Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Min helg.

Publicerad 2013-02-28 08:49:33 i Allmänt

 
Ja, eftersom jag jobbar natt både fredag och lördag pågår min helg precis nu. Nattpassen hittills har varit väldigt lugna, så nu ska det bli spännande att jobba helg och kanske vara med om lite mer dramatik. Lite kluven känsla, visserligen, för jag vill ju såklart inte att det ska hända några allvarliga saker. Däremot kan det gärna få uppstå situationer som vi lyckas avstyra i tid. Det låter väl som en bra deal? :)
 
Men som sagt, lite ledigt först och dagen idag har många fina inslag. Strax ska jag fyra av ett tabatapass och vid lunch ska jag möta upp Fredrik och äta lunch på hans favvoställe (upp till bevis, nu!). Lite senare blir det Lex Ferenda-rep och ikväll ska jag ligga i soffan och bara läsa, titta på serier och njuta.
 
Jag har det allt bra, jag.

Att vända på dygnet.

Publicerad 2013-02-26 17:58:49 i Allmänt

 
Det är märkligt det här med att jobba natt. Visserligen har jag gjort det förut, men då var det sovande jour.
Varenda liten cell i kroppen skriker att det inte är rätt att vara vaken, men på nåt konstigt vis så vänjer man sej ganska snabbt ändå.
 
Kom hem vid halv åtta i morse och hann äta frukost med Fredrik, vilket var väldigt mysigt. Gick och la mej vid halv nio och hoppades på att jag åtminstone skulle lyckas sova till klockan ett. Det blev till tio i fem! Haha. Visserligen vaknade jag två-tre gånger, men ändå. Fick gott och väl åtta timmars sömn och det känns väldigt bra!
 
Mycket jobb i huvudet nu, naturligtvis. Har fått min första lön, vilket var ett välkommet tillskott. Har inte köpt nåt till mej själv på evigheter, så det ska bli skönt att börja leva lite mer normalt.
 
Något annat som är fint som snus är att jag snart åker och hälsar på Isabelle! Nästa fredag tuffar jag nämligen iväg med tåget till Göteborg!  
 

Perspektiv.

Publicerad 2013-02-19 20:31:47 i Allmänt

 
I mars är det sju år sen jag startade den här bloggen. SJU ÅR!!
 
Det är inte ens lönt att försöka sammanfatta vad som hänt i mitt liv under dom åren. Frågan är om jag nånsin kommer vara med om så många och stora förändringar under så förhållandevis kort tid igen. Men varför inte. Är det något jag lärt mej om tillvaron så är det att man aldrig vet vad som väntar bakom nästa hörn.
 
Mitt nuvarande hörn är väldigt bra. Jag är nöjd att jag hittade hit. Vägen var lite vinglig, det påminns jag om när jag skummar igenom vissa inlägg som skrivits genom åren, men det var värt det. Här kan jag nog stanna, vila och hämta andan ett tag innan jag fortsätter mot nästa.  
 
 
   

Oh, my.

Publicerad 2013-02-17 21:01:00 i Allmänt

 
Idag är det en månad sen jag tog examen och den här tiden har utan tvekan varit en av dom roligaste och mest krävande perioderna i mitt liv. Samtidigt.
 
Att det skulle bli roligt var väl knappast en överraskning. Jag visste att det skulle vara slitsamt också, men att jag skulle känna mej så fullkomligt...dränerad i vissa perioder, det var jag faktiskt inte så förberedd på. Nu låter det kanske som att jag inte trivs eller att jag har en alldeles för hög belastning, men så är det inte. Det är snarare så att det inte varit annat än omställningar den senaste tiden, och omställningar leder alltid till konsekvenser, både positiva och negativa.
 
Om jag ska säga nånting om det negativa som varit så kan det sammanfattas i att jag tydligare än någonsin förut insett hur orkeslös jag kan bli och hur ledsen jag blir just av att inte orka. På jobbet har det inte varit några problem, där är jag alert och igång och dagarna flyger förbi. Men på vägen hem har jag vissa dagar tappat all kraft och inte ens orkat berätta för Fredrik hur jag har haft det. Jag tror att han mer än en gång har undrat vad det är för en zombie han sitter och äter middag med (om vi nu har haft chans att överhuvudtaget äta ihop).. Som tur är så visar han imponerande mycket förståelse och slutar aldrig övertyga mej om att allt kommer falla på plats om ett litet, litet tag.
 
Och faktum är att det faktiskt känns som att det gör det.
 
Som sagt, nu vill jag inte låta negativ. Det ÄR ju faktiskt roligt 99 % av tiden.
 
Andra saker som alltid är roliga är att träffa min fina familj, och det gjorde vi den här helgen. Det var nämligen dags för Ellens dop. Lilla Lellen! Känns som vi knappt hann vara där eftersom tiden gick ovanligt fort den här gången. Men mysigt var det, och förhoppningsvis går det lika fort till nästa gång vi ses.
 
Då kanske våren har kommit också. VÅR! Jag kan knappt beskriva hur mycket jag längtar. Nog för att det varit en fantastisk vinter, men som några fjantiga tjockisar konstaterade igår; "Nu får det vara bra!"
 

Min dag!

Publicerad 2013-02-07 18:16:56 i Allmänt

 
En av dom absolut bästa sakerna jag vet, det är att gå och lägga sej igen när man ätit frukost. Så det gjorde jag idag. Visserligen hade jag kunnat välja att inte gå upp alls, men eftersom det är mycket mysigare att äta frukost tillsammans gick jag upp idag fast jag inte behövde. Men när Fredrik hade gått hemifrån vid åtta kröp jag ner i sängen igen, la mej tillrätta med del två av Torka aldrig tårar utan handskar och hann läsa några sidor innan jag slocknade... och vaknade igen halv elva! Hahaha. Så GRYMT skönt. Och behövligt. Jag samlar på sömntimmar nu, mitt löfte till mej själv är att vara supernoga med den varan.
 
Tycker inte att jag gjort särskilt mycket idag ändå, en dag svischar förbi så snabbt. Förutom den sedvanliga träningen har jag uträttat lite ärenden, bland annat köpt doppresent till Ellen. Ny toning är dessutom iklibbad i kalufsen och väntar på att bli ursköljd i detta nu. Det är för jävla tråkigt att tona håret, en pina varje gång. Men värt det! Allt för att slippa Den Fasansfulla Utväxten, fienden nr 1.
 
Ska packa en väska också, för från och med imorgon är det Värmdö som gäller igen. Hus- och hundvakt, ska bli riktigt mysigt! Har visserligen ingen aning om vad jag ska packa med för nåt, precis ALLT i min garderob känns supertråkigt och minst tre år gammalt. Skulle så gärna vilja kunna gå in i en affär och spontanshoppa, men det kommer inte på fråga. Det kommer bli lite bättre nu dock; i januari fick jag inte en enda krona men nu i slutet av månaden kommer lite lön. LÖN alltså, inte lån. Skönt!! Det blir fortfarande inte något att "sätta sprätt" på precis, men betydligt bättre än den senaste tiden. Jag behöver i och för sig inte bekymra mej särskilt mycket om vad jag ska ha på mej, för dom närmaste veckorna kommer jag ha uniform varje arbetsdag och när jag är hemma åker ändå myskläderna på, morgon som kväll. Så vad gnäller jag för, egentligen? ;)

Lex Ferenda, Mello, Remi, visning och kalas.

Publicerad 2013-02-03 11:15:47 i Allmänt

 
Ovanstående är precis vad min helg har handlat om. Är mycket nöjd med variationen, måste jag säga!
Men helgen är ju faktiskt inte slut än; söndagen har precis börjat. Jag har slutat se söndagen som en tråkdag, faktum är att jag uppskattar den mer och mer. Det finns inga som helst krav på söndagar, så allt man eventuellt hittar på känns som en bonus.
 
Hursomhelst. Igår åkte jag hem till Helena, planen var att vi skulle spela in några låtar. Tidigare har vi bara spelat in rakt in i telefonen, och av förklarliga skäl blir ju inte ljudet det bästa. Tyvärr strulade det programmet vi  hade tänkt använda och plan B erbjöd inte lika god kvalitet. Vi bestämde oss för att göra det bästa av situationen och spela in ändå. Med tanke på att vi sjöng och spelade rakt in i datormikrofonen plus att vi inte har gjort nån mixning överhuvudtaget blev det faktiskt förvånansvärt bra. Dessutom är det grymt nyttigt att nöta, nöta, nöta. Är så imponerad av hennes förmåga att skriva bra låtar!
 
På kvällen kom Vicki och Stefan över, det var dags för Melodifestivalen, en tradition det inte kommer på frågan att missa! Fredrik lagade en kalasgod middag och det blev en riktigt trevlig kväll, trots kassa tävlingsbidrag. När spektaklet var över satte vi oss i köket igen och spelade Remi, världens roligaste spel! (Vicki, jag har f.ö. hittat den svenska versionen, Rummy kallas det här! Yaaay!)
 
Om en stund ska vi ägna oss åt vårt nya söndagsnöje, dvs gå på några lägenhetsvisningar, och ikväll blir det kalas. Fredriks mamma fyller år!
 
Det har varit en bra och viktig helg på många sätt. Har samlat ny energi och kommit underfund med vissa saker. Ser fram emot den kommande veckan; imorgon ska vi öva hela dagen och i slutet av veckan är det ren och skär verklighet som väntar. Mina första arbetspass ute! Gud, vad spännande!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela