Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

When you've had enough I've had it much more than you knew.

Publicerad 2009-04-30 14:02:21 i Allmänt

Antar att ni ska dricka er pinsamt fulla ikväll?

Själv ska jag jobba natt, femtontimmarspass. Men det gör inte så mycket.

För jag lyssnar på Love is my drug med John ME och ska strax plantera nya blommor i min balkonglåda så att det är fint där ute imorgon när Sofie och jag knäcker första ölen. Lääängtaaar.

24.

Publicerad 2009-04-28 21:24:09 i Allmänt

Igår var det min födelsedag och det kändes... ingenting. Haha. Det enda jag reflekterat över är en flashback från Grammisgalan 2001 när The Ark vann pris för Årets låt. Reportern (Kristin i Hey Baberiba-gänget, för övrigt) säger typ "Jaa, Ola, det här är ju en speciell dag för dej på två sätt!" och Ola svarar: "Jaa, det stämmer, jag blir 24 år idag!"

Och nu är jag lika gammal. Det är så äääääckliiiigt! Han hade skrivit Årets låt vid 24, jag har inte åstadkommit nåntiiiing. :(

Eller inte nåt speciellt iaf. Fast just nu är jag ganska nöjd med att jag har tjänat ihop till, installerat och kopplat upp min alldeles nya dator som jag ska leva lycklig med hela mitt liv (nåja, en jävligt lång tid iaf, hoppas jag)!
Det var min present till mej själv.

Taaack alla för allt fint jag fick igår!

Men TACK.

Publicerad 2009-04-26 00:15:20 i Allmänt

Jag hade visserligen tänkt att köpa en ny dator (en bärbar sådan) inom en snar framtid i vilket fall som helst, men nu får det bli jävligt snart. Av nån anledning har min nuvarande slängt in handduken. Det händer inte ens nåt när man trycker på strömknappen, vilket är misstänkt lik förfarandet kring min förra datorkrasch (har förträngt hela den historien).

Det ÄR tydligen jag som ska ordna upp finanskrisen.

What's that coming over the hill?

Publicerad 2009-04-25 09:36:58 i Allmänt

Lyssnar på Monster med The Automatic, vilket passar bra eftersom jag har ett sånt att ta itu med snart. Lite mindre än vanligt dock; passet är minskat från 27 till 24 timmar, lätt som en plätt!

Hade en jättebra kväll igår - satt på The Dubliners med Lotta, Tomas och Jonathan och drack öl och skrattade. L & T är i stan i helgen tillsammans med hela Tomas familj, och i morgon eftermiddag hämtar dom upp mej efter jobbet så jag får följa med till Gislaved. Ibland är allt så himla lyckat!

Inte lycklig av att köpa saker, my ass.

Publicerad 2009-04-23 22:23:37 i Allmänt

Valde mellan att stanna hemma, glo på en datorskärm och dammsuga en lägenhet som ändå ingen kommer se den kommande veckan och att åka in till stan, träffa Jonathan, käka sushi och köpa nåt fint till mej själv. Ibland tar jag kloka beslut! Ursäkta modebloggsvarningen på det här inlägget, men jag måste.Dessa hittade jag i reahögen på Gina Tricot.
Bra sak nr 1: Har kostat 349, blev mina för 99!
Bra sak nr 2: Jag kunde ha en storlek mindre än vanligt!Blev medlem i Body shop club för ett tag sen, och häromdagen fick jag ett grattiskort med 100 kronors värde. Så det här smörja-på-läpparna-grejsimojset med doft/smak (man ska kanske inte äta det) av drakfrukt är min födelsedagspresent från dom, thank yoooou!


Smart drag av dom att ge bort nåt för övrigt, för när man väl är där kan man ju knappast låta bli att lukta på allt som finns, och därmed riskera att köpa på sej en massa. Jag tänkte att det var lika bra att lyxa till det rejält och utnyttja min "Köp 3 betala för 2"-värdekupong som jag fick när jag blev medlem. Ni vet när man säger "det luktar inte hallon, direkt..."? Well, den här luktar JÄVLIGT mycket hallon. Lite för mycket, tyckte Jonathan. Jag förstår inte vad han pratar om.


Köpte även en större flaska med min älskade kokosduschcreme, så nu behöver jag inte vara ledsen för att min lilla håller på att ta slut.


Den här var det bästa av allt. Säg det högt; "Ginger whipped Body Soufflé", man HÖR ju hur jävla fantastiskt det är.Vissa ord är typ... njutbara att uttala, "whipped" är ett sånt. Jag invigde den här efter kvällens dusch, och nu luktar jag ingefära. Det låter inte alls som nåt positivt, jag vet, men jag är helt kär. Den här finns bara en begränsad tid, max några veckor till, så jag tänker skaffa mej en till, trots att den var ganska dyr. (Som om nåt i den affärskedjan är billigt...)Har bestämt mej för en sak, och det är ett beslut i samma anda som beslutet som följde av leverpastej-teorin. För er som inte vet vad den innebär (det vill säga, alla utom Lotta) uppkom leverpastej-diskussionen av att det på Lidl finns två olika leverpastejmärken att köpa; Guldgrytan och Pastejköket. Guldgrytans leverpastej är väl visserligen helt okej, men inte alls lika god som Pastejkökets, däremot en krona billigare. Under en diskussion med Lotta blev jag upprörd över det faktum att jag lät en sketen krona avgöra hur god min macka skulle vara. Kommer aldrig mer i hela mitt liv köpa Guldgrytan, och hela leverpastej-teorin går ut på att det är helt idiotiskt att spara bara för sparandets skull, när man vet att man kan få nånting man tycker om mycket bättre. Därför har jag bestämt mej för att hädanefter alltid köpa produkter som jag tycker om såhär mycket. Visst, det är väl jättebra med Gekås jätteflaskor med duschcreme för bara 19.90, och dom  luktar ju ganska gott. Men det är knappast så att man blir glad av dom. "Onödiga pengar" säger många. Det är samma sorts människor som köper kläder och sparar för att ha "till fint". DET är jävligt onödiga pengar, om ni frågar mej.

På hemvägen hämtade jag ut mitt paket från Tele2. Blev uppringd i förra veckan och fick erbjudande om att byta mitt nuvarande abonnemang därifrån till Snackis, som gör att jag kommer ringa för en tredjedel av mitt nuvarande minutpris. Jag skulle dessutom få en ny telefon, bluetooth headset, bluetooth-usb och ett extra minneskort. Betala mindre, och få mer? Eh, ja tack?


Ganska snygg, ja.


Och imorgon ska jag till Ikea och Mediamarkt. Fan, hade det funnits fler av min kaliber hade vi snart inte haft nån finanskris i det här landet.


Katharsis.

Publicerad 2009-04-22 18:28:24 i Allmänt

Av någon anledning blir jag nästan aldrig arg. Eller jo, det är klart jag blir, men jag kan inte visa det ordentligt. Varje gång jag är i närheten av att visa ilska gråter jag istället, vilket är väldigt frustrerande. Särskilt om den man är arg på ska "trösta". Sluta tyck synd om mej, jag är förbannad liksom!

Därför var det så obeskrivligt skönt igår på jobbet när jag fick ett utbrott på någon som förtjänade det. Jag höjde rösten (skrek), sa precis vad jag tyckte om hur personen i fråga betedde sej mot mej och drämde igen dörren så att jag slapp höra skitsnacket - allt detta utan darr på rösten eller brännande känsla i ögonvrån. Och jag fick inte heller ett uns av dåligt samvete eftersom jag var helt trygg i vetskapen om att jag gjorde rätt. Är dock fortfarande stolt.

Tänk att det ska ta 24 år innan man kan säga ifrån ordentligt. Slut på daltandet nu!

På begäran!

Publicerad 2009-04-20 23:25:47 i Allmänt

Om en vecka fyller jag år, och jag har lovat Lotta att skriva ner vad jag önskar mej. So here it is!Den här boken lär ju vara hur rolig som helst.


Man kan ju tro att jag fyller 40, men jag vill faktiskt ha en sån här. Eller vill och vill, finns det en chans att den kan ta bort dödsångesten det innebär att dammsuga kan det vara värt ett försök. En rosa vore fint!


Klart jag vill ha världens bästa serie.Första parfymen i Naomi-serien, tydligen. Luktar så gott att man blir narcissist av att bära den.Säkert för svåra rätter för mej, men jag älskar Per Morberg.


Inte så illa pinkat, va!


Jag minns.

Publicerad 2009-04-16 23:12:15 i Allmänt

En sak jag vill ändra på i mitt liv, det är att jag läser alldeles för lite. Jag älskar egentligen att läsa, och fattar verkligen inte att jag inte ägnar mer tid åt det. Varför? Känslan av att läsa en riktig bra bok och längta tills nästa gång man får leva sej in i den går nästan inte att beskriva. Man läser om vissa meningar bara för att dom är så bra, så sanna. Har fått Skynda att älska nu och den är precis så bra som jag väntade mej. Alex Schulman skriver otroligt fint om sin pappa, och levererar minnesbild efter minnesbild. Både roliga och sorgliga. Och medan jag läser bubblar en massa minnen från min pappa upp till ytan, också dom både roliga och sorgliga.

Jag minns den vita kaffekoppen, med pyttelite kaffe och resten kaffegrädde och socker. Hur jag fick sista skvätten när jag var liten, i brytningen mellan Aktuellt och Bollibompa, och var stolt för att jag tyckte kaffe var gott för jag trodde det var så det smakade. Jag minns den orangea brickan, hur jag älskade att överraska mamma och pappa genom att komma uppför trappan med den; den stora bruna muggen till mamma, och samma gamla vita kopp till pappa. Samma kopp som han många år senare drack ur den där eftermiddagen då han hade ramlat på sin långsamma promenad runt kvarteret. Jag minns hur han utan förvarning brast i gråt där vid köksbordet, och hur Lotta gick fram och kramade honom. Ingen behövde säga nånting, för vi visste precis varför han grät och det gjorde precis lika ont i oss allihop.

Jag minns hur han alltid kunde hitta orden och hur syrliga kommentarer han kunde fyra av, framför allt till mamma. Hur vi skrattade åt hans uttryck och oneliners. Men jag minns också hur jobbigt det var när han förlorade orden, maktlösheten i att han inte kunde beskriva vad det var som kändes så konstigt i hans huvud, maktlösheten i att vi inte kunde förstå vad det var som var fel.

Jag minns pappas envisa uppfattning om att det var korrekt att avsluta varenda telefonsvararmeddelande med "klart slut", hans förmåga att säga "vad i helvete säger du?" och i själva verket inte mena nåt mer än "jasså", hur han otåligt gasade med bilen i carporten i väntan på att hans döttrar skulle bli klara och redo att köras till skolan. Hur han, med en röst blandad av irritation och stolthet, konstaterade att han hade fler körningar på en dag än Västbo Taxi. Och sorgen när han blev så pass dålig att han insåg att han inte borde köra längre; mamma konfronterade honom med varför han tog bilnyckeln och han svarade uppgivet  "jag har bara tittat in i bilen".

Jag minns hur mycket jag älskade att bada i badkaret, mamma som sa "nu ska vi göra ett pakeeet" och lindade in mej i ett supermysigt badlakan. Hur jag sprang ut i köket, nästan stolt, och väntade på att pappa skulle säga "är du nyyybaaaadad?" med en jättebarnslig röst. Jag satte mej i hans knä och tänkte nog att det bästa med att bada var just detta.

Jag får aldrig, aldrig glömma hur allting var när du levde.

Caroline "Svar på tal" Engström.

Publicerad 2009-04-16 20:33:16 i Allmänt

Vissa arbetsdagar tål man inte att höra nånting, andra kan man ta emot vad som helst. Till och med nedsättande kommentarer om sitt utseende. Det beror iofs på vem det kommer från också. Och om det är lite kärlek inblandat. Ibland kan jag bara inte bli arg på henne.

Tanten (retsamt): Har du bantat bort dina bröst nu?
Jag (bittert): Man kan ju knappast banta bort nåt man aldrig haft.

(Skratt från båda två.)

Tandskydd - check!

Publicerad 2009-04-15 18:23:08 i Allmänt

Snart ska jag iväg och boxas och nu har  jag "gjutit" mitt tandskydd, yay! Ska känna mej tuffast i världen i ringen idag.
Och när jag kommer hem blir det dusch med kokosdoft, grillad kyckling och Vänner.

Glömde säga en sak.

Publicerad 2009-04-14 00:07:03 i Allmänt

Förra veckan spenderade Lotta och Tomas i S:t Petersburg, vilket var en kombinerad födelsedagspresent och julklapp från henne till honom. Näst sista kvällen blev Tomas nedslagen och rånad, och jag fick panik-sms från Lotta som bad mej ringa och spärra bankkorten. Nu gick ju allting "bra", han fick som tur är inga allvarliga skador, men jävlar vilken obehaglig känsla som uppstår i magen.

Är så glad att ni båda är tillbaka i Sverige, att ni är välbehållna och att jag får träffa er på lördag. Min absolut värsta mardröm är att nånting ska hända min familj. Ni vet hur man alltid säger "jag skulle inte klara det..."?
Jag skulle inte det. Inte en gång till.

Men istället för att tänka på såna saker ska jag vara tacksam för att jag har nånting att vara rädd om.

Innan jag lägger mej på jobbsoffan ska jag surfa runt på kennelsidor och kolla på hundar. I tanken är jag farligt nära att boka upp min semester... men man måste ju få drömma lite, eller hur?

No need to worry.

Publicerad 2009-04-13 18:47:36 i Allmänt

Det har varit kasst bloggande dom här dagarna, jag vet, men nu har Staffan satt sej på tåget hem och jag kommer därmed att bo vid min dator igen, i vanlig ordning.

Jag vet inte vad som är jobbigast. Att sakna honom när han inte är här, att inte kunna vara allt jag vill vara när vi träffas, eller att säga hejdå och veta att det kommer dröja jävligt länge tills jag får krama honom igen.

Känner inte för nånting alls nu, allra minst för att jobba.

Hoppas att ni haft en bra påsk i alla fall.

En lång fredag.

Publicerad 2009-04-10 09:49:19 i Allmänt

Sitter på jobbet och det är ungefär lika festligt här som jag antar att det var i Golgata för knappt 2000 år sen. Heeelt dött alltså. Förr fick man inte göra nånting på Långfredagen har mamma berättat. Inte ens handarbeta. Det finns visserligen ingen risk att jag skulle få för mej att göra det ändå, men för mamma hade det nog varit rena rama tortyren idag. Haha.

På tal om jobbet så kände jag mej så nöjd igår, och det var en skön känsla. Hon kände att jag bryr mej på riktigt, och hon kramade mej nästan. Det låter kanske inte så speciellt, men fan vad det vägde upp mycket. Man måste ta vara på varje liten glimt för att orka göra det man gör.

Ska ut och sätta mej i solen nu, tror jag. Och tänka på att jag är ledig i helgen och får spendera den med min baby!

Snart godnatt.

Publicerad 2009-04-07 22:34:14 i Allmänt

Gjorde misstaget att titta på Nigella innan och nu vill jag äta allt som hon lagade. Jag tittar typ aldrig på teve längre (bara Lost) men däremot äter jag alltid kvällsmat medan jag tittar på ett avsnitt från Vänner-boxen (det har blivit ett tvång). Och det var när jag inte orkade byta skiva och slog över till teven och zappade som denna kvinna kom fram. Alltså...Leila kan ju slänga sej i väggen i jämförelse, både med sin mat och med sin utstrålning. Okej, det kanske blir lite överdrivet med Nigella ibland; man måste kanske inte använda trehundra adjektiv om varje ingrediens och man behöver inte ha en blowjob-min när man ska smaka på sin mat (eller förlåt, underbara, solnedgångsröda, tröstande mat), men hon HAR ustrålning. Och om hon har en man lär han ju vara lycklig.

Hursomhelst. Det ÄR faktiskt dags för Lost snart, och sen ska jag sova. Och imorgon när jag lägger mej kommer jag inte vara ensam. Ni kanske förstår att det känns ganska bra.

Stryk.

Publicerad 2009-04-06 22:41:43 i Allmänt

Idag skaffade jag tandskydd, vilket verkligen var på tiden. Så hädanefter kan jag sparra utan att oroa mej för att nån liten gadd ska ramla ut. Däremot har jag ju andra kroppsdelar att tänka på, och idag fick jag mycket smällar. Bland annat en mot ögat som gjorde svinont. Hoppades ett tag på blåtira, men kom på att killen i fråga nog inte slog så hårt ändå, så det kan jag glömma. Jag gjorde inte alls bra ifrån mej idag; var helt ofokuserad och kom på mej själv att tänka "vad fan håller jag på med, egentligen?" när halva ronden hade gått. Därav smällarna. Men det känns väldigt bra med dom som inte börjar mesa bara för att dom möter en tjej, jag är där på samma villkor som alla andra och ska inte ha nån särbehandling.

Och det var ganska skönt att komma hem till en superren lägenhet sen kan jag tala om. Lite påskpynt är uppe och egentligen ser det ju faktiskt för jävligt ut när jag tänker efter. Haha. Fjädrar i björkris, vad håller vi på med egentligen?

Jag gör fint.

Publicerad 2009-04-06 14:10:04 i Allmänt

Konstigt nog verkar jag ha mest energi efter att jag jobbat långpass. Men det är bara att tacka och ta emot.
Nu tvättar och städar jag, och efter det ska jag ta fram mina påsksaker. :D
Under tiden lyssnar jag på Markus Krunegård.

Stjärnorna lyser väl lika klart i din del av stan?
Står du som jag på din balkong och vilar i kaoset som var?

Stjärnfall
Stjärnfallet det är jag, och du är himlen jag föll från den dan
Stjärnfall
Stjärnfallet, det är jag och du är himlen för mig varje dag

Bafucin låter som bassilusk.

Publicerad 2009-04-06 00:07:42 i Allmänt

Jag har ont i halsen. Men inte halsflussont, för då vill man ju gråta varje gång man måste svälja och trehundra knivar skär genom hela strupen. Det är bara vanligt, störigt "diffus infektion"-ont. Och i morse var jag helt övertygad om att jag hade feber, men det var tydligen inte min febertermometer. Så jag bestämde mej för att gå och jobba ändå, och såhär i efterhand var det bra för nu mår jag ändå helt okej. Jag skulle aldrig nånsin kunna sjukanmäla mej om jag inte kände mej sjuk på riktigt. Som Lotta brukar konstatera, jag är så LYDIG!

Hoppas att ni haft en bra helg, och att ni får det underbart imorgon på era jobb. Jag är tyvärr ledig måndag, tisdag men det är sånt man får leva med. :(

Jag längtar.

Publicerad 2009-04-04 09:23:51 i AllmäntOm man inte hade saker att se fram emot skulle ju livet vara värdelöst. När jag var hemma senast läste jag i Aftonbladet att man nu påbörjat inspelningarna av Snabba cash, och jag blir galen av att veta att jag måste vänta ända tills nästa år innan jag kan se den på bio. Gaaaaahhh! Och det kommer dröja minst ett år innan The Arks nya skiva finns att köpa också, och innan dom drar ut på turné igen. PISS! Men tur då att det finns saker som ligger lite närmre i tiden. 8 april släpps en skiva med Malmöoperans uppsättning av Jesus Christ Superstar på svenska, och det kan man ju trösta sej med när man inte fick möjlighet att se den på riktigt! Ola Salo på svenska....YES.

Och i helgen kommer Alex Schulman försöka slå svenskt rekord i boksignering. Över 1300 exemplar ska han försöka hinna med på en dag. (Det nuvarande rekordet har Leif GW Persson med 1000 ex på sju timmar.) Anyway, genom Alex blogg (som jag läser typ tre gånger om dagen) har man haft möjligheten att förbeställa hans debutroman Skynda att älska, och naturligtvis har jag gjort det. Så innan boken kommer ut i handeln dimper den ner i mitt brevinkast och då ska jag lägga mej i soffan, gömma mej i min filt och läsa om hur det var för honom att växa upp med en gammal och sjuk pappa. Jag tycker iofs att Alex är sjukt rolig när han skriver sina elaka och provocerande texter, men dom bästa grejerna jag läst på hans blogg är dom när han helt utan ironi och sarkasm berättar om minnen från sin barndom.

Som till exempel det här. Jag vill också kunna skriva så fint!
Dränerad.

Publicerad 2009-04-02 06:59:30 i Allmänt

Hemskt ord, va? Men det är så jag känner mej just nu. Det var en jobbig kväll på jobbet igår och jag hade nog inte ens orkat bry mej om brandlarmet gick, känns det som. Återigen, att bli nåt trevligt och lättsamt var tydligen inte att tänka på.

Det kommer kännas bättre när jag får gå hem, och det får jag snart. Dessutom ska Frida göra mej fin i håret och det hjälper ALLTID. Det kanske ligger nåt i det jag fick höra igår ändå; "Dagens ungdom bryr sej bara om yta och vill aldrig hjälpa till."

Ja, jag tänker bara bry mej om yta fram till klockan åtta på lördag då jag måste ta itu med er igen. Hejdå.

Jag kan lura dej vart jag vill.

Publicerad 2009-04-01 09:26:19 i Allmänt

Idag är jag glad. Det spelar ingen roll att jag ska spendera större delen av dagen på jobbet med personalmöte och handledning och ett väntande nattpass, för det är april nu! Näst efter första advent ger första april den bästa känslan på hela året. Uteserveringar öppnar, närsomhelst kommer man se den första vitsippan och snart kan man kanske gå utan jacka.

(Och det är inte längre femhundraåttio veckor kvar utan bara EN!)

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela