Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Hahaha!

Publicerad 2011-04-30 17:52:45 i Allmänt



Jag har nog världens sötaste klasskompisar. Som redan har fattat vad essensen i mitt liv är; färgen rosa och Leif GW Persson.
"Det här är den oseriösa presenten, men det är allt du behöver under dom här åren!"

Hahaha. Fick även massa andra rosa saker, bland annat ett fint kakfat! (Kakor utgör ju också en ganska väsentlig del av min tillvaro.)



Såhär glad kan man bli för att den nya xide-smaken var god. Eller för att flaskan var snygg?
Eller för att Jonna satt bredvid?
Eller kanske alla tre?

Så bra det blev till slut.

Publicerad 2011-04-27 22:36:10 i Allmänt

Jag vet att det bara är en dag som alla andra. Egentligen. Men jag kan inte rå för att jag blir lite sentimental. Det kan inte hjälpas att jag tycker lite synd om mej själv, trots att jag vet att det inte finns en enda anledning att göra det.

Dock. Förutsättningarna för den här födelsedagen var inte dom bästa. Bestämde mej för att åka in till Sollentuna centrum och köpa mej lite lycka i form av nåt snyggt att ha på mej på fredag, men när jag upptäckte att det var strömavbrott i HELA byggnaden bestämde jag mej för att skita i den här dagen helt. Innan dess stannade jag dock till på ICA och köpte glass (trots att jag inte ens var särskilt sugen, men man SKA ju äta nåt gott på sin födelsedag) samt i videobutiken för att hyra en film att spendera kvällen med. Bestämde mej dock för att spela och sjunga lite när jag kom hem och när jag satt där som bäst med gitarren ringde mamma och sa att hon skickat blommor och att jag fick gå ner och öppna för budet som stod utanför min port. På väg ner i trappan tänkte jag "vad sjukt det skulle vara om det faktiskt stod nån jag kände där nere nu" men den tanken avfärdades lika kvickt. VEM skulle det vara, liksom?

Ja, vem skulle det vara om inte min Lotta som gömde sej bakom knuten med en flaska rosébubbel i ena handen, en bukett rosor i den andra och ett rungande Ja må hon leva? Hon är på kurs i Stockholm i två dagar och har inte sagt ett knyst. Inte övriga familjen heller. Det är inte ofta man är med om såna filmliknande upplevelser men ÅH vad jag älskar det! Och jag kunde faktiskt inte låta bli att börja gråta. Inte hon heller för den delen! Världens uslaste födelsedag blev i ett enda nafs den bästa.



Det här kommer värma i hjärtat en lång, lång tid framöver.



Bildbevis på att hon faktiskt var här och att jag inte gick och haffade en bukett och en flarra alldeles själv!


Tack alla ni som ringt och sms:at på min berg-och dalbanedag.

26!

Publicerad 2011-04-27 08:02:17 i Allmänt

Det blir nog en okej födelsedag trots allt för febern är borta nu och även om matlusten inte kommit tillbaka än så mår magen betydligt bättre.

Och istället för att spendera dagen i sängen kan jag åka till skolan! :)

Fest får dock vänta till fredag. Ikväll ska jag hyra en bra film och förhoppningsvis få hunger nog att äta nåt gott.

Sol får jag i alla fall!



Uppdatering
Det kanske inte är meningen att man ska svettas när man står och fixar håret. Dessutom tyckte inte mamma att jag skulle gå till skolan, och än är jag inte för gammal för att lyssna på henne. Så jag blir hemma idag i alla fall.

Typiskt del 2.

Publicerad 2011-04-26 10:05:39 i Allmänt

Jaha, så var man sjuk igen då.

Trodde att det var den sex timmar långa bussresan tillbaka till Stockholm igår som gjorde att jag mådde illa. Det, eller allt påskgodis jag tryckt i mej i helgen.

Men ödet hade tydligen annorlunda planer för mej, nämligen 38 graders feber, ömma leder och en mage på raveparty. Så istället för en solig och alldeles underbar dag i skolan blir det sängen. Och toaletten.

Skulle inte förvåna mej om jag får tillbringa även morgondagen på det här viset. Men då kan jag ju i alla fall trösta mej med att jag kommer starta min 26-åriga tillvaro mer slimmad än nånsin. För Beach 2011 verkar ju minst sagt ha satt igång med besked...

Typiskt.

Publicerad 2011-04-21 23:57:50 i Allmänt

Har glatt mej åt att få träffa Skåne-gänget hur länge som helst, men nu har lilla Aldebus blivit sjuk så det ser inte ut som att dom kan komma. Egentligen skulle dom åkt till mamma redan idag. Usch, vad besviken jag blir. Det är inte det att jag inte är glad över att träffa dom som faktiskt är hemma, men det är så himla sällan jag får chansen att träffa just den delen av familjen. Suck.

Nåja. Påsk blir det ändå. Och även om det just nu mest känns trist så har det egentligen varit en bra Skärtorsdag. Strålande sol, uniformsburen lektion och nytt personligt rekord på skolmilen (det fattas några 100 meter till en mil). 50 minuter och 10 sekunder sprang jag på idag, ska bli spännande att se hur mycket jag lyckas pressa ner det till testet 5 maj.



Glad påsk på er!

Fast igen.

Publicerad 2011-04-21 08:24:40 i Allmänt



Herregud vad lätt man engagerar sej i den här serien. Igen och igen. Igår sms:ade Jonna och frågade om jag ville komma förbi och min första tanke var att fråga om jag skulle ta med boxen.
Säsong fyra är kanske den bästa. Särskilt Aidan. Ge mej en sån karl, tack.

Idag har vi en nittiominuterslektion innan det är dags för lite påskledighet. Den ska inledas med "lyxlunch" (läs: köpt lunch i cafeterian istället för matlåda) med Caroline N och Jonna och i eftermiddag blir det en dust med milspåret igen. Har studs i benen idag känner jag, det ska bli en bra tid!

Helt enkelt.

Publicerad 2011-04-20 07:10:00 i Allmänt

Har inte sådär fasligt mycket att tillägga.

Det är mest ekorrhjulet nu fram till fredag, men det är ett hjul jag gillar. Mycket!

Spontana söndag!

Publicerad 2011-04-17 23:14:26 i Allmänt

Medan gårdagen var ganska sur och totalt händelös har det här varit raka motsatsen.

Massa oväntade grejer!

Till exempel visste jag inte när jag vaknade idag att jag skulle få se årets första vitsippor. Ej heller kunde jag ana att det skulle kännas så avslappnat, naturligt och bra att strosa runt på Söder i gassande solsken och faktiskt ha en liten, liten aning om hur vi skulle gå.

Minst av allt hade jag en aning om hur dagen skulle sluta; förutom utanonnserat Sex and the city-marathon blev det superspontan bokning av sommarens utlandsresa! Så 17 augusti sticker vi iväg till Rhodos, det ni!! :D

Frisk igen!

Publicerad 2011-04-17 11:37:46 i Allmänt

Alvedon och Panodil kan slänga sej i väggen, jag tar aldrig nåt sånt skit. Den absolut bästa medicinen mot feber är att sova. Och sen sova lite till.

Jag gör alltid så, sover skiten ur hela systemet och så bryter det inte ut på allvar. Mycket bra!

Idag känner jag mej pigg som en lärka och därför blir det en heldag med Jonna! Vi ska ta oss runt skolans milspår, käka medhavd lunchlåda och sen åka in till stan och fika, sola oss och se coola ut.

Och ikväll Sex and the city-race igen. Kan bli en söndagstradition, det där. ;)

Febrig.

Publicerad 2011-04-16 16:50:51 i Allmänt

Hade tänkt göra en herrans massa saker idag. Men så kom det lite feber och halsont på besök igår och det har inte riktigt gett sej av än, trots att jag sovit och sovit och sovit.

Det är världens finaste och vårigaste lördag och jag har inte ens varit utanför dörren. Känns ju...sådär. Men försöker att se det positiva i alltihop; bättre att vara krasslig nu istället för att missa en massa i skolan. Eller påsken!

Dessutom känner jag mej bra mycket bättre nu än i morse så kvällen kanske inte är helt förlorad.

Bästa textraden just nu har Daniel Adams-Ray:


"Jag gillar att du säger vad du tycker, men det du säger att du tycker säger inte mycket"

Om igår.

Publicerad 2011-04-15 12:14:27 i Allmänt

Mycket lyckat, måste jag säga! Här kommer lite bilder från förfesten:



En peppad Jonna!



Lena var också på rätt humör!



Kvällens värd fixade vattenpipa!



Massa braiga människor med massa gott att ätaaaa.



Det finns mer småländskt stål i klassen, det gillar vi!



Bästa!



Den obligatoriska klumpbilden.



Glada av hot shots. Yes!

Idag får jag tampas med att det känns som söndag, trots att det bara är fredag.
Men större problem kan man ju ha i den här världen!


Lyckokänsla x 100!

Publicerad 2011-04-14 16:35:00 i Allmänt

Årets hittills finaste dag!

Vår på riktigt!

Underbar milsrunda på förmiddagen!

Såg en citronfjäril!

Och en humla!

Förfest med världens bästa klass!

Vin!

Hot shots!

Snutfest i Sundbyberg!

Puss!

Min besläktade själ.

Publicerad 2011-04-13 22:25:42 i Allmänt


Vissa dagar saknar jag Isabelle lite extra. Det här är en sån dag.

Men det är också en dag då jag fått ovanligt mycket gjort. Tagit itu med sånt som jag vanligtvis inte
orkar ta itu med, sorterat papper och ja... lite av varje.

Då klappar jag mej själv på huvudet och säger att jag är duktig. Eller "redig", som pappa skulle ha sagt.
Jag saknar att höra honom säga det.

Förutom att vara saknig och redig är den här onsdagen speciell av ännu en anledning. Nämligen att det är dagen före mitterminsfesten!

Imorgon smäller det alltså. Först hemma hos en klasskompis, och sen på Garbos i Sumpan (av alla ställen, haha). Hoooppas att det blir mycket folk. Att det blir snyggt och vettigt folk vet jag ju redan.

It's got what it takes...

Publicerad 2011-04-11 21:17:49 i Allmänt

Väääldigt lång dag. Men rolig! Och varierad.

Det var styrelsemöte direkt efter skolan så jag kom inte hem förrän ganska sent och jag gjorde då det ödesdigra misstaget att SÄTTA mej ner. Orutinerat. Innan jag får gå och lägga mej ska tvätten vikas (ni vet nog vad jag tycker om den sysslan vid det här laget) sängen bäddas och matlåda inför morgondagen fixas.

Så nu gäller det att rycka upp sej.

Och vad är då bättre än världens bästa töntiga låt? Why can't this be love med Van Halen är utan minsta ironi en av mina bästa pepplåtar. Heja heja, nu kör vi!

Dags för nästa nivå!

Publicerad 2011-04-10 21:47:00 i Allmänt


Jonna och jag har bestämt oss för att bli grymma på bänkpress och har därför börjat köra enligt en speciellt uträknad tabell vid namn Bulgaren. Oklart var detta namn kommer ifrån, men det har iaf blivit ett vedertaget begrepp i tillvaron. "Ska vi köra Bulgaren på onsdag?"

Haha. Konceptet går iaf ut på att man utgår från den vikt man maxar och kör varierade vikter med ett varierat antal repetitioner. När man klarat hela sin "rad" flyttar man vidare ett hack upp till nästa. Och idag klarade jag min! :D För bara en vecka sen kändes det ganska långt bort. Älskar att träning ger resultat! Målet är att klara killarnas styrkeprov, dvs tio repetitioner på 50 kg, innan jul (tjejernas prov klarar vi redan lätt som en plätt) och innan skolan är slut vore det skitkul att klara kroppsvikten i alla fall en gång. Men vi får se! Vill ju inte bli en biff direkt.

Imorgon är det styrelsemöte (vuxet, vuxet) så ikväll har vi bakat bröd och politiskt inkorrekta bollar. Dessutom slängde jag ihop blåbärsscones som vi åt framför en massa Sex and the city-avsnitt.

Jag kommer alltid underfund med en massa saker när jag tittar på det. Sen hur länge jag kommer efterleva det är en annan fråga. Haha...

Ändring!

Publicerad 2011-04-10 00:15:09 i Allmänt



Det visade sej att alla fyra faktiskt hellre ville se den här, så det gjorde vi.
Visste redan efter två minuter att jag skulle älska den.

Pallra er iväg och titta, omedelbums!!

Soft lördag.

Publicerad 2011-04-09 19:10:59 i Allmänt

Vad skönt det är med dagar då man inte har en enda tid att passa och bara gör det som faller en in.

Idag har jag hängt med Jonna och Annika hela dagen, vi tog en tur ut till Långtbortistan (läs: nånstans låååångt ut i Täby) där det tydligen skulle finnas en sportoutlet. Och det gjorde det visserligen, men vi spenderade betydligt mer tid på bussen än där. Men det gör ingenting, sällre sällskap kan man ha.



Om några timmar blir det bio och då ansluter även Emma. Jag var visserligen mer sugen på Rio (ÄLSKAR animerad film), men den här blir säkert super.


Den här doften blev jag kär i idag.

(Jag fyller år snart, tänkte bara tillägga det. Om det nu visar sej att jag har nån rik beundrare som råkar läsa.)

På tal om tvära kast...

Publicerad 2011-04-07 23:28:07 i Allmänt


Det har varit en väldigt blandad dag, innehållande både bra och dåliga saker. Den har hursomhelst varit väldigt lång och "välkommen hem" hälsades jag av en bajshög som nån av katterna hade placerat på hallgolvet. Tack, tack.

I vilket fall som helst var den här mittemellandagens absoluta höjdpunkt vapenintroduktionen. Klockan åtta kunde jag inte ett dugg och tre och en halv timme senare kunde jag visserligen inte särskilt mycket, men ändå flera hundra procent mer. "Kul" kanske är fel ord att använda, men det var fascinerande. Och lite surrealistiskt. Även om vi inte ska skjuta skarpt alls den här terminen insåg jag genast allvaret och nu känns det lite som att skolan faktiskt börjar på riktigt. Det ställs krav. Jag SKA göra si och jag SKA göra så. Finns inget att ifrågasätta och inget att resonera kring. Och det känns faktiskt snarare bra än betungande. Det är väldigt speciellt att lära sej något alldeles nytt helt från grunden. Något som dessutom kan vara livsavgörande.

Och apropå livsavgörande så känns sömn just nu som en fråga av den sorten... Godnatt, människor!

"Du har tankar, du är inte dina tankar."

Publicerad 2011-04-06 23:36:32 i Allmänt


Det finns människor som håller i föreläsningar och så finns det föreläsare. Sistnämnda fick vi turen att lyssna på idag.

Det sägs så mycket skit, hela tiden. Har alltid tyckt det. Och alltid ogillat det. Och lika mycket gillar jag när nånting avviker, när nånting träffar rakt i hjärtat. "Say something that matters" är en av textraderna som Lisa Miskovsky sjunger i Lady Stardust och det är precis så jag känner. Det jag längtar efter. Nåt som spelar ROLL!

Och det gjorde det han sa idag. Han pratade om trygghet, om barndom och upplevelser och saker som framkallade en massa minnen. Av någon anledning kom jag att tänka på vår första hund. Det är tjugo år sen (!) vi fick avliva henne men jag minns fortfarande hur det kändes att vara fyra-fem år och ligga på den gråa, fransiga mattan i teverummet med henne alldeles bredvid. Det var helg och jag hade som vanligt fått en Tom & Jerry-godispåse som innehöll en tablettask med gula, gröna och röda godisar. Varannan gav jag till henne, varannan åt jag upp själv. Jag minns hur det kändes att vara så liten och att vara så glad för att man fick vara uppe hur länge man ville. Och jag minns hur jag tänkte att hon och jag var ett team, som Batman & Robin. Fick faktiskt en tår i ögat.

Men det är tvära kast, för några timmar senare hade vi självskydd och fick brotta oss svettiga. På knä, bland annat. Mina mådde ganska kass redan efter innebandyn och nu gör bokstavligt talat varje steg jag tar ont.

Men vet ni vad? Det är värt varenda blåmärke!

Tender.

Publicerad 2011-04-06 07:01:24 i Allmänt

Note to self: Om du nån gång mer i ditt liv får för dej att stå innebandymålvakt, sätt gärna knäskydden där dom SKA sitta. Och tänk på att du gärna får ta NÅN boll. Deal?

Jaa, idag gör det ont men det kan inte hjälpas. Klassens innebandykarriär blev väldigt kort, men Jonnas och min träningsvecka är bara halvvägs. Igår var det bänkpress, idag kör vi intervall, på torsdag blir det bänk igen och på fredag springer vi en mil. Älskar att hon är lika nördig som jag. :D

Idag blir det facklig utbildning direkt efter skolan och jag förstår att det låter som världens största sömnpiller för alla andra, men det kommer bli hur bra som helst.

(Och ursäkta om jag bara använder massa superlativ hela tiden, jag är inte så äckligt positiv som jag ger sken av. Ganska långt ifrån. Haha. Men dom saker som är bra är RIKTIGT bra.)

Tankekraft.

Publicerad 2011-04-04 22:31:11 i Allmänt

Tror ni... att om man vill nånting tillräckligt mycket och visualiserar det tillräckligt många gånger så blir det så?

Bra måndag, hursomhelst. :)

Det kommer bli en bra vår.

Publicerad 2011-04-03 11:17:49 i Allmänt

Har precis suttit och fört in resten av terminen i min kalender och ja... jag känner mej nästan lite dum när jag tittar på schemat.

FÅR man ha en så här rolig sysselsättning?

Och med roligt menar jag naturligtvis inte att allt är tjo och tjim, det är grymt viktiga och allvarliga saker vi ska lära oss, men jag tror ni fattar. Som sagt, the time of my life är precis NU. Och jag är så glad för det!

Hade för övrigt riktigt kul igår! Danko Jones gjorde ingen besviken, inte heller sällskapet. Få saker är lika roliga som att hamna i det där sjukt interna tillståndet med Vicki. Tröttnar ALDRIG!

Många utropstecken nu. Fattas bara annat. Inte ens den sedvanliga bakisångesten har lyckats smyga sej på, och det är obeskrivligt skönt.

I eftermiddag bär det av hem till Emilia i min klass på födelsedagsfika. Trevligt, trevligt!

Trodde jag, ja!

Publicerad 2011-04-02 16:59:55 i Allmänt

Hade tänkt ha en vit period ett tag framöver men när det beslutet togs tänkte jag inte på att 2 april innebär paaart-haaay med Vicki & c:o. Danko Jones spelar på Münchenbryggeriet och jag har fått en biljett dit som för tidig födelsedagspresent av nyss nämnda filur. Hon är inte riktigt klok. Och det är inte jag heller, eftersom jag inte har nån karaktär.

Köpte en flarra rosé förut.

Vitt har aldrig varit min färg, anyway.

En timme tar en vecka här, slå mej så att nånting händer.

Publicerad 2011-04-01 10:40:44 i Allmänt

Jag tycker om Annika Norlin. Har gillat Säkert! ända sen Allt som är ditt kom, men aldrig riktigt lyssnat in mej. Det borde jag göra. Blir alltid glad när jag hör hennes röst på P3. Har upptäckt Isarna nu. Grym text och asskön bas. Sånt gillar vi!

Dessutom gillar vi att det äntligen är april! :D

Nu längtar jag efter första vitsippan. Och lite vårkänslor. Ge mej!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela