen startades en gång i tiden.
 
Jag vet till exempel vem jag är. Och hur jag är. Jag vet när mitt beteende är fel, men jag vet också när jag inte har någon anledning att be om ursäkt. 
 
Att bli äldre är en himla bra grej, tycker jag. 
 
 

Påskreferat.

Publicerad 2014-04-25 11:29:00 i Allmänt

 
Påsken kom och gick, och det var nog den bästa jag någonsin haft. Det kändes så skönt att inte vara på resande fot och att bara vara hemma och få vara "högtidsvärd". Första, men verkligen inte sista, gången! :)
 
Carina och gänget kom förra onsdagen, och på kvällen var det i stort sett bara middag och lite prat som hanns med. På Skärtorsdagen sen åkte vi till Skansen och gick på påskmarknad. Det var riktigt lyckat med strålande sol och lagom folkmängd. Kul att få se hur man påskpyntade på 20-talet, kanske skulle återinföra vissa traditioner som knappt ingen vet om har funnits!
 
Långfredagen var allt annat än en tyst och stilla dag; Linnéa, Carina och jag åkte iväg och dansade zumba medan Fredrik tog med sej Jonas, Noah och Alde till Klätterverket där dom fick prova på inomhusklättring. Vips så var det Påskafton och då var det dags för påskbord. Fredriks föräldrar och syster kom också, och vi stod på altanen och drack bubbel och målade ägg innan det var dags att äta. Himla mysigt! 
 
För att hinna få lite ledig tid hemma åkte Skånegänget hem tidigt på Påskdagen, och vi var bjudna hem till Pierre och Pia på lunch. Full rulle hela påsken med andra ord, men på kvällen sen tog vi det bara lugnt i tevesoffan med dom nya avsnitten av Game of Thrones. En riktigt bra avrundning! Visserligen var det ju påsk i en hel dag till efter det, och det var uppskattat med sovmorgon och lite villa innan jag först åkte iväg för att repa och sen för att jobba natt. 
 
Ja, det har med andra ord hänt ganska mycket den senaste tiden. Ett kvitto på det kom i tisdags när jag sov till 17.30 (!!) efter nattpasset. Helt sjukt, har aldrig varit med om något liknande. Har för det första aldrig sovit så länge, och dessutom brukar jag ALLTID vakna minst en gång flera timmar innan jag bestämmer mej för att gå upp. Men icke. 
 
Haha. Jaja, hursomhelst känner jag mej utvilad nu i alla fall, och det är ju huvudsaken. Kvällspass väntar idag och imorgon, sen är det dags för mej att fylla 29 år på söndag. Vad händer med åren, kan någon vara så vänlig att tala om det för mej? 
 
Fast jag har iofs ingen åldersnoja. Det känns faktiskt rätt bra att bli äldre. Det här blir ju även sista födelsedagen som firas som fröken Engström. Nästa födelsedag är jag fru Mohlin. Hur coolt är inte det? 
 
På tal om födelsedagar så fick jag en för tidig födelsedagspresent av Carina i form av boken om Lill-Babs. Blev jätteglad! Den har nu blivit en del av inredningen och är redan tummad från pärm till pärm. 
 
På tal om zumba och saker man har önskat sej så glömde jag ju skriva dit en sak på min önskelista. Jag måste verkligen ha ett par nya träningsbyxor! Löparbyxor har jag i parti och minut, men det känns inte riktigt rätt att dansa i såna. Ett par träningsbyxor i lös modell måste införskaffas PRONTO. Jag tänker mej ett par såna här: 
 
 
Svarta med rosa detaljer från sportychic.se. 
Snygga, va? :)
 
 
 

Önskelista!

Publicerad 2014-04-14 12:17:00 i Allmänt

 
Eftersom det snart är min födelsedag och några redan börjat fråga vad jag önskar mej i födelsedagspresent tänkte jag vara lite smart och publicera min önskelista här på bloggen. Har faktiskt kommit på en massa saker jag behöver/vill ha (markant skillnad, haha). Här är lite tips, utan inbördes ordning:
 
Nya löparskor! Mina har efter lång (ganska) och trogen (väldigt) tjänst blivit lite väl slitna, så nu är det dags för lite ny studs. Presentkort på löparskor är därför ett hett tips. Det är mycket troligt att skorna  jag  i så fall köper kommer se ut såhär. Mitt favoritmärke, samt mina favoritfärger. :)
 
 
 
Jag älskar Lill-Babs! Skulle bli superglad för den här boken (som dessutom är sjukt fin)!
 
På Glitter har dom väldigt mycket hårattiraljer just nu, bland annat en himla massa blomsterkransar. En del är lite väl plastiga, men den här önskar jag mej. 
 
En sån här är jag nyfiken på att prova, kan bli riktigt coola håruppsättningar. Hårlasso kallas det, och finns också på Glitter. 
 
 
Så kallade "crossfitstrumpor" är jag sugen på att testa. Inte för att jag håller på med crossfit, utan för att det är superskönt med höga strumpor när man tränar. Strumporna på bilden är bara ett exempel, märke spelar ingen roll och både enfärgat och mönster går bra. (Svart, rosa och lila är heta färgtips!) Gärna strumpor med kompression. 
 
 
På tal om att inte behöva...Jag behöver egentligen ingen ny parfym, men den här luktar så ljuvligt att jag önskar mej den ändå. 
 
 
Sådärja, det var lite tips!
 
Härligt med påskvecka, förresten! I övermorgon ska jag äntligen gå bananas och pynta huset med allt påskigt jag införskaffat den senaste tiden, samt det jag hade sen tidigare. Ska bli så kuuul!
 
På onsdag kväll kommer hela Skåne-gänget hit också, längtar verkligen efter att få fira en familjehögtid i vårt hus. Igår var Fredrik och jag iväg och storhandlade, nu har vi nästan, nästan allt vi behöver inför firandet. Dock är det viktigaste - godiset - inte inhandlat än. Det fixar jag idag innan jobbet. :)

En efterlängtad period.

Publicerad 2014-04-08 11:04:00 i Allmänt

 
Över en vecka av min månad är redan förbi, så det är faktiskt hög tid för ett inlägg. 
Har sett fram emot april extra mycket i år, ovanligt många roliga saker är inplanerade. 
 
En stor anledning till att den varit extra efterlängtad är att jag har ett fantastiskt bra schema. Eftersom jag jobbade natt under helgen som var så är den här veckan väldigt lugn med endast tre schemalagda pass. Jag hade dock en massa plustimmar, så jag planerade bort morgondagens pass. Dagtid torsdag och fredag är därför det enda som ska avverkas i arbetsväg den här veckan, varav torsdagen är en planeringsdag. Det kan man leva med. :)
 
Och nästa vecka är det ju påskvecka (äntligen, äntligen!) och då jobbar jag bara måndag och tisdag (17 till 02) eftersom jag har tagit semester. Dessutom fick jag lyckligtvis igenom semester på min födelsedag - hade inte känts jättekul att jobba 14-23 den dagen nämligen. 
 
Det gör så himla mycket att ta lite strödagar då och då. Känns som ett bra drag, och jag har verkligen "råd" att göra så eftersom jag bara ska ha två veckors sommarsemester i år. Resten sparas till bröllopsveckan och, framför allt, bröllopsresan. Den som spar han har. ;)
 
Kan tänka mej att det är oerhört intressant att bekanta er med mitt schema, men nu har jag tyvärr inte mer sådan spännande information att delge!
 
Känner mej väldigt bortskämd med bra saker just nu. På fredag är det äntligen dags för IsabelleAndreas och Charlie att komma hit. Ska bli så mysigt! :) Visserligen blir det bara en natt, för dom ska slå två flugor i en smäll och passa på att hälsa på kusinen som bor i Stockholm också, men jag tror att vi kommer hinna med en hel del tjatter ändå. 
 
Något som inträffar redan ikväll är 112-kryssningen! Den mentala förberedelsen pågår för fullt, känns lite halvmysko att parta loss på en tisdag, men det ska nog gå bra. Flera timmar kvar att peppa upp på... Kommer hursomhelst bli superkul! Ska dela hytt med Jonna och Hanna, världens snyggaste poliser! Hade tänkt undvika att stressa iväg i eftermiddag, så det är lika bra att jag sätter igång med det jag tänkt hinna med. 
 
Nummer ett på listan: Träning!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela