Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Väntar på inspiration.

Publicerad 2008-07-30 20:01:40 i Allmänt

Det måste vara skittråkigt att läsa min blogg: "Idag jobbade jag, nu ska jag städa/diska/jogga/laga mat och imorgon ska jag åka in till stan/titta på film/handla detta och detta...."

Mitt liv är knappast spännande, men rätt gött. Och när jag orkar ta mej i kragen ska jag ordna till den här bloggen och skriva om nåt intressant, eller åtminstone slänga upp nån liten bild då och då för nu är det bara text, text, text. Lotta är ju en riktig proffsbloggare nuförtiden! Följ hennes och Tomas vecka i Frankrike här. Jag ska skaffa en mobilblogg igen. Inte idag, men snart. Jag lovar.

Snart ska jag iväg och jobba natt (nu kommer ramsan igen) och imorgon ska vi faktiskt repa! Det ska bli riktigt kul, inte minst för att vi ska repa in en massa nya låtar. Verkligen på tiden! Sen stannar jag hos mamma över natten. Det blir visserligen bara en snabbvisit, för jag har ett långpass på fredagen sen men det blir åtminstone nåt. Jag saknar huset. <3

Superhelgen!

Publicerad 2008-07-28 19:24:41 i Allmänt

Det kunde ju knappast ha varit bättre i helgen. Fick verkligen chans att vila ut, ladda batterierna, njuta av tillvaron och umgås med människor jag tycker om. Ja, ni vet... sånt där som kännetecknar en riktig semester. Visserligen var det ju en kort sådan, men det räckte. I alla fall för tillfället - jag mår så otroligt mycket bättre nu än för någon vecka sen då jag gick på helspänn dygnet runt.

Jag kom till Landskrona vid lunchtid och efter en fika och inspektion av Carinas "nya" lägenhet (hon har ju bott där ett tag nu) begav vi oss till stranden. Visserligen är det ju lite skandal att årets första dopp inte kom förrän 25 juli, men nu är det gjort iaf. Lördagen började med en joggingtur och sen åkte skåningarna iväg på "upplevelsedag" medan mamma, Bond och jag gick och badade. Ja,till och med Bondiflondi som vanligtvis är världens fegis när det gäller vatten doppade sej. Finns inte så mycket annat att göra på årets varmaste dag, liksom...

På kvällen blev jag upphämtad av Sofie och några kompisar till henne - det var ju dags att se bob hundHelsingborgsfestivalen! Kändes helt overkligt att se dom stå där på scenen. Tomas var lika söt och sprallig som vanligt, Jonas hade odlat en surrealistisk mustasch och Mats är fortfarande en anledning till att man kan köpa myten om att det alltid är basisten som har mest groupies.Det var fantastiskt att få höra Ett fall och en lösning (deras kanske bästa låt), Sista beställningen och Nu är det väl revolution på gång, men kändes samtidigt lite tråkigt att dom nya låtarna inte imponerade särskilt mycket alls. Visserligen är det svårt (och väldigt orättvist) att jämföra helt nytt material med klassiker, men det känns inte så troligt att bob hund kommer kunna göra lika bra låtar igen. Men jag hoppas att jag har fel!

Och idag gick vi in i v. 31 och det är knappt nån tid alls kvar till min semestervecka.

19 dagar kvar!

Ingenting går upp mot gamla Skåne!

Publicerad 2008-07-25 02:08:46 i Allmänt

Som vanligt så fick jag modifiera min "Att göra"-lista en smula, men det viktigaste hanns med i alla fall. Fick lite panik på stan ett tag, för jag hittade inte det jag ville ha och tiden flög iväg. Men till slut löste det sej. Och jag hann till och med att baka som planerat, så nu finns det både bröd och kakor i frysen. <3

Var inne en sväng på Sorbet Södra Larmgatan idag, och det var säkert två år sen jag var där sist. Fattar verkligen inte varför. Det finns så mycket fint där! Kika in på deras hemsida så förstår ni vad jag menar. Jag hade lätt kunnat köpa merparten av allt som finns i butiken, men då hade man väl behövt skyddsglasögon för att besöka min lägenhet. Det kan nog lätt bli lite fööör mycket kitsch, men jag är väldigt svag för femtiotalsstuket och rockabilly-stilen, så det kommer definitivt bli fler besök där inom en snar framtid.

På tal om min lägenhet så älskar jag verkligen den. Även om Göteborg inte alltid känns som hemma så gör faktiskt lägenheten det. Känner mej så trygg där och skulle nog kunna hålla på och fixa och dona non stop om det inte fanns andra saker man måste göra här i livet. Det ska verkligen bli jättekul att åka bort imorgon och jag ser till och med fram emot tågresan (har mp3-spelare, frukostlåda och bra böcker med mej, mysigt!). Umgås med familjen, ligga på stranden, träffa Sofie, se bob hund.... En riktig superhelg! Samtidigt känns det skönt att veta att jag har något att komma tillbaka till på söndag kväll, nämligen en väldigt gosig pojkvän och en soffa som står redo för Silver Fang-marathon.
 
(Hittills har det varit ett väldigt lugnt pass, hoppas att det fortsätter så. Känns knappt som att jag jobbar, faktiskt.)

Je suis pepp.

Publicerad 2008-07-24 11:09:51 i Allmänt

Pratade nyss med Sofie och blev alldeles glad av tanken på att få träffa henne snart. Helt otroligt vad många av mina käraste jag kommer få umgås med den här helgen, snacka om att jag är tacksam över det.

Idag är det Den Stora Fixardagen - jag ska hinna med en massa saker. Egentligen borde jag redan varit på väg in till stan, men jag hinner nog ändå. Ska slänga på mej nåt svalt (det är äntligen sommar nu!) och sen bege mej.

Cheers!



En liten lättnad.

Publicerad 2008-07-23 11:36:48 i Allmänt

Igår var jag tillbaka på jobbet, och det var den bästa arbetsdagen på mycket länge. Jag hoppas verkligen att det som varit jobbigt har vänt nu och att det får vara bra ett tag.

Tiden bara flyger iväg, för övrigt. Nyss kändes det som att det var en evighet kvar tills jag får min semestervecka, men nu är den alldeles runt hörnet. Har jag nämnt att jag längtar?

Längtar även till helgen, då det blir Skåne igen för hela slanten. Mamma är hos Carina och barnen då också, och hon har Bond med sej. Som jag har saknat honom! Imorgon börjar jag inte jobba förrän kl 21, så det blir en liten fixardag. Förutom att jag ska packa blir det lite bakning (hälsobröd och dumlekakor) och ärenden på stan. Jag är en riktig husmor.

Igår och i förrgår var det  förresten högtidsstunder i tevesoffan. Jag har äntligen köpt min Silver Fang-box! Och jag tror minsann att Daniel också tycker det är bra. Längtar redan tills nästa gång vi kan gosa in oss i en filt och titta på det.

Fix & trix.

Publicerad 2008-07-21 11:53:17 i Allmänt

Idag blir det alltså lite shopping, och jag slipper åka ensam för Daniel överraskade och sa att han följer med. Inte dåligt! Vi planerade egentligen att se Hancock på bio ikväll, men det blir lite väl sent eftersom jag ska upp tidigt imorgon, så vi sparar det till en annan dag.

Blir en sväng till Överskottsbolaget också för att kolla vad vi kan tänkas behöva till vår kanottur som närmar sej med stormsteg.

Hoppas att ni har det fint.

Idag slår jag på stort.

Publicerad 2008-07-20 12:11:56 i Allmänt

Jajjemen, jag ska faktiskt satsa på att gå utanför dörren! Och kanske till och med duscha. Har inte gjort någon av sakerna sen i torsdags så det börjar bli dags nu. Det blir ingen lång promenad iofs, bara till Citytorget för att hämta ut mina boxar med linser jag beställt från Lensstore.

Magen är lugn nu, tror jag. Kan inte påstå att jag är hungrig och full av energi, direkt, men det är ju inte så konstigt. Men det var nog förnuftigt av mej att stanna hemma från jobbet idag också, för nu kommer jag förhoppningsvis vara ordentligt utvilad inför den kommande arbetsveckan.

Imorgon ska jag, om jag orkar, åka in till stan och ta en sväng in på Lagerhaus. Ska piffa upp badrummet lite har jag tänkt. :D Kanske blir det en sväng in på 4-gott också, ska ju trots allt träffa två (eller fyra?) godisråttor nästa helg, lika bra att passa på... hehe!

Poop.

Publicerad 2008-07-19 13:14:16 i Allmänt

Tyvärr blev det ingen särskilt rolig vistelse för mamma och Cilla eftersom jag spenderade stora delar av gårdagen med att springa till toaletten. Vet inte vad det beror på eller om det har nåt samband med svimningen i torsdags men en bubbligare mage har jag då aldrig haft. Fy fan. Idag är det lugnare med magontet, men det kommer stötvis och frukostmackan jag vågade prova i morse har kommit ut med besked. Jag har i alla fall börjat få tillbaka matlusten, och det måste ju vara ett tecken på att magen håller på att bli normal igen.

Det blir alltså inget jobb för mej idag. Ringde chefen redan igår så att dom skulle ha gott om tid på sej att fixa folk (27-timmarspasset är ju inte det lättaste att täcka upp). Sa även att jag satsar på att jobba på söndag men fick "var du hemma och vila upp dej" till svar vilket iofs känns skönt. Men sen är det ju det här med att jag alltid får dåligt samvete när jag stannar hemma... jag måste bli av med det. Även om svimningen inte har med räserbajset att göra så tror jag att dom senaste dagarnas incidenter är min kropps sätt att säga ifrån. Jag måste ta igen mej och samla energi nu.

Ska sova så mycket det bara går.

Nu är Cilla strax på planet till Kroatien, det går ju inte att komma ifrån att man är lite avundsjuk. Men jag unnar henne verkligen det! Och det kanske inte är så mysigt att prutta på tiotusen meters höjd...

Vardagsdramatik.

Publicerad 2008-07-18 10:22:29 i Allmänt

Jaha, så kan man lägga till "svimmat på Liseberg" i sin cv...

Det var helt sjukt. Igår kom mamma och Cilla vid tolvtiden, jag fixade lite lunch till oss och sen åkte vi in till stan för att shoppa lite. När det var avklarat tog vi en sväng in på jobbet för att låna några Lisebergskort och sen gick vi in på det berömda nöjesfältet. Det enda jag kände vid den tidpunkten var att jag var helt sjukt trött, men tänkte att det ju inte var så konstigt eftersom man brukar bli det när man får lite ledighet. Efter en halvtimme eller nåt blev vi glassugna och ställde oss därför i en lång, ringlande kö. När det äntligen var vår tur, efter säkert 20 minuter, kände jag mej plötsligt illamående och kunde konstatera att jag nog inte skulle ha nån glass. Gick till sidan av kiosken för att ha nåt att hålla i, och sen minns jag inget mer förrän jag hör mamma ropa "Caroline! Caroline!". Min första instinkt var att resa mej upp (inte så kul att vara i så många personers blickfång), men hindrades ganska bestämt och fick en mugg med vatten. Mitt i tumultet kom en värdinna och frågade om hon skulle ringa nån, eller om vi behövde gå till deras vilorum som låg en bit bort. Men allt kändes okej igen efter bara några minuter, men tydligen var jag blå om både läppar och naglar.

Efteråt har vi skrattat åt det en hel del - jag skulle till exempel ge vad som helst för att ha det här på film - men man börjar ju undra vad det är som är fel. Idag känns det rätt okej, men jag är väldigt spänd och gasig i magen. (Om det nu har nåt samband.) Very strange. :/

Same old, same old.

Publicerad 2008-07-15 15:06:52 i Allmänt

Börjar inte förrän kl 17 idag, men befinner mej på jobbet dygnet runt, mentalt sett. Jag hoppas verkligen att det får ett slut snart. Som ni förstår kan jag inte gå in på några detaljer, men det känns ohållbart som det är nu. Har inte känt mej avslappnad på jag vet inte hur länge. Hoppas, hoppas det är bättre idag...

Ser verkligen fram emot imorgon; det ska visserligen inte bli så kul att städa här hemma, men förhoppningsvis hinns det med en tur till Slottsskogen med Daniel. Och på kvällen blir det tacos, cola och film. Det bästa som finns. <3

Ser även fram emot torsdag, för då kommer Cilla och mamma hit. :)

Men nu är det snart dags att samla på sej några djupa andetag och samla krafter inför ett femtontimmarspass.
May the force be with me.

Dumma jävla fågelholkar.

Publicerad 2008-07-13 20:07:11 i Allmänt

Är nyss hemkommen från en kvällspromenad och är riktigt irriterad. Måste hela jävla världen GLO? Och så luktar det grillat överallt. Det enda svenskarna gör på semestern är att glo och att grilla. Tragiskt.

Nej, jag har ingen jättebra dag idag. Ser verkligen inte fram emot att jobba imorgon heller.

Gårdagen var dock ett trevligt avbrott från all negativ energi jag går omkring och samlar på mej. Vanessas fest var jättelyckad, inte minst för att den innehöll ett äkta Hollywood moment. Hennes pojkvän friade till henne inför alla gäster! Och hon sa naturligtvis ja. :D Det var grymt häftigt att få vara med och se ett sånt ögonblick och jag är genuint lycklig för hennes skull. All lycka till er, vännen!

35 dagar.

Publicerad 2008-07-12 15:08:42 i Allmänt

Ja, idag är det exakt fem veckor kvar tills Lotta och jag åker till Kreta! Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli att komma bort, släppa alla tankar och bara njuta av livet. Är så glad att vi bokade!

Resan är verkligen min morot, särskilt nu när det är riktigt tungt på jobbet. Har fått en halvtimmes sömn på hela natten och var nära att ringa nån och lipa när jag gick hem, bara för att jag kände mej så slut. Men nu har jag sovit ett par timmar och hoppas verkligen att jag ska kunna komma i rätt stämning inför kvällen.

Hoppas att ni alla har en bra helg!

Lite bättre idag.

Publicerad 2008-07-11 23:53:03 i Allmänt

Den här arbetsdagen har tack och lov känts lite bättre. Det är iofs drygt åtta timmar kvar av den, så mycket kan hända. Ska inte säga för mycket...

Nu längtar jag iaf efter att få gå hem, ta en promenad, duscha, vila nån timme och sen börja piffa inför festen. Och klämma in en träffa med Dan nånstans däremellan också. :)

Helt meningslöst inlägg, jag vet. Ville egentligen bara säga att den här dagen är lite bättre än gårdagen. Så nu vet ni!

Fina lilla vännen.

Publicerad 2008-07-10 22:32:38 i Allmänt

Fick ett sms av Sofie för en stund sen, och det förgyllde inte bara min kväll utan faktiskt hela dagen som i övrigt varit ganska pissig;

"Bara så du vet så är du bland det mest fantastiska som finns och jag är jätteglad över att få ha en sån fin vän! Love ya!"

Då blir man glad ändå in i hjärtat. Tack pärlan för att du är den du är och för att du alltid lyckas skapa en tillvaro som är avslappnad och skitrolig på samma gång. Saknar dej redan!

Den pissiga dagen handlar om jobbet som ger en massa olustkänslor just nu. Utan att gå in på detaljer så undrar jag återigen varför jag inte valde att jobba med nåt lättsamt och trevligt. Jag är mycket medveten om att det går upp och ner och att man inte kan känna sej på topp jämt, men faktum är att det här inte är vad jag vill göra. Känns alltför ofta som jag inte är rätt människa för att jobba med den här målgruppen. Kanske stämmer det, kanske inte. Längtan efter att jobba förebyggande växer sej starkare dag för dag... hoppas att det kan bli verklighet snart. Var först lite tveksam till om jag skulle skriva det här överhuvudtaget, men jag gillar inte tanken på att behöva begränsa mej i min egen blogg. Om nån av mina arbetsgivare eller kolleger nosat upp den här sidan så får det väl vara så då. Tough luck.

Nåt som är bra är iaf att jag fixat en present till Vanessa. Då jag är ganska nöjd med inslagningen skulle jag gärna ta ett kort och lägga upp här, men eftersom hon är en av få flitiga läsare av den här bloggen vore ju det ganska dumt. (Så du får allt hålla dej till på lördag, mohahahaaa!)

Om en och en halv timme kommer älsk hit, då ska vi nana. Gud så skönt.

Verkligheten.

Publicerad 2008-07-09 17:28:02 i Allmänt

Igår var vi och såg Berättelsen om Narnia: Prins Caspian och den var visserligen inte alls lika bra som första filmen, men ändå klart sevärd. Och man kan ju inte annat än älska Aslan. Jag var lite sorgsen efter filmen, och tyckte synd om barnen som tvingas leva i den tråkiga världen med vetskapen om att det finns nåt annat, och den känslan förstärktes när vi slussades ut i en gråmulen kväll och stod och väntade på spårvagnen.

Vi började dissa verkligheten ganska rejält, vilket var ganska kul. Jag tycker om att inte behöva klaga ensam. ;) Men när jag senare under kvällen låg i Daniels knä medan han pillade i mitt hår sa jag:

"Det är såna här saker som gör det ganska okej att leva i den tråkiga verkligheten ändå. I Narnia har man aldrig tid för sånt här, för där måste man slåss på liv och död hela tiden."

Jag är faktiskt ganska klok.

Nästa sak att se fram emot är Vanessas fest på lördag, det ska bli riktigt roligt. Och alldeles nyss fick jag reda på att Dan kommer till stan i helgen, så det får allt klämmas in en liten fika med honom också.

Dagens egoboost.

Publicerad 2008-07-08 01:19:07 i Allmänt

Som ni som har följt den här bloggen ett tag säkert vet så har jag i några månaders tid nu levt med betydligt sundare vanor än tidigare. Jag äter fortfarande allt, men har dragit ner rejält på sötsaker och äter mindre portioner. Dessutom rör jag mej minst 45 min varje dag. Och sakta men säkert ger det faktiskt resultat.

Faktum är att jag inte har vägt såhär "lite" sen högstadiet och det känns väldigt bra. Nåt annat som känns rätt gött är att jag numera ligger på samma vikt som Tyra Banks! Det faktum att Tyra säkerligen är minst tio centimeter längre, och att hon gått upp 13 kilo efter att ha lagt modellkarriären på hyllan kan vi bortse ifrån. Jag känner mej ändå rätt nöjd, haha.




Hallå, ja!

Göttaste helgen.

Publicerad 2008-07-07 12:23:37 i Allmänt

I fredags var det alltså äntligen dags att åka till Malmö för att tillbringa en helg med min pärla. Kunde knappast börjat bättre, finaste dagen på mycket länge och fortfarande 23 grader varmt ute när tåget rullade in på perrongen strax före klockan sju. Vi åkte först till lägenheten så att jag fick lämna av mina grejer och byta om, sen tog Sofie med mej till Gränden, världens mysigaste restaurang. Det var verkligen som att sitta utomlands och äta middag. Snacka om en helt annan atmosfär... Svårt att säga om det var maten eller miljön som var bäst, förmodligen kombinationen. Vi funderade ett tag på om vi skulle sätta oss på nån uteservering och öla eller om vi skulle ta en soft hemmakväll, och bestämde oss för det senare. Det var ett mycket klokt beslut. Pyjamasbyxor, slappande framför teven och en gosig vovve var allt som behövdes för att somna som en stock. Det var så underbart skönt att sova ut, har sovit fem-sex timmar varje natt alldeles för länge nu, så det var som rena mirakelkuren att slippa ställa klockan.

På lördagen låg vi och drog oss länge innan det var dags för lite shopping. Bland det första jag såg på Malmös gator denna lika fina sommardag var Sten "Taxi" Jonsson och det kändes ganska mäktigt måste jag erkänna. Haha. Från ingenstans köpte jag en skitsnygg jacka på Gina tricot, och örhängen och skor på H&M. Plus lite annat krams. Och jag som inte skulle handla nånting... Det var hursomhelst en grymt skön och avslappnande dag. Efter att ha fått i oss lite käk var det dags att börja göra oss i ordning för partykvällen. Sofie var snäll som vanligt och gjorde mej skitsnygg i håret (ni får helt enkelt lita på mitt ord, det blev inga bra bilder på mej, så jag tänker inte publicera dom :P). Jenny och Alex kom förbi och vi satt och lyssnade på glamrock och rökte vid fläkten innan vi begav oss till KB strax innan midnatt. Tyvärr var det dåligt med folk och en ganska kass DJ, men det gjorde inte särskilt mycket med tanke på hur dagen (och hela helgen för den delen) var i sin helhet.

Igår sov vi lääänge igen och åkte iväg och åt bakfyllepizza. Sen tog vi en skön strandpromenad med Fia som fick springa av sej och titta på alla andra spännande hundar. Mysigt. <3

Nu ska jag titta på tågbiljetter igen för det blir snart en Skåne-resa till! Hehe. Den 25 juli åker jag till Landskrona, och på lördagen där är det ju dags för bob hunds spelning på Helsingborgsfestivalen. Tjohoo!



Förfest vid fläkten. Alex, Jenny och Sofie!

Streeeeess.

Publicerad 2008-07-03 22:40:17 i Allmänt

Vill egentligen bara lägga mej och sova, men jag har en massa saker kvar att göra.

Innan jag sluter ögonen för idag måste (nej, jag vet, det finns inget som heter måste, jag vill) jag:

  • Vika tvätt
  • Packa inför imorgon
  • Lägga in lite låtar i mp3-spelaren och ladda den
  • Göra i ordning lampan i sovrummet

Okej, det var visst inte jättemycket. Men det lär ta sin lilla tid. Bäst att sätta igång nu medsamma.

Ska tänka på hur kul Sofie och jag ska ha det i helgen medan jag fixar. :D

Obefogat gnäll.

Publicerad 2008-07-02 06:59:54 i Allmänt

Det kan inte ha varit roligt att ha mej som flickvän igår. Ingenting i hela världen var bra.

Den jobbiga känslan började med att jag fick lite panik när vi skulle planera in lite grejer tillsammans och insåg att hela sommaren redan är uppbokad. Det finns i stort sett inget utrymme alls för spontana saker. Och när jag räknade ut att det förmodligen kommer dröja åtta (!) veckor innan jag kan åka till Gislaved nästa gång höll jag på att bryta ihop.

"Ska du inte vara glad att du har ett så aktivt liv istället?" försökte Daniel.
Och naturligtvis har han rätt. Jag har ett nytt, fast jobb som visserligen gör att jag inte får någon vidare ledighet i sommar, men som betyder att jag har en trygg, ekonomisk tillvaro. Därtill har jag en familj som står mej väldigt nära och nära vänner som allihop vill träffa mej. Vad är det att gnälla om? Det är såklart jättetråkigt att jag inte har möjlighet att göra precis allt jag hade tänkt den här sommaren, men sånt är livet. Välkommen till vuxenvärlden, liksom. Hellre att det är såhär än att jag var alldeles ensam och inte hade några planer alls.

Hela den här grejen gjorde hursomhelst att jag kände mej alldeles uppstressad, inte minst över veckan som är nu. Jag har skitmycket att göra, och jag kommer förmodligen inte hinna hälften. Tur då att jag har världens bästa, som försökte övertala mej att den enda som bestämmer att jag måste göra saker är jag själv. Dessutom överraskade han mej med den bästa medicinen; ett Kinderägg. Det var så längesen! <3

Nu ska jag till jobbet.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela