Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Resten av livet.

Publicerad 2013-10-31 20:30:00 i Allmänt

 
Uppsala kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Inte bara för att lyxsviten och restaurangbesöket överträffade alla förväntningar och inte bara för det efterlängtade lugnet, utan främst för att Fredrik frågade om jag vill gifta mej med honom. 
 
Vi har pratat om giftermål och han har sagt att han en dag ska ställa frågan, så det kom inte som en blixt från klar himmel. Men ändå så kan man inte beskriva den där känslan som gör att man inte kan sluta le på flera timmar, eller för den delen flera dagar. 
 
För det är ju så himla häftigt, när man tänker efter. Jag vet ju att JAG älskar HONOM och att jag verkligen vill satsa på att hålla ihop för alltid. Att en framtid utan honom och tanken på att bli gammal med någon annan är så främmande att den inte ens går att tänka fullt ut. Att det liksom inte finns några alternativ. Men att nu få en dimension till på allt det där; att HAN älskar MEJ på samma sätt. Att det är lika självklart för honom. Och att jag är HANS alternativ... Det är den finaste insikten jag någonsin har fått. Häromdagen publicerade Jonas Gardell en status innehållande följande mening:
 
"Enda sättet att ta reda på om det är värt att leva ihop ett helt liv är att leva ihop ett helt liv."
 
Det är tänkt att vi ska prova det. Och jävlar, vad bra det känns!

Höstmys.

Publicerad 2013-10-22 09:15:05 i Allmänt

 
 
Vad fint det är nu ändå. Visst, det är lite sorgligt att det är mörkt när man vaknar och mörkt innan man ens hunnit uppfatta att kvällen är på gång. Men det betyder ju å andra sidan att man kan tända värmeljus nästan jämt. 
 
Hade sovdag igår och när jag vaknade satte jag igång att pyssla på direkten. Resultatet ser ni på bilden. På kvällen åkte jag iväg och dansade zumba och det var i vanlig ordning en riktig vitamininjektion. Älskar att dansa! Ska verkligen försöka prioritera det så att jag kan köra minst ett pass i veckan. 
 
Idag blir det dock crosstrainer! Ska även unna mej att ta det lugnt, planen är att grotta in mej i soffan och sträcktitta på Girls. Har nu både första och andra säsongen på dvd, och trots att det inte är längesen jag såg dom känns det så braaa att börja om igen. Fullkomligt älskar den serien! 
 
Kvällens projekt (förutom att göra pumpasoppa av gårdagens urgröpta pumpakött) blir att sätta saker. Det ska sättas upp tavlor och det ska sättas glögg. För att göra sistnämnda krävs dock att jag lyckas hitta svagdricka i någon affär idag. Kommer nog bli lika krångligt som förra året.
 
Herregud. Pumpasoppa hit och egen glögg dit. Det är inte klokt vad huslig jag är! 
 
 

Saker att se fram emot.

Publicerad 2013-10-18 11:17:17 i Allmänt

 
Om en timme ska jag styra kosan mot jobbet; vi ska ha gemensam fys innan det är dags för nattpasset. 
 
Det känns i ärlighetens namn lagom roligt att jobba två helger i rad, men en tröst är åtminstone att jag gör det i sällskap av otroligt bra människor. Nu är det dessutom bara tre pass kvar (kväll idag och imorgon, natt söndag) innan jag kan se fram emot en lugn vecka. 
 
Har mycket att se fram emot nu, vilket känns riktigt roligt. Nästa fredag har vi turlagsdag (turlag är detsamma som arbetslag, för er som inte har koll på det) och på kvällen blir det turlagsfest här hemma! Ska bli riktigt kul. Jag erbjöd mej att vi skulle ha det här så att vi slapp leta med ljus och lykta efter lokal, och jag tror det kommer bli bra. Nästan alla i turen kommer, och många har med sej sin partner. Kommer bli spännande att få ett ansikte till alla namn. :)
 
Dagen efter bär det av till Uppsala och min och Fredriks lyxhotellvistelse. Kan inte fatta att det redan börjar bli dags för det, när jag bokade var det typ två månader kvar. Galet. Det ska hursomhelst bli underbart att komma iväg, bada jacuzzi, strosa runt på gatorna, gå på kondis och bara vara. Om så bara för ett dygn. 
 
I november väntar en massa efterlängtat umgänge med familjen, vilket jag verkligen behöver. Men mer om det när det närmar sej!
 
Idag har vår nya luftvärmepump blivit installerad, inkassera vuxenpoäng tvåhundra! En skön grej att checka av från listan. Något annat som skulle vara hemskt skönt att fixa innan jul är ommålningen av köket/matsalen. På söndag ska vi åka och samla på oss lite färgprover, så förhoppningsvis kan vi komma igång snart. 
 
Ha en skön helg, allihop!

Nya tag.

Publicerad 2013-10-14 15:25:47 i Allmänt

 
Igår fick jag fylla på med lite välbehövlig energi. Jag ÄLSKAR verkligen söndagar, det har kommit att bli min nya favoritdag på veckan. Har en känsla av att jag skrivit det förut, men då konstaterar jag det helt enkelt igen. Söndagar har ett inbyggt lugn i sej, det är kravlöst och allt man eventuellt lyckas uträtta ses som en bonus. 
 
Igår eldade vi upp allt vårt trädgårdsavfall som vi samlat på oss sen i somras. Det var, milt uttryckt, en hel del och det tog flera timmar innan allt hade brunnit upp. Som avslutning grillade vi korv över glöden och det blev en riktigt god söndagsmiddag. Oväntat besök blev det också; Jonna och Oskar kom förbi och sa hej. :) Dom hade varit på ett ärende i Skogås och stannade till för lite fika. Himla mysigt att ses en stund!
 
Och mysigheterna fortsatte eftersom vi åkte in till stan på kvällen för att gå och se filmen om Monica Zetterlund. RIktigt bra film, och framförallt en fantastisk Edda Magnason
 
Måndag, och en intensiv vecka framför mej. Idag och imorgon är det nattpass som gäller, på onsdag är det "sovdag", torsdagen är ledig och på fredag, lördag och söndag väntar kvällspass. Puh. Efter det kommer jag andas ut ganska rejält, för nästa vecka blir betydligt lugnare, tack och lov. 
 
Men en dag i taget, i vanlig ordning. Sitter med toning i håret just nu. Tiden flyger iväg med sån fart att det känns som att Kampen Mot Utväxten är något som utkämpas hela tiden. Likadant är det förresten med lövkrattandet - det har blivit en omgång med räfsan idag också, nämligen. Var det inte alldeles nyss jag gjorde samma sak? 
 
Nu ska jag skölja ur färgen, ta en varm dusch och lägga mej och läsa/vila som uppladdning införa nattpasset. 

Klagomur?

Publicerad 2013-10-11 08:39:52 i Allmänt

 
Nej, det är faktiskt inte meningen att bara gnälla och klaga hela tiden. Känns som att det blir lite mycket väl sånt nu. 
 
Har längtat efter att få jobba med det här i flera år, det har varit min dröm och min strävan. Och det är utan tvekan det roligaste jag gjort.
 
Men faktum kvarstår; jag är trött. Och sliten. Och jag har inte ens varit fast anställd i tre månader än. En anledning till att jag ventilerar mycket på bloggen är att jag inte vill klaga för mycket när jag är på jobbet. Alla tycker att schemat är pressat, alla känner att privatlivet blir lidande av all övertid. Men jag vågar inte säga HUR jobbigt jag tycker det är till mina kollegor, med risk för att jag ska uppfattas som en bortskämd gnällspik som inte ens blivit varm i kläderna än. 
 
Vilket kanske är sant iofs? Jag kanske vänjer mej.

Mycket på gång.

Publicerad 2013-10-03 21:47:14 i Allmänt

 
Det här har varit en rolig vecka hittills, betydligt bättre än den förra, och jag hoppas att avslutningen kommer bli lika bra, FInns goda förutsättningar för det; imorgon jobbar jag dag vilket betyder ledig kväll med min älskling. 
Ska dela en flaska vin och titta på Downton Abbey som ÄNTLIGEN dragit igång igen. 
 
På lördag är det dags för Jonnas fest med maskerad! Vi kommer att vara varsin sagofigur, vilka avslöjas inte än... 
Ska bli himla trevligt, hursomhelst. 
 
Söndagen kommer innehålla en liten nostalgitripp då jag beger mej till Polismuseet och medverkar på deras Barndag. Kommer bli grymt att vara där som "riktig" polis! :)
 
Det känns som att jag har mycket att se fram emot den här hösten. En höst som  vädermässigt hittills har varit precis så fin som man kan önska sej. 

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela