Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Mänsklig värme.

Publicerad 2012-03-31 08:07:43 i Allmänt

Inläggets rubrik är inte bara något som är väldigt mysigt utan även namnet på Markus Krunegårds nya skiva. Den är helt fantastisk. Trots att jag bara lyssnat på den i några dagar känns det nästan som att den har potential att slå Markusevangeliet. Grym är den, hur som helst.

Jonna och jag var och tittade på honom på Bengans i onsdags, han spelade fyra låtar i samband med en skivsignering. Det var SÅ värt att trotsa regnet för den lilla stunden.
I övrigt är det en spännande tid nu. Alldeles snart åker jag iväg till Gislaved. Förutom att träffa familjen är det dags för fältstudier igen och den här gången ska jag följa polisen i Värnamo-området. Spännande! Det börjar faktiskt redan ikväll då jag ska jag åka med på ett nattpass. Är väldigt tacksam för att det yttre befälet var så himla flexibel och ordnade så att jag kunde åka med den här lördagen istället för att behöva offra någon av påskdagarna. Många studenter bryr sej inte att den här praktikperioden drabbar påsken - andra har inte ens vågat ifrågasätta det - men jag tycker att det är helt oacceptabelt och det finns inte på kartan att jag skulle vara "tacksam" för att man får åka med på en högtid. Jag kommer att jobba MÅNGA högtider i mitt kommande yrkesliv så jag ska bannemej vara ledig när jag har rätt att vara ledig. Jag ÄR tacksam att jag kom in på skolan och att jag kommer få ha världens bästa jobb, men det betyder inte att jag tänker offra min ledighet för att skolan varit klantig i sin planering. Därmed basta.
Dessutom är det alltid, alltid mer värt att vara med min familj, oavsett hur mycket jag älskar polislivet. Det är så få gånger som precis alla är samlade, så det gäller att ta vara på tiden.
Kommer sakna Fredrik väldigt mycket den här veckan, trots att det kommer bli roliga och fullspäckade dagar. Men som tur är kommer han på Skärtorsdagen. Första besöket i Gisla! :)

Du är den finaste jag vet, älskling!

Ny friss.

Publicerad 2012-03-25 19:40:55 i Allmänt(Att spendera helgen med Sofie resulterade bland annat i att jag återigen känner mej löjligt nöjd med mitt hår. Världens bästa frisör, alla kategorier!
Att bli klippt var visserligen bara en bonus ovanpå allt annat, men jag måste understryka hur GLAD jag är!)

Jag är så outsägligt tacksam över att vår helg blev precis så bra som vi hade hoppats. Vi har strosat, skrattat, sjungit och skålat, blandat djupaste allvar med tramsigaste fjanteri och det har känts precis lika bra som vanligt. Eller ännu bättre. För "som vanligt" kommer det ju faktiskt aldrig mer bli.

Men vissa saker rår ingenting på, inte ens det allra hemskaste.

Älskar dej!

Tips!

Publicerad 2012-03-22 23:28:40 i AllmäntOm ni inte har sett den här serien, 30 grader i februari, bör ni göra det BUMS.
Jag tittar otroligt lite på teve, men det här är något som defintivt är värt att följa.
Något så ovanligt som en intelligent, spännande och berörande serie. 
Har ni missat den så finns alla avsnitt på Svt play!

Aspiranten.

Publicerad 2012-03-20 21:49:20 i Allmänt

Nu är jag nästan halvvägs in i den tredje terminen. Och när fjärde terminen är slut, då är det dags att lämna skolan. Och jobba. Som polis. Även om det halvåret kommer vara en del av utbildningen så kommer det faktiskt att stå "Polis" på min tröja och jacka. Det är en svindlande tanke.

Och eftersom allt det här närmar sej med stormsteg är det alldeles, alldeles snart dags att välja var jag vill göra min aspirantutbildning någonstans. Ett formulär ska få fyra kryss, vilket motsvarar fyra län. Så nu ska projekt Valångest sätta igång i mitt huvud. Det ska rangordnas. Vägas för och emot. Spekuleras. Analyseras. Och inte minst, lyssnas en massa på vad hjärtat säger.

Det är inte det lättaste.

Men vem har påstått att det är en lätt väg jag gett mej in på?

Drömmar om knark.

Publicerad 2012-03-18 15:04:24 i Allmänt

Oroa er inte. Det är inte drömmar som i "jag vill prova" utan bara ett konstaterande att jag sen vi började läsa om narkotika drömmer knarkrelaterade drömmar nästan varje natt. Häromnatten blev jag till exempel konfronterad av en polis som ville att jag skulle lämna ett urinprov och då frågade jag henne på vilka grunder hon ansåg att jag hade nått upp till skäligen misstänkt på misstanketrappan.

Oroväckande? Inte alls. Det här är det mest intressanta vi gjort i skolan hittills, så det är inte alls konstigt att min hjärna funderar på thc-halter, narkotikaprekursorer och kroppsvisitationer även när jag sover.

Nu är det bara några veckor kvar tills det är dags för fältstudier igen. Ska bli obeskrivligt spännande, inte minst för att jag ska vara i lilla Gislaved. Ska bli intressant att få en ny bild av orten och se om det verkligen är dom områden som man tror som är mest belastade. Hoppas att jag får åka med spangruppen!

Nej, jag har inte kolavippat.

Publicerad 2012-03-15 12:52:20 i Allmänt

Det är bara det att det är väldigt mycket nu.

Men i huvudsak är det positiva saker, som tur är.

Framförallt är det återigen roligt att gå i skolan, och det känns väldigt bra. Även om det är en massa nya saker som ska präntas in, så är det spännande och intressanta saker, vilket gör det väldigt mycket lättare. Nu håller vi på med narkotikabrott och det är riktigt fascinerande. Skulle lätt kunna rikta in mej på det i framtiden! Dessutom har vi börjat med vapen igen efter ett uppehåll på flera månader. Jätteroligt och jättesvårt. När får man skjuta? När måste man skjuta? När är våldet man som polis använder "inte uppenbart oförsvarligt" (nödvärn) och när är det "försvarligt" (laga befogenhet)? Inga lätta saker att resonera kring. Och det blir verkligen inte lättare när man ska försöka omsätta det i en övningssituation.

Det är inget enkelt yrke jag valt, och kanske är det just därför som jag lockas så himla mycket av det.

Vad händer mer på skolan då? I tisdags körde jag radiobil MITT INNE I CENTRALA STOCKHOLM. Att jag inte avled på fläcken är ett mirakel i sej. Men som så mycket annat så klarade jag det faktiskt, och därmed är en liten, liten tröskel passerad. Fast i mitt fall är den faktiskt inte så liten; bilkörningen är faktiskt det som oroar mej mest. Eller kanske till och med det enda som oroar mej. Men jag ska bli av med den oron en vacker dag!

Något som inte oroar mej det allra minsta är att vi har börjat köra igång med våra examensarbeten. Jag ska skriva mitt själv och det ska faktiskt bli riktigt roligt, mycket tack vare att jag valt ett nytt och spännande ämne (polisens närvaro i sociala medier). Precis efter att jag publicerat det här ska jag träffa min handledare och få lite hjälp med att formulera mina frågeställningar. Blir nog bra!

Skånehelgen.

Publicerad 2012-03-05 17:24:40 i Allmänt

Har haft en superbra helg i Häljarp! Det enda smolket i glädjebägaren var att mamma inte kunde följa med, men annars var hela min familj samlad för att fira Alde som har fyllt 2 år. Är extra glad att Fredrik följde med och att han klickade så bra med alla. Men det visste jag redan, man kan liksom inte INTE tycka om honom.

Först var allt jättebra. Sen kom han in i mitt liv och då blev allt till och med ännu bättre. Det är ganska fantastiskt.

Snor en bild från Jonas blogg:Finns det hjärterum finns det stjärterum heter det ju!
Nu dröjer det inte jättelänge tills hela gänget är samlat igen, förhoppningsvis ses vi allihop i påsk.
Längtar!

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela