Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Bananas of the world, unite!

Publicerad 2011-05-31 23:57:58 i Allmänt

En jumboplacering som väntat blev det, men vi kan trots det säga att vi kom trea i Polis-SM i handboll! Haha. Ingen jättestor turnering alltså, men kul hade vi!

Och vi gjorde verkligen inte bort oss. Tvärtom. För att ha tränat så få gånger (och aldrig tidigare haft hela laget samlat på en gång) var vi riktigt bra. Och stora målskillnader blev det inte heller. Nästa år spelas SM i Kristianstad, då ska PHS-laget vinna!

Tentaplugg deluxe coming up. Nu sätter det igång. Det ska nog gå bra, trots att tankarna har en tendens att sväva iväg då och då...

:)

Gurkburk?

Publicerad 2011-05-30 19:51:14 i Allmänt

Nu är vi klara med allt vi ska göra  den här terminen bortsett från juridiktentan (den kan man iofs inte bortse från hur som helst, haha). Overkligt vad en termin går fort...

Idag hade vi sista självskyddslektionen och då fick vi chansen att förbättra lite resultat om vi ville. Och eftersom jag inte var nöjd med min tid på 3000 meter tog jag den chansen. Var sjukt orutinerad förra gången; hade sprungit en mil dagen innan och kört en halvtimme på crosstrainern på morgonen. Var tvungen att stanna och såsade in på 16 minuter. EJ godtagbart naturligtvis. Så idag fixade jag det på 14.42, klart bättre!

Mycket tack vare Björn som frågade om han skulle springa bredvid och hålla tiden. Blir väldigt stor skillnad att ha en coach som springer bredvid och peppar upp. Grym! Det var ju iofs rena rama semestern för honom som vanligtvis kutar in på 11-12 min. Haha.

Hursomhelst så gillar jag verkligen inte att springa korta distanser. Uthållighet, det är min grej det. Blev riktigt sugen på att testa Stockholm marathon när jag kollade in några av löparna i lördags... Nån gång ska jag. Varvet nästa år och maran året därpå kanske? Så får det nog allt bli.

Imorgon är det dags för Polis-SM i handboll! Haha. Helt overkligt att vi lyckats skrapa ihop ett lag på skolan. Dags att stå i mål igen, som på den gamla goda tiden. Ska bli väldigt spännande att se hur det går. :) Speldagen efterföljs av en bankett med trerätters middag, trevligt, trevligt!

En gammal bekant.

Publicerad 2011-05-29 09:04:17 i AllmäntLite såhär känns det just nu.
Och det var ganska längesen den känslan var på besök, kan jag meddela.
Hoppas att den tänker stanna en stund.

Idag ska jag hänga med världens bästa Jonna! Det blir träning, juridikplugg och, icke att förglömma, Sex and the city-marathon för hela slanten.

"Sol i sinne, brun inne."

Publicerad 2011-05-28 10:39:28 i Allmänt

Igår kändes det betydligt bättre att vara polis. Vi hade prov i bastaktik och jag tror faktiskt att det gick riktigt bra.
Visserligen hade vi kunnat göra saker annorlunda, men det kan man ju alltid. Det är dessutom riktigt kul att blanda upp grupperna i klassen och jobba med människor man inte har pratat med så mycket, på så vis får man ännu fler att lära känna och tycka om. Min klass är BÄST, har jag möjligen sagt det nån gång förut?

Det enda som återstår nu innan det är dags att ta sommarlov är juridiktentan och det ska bli skönt att kunna lägga all fokus på den. Oroar mej iofs inte särskilt mycket - jag ska klara den, så är det bara.

Mycket som händer nu inom det närmsta; katterna flyttar med sin riktiga matte till Gävle, terminsslut, avslutningsfest med klassen, introduktion på muséet och besök av Lotta. Roligt! Dessutom är det snart dags för Fridas och Gabriels bröllop och helgen därpå blir det äntligen, äntligen en tripp till min älskade stad och midsommarfirande med Isabelle.

Tristaste vädret i mannaminne men jag tror att det här kommer bli en bra lördag ändå. Så det så!

Slut efter slutövning.

Publicerad 2011-05-26 21:11:45 i Allmänt

Jaa, vad ska man säga?

Idag hade vi slutövning vilket innebar att vi studiegruppsvis fick åka runt i en polisbuss tillsammans med en lärare och ställas inför en massa olika scenarion. Det var längesen jag kände mej så jäkla usel samtidigt som jag hade så himla kul. Det är helt otroligt vad mycket fel man (jag) gör; så fort minsta lilla osäkerhet kommer in i bilden blir även det som man trodde numera satt i ryggraden instabilt.

Men - som alla säger gång på gång - det är ju nu vi ska göra fel. Och öva öva öva. Just nu känns det långt borta, men en vacker dag kommer jag kunna det här. Och vara trygg, säker och kompetent. Längtar tills dess!

(Herregud, vad ska den här bloggen handla om i sommar egentligen? Jag måste hitta ett substitut.)

Upploppet.

Publicerad 2011-05-25 07:07:50 i Allmänt

Nu är det mindre än två veckor kvar av den här terminen och det känns sorgligt.
Men det finns inte så mycket tid till att deppa över det nu när allt ska knytas ihop. Det här är provveckan; vapen i måndags, självskydd idag, slutövning imorgon och bastaktiksprov på fredag.

Men allt är faktiskt väldans kul och det finns som tur är tid att hitta på lite saker mellan varven också (skolrelaterade då, naturligtvis, haha). Igår var det avtackningsfest av den gamla styrelsen som därmed lämnade över stafettpinnen till det nya gänget (dvs oss). Kvällen inleddes med Laserdome (galet roligt!) och avslutades med trerätters middag och 20 polisstudenter i paltkoma. Mycket trevligt!

Flytet.

Publicerad 2011-05-23 19:56:16 i Allmänt

Det verkar ju onekligen vara så, att en dålig period följs åt av ett flyt.

Och jag tänker inte bekymra mej över när det ska ta slut utan glädjas åt att det faktiskt är.

Idag är jag till exempel väldigt glad över mina träningsresultat! :D

Det har varit segt ett tag. Styrketräningen har känts sämre än någonsin och jag har inte presterat det jag vill på milen.

MEN. I förra veckan klarade jag äntligen min nivå på "bulgaren", vilket betyder att jag får gå upp en rad i tabellen. Herregud, hur lång tid tog det egentligen? Nåja, det gick till slut. Och sakta men säkert ska Jonna och jag jobba oss upp till killarnas nivå för godkänt i styrkeprovet nästa termin.

Det bästa av allt var dock att jag idag sprang milen snabbare än jag någonsin gjort. När jag såg att klockan stannade på 49 minuter och 43 sekunder var jag minst sagt nöjd. Men att man ska behöva slita så länge! Nu är det iaf ingen återvändo; eftersom jag vet att jag klarat minus 50 minuter en gång är det inget alternativ att hamna över det igen. Nu ska 45 minuter jagas!

Wohooo!

Var kom DET ifrån?

Publicerad 2011-05-22 10:53:41 i Allmänt


Ibland får livet för sej att ge svar på tal. Bara sådär. Vid dom tillfällena ska man inte klaga eller ens analysera, det är bara att se glad ut och hoppas att det kommer fortsätta så ett tag till. Eller länge till, för den delen.

Igår var jag och såg Insidious och det var den läskigaste filmen NÅNSIN. Känslan kan iofs ha förstärkts av att hälften av biopubliken satt och skrek rakt ut i var och varannan scen, men det var längesen jag var tvungen att sitta med handen framför ansiktet en så stor del av tiden. Se den!

Idag ska det städas, tränas och pluggas. Skriftligt vapenprov imorgon -  jag hoppas att jag har koll på rekylfjäderstyrningar, mantelspärrar och säkerhetsregler. Men det har jag nog!

Mellanläge.

Publicerad 2011-05-19 22:09:58 i Allmänt

Det är en konstig stämning jag har just nu.

Vanligtvis vid den här tiden är jag förväntansfull inför sommaren och i full gång med planeringen över vad jag ska hitta på.

Skillnaden det här året är att jag till vardags faktiskt gör nåt jag inte vill ha en paus ifrån. Och att jag inte har pengar att hitta på roliga sommarsaker för.

Men det ordnar sej förmodligen. Det har ju en tendens att göra det.

And I ask you friend, what's a fella to do?

Publicerad 2011-05-16 22:56:31 i Allmänt

Tittade på den fantastiska PS. I love you igår och nu är det helt omöjligt att sluta nynna på The Galway girl.

Åh, jag vill åka till Irland igen. Dricka Guinness på en pytteliten pub, sjunga The wild rover och prata med alla möjliga sorters människor.

Fast mest av allt vill jag nog bli sådär kär som Holly blev i Gerry.

Nån som passar in i alla låtar jag lyssnar på.

Mammahelg!

Publicerad 2011-05-12 20:02:13 i Allmänt

Japp, om en dryg timme anländer mamma till staden. Ska bli skönt att rå om henne några dagar. Eller så blir det hon som rår om mej?

Ikväll hinner det inte bli så mycket umgänge (dock lite honungsscones med kardemumma), men vi kommer nog hinna med en massa roligt. Bland annat Polishögskolans dag på lördag! Då är det öppet hus för hela slanten. Ska bli grymt kul att visa mamma min lilla (och stora) värld. Och att göra det i uniform. ;)

Tröttmössa.

Publicerad 2011-05-11 22:17:23 i Allmänt

Det är långa dagar i skolan nu, mycket att hålla reda på och mycket energi som går åt. På kvällarna är ögonlocken blytunga.

Har dessutom känt mej lite anti den senaste tiden. Anti... det mesta. Borde väl vara tvärtom när våren (eller det är väl faktiskt till och med sommar nu) äntligen är här. Men bara för att vädret är fantastiskt betyder det inte att livet är det; för egen del har jag inte särskilt mycket att klaga på men det känns som att det är en otursperiod för otroligt många just nu.

MEN. Idag tillbringade vi hela förmiddagen på Lagtorget och det gjorde den här dagen till den bästa på länge. Önskar att vi kunde bedriva hela utbildningen där, det är så fantastiskt roligt. Och inte bara att "vara polis", att agera figurant är minst lika kul. Idag spenderade jag till exempel en timme med att spela inför sex olika patruller genom att stå nedanför ett fönster och skrika på mitt ex som vägrade komma ut och prata med mej. Haha.

DET, mina vänner, är något som aldrig lär hända i den riktiga världen. Jag är för god för att svansa efter. Så det så.

Ett infall.

Publicerad 2011-05-07 13:11:01 i Allmänt

Spontanitet rules!

Jag är snart framme i Malmö. Haha.

Helt oplanerat och egentligen väldigt osmart med tanke på min plånbok. Men pengar är en världslig sak när två av ens allra närmaste har hjärtesorg. Då kommer man till undsättning, så enkelt är det!

When you're down and troubled and you need some love and care
and nothing, nothing is going right
Close your eyes and think of me and soon I will be there
to brighten up even your darkest night

Ikväll ska vi försöka vara glada. <3

Konstiga Kristian.

Publicerad 2011-05-06 09:08:57 i AllmäntJag är lite kär i Kristian Anttila.
Så konstig och så söt. Och vårigaste musiken.

Min kropp är bara ett skal utan mening
Det ekar mindre när jag fyller mig med dig


Resultatet.

Publicerad 2011-05-05 17:49:43 i Allmänt

50 minuter och 19 sekunder.

Är "missnöjd" i den bemärkelsen att jag verkligen har haft som mål att komma under 50 minuter. Och jag KANSKE hade kunnat pressa mej själv mer den sista halvkilometern.

Å andra sidan mådde jag sjukt illa vid tre-fyra kilometer och är nöjd att jag lyckades besegra mina egna tankar på att ge upp.

Och jag blev faktiskt bästa tjejen i klassen! Hade nån berättat det här för mej när jag gick på gymnasiet hade jag skrattat och öppnat en ny chokladkaka. Så jag är ganska nöjd, allt som allt. Om någon vecka kommer jag ligga under min "drömtid", träningen slutar ju knappast här. :)

(Bästa tiden på skolan fick en kille som sprang på 32 minuter. TRETTIOTVÅ. Fattar ni hur omänskligt det är?)

Fokus!

Publicerad 2011-05-05 07:03:01 i Allmänt


Idag klockan 14.30 är det dags för MILEN.

Det är inte en tävling, inte ett prov och inte ens ett test. Egentligen är det bara ett obligatoriskt moment för alla i termin ett för att skolan ska se att vi kan ta oss runt.

Men för MEJ är det en tävling. Mot mej själv. Målet är att komma under 50 minuter, om klockan så stannar på 49.50 spelar ingen roll. Jag vet att jag har kapaciteten, så nu gäller det bara att göra mitt bästa.

Håll tummarna!

Dagens citat...

Publicerad 2011-05-03 07:06:04 i Allmänt

...läste jag redan vid frukosten.

"Knulla går fort, älska tar tid."

Kan bara komma från Thorsten Flinck, mina vänner. Bara Thorsten Flinck.

Oslagbart.

Publicerad 2011-05-02 23:52:44 i Allmänt

Back on track!

Idag kunde jag ÄNTLIGEN springa igen. Efter en låååång vecka. Var lite orolig för hur det skulle gå men trots uppehållet och en kall, kall vind gick det bara en minut långsammare än förra milsrundan. Blev nöjd!

Och när jag satt och väntade på bussen sen, med ett belåtet leende på läpparna och kvällssolen skinande rakt i ansiktet, kom den välbekanta strömmen av endorfiner.

Ingenting slår det!

Det är så logiskt, alla fattar utom du.

Publicerad 2011-05-01 23:27:05 i Allmänt


Idag är det precis ett år sen jag hade min 25-årsfest. Kanske en av dom roligaste kvällarna i hela mitt liv!
Då hade jag inte ens gjort fystestet än och kunde inte i mina vildaste fantasier tro att jag ett år senare skulle sitta i en etta i Sollentuna med två katter och en plats på Polishögskolan. Haha. Stört.

Det är både spännande och läskigt hur mycket livet kan ändra sej på så kort tid.

Jag känner att jag inte riktigt är på bettet. Vet inte om det beror på att jag var sjuk i veckan och att jag därmed inte kunnat träna på vad som känns som en evighet. Eller om det har att göra med att schemat i skolan är ganska splittrat just nu och att det är lite svårt att få en ordentlig kontinuitet. ELLER om det helt enkelt beror på att jag inte vet vad jag håller på med när det gäller vissa saker.

Men i vanlig ordning är det förmodligen bara lite tid och perspektiv som behövs.


Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela