Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

En gammal dröm.

Publicerad 2013-08-23 21:45:08 i Allmänt

 
Då och då kommer jag att tänka på hur mycket jag saknar att skriva. Och då menar jag inte skrivandet här på bloggen, utan det andra skrivandet. Det där som handlar om att hitta på historier och låta fantasin skena iväg.
 
När jag var liten drömde jag om att bli författare och i tonåren hade jag planer på att bli journalist. Sen dess har skrivandet bara funnits där, som något flyktigt som poppar upp lite då och då. Som en vers som skrivs till någon som föds eller fyller år, eller som en formulering som jag sparar någonstans i hjärnan.
 
Jag har aldrig riktigt släppt tankarna på att bli författare, det har liksom alltid funnits i bakhuvudet att jag, någon gång, kommer att ta tag i det. Så jag kanske helt enkelt skulle ta och göra det?
 
Förutom att jag tränar regelbundet och tycker om att sjunga så har jag inget fritidsintresse som tar någon egentlig tid i anspråk.
 
Och jag lägger faktiskt onödigt mycket tid på att slösurfa, även om det inte ALLS är i samma omfattning som det var för några år sen.
 
Faktum är att jag har en hel del uppslag i huvudet. Och vi har ett kontor med skrivbord. Kanske skulle jag göra slag i saken och faktiskt börja skriva på riktigt?
 
 
 
 
 

Gräsänka igen.

Publicerad 2013-08-22 21:29:59 i Allmänt

 
Ikväll åkte min fina man iväg till Island. Eller ja, flyget har inte lyft än, men han åkte iväg till Arlanda. Måste erkänna att jag är lite avundsjuk; hade väldigt gärna besökt Island. Meeeen det får bli en annan gång. Och som plåster på såren så har han lovat att köpa mej sej lite isländsk lakrits hem. ;)
 
Vi hann umgås lite ikväll innan han åkte. Åt indiskt, promenerade genom stan och avslutade med en kaffe (flat white för att vara exakt; dubbel espresso med ångad skummjölk, mums!) i närheten av centralen. Det gäller att ta vara på all tid vi har tillsammans, för faktum är att den numera är ganska reducerad. Det var ju verkligen ingen överraskning att det skulle bli så, men jag tycker det är jobbigare än jag hade trott att det skulle vara. Får trösta mej med att det kommer bli lite mer normalt i mitten av september när höstperioden drar igång. 
 
Nattpass väntar nu. Idag, imorgon och på lördag. Känns helt okej, men jag hoppas verkligen att jag kommer bli bättre på att återhämta mej efter dom här svängarna, särskilt med tanke på att jag kör tre på raken nästa vecka också. Det här med nattarbete är ju inte heller någon överraskning precis, men att jobba vaken natt är svårt att föreställa sej när man aldrig har gjort det förut. Sovande jour är ju något helt annat. 
 
Vi får se hur det utvecklar sej framöver. 
 
Om 45 min ska jag gå till pendeltåget, fram tills dess sitter jag och avnjuter DN-galan på teve. Missade ju tyvärr friidrotts-VM, så det gäller att passa på. Jacob Hård, Anders Gärderud och Joakim Karlsson (han heter så, va?) kommenterar. Bättre kan det inte bli. Läste förresten att SVT har fått klartecken att sända nästa VM. Vilken lättnad! 

Sommarminnen.

Publicerad 2013-08-20 10:45:12 i Allmänt

 
 
 
På tal om att sommaren var underbar. Tänk om man kunde ha picknick uppe på Fåfängan varje kväll...
 
 
Jag blev för en gångs skull riktigt solbränd och fin. Fredrik skrattade dock åt hur min rygg såg ut. 
 
 
SIsta semesterkvällen tillbringades i biosalongen. Den här veckan ser jag väldigt lite av min älskling, vilket jag nog aldrig kommer vänja mej vid. Men imorgon har vi kväll tillsammans, bara vi två! 
 

Tillbaka till vardagen.

Publicerad 2013-08-19 13:51:55 i Allmänt

 
Långhelgen var väldigt välbehövlig och lugn; var ledig fredag till söndag och spenderade dagarna i Gislaved hos familjen. (Och ett antal timmar i bilen, fler än vanligt pga oändliga vägarbeten. :/) 
 
I lördags åkte vi till Bredaryds marknad vilket faktiskt var över förväntan. Jämfört med det sorgliga utbudet Gislaveds marknad hade dom sista åren innan nedläggningen var det helt okej. Slog på stort och köpte årets första julpynt! Hahaha. Snart kommer manin sätta igång. Fast det är ju faktiskt inte ens september än, så jag får allt dra i tyglarna lite till. 
 
Det var en mysig helg och skönt att hinna umgås lite med familjen. Synd att det inte var något badväder, men det var nästan väntat. Det känns i luften att sommaren börjar lida mot sitt slut, och det är visserligen lite sorgligt. Samtidigt kan jag verkligen inte deppa med tanke på hur underbar den har varit. 
 
Dessutom är ju hösten - när den väl är bra - min absoluta favoritårstid och det ska bli riktigt spännande att uppleva den från huset. Tror att det kommer vara helt makalöst fint med färgerna på alla träd i omgivningen. Sen är det ju alltid lika mysigt att skaffa sej en ny höstgarderob! Med tanke på hur lite jag köpt till mej själv den här sommaren tänker jag unna mej en ordentlig uppdatering. :) 
 
Strax ska jag åka iväg till jobbet, börjar kl 15 idag. Har hunnit med en hel del idag faktiskt, skönt!
Gick upp samtidigt som Fredrik och åt frukost ihop med honom. När han åkte iväg till jobbet vid klockan sju gick jag och la mej igen och sov två timmar (!) till. Himmelrike!! Sen snörade jag på mej skorna och sprang en löprunda och efter duschen har jag hunnit med att storhandla, packa upp väskan samt laga mat så att jag har matlåda och Fredrik har middag. Inte så illa pinkat, tycker jag!

Sista rycket!

Publicerad 2013-08-15 10:23:22 i Allmänt

 
Minsann, nu återstår bara ett pass på den här sjudagarssvängen. Hade det varit vilket annat jobb som helst hade jag förmodligen velat avlida, men eftersom jag råkar göra det roligaste som finns så känns livet allt annat än betungande just nu. 
 
Dessutom unnade jag mej en ordentlig sovmorgon idag med över nio timmars sömn, så nu är jag utvilad och redo för att kavla upp ärmarna en sista gång innan det är dags för lite långhelgledigt. 
 
Nu ska jag passa på att spela och sjunga lite innan det är dags för dagens träningspass. 
 
Hej, hej!

Det där som kallas livet.

Publicerad 2013-08-12 22:04:00 i Allmänt

 
 
Är nu inne i en period där det bara tuffar på. Mycket jobb och inte så mycket vila. Hjälpte en kollega med ett passbyte vilket resulterade i att jag jobbar sju dagar i rad. Fjärde dagen avverkades idag. Det här är dock inga klagomål - fortfarande trivs jag helt fantastiskt bra och varje arbetspass är utvecklande och roligt - bara en liten beskrivning av hur tillvaron är. 
 
Häromdagen bokade vi in en liten hotellvistelse. Det är verkligen inget märkvärdigt, bara en natt. Men den natten tillbringas i en lyxsvit (med jacuzzibad, fruktkorg och mousserande vin) på ett fint hotell i Uppsala. Har länge velat besöka den staden! Och även om jag verkligen älskar livet här i huset så ska det bli fantastiskt trevligt att få lite miljöombyte och slippa allt vad hushållssysslor heter för en stund. Känner att jag verkligen behöver det efter att ha spenderat hela sommaren hemma. 
 
Detta händer inte förrän i oktober, men jag behöver inte vänta så länge innan det vankas resor. I september blir det en helg hos Isabelle och redan nu på fredag susar vi ner till Gislaved och tillbringar helgen där. Längtar!
 

Och så var det augusti.

Publicerad 2013-08-05 15:48:04 i Allmänt

 
Och dom där dagarna i förra veckan blev precis så bra som jag hade hoppats. Isabelle och jag satt i timtal på altanen och försökte ta igen allt vi missar då vi inte bor nära varandra längre. Det är mycket att gå igenom; våra förhållanden, familjer och vänner. Anekdoter, irritationsmoment, grubblerier. Tankar på framtiden och om hur saker har varit förut. Hur andra är och hur vi absolut inte vill bli. Det finns ingenting som jag inte vågar lufta med henne och jag hoppas och tror att hon känner likadant. Inget är för stort och inget är för smått. En sån vän borde alla ha!
 
Vi hann med att träffa familjen Engström/Ljungberg två kvällar i förra veckan också. Det var verkligen på tiden eftersom det inte blivit av på hela sommaren. Ska försöka planera in att åka dit och hälsa på snart!
 
Idag är en sån där dag då väldigt många återvänder till jobbet efter semestern, även om jag vet flera stycken som fortfarande är lediga. Fredrik har nu påbörjat sin andra arbetsvecka efter långledigheten och själv har jag just nu helg fram till onsdag kl 23 eftersom jag jobbade torsdag till söndag. Jag har funderat en hel del på det här med ledighet vs arbete den senaste tiden. Vissa dagar under semestern när jag gick här och skrotade som bäst kände jag att jag på fullaste allvar skulle kunna tänka mej att bli hemmafru. När jag tänker på det till en början känns det som det perfekta livet; tänk att alltid få vara hemma, stället där man mår som allra bäst. Men efter några sekunder slås jag av insikten att det där ju skulle försvinna om man alltid var här. Det är ju oftast känslan att efter en lång arbetsdag få komma hem som är den allra skönaste. 
 
Den svåra ekvationen handlar nog om att ha en tillvaro där ledigheten är underbar, men inte avgörande för huruvida man ska stå ut resten av tiden. För det är ju resten av tiden, vardagen, som är det vi ägnar oss åt allra mest. Och därmed det som är livet. Knappast några nyheter, men värt att påminna sej själv om. 
 
Nu har jag slutat eftersvettas efter dagens träningspass så nu ska jag duscha och svänga ihop en banankaka till min karl. Han har tjatat om en sån i flera dagar!
 
 

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela