Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Tentavecka.

Publicerad 2011-10-31 22:04:29 i Allmänt


Ikväll blev jag klar med en hemtenta i beteendevetenskap, på torsdag är det vapenprov och på fredag dubbel salstenta i juridik och poliskunskap.

Det är TUR att jag inte har nåt att ta hänsyn till utanför skolan, kan jag meddela.

Plugga, träna, äta och sova, det är vad det handlar om nu.

Veckodejten med Vicki får dock inte offras! I lördags hade vi ett grymt lyckat Halloween-firande och på onsdag är det, efter en lång dag med böckerna, dags för ännu en Dexter-kväll. Är så himla tacksam att jag har henne som en fast punkt i tillvaron.

Och nu...har jag faktiskt absolut ingenting mer att skriva. Hej hej!

Thank God it's (almost) Friday...

Publicerad 2011-10-27 22:32:42 i Allmänt


Vilken galen jävla period det är just nu. Känns som att det inte är NÅT annat än skola och plugg. Att ha ett vanligt liv på vardagarna är det liksom inte tal om. Lycka är att finna ork att diska, liksom. Men förhoppningsvis lönar det sej i slutändan. Jag får trösta mej med att det är roliga saker vi lär oss!

Och på tal om tröst så ska det bli den skönaste fredagskvällen nånsin imorgon. Tror bannemej att jag ska göra ansiktsmask, fotbad och hela konkarongen. Och INTE ställa väckarklockan. Sova hur länge jag vill på lördag... det var längesen jag längtade så innerligt efter något.

Slut på SAO-veckan...

Publicerad 2011-10-24 08:49:39 i Allmänt

Jaha, så var den hittills roligaste veckan på hela året förbi och jag är tillbaka till vardagen i Stockholm. Det är måndag och snart dags att börja förbereda sej för eftermiddagens föreläsningar och det här är nog första gången på hela den här tiden som jag inte ser fram emot att gå till skolan. Nu vet jag ju liksom hur det är där ute.

Och jag veeet att jag är usel på att leva i nuet. Egentligen är det ju väldigt onödigt av mej att längta för om bara ett drygt år är jag ju där och det kommer gå sanslöst fort. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är lite sorgligt att livet där ute fortsätter nu medan jag snällt får vara kvar här i min "så länge"-tillvaro.

Det är lite samma känsla som  i somras efter att jag hade fått mitt hjärta krossat - att för en liten, liten stund vara med om något alldeles fantastiskt och sen bli slungad tillbaka till verkligheten som den var förut.

Men skillnaden i det här fallet är ju att det där fantastiska kommer tillbaka inom en åtminstone överskådlig framtid. Jag får leva på det!

Patrulliv.

Publicerad 2011-10-19 22:39:39 i Allmänt

Man kan inte direkt säga att det är som jag trodde.

För det är bättre!!

Om jag får hälften så bra kollegor som dom som tar med mej ut på äventyr så kommer jag älska mitt framtida jobb, det är ett som är säkert.

Det är väldigt nyttigt att få se jobbets baksidor och komma ifrån den där romantiserade bilden som vi (eller iaf jag) bygger upp på skolan. Samtidigt är det riktigt skönt att mycket inte alls verkar lika komplicerat när man gör det i praktiken som när man försöker läsa sej till det i en bok.

Framför allt är det obeskrivligt spännande att inte veta var man kommer befinna sej från en minut till en annan.

Som sagt, världens snällaste människor får jag åka med. Det är inte alla syskonbarn som får skjuts till skolan med polisbuss, eller hur? ;)

Skånevecka!

Publicerad 2011-10-18 09:19:34 i Allmänt

I lördags begav vi (dvs Kim, Annika, Björn och jag) oss av på roadtrip till sydligare breddgrader. Den första praktikveckan närmade sej och för att hinna få lite tid med nära och kära innan dess åkte vi lite i förväg. Väldigt mysigt att vara i Häljarp, det går alldeles för långt mellan gångerna!

Igår var det dags för lite introduktion på polishuset i Helsingborg vilket gav en bra känsla inför den resterande "arbetsveckan". Idag börjar det på riktigt, klockan 15 idag är det utsättning på stationen i Landskrona och det ska bli obeskrivligt spännande att få följa en patrull och åka med på allt som dom blir kallade till. Typ VAD som helst kan ju faktiskt hända!

Den här veckan är ju lite "upp till bevis" också. Och inte så lite, egentligen. Visserligen tvivlar jag inte på att det är det här jag vill göra, men nu återstår det att se om magen säger att jag kommer klara av det. Det är ju trots allt lite skillnad på att vara ute i verkliga livet jämfört med att stortrivas på övningar i skolan...

Tror och hoppas att det kommer bli bra.

Eftersom jag börjar och slutar sent idag blir det inget familjeumgänge men imorgon går jag av kvart i fyra och då är det jag som lagar mat till gänget. Blir en mysig lillördag, tror jag! Dessutom är det inte hela världen att vi inte hinner umgås så mycket nu när det är vardag för det blir snart en tripp hit igen eftersom en viss storasyster fyller jämnt.

Nu ska jag läsa lite om förundersökningar och hoppas på att regnet ger sej så att jag kan ut och springa. Hej hej.

Mitt, bara mitt.

Publicerad 2011-10-11 22:14:32 i Allmänt


Har tänkt på en sak. Jag är 26 år gammal och har inte ens varit i närheten av att bo ihop med någon, trots långa förhållanden. Visserligen kan det ha haft nåt att göra med att flera av personerna i fråga lider av diverse personlighetsstörningar, men om man bortser från den lilla detaljen så handlar det nog i slutändan om att jag trivs allra bäst själv. För det gör jag.

Det betyder inte att jag inte tids nog vill vara i ett förhållande igen. Jag kan sakna det, trots att det bär mej emot att erkänna.

Men den saknaden kommer aldrig överskugga den fantastiska känslan av att ha sitt eget.  Mina saker, mina prioriteringar och min tid. Tystnad när jag vill och ljud när jag vill. Gud, vad jag älskar det!

Samma gamla visa.

Publicerad 2011-10-03 21:44:06 i Allmänt

Så var det ju det här med den kassa uppdateringen. Igen.

Den här bloggens framtid är mycket oviss för tillfället. Som ni märker har jag ju faktiskt ingenting att säga.

Nåväl. Helgen spenderades i vilket fall som helst i Göteborg vilket naturligtvis var hur bra som helst. Kändes faktiskt lite tungt att åka tillbaka hit i morse.

Skolan är min fasta punkt här, och när den inte känns lika hundraprocentigt sprudlande som den oftast gör, då fallerar allting ganska snabbt. Vet att det bara är en tillfällig svacka, men just nu känner jag mej bara irriterad och osugen på det mesta.

Och så möjligen lite uttråkad. Nåt kul och oväntat får gärna hända snart

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela