Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

"Jag är så glad, för du är hos mej."

Publicerad 2006-10-29 22:41:02 i Allmänt

Igår gifte sej Lotta och Tomas, och det var en helt förtrollad dag. Vet inte om jag behöver tillägga så mycket mer, förutom att alla (framförallt brudparet) är lyckliga och tacksamma för den otroligt fina upplevelsen. 28 oktober 2006 är ett datum man kommer minnas för alltid.

62179-37

Världens finaste brudpar.

Imorgon gäller det!

Publicerad 2006-10-27 12:39:34 i Allmänt

Sitter hemma hos Lotta som har dammsugaren i högsta hugg. Snart ska vi provsminka henne inför den stora dagen som inträffar imorgon (!), dagen hon gifter sej med Tomas!
Ingen kan riktigt fatta att det är imorgon det händer.

Senare idag ska jag följa med till festlokalen och spana in allt, samt passa på att öva lite med Jonas som ska spela piano i en av låtarna. Att sjunga ska bli superkul, men jag vill verkligen inte gråta och förstöra allt. Så håll tummarna för mej!

Och håll även tummarna för att brudparet kommer få en lyckad dag och ett långt och lyckligt liv tillsammans! :D

Kommer säkerligen upp en del bilder här i nästa vecka.

Trevlig helg, allihopa!

Tips.

Publicerad 2006-10-22 22:40:42 i Allmänt

Såg Tusenbröder - Återkomsten i helgen och gjorde en liten nostalgitripp några år tillbaka i tiden till när jag satt som klistrad framför teven för att se hur det gick för "Hoffa" och hans resa från familjefar till förrymd fånge.
Att göra film av en teveserie brukar oftast bli sådär lyckat, och jag ger nog inte Återkomst-filmen mer än godkänt i betyg. Vissa saker hände lite väl snabbt och blev inte särskilt trovärdiga - man hade kunnat göra en tredje säsong istället för en spelfilm faktiskt. Men skådespeleriet var som vanligt i toppklass. Ola Rapace kan man liksom inte annat än älska och Jakob Eklund är som vanligt obehagligt (i dubbel bemärkelse) bra.

Som sagt, filmen kan man leva utan men om ni missat Tusenbröder I och II så har ni något väldigt, väldigt bra att se fram emot. Serierna finns att skaffa på dvd.

Annars är det mest bröllopstankar i huvudet. Lotta och Tomas gifter sej på lördag och det kommer nog bli mitt livs lyckligaste dag också, faktiskt. Åtminstone hittills. :)

62179-36

Ola Rapace som Jan "Hoffa" Lenhoff.

Lyxdag.

Publicerad 2006-10-17 10:19:28 i Allmänt

Gick på ett nattpass igår igen. Även det här passet blev väldigt lugnt, men det är ju inget man kan styra över själv. Det var hursomhelst riktigt mysigt att slumra i soffan, och jag gillar känslan av att vara på väg hem när dom flesta andra är på väg till jobbet. Att ständigt jobba natt skulle jag inte gilla alls, men rullande schema skulle nog passa mej som handen i handsken.

Man hinner med så mycket också! Har tagit min morgonpromenad, handlat på Willys och duschat. Nu ska jag göra i ordning en riktig lyxfrukost, sätta mej i soffan och dega framför teven. I eftermiddag ska Frida slinga och klippa mej, och sen möter vi upp Carin och tar en öl. Därefter åker jag hem till Daniel, pussar honom och somnar gott.

En perfekt dag, med andra ord! :)

Ännu en lista.

Publicerad 2006-10-16 09:50:42 i Allmänt

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
 ”Från ett till flera perspektiv” (rubrik)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
 Frukostassietten.

3. Vad var det senaste du såg på TV?
 Såg några minuter av Boston Legal igår innan jag slocknade.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
09.37? (Äsch.)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
 Någon som lastar något nere på gatan.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
I morse, tog min morgonpromenad.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
 En massa olika bloggar.

8. Vad har du på dig?
 En svart morgonrock.

9. Drömde du något i natt?
 Förmodligen, men jag minns inte vad.

10. När skrattade du senast?
Måste ha varit i morse, åt nån fånig sång Daniel sjöng eller nåt i den stilen.  

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Tavlor på Marilyn Monroe, David Bowie, Jim Morrison och mej. :)
 
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Jag såg en tant med väldigt äcklig hud på bussen igår kväll.
 
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Lagom töntigt tidsfördriv för oss som vill låtsas att det är av allmänt intresse vad vi tycker och tänker. Hehe.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Vi tittade på Hitta Nemo igår.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
En stor, fin gård på landet med lyxiga tillbehör och en väldans massa djur.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag har en konstig mättnadskänsla, som gör att jag sällan känner mej riktigt mätt. Anledningen till att jag ändå slutar äta är oftast att det inte är gott längre.
 
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Vadå utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, är du dum eller? Jag skulle förinta allt vad droger heter (inklusive tobak och alkohol) från jordens yta eftersom det är ursprungskällan till en väldigt stor del av alla problem här i världen. (Det är knappast så att jag är en renlevnadsmänniska själv, men jag skulle gladeligen leva utan cigaretter, öl och vin om det ledde till att en stor del av problemen minskade.)

18. Tycker du om att dansa?
Love it!
 
19. George Bush?
Får inte sitta så länge till, det är bra.
 
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
 Elis och Astrid.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?.
 Ja, jag skulle kunna tänka mej att bo ett tag på Irland, men inte permanent.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
 ”Hissen är där.” ;)

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Det spelar ingen större roll, faktiskt.

Dagens mupp del II.

Publicerad 2006-10-10 19:46:13 i Allmänt

Kl 21 visar trean 45 minuter som ikväll handlar om "pastor" Fred Phelps och hans familj som tillsammans bildat en egen församling vars syfte är att övertyga omvärlden om att Gud hatar alla bögar och flator. Dom demonstrerar på mördade homosexuellas begravningar, kastar bajs på människor i Pride-tåg och skickar gratulations- och tackkort till omkomna homosexuellas föräldrar. Dessutom kan man på deras hemsida läsa om hur dom tackar Gud för alla svenska liv han tog i tsunamin, samt att den svenska kungafamiljen är incestuös, bögig och slampig.

Och man vet ju inte ens var man ska börja för att argumentera mot denna galenskap. Grejen är att det på något sätt blir så sjukt så det blir komiskt i mitt huvud. Man kan inte ta det riktigt på allvar, även om församlingen i högsta grad existerar och står för det dom skriver på hemsidan. Frågan är hur pass farliga dom egentligen är - lyssnar man på pastor Phelps predikan som finns att ladda ner på sidan blir det ganska uppenbart att han lider av såväl psykiska sjukdomar som missbruk. (Någon annan förklaring finner jag ej.) Och även om jag anser att dessa fjantar självklart ska bli bestraffade för det dom utsätter andra människor för betvivlar jag att dom besitter någon makt överhuvudtaget. I grund och botten handlar det om en psykiskt störd sektfamilj där en massa hemska saker säkerligen har inträffat. Ingen, eller iaf väldigt, väldigt få, kan ju överhuvudtaget ta dessa seriefigurer på allvar.

Vad som däremot skrämmer mej är den tysta och diskreta homofobin som inte verkar gå att tvätta bort från det kollektiva medvetandet. Hur mycket jag än försöker kommer jag aldrig nånsin förstå varför en människa som blir kär i någon av samma kön skulle vara äcklig. Jag kan inte för mitt liv begripa hur en del på fullaste allvar menar att han eller hon ska skämmas över sej själv. Inte heller kan jag förstå att det finns föräldrar som säger upp kontakten med sina barn när dom kommit ut. Eller att andra släktingar väljer att inte bjuda hem Peters nya pojkvän eller Marias fästmö på familjemiddagen. Även om acceptansen av homosexuella blir bättre och bättre kommer det alltid finnas folk som säger att "alla människor är lika mycket värda" för att i nästa andetag tycka att "dom" väl faktiskt kan ta lite hänsyn och låta bli att hålla handen på stan.

DET, mina vänner, är tusen gånger farligare än en dement galenpanna i USA.

Tjitt påmm...

Publicerad 2006-10-10 17:39:34 i Allmänt

Herregud, jag har varit vaken i 33 timmar nu. Kom till jobbet 20.45 igår och har suttit vaken heeela långa natten (bortsett från att jag sov tio minuter under ett Hulken-avsnitt). Hade sedan tidigare blivit ombedd att stanna kvar lite på förmiddagen och hålla ställningarna medan personalen var iväg med några av dom boende. Så det var en fasligt trött Caroline som klev på hembussen kl 13 idag. Men tro inte att det blivit nån sömn än;  tvättiden kunde bara inte missas idag.

Daniel skulle ringa när han kom hem, men det har han inte gjort så jag tänker ringa honom nu och somna i luren.

Möhippa.

Publicerad 2006-10-09 16:36:23 i Allmänt

Dåligt med bloggandet nuförtiden, men det har sin naturliga förklaring. Dom få timmar (det känns som väldigt få iaf) per dygn jag är hemma ägnar jag gärna åt andra saker än datorn. Till exempel sömn... haha. Dessutom har det varit en fullspäckad helg med möhippa för Lotta! :D

Det blev riktigt lyckat, inte minst för att Lotta enligt egen utsago hade en av sina roligaste dagar nånsin. Skivinspelning, islandshästridning, massage, middag och dansande... Man kan hinna med mycket på en dag! Det roligaste för min del var ridningen - jag  fick verkligen mersmak och ska tjata på Sofie att hon lär mej lite.

Ikväll ska jag gå mitt första nattpass, vilket ska bli lite spännande. Visserligen är jag inte ensam, så jag behöver inte vara nervös. Men största utmaningen för mej lär ju bli att hålla mej vaken, det brukar inte vara min starka sida.

Ska nog sova en liten stund nu, faktiskt.

Tjing!

Snaaart.

Publicerad 2006-10-02 22:07:24 i Allmänt

Ja, nu sätter det snart igång igen. Dom där skriken av ren frustration för att man vet att man måste vänta en hel vecka på fortsättningen. (Om man inte laddar ner från nätet då, men det är ju fusk, haha.) Och återigen blir lillördagarna våra alldeles speciella och smått heliga dagar.

62179-34

Fest på onsdag!


Nytt.

Publicerad 2006-10-01 20:30:55 i Allmänt

Jag är så duktig, va. Här sitter jag nyduschad med inpackning i håret, i en nystädad lägenhet. Och alldeles strax ska jag sätta mej framför teven och avnjuta nybakt sockerkaka och negerbollar (och bemöda er inte med att klaga, för jag tänker fortsätta vara politiskt inkorrekt och kalla dom för det).

Så himla skönt att det här inte blev en sån där söndag då man inte uträttar nånting.
Helgen i övrigt har varit fin, mysig och lugn. Igår var Daniel  här och vi gosade in oss i soffan under min pläd och åt mat, svullade godis och tittade på film. Helt perfekt, med andra ord.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela