Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Bloggpaus.

Publicerad 2010-07-30 21:15:47 i Allmänt

Jag har semester och känner mej väldigt nöjd med att jag inte spenderar särskilt mycket tid av den framför datorn. Tror att ni har överseende med uppdateringsfrekvensen.

Har spenderat fina och lugna dagar i Gislaved. Tror jag tog igen hela årets missade sömn. Så UNDERBART att lägga sej tidigt, vakna utan klocka och ändå ha en heeel lång dag framför sej. Utan några som helst måsten. Känner mej lugn, nöjd och glad. Och skam vore väl annars, med min fantastiskt fina familj. I lördags träffade vi allihop på en gång, det är inte ofta det händer.



Innan vi åkte till Lotta och Tomas och familjekalaset stannade vi till här. Har dåligt samvete för att jag inte åker dit oftare. Men jag tänker på dej varje dag, pappa. Och önskar att du hade kunnat vara med och vara glad över allt fint som hänt den senaste tiden.



Och det sitter här.



Alde tar hand om Junie.
Har man nästan tre månader längre livserfarenhet så har man!



Rekordmycket kärlek i en och samma bild.

Det finns ingenting jag inte skulle göra för er, finaste fina.



Gosstund med en lite ledsen kille. Barbapapa-filten och jappisen brukar vara säkra kort.
<3


Just nu befinner jag mej i Göteborg. Susade hit (nåja, det är en Skoda vi snackar om, haha) igår eftersom den stora dagen äntligen var kommen. Tatueringsdagen. Mindre roligt var att tatueraren ringde mindre än en timme innan jag skulle vara där och sköt upp tiden till tisdag. Jag blev väldigt sur, irriterad och besviken men det släppte som tur var ganska snabbt. Det var jävligt dålig stil, men om några dagar sitter den faktiskt där och då kommer jag ha den jämt. Visserligen är det väldigt synd att jag inte kan gå och stoltsera med den på Sigges imorgon, men med tanke på vilket klientel som brukar inta det stället kommer mitt gäng vara snyggast även om allt inte blev som det var tänkt! ;)

Sigges imorgon, alltså. Vet inte hur länge Lotta och jag laddat för detta. Vi ska fjanta som bara två Engström-systrar kan!

Junies första semester.

Publicerad 2010-07-23 23:51:43 i Allmänt





Innan man vet ordet av ligger man i en barnvagnslift på ett golv i Kortedala.



Sen är man i mosters famn på ett café nånstans i Haga. Det verkar som att hon älskar mej väldigt mycket!



Fast jag ville hellre kolla på spännande saker i taket än in i kameran.



Alla på uteserveringen på Järntorget kunde se vad jag heter!




Pappa har köpt nån ny slags leksak som han pillar med hela tiden. Mamma sa till honom att det fick räcka.



Men mamma var inte arg. Bara glad. Det verkar alla vara när jag är i närheten!

Ännu mer för längesen som jag blev förvånad över nåt nån sa.

Publicerad 2010-07-22 04:25:53 i Allmänt

Det är morgon nu och jag borde lägga mej bums istället för att sätta mej och blogga. Men jag måste få ur mej en sak.

Och innan jag börjar; det har varit väldigt trevligt ikväll. Är riktigt glad att jag lärt känna Anja och tror att vi kommer ha många roliga kvällar tillsammans. :)

Dock så förtogs min semesterglädje lite (men bara lite, för jag är fortfarande glad) av en sak jag fick reda på ikväll. Vet ni vad det värsta jag vet är? Att bli besviken. Och det blir man ju rätt många gånger i livet - människan är ett jävla släkte egentligen. Men vissa gånger känns det lite extra.

Jag vet inte hur ni fungerar när ni har en vän, men för mej är det utan tvekan en av dom viktigaste uppgifterna i livet. Vissa saker går liksom bara inte att kompromissa med. Vissa saker ska inte ens behöva diskuteras. Vissa saker bara är...självklara. Trodde jag. Tydligen är ingenting heligt för vissa. Det handlar inte ens om oskrivna regler, det handlar inte om revir. Det handlar om vanlig jävla respekt för mej som människa.

Brist på sådan är ingenting jag kan skaka av mej med en axelryckning. Särskilt inte när det inte ens finns på kartan att jag skulle göra något liknande själv. Ursäkta att jag talar i gåtor, jag hade gladeligen skrivit ut alla detaljer här, men det var det här med respekt igen. För jag vet innebörden av det ordet. Och jag tillämpar den tyvärr även på människor som tydligt visat att dom inte längre gjort sej förtjänta av den.

"Vi har stängt fabriken..."

Publicerad 2010-07-21 17:18:36 i Allmänt

I morse gick jag på semester!

Har nog inte riktigt fattat det än, kommer väl ta ett tag. Invigde firandet på balkongen för en stund sen med en öl, en daimstrut (varit sugen på det i evigheter!) och, naturligtvis, Bad moon risin'. Ljumma vindar fläktade i håret och det var nästan så att jag fick en liten tår i ögat.

Firandet fortsätter ikväll hos Anja! Sen ska det dansas hela natten!

Och därför vill jag sjunga att sommaren är min!

Publicerad 2010-07-20 23:47:47 i Allmänt

Sista nattpasset innan min månadslånga semester kickar in!

Och vad fint att få känna att jag faktiskt kommer sakna människorna här. Eller sakna är fel ord; det kommer vara roligt att träffa dom igen.

Om jag nu ens kommer hinna tänka på det.. Tveksamt. Den här tiden kommer gå så himla fort och jag tänker ta vara på varenda sekund. Av min sommar.

Att åldras med värdighet.

Publicerad 2010-07-19 23:38:49 i Allmänt

I Saltkråkan säger Malins beundrare Krister följande när han berättar hur en kvinna ska vara:

"Dom ska vara ljuva. Och 19 år..."

Krister är ett jäkla pervo egentligen.
Men han har nog rätt!

Ni män vill att kvinnor ska vara lite ljuva, va?
I så fall är jag väldigt chanslös.

Jag kommer aldrig nånsin bli ljuv. Men OM jag hade varit det hade jag velat vara som Lena Endre. Ständigt fräsch, ständigt sval, lite försiktigt betraktande och vackrare och vackrare för varje år som går.

                                   Får jag se ut såhär när jag är 50 ska jag aldrig klaga på nånting.



Ni kan kalla mej "Falköga".

Publicerad 2010-07-18 21:35:51 i Allmänt

Är imponerad själv över den skicklighet med vilken jag lyckades skrapa ihop till en hel sked med smultron nu ikväll! Mina ögon ser aaaallt. Hallon finns det desto mer av i skogarna häromkring. Så nu sitter jag och njuter av vilda bär och det faktum att jag vaknade alldeles utvilad idag och bara har två dagar kvar att jobba innan min sommar drar igång på riktigt.

De halvt dolda.

Publicerad 2010-07-17 23:06:37 i Allmänt



Av nån outgrundlig anledning missade jag när den här serien sändes på teve, men som tur är brukar ju allt bra släppas på dvd förr eller senare, så när jag hittade den på Överskottsbolaget för ett tag sen blev jag glad.

Min lördagkväll har alltså spenderats i soffan med mjukisbyxor, tända ljus, godis och lite äkta Jonas Gardell-ångest. Fan vad bra han är, fortfarande. Är trött på honom som komiker - tycker att han har spelat ut sin roll där - men som författare är han genialisk. Jag tror inte att det finns en enda som inte kan känna igen sej i det han förmedlar. Har ni inte läst hans böcker måste ni göra det!

Känns lite halvtragiskt att sitta hemma en lördag. Men att ta vara på dagen innebär ju att man faktiskt ska göra det man vill, eller hur? Och jag ville faktiskt hellre vara här än att flänga runt på Avenyn. Så då blev det så.

And if you want me to be real deep, I'll hook you up with some poetry.

Publicerad 2010-07-16 09:49:49 i Allmänt

Lyssnar på Hoffmaestro (sjukt bra!) och syter för att gå till jobbet. Det borde inte kännas så motigt; det här är ju sista långpasset jag behöver ta mej igenom innan semestern. Kanske är det för att det är fredag och solen skiner.

Ska i alla fall ta ett svettigt pass på gymmet innan det är dags att gå på. Herregud, vad skulle jag fylla mina dagar med om jag inte hade min träning?

Nedräkning...

Publicerad 2010-07-15 06:28:41 i Allmänt

Det är tidigt, tidigt på morgonen och dagens träning är redan avklarad. Därmed är även dagens humör ordnat. Mycket bra!

Nåt annat som är mycket bra är att jag bara har fyra pass kvar att jobba; 8-18 idag, långpass imorgon, kväll måndag och natt tisdag. Kan nästan höra inledande riffet till "Bad moon risin'" i bakgrunden...

Premiärdoppet!

Publicerad 2010-07-14 20:53:47 i Allmänt

Idag åkte Jonathan och jag iväg till Kåsjön i Partille och badade och guuud vilken harmonisk känsla jag har i kroppen nu. Massa timmar i solen och massa skratt.

Extra glad är jag för att vi åkte till en sjö. Jag gillar inte riktigt att bada i havet, men det vågar man knappt säga i den här stan. Har ingen relation till havet liksom, aldrig haft nån båt, aldrig brytt mej. Men man vill ju ha det man är van vid såklart, så jag har full  förståelse för att havsmänniskor tycker att jag hädar och är konstig när jag säger att jag föredrar insjöar. 

Men det gör jag. En sjö med en brygga som man kan hoppa från. Inget salt i håret. En liten glasskiosk i närheten. 
DET är vad mina somrar alltid handlat om och det gör mej fortfarande så lycklig.

Pärla på väg!

Publicerad 2010-07-13 19:58:07 i Allmänt

Mår bättre idag. Hoppas och tror att det kommer ordna sej. Brukar verkligen inte ta med mej jobbet hem men nu börjar det släppa. Var dessutom och handlade i min favoritaffär Sol & Vår i Haga nu i eftermiddag och blev på lite bättre humör av det. Har fått en idé om att ha 50-talstema i hela mitt kök, och jag tror att det kommer bli fantastiskt fint. Har ju ett ganska bra råmaterial med mina köksluckor och skåp om man säger så. Haha.

Om jag blev på lite bättre humör av det blev jag på MYCKET bättre humör av telefonsamtalet med Sofie. Hon, Tess och Madde sitter på bussen till Göteborg nu! Hon trodde att jag började jobba klockan åtta imorgon och jag trodde att dom inte skulle gå ut ikväll. Men... jag är ledig och dom ska visst ut. Tänk så fel man kan ha och så bra det kan bli. Sofie tjoade och tjimmade i luren medan jag gick omkring i stan med världens största flin. Vi ska ses ikväll!

"Nu får det kanske vara bra med den där alkoholen."

Ja, eller hur.

Det där med perspektiv.

Publicerad 2010-07-13 01:30:19 i Allmänt

Kastades rakt in i tumult när jag gick på mitt nattpass vid klockan 21. Från att ha suttit i bilen och varit på världens nöjdaste humör efter ännu ett otroligt bra rep kom verkligheten ikapp.

En av dom bästa och samtidigt värsta sakerna med jobbet jag har är att man kommer människorna som bor här så nära. Så när man ser hur ofattbart lite makt en människa kan ha över sitt eget liv vet man inte vart man ska ta vägen. Det går inte riktigt att beskriva frustrationen man känner när nån gör en klantig och väldigt onödig grej. Hur fruktansvärt svårt det är att se hur jävla liten en vuxen människa kan vara.

Jag borde inte ens skriva det här, även om jag inte avslöjar nåt. Men jag måste få ur mej det. Om JAG känner mej såhär vilsen just nu, om det gör såhär ont i MIN mage, hur är det inte för dom? Av någon anledning glömmer jag titt som tätt hur sjukt bra jag har det. I morse satt jag till exempel och grämde mej lite över att jag kanske inte kommer göra så speciella saker på semestern. Tyckte lite synd om. Vilket jävla skämt jag är ibland. Jag har semester, jag har ett jobb, jag har god hälsa, människor som bryr sej om mej, frihet att ta mej dit jag vill och förmågan att lita på mej själv.

Vad har vissa andra? Noll.

Vill bara gråta.

Snuvad på konfekten.

Publicerad 2010-07-12 09:47:45 i Allmänt

Skulle beställa biljetter till The Ark i Huskvarna 24 juli och får reda på att den konserten är inställd, samt att spelningen som skulle varit i Stockholm 11 augusti är framflyttad till 19 augusti - samma dag som jag börjar jobba.

Tack, verkligen. TACK. Istället för en sommar med tre spelningar blir det nu EN. Kanske borde börja lyssna på band som inte har tre miljoner barn och fruar att ta hänsyn till.

Strålande humör här nu.

Two lovers var för övrigt den jobbigaste film jag sett på länge. Mest för att jag insåg att jag alltid kommer vara en Sandra, aldrig bli en Michelle.

Klar!

Publicerad 2010-07-11 19:41:06 i Allmänt

Aldrig förr har det tagit så lång tid att göra så lite. Men nu är det åtminstone hyfsat fint här. Och tänder jag lite ljus blir det hur bra som helst.

Det har jag nämligen tänkt göra nu och avsluta den här otroligt sega dagen på bästa vis. Tänkte kolla på fotbollen först, men vem försöker jag lura? Jag bryr mej faktiskt inte. Kääärleksfilm med Joaquin Phoenix (när han fortfarande var snyggast, innan förfallet) vill jag ha! Och mysbyxor och massa onyttigt att äta. Sistnämnda ska jag gå och fixa nu!



Sommaralkis?

Publicerad 2010-07-11 14:09:43 i Allmänt

Nu får det kanske vara bra med den där alkoholen. För ett tag. Vi säger så, va?

Fantastiskt bra helg, hursomhelst. Men jag förstår inte riktigt hur jag ska orka göra nåt åt min lägenhet. Vill helst lägga mej i soffan med min filt och lyssna på Markus Krunegård. Han är perfekt för söndagar.

 Det är inte hur man har det
Det är hur man tar det
Och när man längtar tar saker tid
Det är nåt mellan oss, mellan oss och världen
För långsamt, för snabbt men aldrig i takt
Vi vill ju bara andas
Sova och andas omvartannat inget mer


Ny lur!

Publicerad 2010-07-10 14:35:00 i Allmänt


Den här har jag hämtat ut idag! Det var, minst sagt, på tiden att skaffa ny telefon. Inte så mycket för att min förra är tvåhundra år gammal utan mest för att den raderar/byter namn på/trollar tillbaka sms. Jag är totalt ointresserad av prylar. Men när man ändå ska ha nåt nytt så kan man ju se till att det är rooosaaa!
Vi ska nog trivas ihop, tror jag.

Trivs gör jag för övrigt väldigt bra med tillvaron just nu.
"Just nu" är lite snålt förresten; som sagt så har hela det här året varit det bästa på så länge jag kan minnas.
Ska försöka se till så att andra halvan blir minst lika bra!

Thorsten Flinck.

Publicerad 2010-07-08 09:24:07 i Allmänt



Igår var Jonathan och jag och tittade på denna man. Var nästan lite nervös innan allt drog igång, för det känns som att allt kan hända med honom och att se på när människor gör bort sej är ju bland det mest smärtsamma som finns. MEN. Fan vad bra han var. Bäst var när han läste "Vingen" av Kent Andersson och tolkningen av Björn Afzelius fina Balladen om K. En mycket bra sommarkväll!

Vi går alla omkring med en vinge
som vi inte kan flyga med
som blir till en börda för oss
som vi måste smyga med

Vi hade nog kunnat flyga
om inte alla självutnämnda vicevärdar
skolmästare
och alla dom praktiska, taktiska,
nitiska, kritiska,
anemiska, akademiska,
felfinnarna med pekpinnarna
hade sagt:
Du kan väl  inte flyga!
Håll dig på marken, din envingade jävel!

Och drömmer du ens om att våga
med ett enda vingeslag
pröva din flygförmåga
så tar vi din vinge en dag!
Vi går alla omkring med en vinge,
en dröm, en längtan, en sång.
Tänk om våra vingar finge
flyga tillsammans en gång!


Hur ser din vinge ut och vart vill du flyga med den?

Dagens agg.

Publicerad 2010-07-06 21:36:52 i Allmänt

Idag gav jag "vill man vara fin får man lida pin" ett ansikte genom att bränna mej på plattången. Jag trodde att det var borsten jag var på väg att ta och greppade därför tången helt fel. Fick spola mina stackars fingrar i en evighet men smärtan blev bara värre och värre. Och is räcker ju som bekant inte i all evighet så när jag satt på vagnen in till stan var jag nära att få panik på riktigt.

Rusade in på apoteket och roffade åt mej första bästa tub jag kunde läsa "mot brännskador" på. Skulle fråga någon i personalen men alla var upptagna med att svara på andras frågor. Därför gick jag direkt till kassan och råkade, gud förbjude, ställa en fråga till expediten. Är det något jag HATAR så är det människor i serviceyrken som inte kan vara trevliga. En annan sak jag är allergisk mot är människor som medvetet förvränger det man säger. Tanten i kassan var en kombination av dessa två. Precis vad man behöver när man håller på att börja gråta.

Jag : Är det det här som finns mot brännskador?
Hon: Det är ju omöjligt att säga, det får du fråga nån ute i butiken om.
Jag: Alla var upptagna, men okej, jag får ta den här då. Spelar ingen roll. Jag ville bara veta om det fanns nåt annat i sortimentet eller om det här är det enda mot just brännskador.
Hon: Det kan jag som sagt inte svara på, det beror ju helt på, det finns ju väldigt många frågor på den begäran.
Jag: Okejokejokej jag får ta den här då!

Vad i HELVETE är problemet? Och varför kan hon inte svenska?

"Det finns ju väldigt många frågor på den begäran."

Jaså? Jag trodde att jag ställde EN fråga. Som har två alternativa svar; "ja" eller "nej". Eller möjligen ett tredje - "jag vet inte". Men om hon inte visste och inte hade koll på sortimentet kunde hon väl helt enkelt säga det istället för att vända det till att det är JAG som ställer orimliga frågor? Idiot.

"På den begäran." Smaka på den formuleringen. På den begäran. Jag begär ingenting av dej, fula surkärring, men ett leende och en trevlig ton hade faktiskt inte skadat!

Nåväl. Det visade sej att salvan jag köpte var en skänk från ovan. Så tack Xylocain för att du räddade mina fingertoppar!

Käääss.

Publicerad 2010-07-05 06:57:51 i Allmänt

Men usch vad dåligt jag bloggar. Nåja, har varit upptagen med att ha roligt!

Liseberg i fredags blev en succé! Sju och en halv väldigt intensiva timmar spenderades i parken och att jag blev tröttare än på väldigt länge vägdes upp av barnens bubbliga skratt. Dom börjar bli så stora nu, mina små. Linnéa är snart tonåring; till hösten börjar hon HÖGSTADIET. Det går nästan inte att greppa. Och Noah har fyllt tio. Mycket snart kommer tillfällena då han "glömmer bort sej" och smyger upp en hand i min vara puts väck så det gäller att ta vara på varenda sekund.

Det ska man ju förresten göra jämt. Tycker att Isabelle och jag lyckades ganska bra med det i lördags. Det blev en otroligt lyckad kväll och om början på sommaren är talande för hur resten kommer bli så tänker jag inte klaga en enda sekund.

Är för övrigt ganska imponerad över att jag lyckats jobba i 19 timmar (snart 20!) efter en ganska blöt kväll utan att kollapsa. I rock.

Idag väntar gymmet, sen ska jag sitta på min balkong, äta jordgubbar och lyssna på Oskar Linnros.

Barnens dag i Bullerbyn!

Publicerad 2010-07-02 00:02:22 i Allmänt

Full fart har det varit idag och nu är vi trötta men glada. Mötte Linnéa och Noah vid tåget klockan 12 och efter en snabb sväng i Nordstan (bland annat för att titta på "ankaffären" a.k.a. Lagerhaus) satte vid oss på en uteservering i Haga och åt en riktigt god lunch. Både Naturhistoriska och 4-gott hanns med som planerat, det är inte klokt vad vi varit effektiva!



Såna här har jag velat ha hur länge som helst och idag köpte jag äntligen! Oklart dock vad jag egentligen ska ha dom till. Barnen och jag tycker att den med rött bär på toppen ser godast ut, vad tycker ni?




Den här tacopajen gjorde en sak ikväll. GICK HEM. Det gjorde mej till en ännu gladare moster!



Det är inte ofta mitt kök har besök, speciellt inte av den här kalibern! 



Ungefär hälften av dagens fångst.



Vi skulle visa hur coola och nöjda vi var när vår film- och godiskväll drog igång genom att göra varsitt tecken, men Linnéas tumme kom tyvärr inte med. Ni får föreställa er!

Nu måste vi sova så att vi orkar åka skiten ur varenda karusell imorgon!

Godnaaaatt!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela