Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Turn & walk away.

Publicerad 2009-08-27 12:52:18 i Allmänt

Jag undrar verkligen vad jag skulle ha tagit mej till i sommar utan Isabelle.

Det var så mycket som inte blev som jag tänkt, som inte blev av eller som bara rann ut i sanden. Så mycket ledset.

Men idag åker vi, det är vår vecka och nu ska jag bara vara glad.

När jag är tillbaka är jag det med brunbränd kropp och utvilad hjärna och kommer vara redo att möta hösten, hur den än kommer se ut.

Jag är värd det här.


Vi hörs snart!

Mästaren.

Publicerad 2009-08-24 22:54:40 i Allmänt



Allvarligt talat, alla andra regissörer kan gå och lägga sej.
Death proof är förlåten, nu är Tarantino tillbaka på riktigt.

Fan vilken bra film!!

Overkligt.

Publicerad 2009-08-22 13:13:06 i Allmänt

Kan inte fatta att vi om en vecka ligger på stranden och njuter av vår andra dag i Platanias.
Just nu ser jag mest fram emot allt gott vi ska äta. Det kan ju iofs ha lite att göra med att jag drack en del igår. Det här kommer bli en sån jääävla container-dag.

Lakritsshot, liksom? Vad hände där?

I want everything that is inside you.

Publicerad 2009-08-20 22:12:24 i Allmänt


Låg i soffan och kollade på friidrott (såg ni Bolt?!) och fick plötsligt, som så många gånger förr, ett stort The Ark-längt.
Ballader mest ikväll. Till exempel This sad bouquet, No end och Uriel. Vill gråta för att det är så bra.

Jag kommer för alltid och eviga tider älska det här bandet. Har sagt det tusen gånger, och kommer säga det tusen gånger till.

It took time, took time
To develop a concept - a new me
Based upon the traits
From which I could not flee
It took time, took time
To embrace the nature of my dreams
All this time just turned into a sad long wait

This sad long tale of moments passé
Must come to an end before it is too late
- Wasn't born to hate, I was made to love
But I never knew it was so hard

<3

Äntligen!!

Publicerad 2009-08-20 16:03:31 i Allmänt



Platanias. Om en vecka!

Nu är det fan semester! Det kanske är lite konstigt att jag utbrister det NU när jag egentligen är inne på min sista vecka. Och även om Isabelle och jag har varit lika angelägna om att det verkligen ska bli av, så kan man ju aldrig säkert veta. Idag frågade vi oss själva om det inte är värt att lägga lite extra för att kunna slappna av, veta att det blir av och var vi hamnar. Så vi bokade!! Nu kan jag andas ut, slippa jaga resor stup i kvarten, slippa oroa mej för att allt inte ska klaffa... nu blir det! Om en vecka och två timmar sitter vi på planet till Grekland och det känns helt fantastiskt att kunna säga det. Det känns riktigt kul att åka tillbaka till Kreta också, jag trivdes så bra där förra året, och Isabelle har också varit där. Så vi behöver inte utforska allt "från början".

Av alla människor på denna jord så är vi två värda det här mest av alla. Fy fan vad jag ska bada, och fy fan vad brun jag ska bli!

Allt med jobbet är avklarat också, kändes skönt att kunna ringa och bekräfta allt. Ska gå in och jobba som vanligt på onsdag, och sen drar jag dagen efter. Ganska lagom! Haha, så borde det alltid vara. Jobba en dag, ledig i en vecka. ;)

Var dessutom och fixade naglarna idag. Fransk manikyr blev det, och jag är löjligt nöjd.

Nu ska jag stressa neeeeeeer. Bort med alla jobbiga "om"! Det är SEMESTER!

Lite längt.

Publicerad 2009-08-18 14:42:01 i Allmänt

Jag är förmodligen helt dum i huvudet, men jag längtar faktiskt efter hösten. Trots att jag just nu är inne i min första långa, betalda semester. Antingen är jag inte skapt för att vara ledig i långa, sammanhängande perioder, eller så är det helt enkelt så att jag inte har särskilt mycket att fylla ut min tid med. Haha.

Mina rutiner till exempel. Jag skulle älska att kunna sova länge på morgonen, ligga och dra mej och sen somna igen. Men det går inte längre. Klockan åtta vaknar jag, om inte tidigare. Kämpar jag kan jag ligga kvar till klockan nio, sen är jag så uttråkad att jag skulle kunna titta på UR-program. Hade även tänkt att skita i träningen dom här veckorna, för att sen ta ett krafttag vid månadsskiftet. Men framåt eftermiddagen kryper det i hela kroppen. Jag måste UT.

Alltså, det ska bli helt underbart att åka iväg till solen, ladda batterierna och inte tänka en enda vettig tanke. Men sen kommer det att bli ganska skönt när vardagen drar igång igen. Visserligen hade jag mer än gärna startat den här hösten med en annorlunda vardag, till exempel på en ny arbetsplats. Men jag ska, som jag konstaterat många gånger förut, vara innerligt glad att jag överhuvudtaget har ett jobb och kan försörja mej. Att vara arbetslös hade utan tvekan tagit knäcken på mej.


Saker jag ser fram emot med hösten:

Släktträffen 5 september
För första gången sen 1995 ska det bli stort släktkalas! Med betoning på stort, eftersom pappa hade elva syskon. Har inte ens koll på hur många kusiner jag har, minst 25 kom vi fram till nån gång, va? Hursomhelst är jag yngst i skaran. :) Det ska bli så roligt, men gud vad jag önskar att pappa hade kunnat vara med...

Träningen
Har saknat kvällarna i Geråshallen. Frågan är vad det kommer bli mer, kickboxning eller vanlig boxning? Hoppas att min gamla tränare hör av sej.

Bli brunhårig
Yes, nu är jag trött på mitt blondbruna och väljer snart sida. Chokladbrun á lá Lena Philipsson, typ. Sofie kommer fixa nåt skitsnyggt!

Möjligheten att klä sej snyggt
Höstklänningar, tunikor, grova strumpbyxor, stickade mössor, sjalar, stövlar. Jag blir glad när jag tänker på det!




Kanske finns fler saker att lägga till, men det här är vad jag kommer på just nu. Hur mycket jag längtar efter december ska vi bara inte tala om... (ja, jag är allvarlig nu!)

Dom senaste dagarna har jag inte haft nån lust att äta. (Och bli inte oroliga nu, systrar,  för jag ÄTER, bara det att jag inte tycker det är så njutningsfullt.) Gäller godis och sånt också. Skulle köpa en jääättestooor godispåse i lördags, trodde jag. Bland annat som tröst för att jag klantat mej med mina kort. Men när jag var i affären och kom fram till hyllan såg ingenting gott ut, knappt ens vaniljfudgen (!). Fick typ anstränga mej för att plocka ihop lite.

Kanske är jag lite deppig?
Kanske behöver jag en kram.

(På tal om mina kort så har dom nu anlänt till Citytorget i ett rekommenderat brev, så snart ska jag hämta ut dom. YES! Och om några timmar blir det ett besök på solariet. Isabelle och jag ska värma upp!)

Just nu.

Publicerad 2009-08-16 15:48:36 i Allmänt

Väntar på att Isabelle ska komma hit, vi ska äta scones och planera inför resan. (Så mycket man nu kan planera inför en resa som inte ens är bokad än...haha.)

Ikväll trodde jag att jag skulle få träffa Staffan, men tydligen är allting försenat och han kommer nog inte hem förrän inatt. Varför är jag inte förvånad liksom.

Men jag klarar mej. Jag har ju Lisbeth Salander, och ikväll är det herrarnas 100 meters-final.

Det har blivit höst, djungelns lag och störst går först
Det har blivit höst och jag är trött
Orkar inte försöka mera
Orkar inte imponera
Orkar inte bevisa nåt mera
Orkar inget mer, orkar inget mer

Rocken spelar ingen roll längre
Vad ska jag ta mig till baby?
Rocken spelar ingen roll längre
Vad ska du ha mig till baby?

Paniken.

Publicerad 2009-08-15 13:31:31 i Allmänt


HELVETEEEEEEE!!

Kom just på att jag har mina kort i Sofies plånbok (vi gjorde så igår kväll eftersom min väska gått sönder). Och nu sitter hon på tåget till Malmö. Jag har inte en krona löst (ifall jag inte bokstavligt talat gör sönder min sparbössa), kan inte styrka att jag är jag och kommer få betala med mobilen om jag vill åka nånstans dom närmsta dagarna.

Skjut mej.

Ingenting blir som man tänkt sej.

Publicerad 2009-08-15 13:02:20 i Allmänt

Kan ju lätt konstatera att scenen på Kungstorget slår den på Götaplatsen med hästlängder. Hoppades att det usla ljudet på bob hund-spelningen i torsdags var en engångsföreteelse, men det var lika illa igår på Europe. Skrattretande lågt. Ska man spela ska det vara HÖGT, annars kan det lika gärna vara. Det blev lite halvdant allting igår, vi kom iväg för sent och jag tyckte synd om Sofie när vi missade några låtar i början och fick spendera dom kommande tre-fyra låtarna med att tränga oss fram till en någorlunda acceptabel plats.

Mitt i alltihop tappade vi bort Isabelle också. Det hjälpte knappast att jag skickade sms till henne om var i havet vi befann oss; telefonerna i Göteborgs centrum kollapsade och det var omöjligt att komma fram till någon. Försökte ringa henne tusen gånger utan lycka, men efter någon timme (!) när det lugnat ner sej fick vi reda på att hon var på Excet. Hon var inte direkt den enda i stan som hade gått dit, så våra försök att hitta henne inne på dansgolven lyckades inte, och naturligtvis gav telefonerna upp igen. S och jag gick vidare till Dancin dingo och när vi fick ett sms från Isabelle som sa att hon hade träffat några vänner inne på Excet kände vi att vi kunde slappna av utan dåligt samvete. Det var helt okej inne på dingon, men vi stannade bara till halv två och det var ett mycket klokt beslut.

Det värsta jag vet är att känna att jag svikit någon. Så känner jag nu med Sofie, hon gör sin första spelning med bandet imorgon på Malmöfestivalen och jag sa för längesen att det är självklart att jag kommer och tittar. Och det vill jag verkligen också! Tanken från början var att vi skulle åka ner till Malmö tillsammans och imorgon efter spelningen skulle jag ta tåget hem. I veckan berättade Sofie att deras framträdande inte skulle bli så långt som dom trodde från början och att hon hade sagt till en kompis i Gislaved att hon kunde satsa på att se dom nästa spelning istället. Det i kombination med att jag varit dålig på att kolla tågbiljetter gjorde att jag började tveka om hela grejen. Känner mej taskig som inte står i publiken och stöttar den bästa av dom bästa, samtidigt känns det lite jobbigt att åka i nästan tre timmar och sen lika långt tillbaka för att se dom i tjugo minuter. Ett grymt alternativ hade varit att ta en hyrbil för 300 spänn och dela kostnaden på två, men eftersom Sofie var tvungen att åka till Malmö redan idag hade vi behövt hyra den i två dygn. Vilket såklart inte blir billigare än att ta tåg. Gaaahh, dessa bryderier!

Jag kunde visserligen åkt till Malmö idag, jag också, men jag känner att jag verkligen behöver en kväll där jag är helt själv och bara gör ingenting alls. Det har inte blivit så mycket sånt på sistone med allt flängande som varit. Ska försöka ge mej ut och röra lite på mej (det området är verkligen skandal nu; det enda som ska bli skönt med att hösten sätter igång är att jag kommer ge träningen 100 % igen), resten av dagen/kvällen ska jag bara läsa och päsa.

Anyway... jag ska inte säga nåt till 100 % Pärlan, för det kan hända att jag får ett infall imorgon. Men om jag inte är där och hejar på er så baaaa ska du veta att jag är ditt största fan!

Se på mig nu, vad tycker du?

Publicerad 2009-08-13 10:47:17 i Allmänt

Det var en asbra spelning med Markus Krunegård igår! Låtarna är faktisk ännu bättre live, mycket mer tyngd och känsla. Isabelle var inte särskilt imponerad och ville egentligen gå redan efter en kvart, men stannade kvar bara för att hon är så himla snäll. Gulle!

Ser fram emot bob hund ikväll också. Ska träffa Jonathan innan spelningen, och sen sluter Frida upp också. Har inte träffat henne på hela sommaren.

Jag vill ligga i solen nu.


Det är många som känner sig manade
att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt och alla mår skit
Håll det där för dig själv och ditt usla liv

Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och så att va vänner
Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och bara va vänner

Kulturkalas.

Publicerad 2009-08-12 09:53:40 i Allmänt

Andra semesterveckan, och fan vad tiden går fort! Känns nästan inte som att jag har semester ens - det är rätt skrämmande hur fort man vänjer sej vid att vara ledig och bara ta dagen som den kommer. Vädret kunde ju varit bättre också... men det spelar ingen roll för jag kommer få en massa sol när vi åker iväg. Tänk om det mot all förmodan inte kommer bli nån resa, att det inte går att lösa med vikarier eller nåt. Helt ärligt, jag tror jag skulle lägga mej ner och lipa och aldrig stiga upp igen. Men det får inte hända. Vi SKA!

Idag åkte Staffan iväg på sin sista runda, vilket såklart känns bra. Bara några dagar till, sen kommer han hem. Men det betyder å andra sidan att när han åker nästa gång gör han det på riktigt, och jävligt långt. Eller så hinner jag åka före, beroende på vilket datum resan blir. Hursomhelst så kommer han vara väldigt långt borta, väldigt länge. Vet inte ens när jag kommer träffa honom nästa gång. Det är så lätt att intala sej själv att det inte är nån fara, att man klarar det och att det inte är särskilt jobbigt. Och det stämmer väl till viss del, men mest på grund av att det är lättare att bara stänga av. Men vissa stunder går det inte att göra det, och då kommer allting på en gång. Det är så konstigt att vara tillsammans med någon men samtidigt känna att man inte har honom. Känna svartsjuka, men inte riktigt veta för vad. Känna oro, men inte riktigt veta för vad. Tänka att allt kommer rinna ut i sanden - och att det kanske vore det mest vettiga - samtidigt som jag fortfarande får den där speciella känslan som jag älskar när jag ser på honom. Överhuvudtaget det där speciella med honom som jag inte riktigt kan sätta fingret på men som jag fan inte tror finns någon annanstans. Eller så vill jag inte ens se efter. Saknar honom nu. :(

Anyway... idag ska jag använda dagen till att städa lägenheten, tänkte börja när jag är klar här. Sen ska jag fortsätta slukningen av Stieg Larsson-böckerna (läste ut Män som hatar kvinnor igår och gick direkt över till Flickan som lekte med elden, jag är förlorad!). Och ikväll blir det en sväng till stan och Kulturkalaset. Ska möta upp Isabelle och några av hennes kompisar i Vasastan, efter lite käk blir det stand-up och spelning med Markus Krunegård.
Och imorgon blir det bob hund!

Ibland vinner Göteborg över Gislaved, faktiskt.

No one sleeps when I'm awake.

Publicerad 2009-08-10 13:20:44 i Allmänt

Har inte varit hemma på ett tag. I förra veckan blev det en spontantripp till Gislaved och i fredags satte jag mej på tåget till Vicki! Det blev en mycket lyckad helg med Lena & Orup (äntligen har vi sett honom!!) på Grönan, pubhäng på Söder och historiens kallaste dopp från soliga klippor.

Kan även meddela att jag krupit till korset och börjat läsa Millennium-trilogin. Femtio år efter alla andra. Brukar alltid bli väldigt skeptisk när saker blir så hypade, men HERREJÄVLAAAR vad bra det är. Jag älskar att längta efter nästa tillfälle att få läsa, men tyvärr brukar jag aldrig ta mej tid för böcker. Vilket är väldigt underligt med tanke på hur många oräkneliga timmar jag slösar framför datorn... Det bästa är att det är semester nu och jag kan läsa hela tiden om jag vill! Och det vill jag.

Ska träffa Isabelle ikväll också, har sett fram emot det! Dessutom ska jag ringa till mitt lilla gym och kolla när dom öppnar. Och kanske slänga ihop en banankaka. Men mest av allt vill jag som sagt veta hur det går för Mikael och Lisbeth. Jag får vara glad för dom små sakerna i tillvaron, för med alla dom stora sakerna känns det mest kaos just nu. Jag är så obeskrivligt trött på att det aldrig kan kännas bra med allting. Det är alltid nåt område i livet som ska dra en i tröjärmen som en jobbig jävla unge som vägrar sluta. Samtidigt är människor som tycker synd om sej själva det värsta jag vet. Jag väljer ju egentligen själv hur allt ska vara, men ibland önskar jag att ansvaret inte låg på mej.


The dreams I dream
the song I sing for you
and they're coming from my heart
is my message getting through?
You know it hurts so bad
just like I knew that it would
but I'd do it again
I'd do it again if I could
I'd do it again if I could.

Äh!

Publicerad 2009-08-06 21:27:31 i Allmänt

Vet att det är katastrof på uppdateringarna nu, men jag har ingen lust.

Jag återkommer.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela