Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Allt på en gång!

Publicerad 2010-08-31 10:03:28 i Allmänt

Och i morse la min dator av också.

Det gillar vi!

Antingen kan man hata hela världen, eller så biter man ihop käkarna (jävligt hårt) och nynnar på följande sång, med inlevelse likt  Jan Malmsjö själv, resten av dagen:

Våååååår... bääääästa... tiiiid är nuuuu! Vem minns den snö som kanske föll i fjoooool?

Vår bäääästa tiiiid är nuuuu, vem vet om morgondan har soool, har soool, har soool?

Det hjälper faktiskt. Lite. Jag skrattar mest åt alltihop. Sen gör det inget att jag har världens underbaraste och roligaste kolleger heller.

Och att jag ska dansa afrikansk dans ikväll. Äntligen!

Like a glove.

Publicerad 2010-08-30 17:18:25 i Allmänt


En boxningsglove, till och med.

För av alla tänkbara dagar som boxpassen kunde dra igång på gymmet så är nog det här den bästa.

Jag ska slå, slå och slå. Och när jag slagit allt jag kan, ska jag slå lite till.

(Och när jag sprungit tusen mil kommer jag springa tusen till, hesviskar Mikael Rickfors i bakgrunden.)

Nu kör vi!

Mitt lilla hjärta och jag.

Publicerad 2010-08-30 12:05:57 i Allmänt

Det är väl märkligt ändå. Hur man tror att man till slut kommit underfund med sej själv och sen upptäcker att man fortsatt i samma gamla mönster utan att förändra det mest grundläggande.

Detta har jag sagt i år: "Jag ska satsa på mej själv och vara ensam!"

Detta har jag gjort i år: Satsat på mej själv och dejtat ändå.

Har det blivit bra?

Ja, i en månad ungefär. Kär i kärleken, hög på spänningen, "den HÄR gången är det annorlunda, vi klickar som fan, han behandlar mej bättre än någon gjort på länge, han förstår mej, jag vågar slappna av i hans sällskap."

Och sen...

Du. Det här räcker nog inte.

Nej, inte för mej heller.

Och så raderar man alla sms, minns precis var man befann sej när man läste dom, minns precis vad man tänkte. Men kommer också ihåg känslan av att allt var lika tillrättalagt som inredningen i senaste IKEA-katalogen.

Och är man snarare lättad än ledsen, då vet man att det inte var meningen.

Fast det betyder inte att man inte blir ledsen. För nu har det försvunnit en liten, liten bit igen, en bit som måste växa tillbaka innan man kan börja dela ut den till någon annan. Det är ju det man förväntas göra. Börja om på ruta ett.

"Hej, vem är du?" 
"Ta reda på det själv, jävla idiot, för jag orkar då faaaan inte berätta en gång till!"

Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan strunta i allt det där för ett tag. Och våga stå för att jag trivs bra med mej själv och med mitt. Våga sluta försöka och våga börja längta. Efter nåt som är äkta. Ska vi bestämma det nu?

Fortsatt bläigt.

Publicerad 2010-08-29 15:44:45 i Allmänt

Långpasset över men det strålande humöret håller i sej.

Verkligen flyt nu alltså.

Dock ser jag fram emot två saker med denna kväll;

1) Tvätta håret

2) Äta spenat


Och SOM jag ska göra det.

ORKA.

Publicerad 2010-08-28 22:50:42 i Allmänt


Jag försökte skriva ett vettigt blogginlägg men just nu är jag bara sur och irriterad och det blir bara trams och ännu mer irritation om jag ska försöka förklara varför.

SNÄLLA låt det gå fort till nästa helg. Jag behöver vara skitsnygg i tajta kläder, stylat hår, sminkad fejja och höga stövlar med en skön promillehalt i kroppen och en rumpskakande Isabelle vid min sida. Just nu känner jag mej bara som en nersketen långkalsong från UFF.

En vecka idag!

Publicerad 2010-08-26 10:20:49 i Allmänt

Ja, idag är det en vecka sen jag påbörjade mitt kolhydratsfattiga liv och jag börjar vänja mej rätt bra. Visst saknar jag frukostmackan till min havregrynsgröt, men ägg går väldigt  bra det med!

Har bestämt att jag får avvika från nya vanorna en dag i veckan. Så imorgon kommer jag göra det. :) Låter kanske överdrivet och tråkigt, men jag har insett att jag helt enkelt inte är en sån som kan vara lagom när det gäller sötsaker. Och "unna sej nåt gott på helgen" förvandlas lätt till "äta massa onyttigt från fredag eftermiddag till söndag kväll" i min värld. Då blir det plötsligt tre dagar istället för en, vilket betyder bye bye målbild! Det går vi ICKE med på. Haha.

Om två timmar sitter jag på tåget mot hemorten och trots att det egentligen inte var så längesen jag var där känns det som en evighet. Ska bli fint att krama alla, särskilt mosters lilla hönapöna.

Dagens sång!

Publicerad 2010-08-25 21:19:57 i Allmänt

När jag går från jobbet till Redbergsplatsen (vilket är en sträcka på ungefär två kilometer) brukar jag alltid få en låt på hjärnan. Ofta nån long lost visa från barndomen. Idag kom den här från ingenstans:

Kuckeliku, klockan är sju!
Jeppe och Annika, vakna nu!
Allting är stilla, fåglarna drilla
ingen i huset är uppe ännu!

Upp med ett hopp, rullgardin opp!
Där svingar lärkan sig högt i skyn
Solskenet strömmar, bort alla drömmar
nu får John Blund slå ihop paraplyn!


Och då fick jag ett stort nostalgiskt leende på läpparna och glömde bort hur fruktansvärt trött jag var efter ett arbetspass från 21 till 15.30.

Som att tiden stått still.

Publicerad 2010-08-24 11:37:05 i Allmänt

Herregud.

Såg ni - jag menar, SÅÅÅG NI - Fångarna på fortet igår kväll?

Plötsligt mindes jag varför jag så gott som aldrig ser på teve längre. Skämtar dom med oss? Snälla säg att det är så.

Klockan 20 slog jag mej ner i en av fåtöljerna på jobbet tillsammans med en väldigt go tjej som bor hos oss för att kolla vad TV 4 och Fort Boyard kunde erbjuda år 2010. Inget alls, blev svaret.

Nej förresten, det är inte sant. UPPREPNING är vad som erbjuds. På ett nästan läskigt överdrivet vis. Visserligen är det nu fem nycklar som ska samlas istället för sju (och tack gode gud för det, annars hade väl plågan aldrig varit över) men replikerna ekar skrämmande välbekant i huvudet; vi får höra att fångarna ska "JOBBA MED BEEEENEN!", "PRAAAAATA MED VARANDRA!!" och "KOMMUNICEEEERAAA!" och jag kan inte låta bli att förundras över hur deltagarna kan hindra sej själva från att gå ut ur cellen och ge sina lagkamrater en smocka för deras enfaldiga existens.

Sen har vi ju det här med dvärgarna. Exakt VAD är deras funktion, förutom att tafsa på deltagarna, springa på ett oerhört handikappat vis och visa kameran hur många nycklar vederbörande lag samlat ihop i en alldeles för låg höjd så att endast deras korviga små fingertoppar kan skymtas?

Lyteskomik. Känns inte det lite...ute?

Jobb?

Publicerad 2010-08-21 21:39:24 i Allmänt

Ja, ibland känns det som ett jobb att blogga. Att det är nånting jag måste istället för nåt jag borde känna för. Shit, vad snett. Och alldeles...ologiskt. Snacka om att överskatta sin egen betydelse, jag vet ju trots allt hur många (läs:få) som tittar in här varje dag. :)

Nåjaaaa. Ibland älskar jag det här, och ibland har jag ingen lust. Som med så mycket annat här i livet.

Och på tal om såna saker så var det med blandade känslor jag gjorde min första arbetsdag efter semestern i torsdags. Men det gick över förväntan, riktigt bra stämning och lite nya saker som händer. Även om jag naturligtvis hade velat påbörja jobbhösten med vetskapen att jag är ett litet steg närmare mitt mål.

Nu är jag inte det. Nu är jag i ett läge där jag antingen får lägga ner lika mycket energi en gång till eller ge upp. Undrar just vad det lutar åt? Jag tror jag vet, minsann.

Resan med Vicki då? Ja, kortfattat kan jag bara säga att Tunisien är ett jäkla skitland men att Vicki är en av världens bästa människor och att vi hade en sjukt avslappnad och bra vecka tillsammans. Längesen jag skrattade så mycket och kände mej så utvilad. And I owe it all to yoooooooou-uuuuu!

Slutet på semestern innebär även startskottet på växel nummer fem. Gjorde ju ett halvhjärtat försök att bli av med mitt sockerberoende för ett tag sen och det gick SÅDÄR. Men nu jävlar - denna gången fixar jag det och jag tvivlar inte ens. Ska verkligen inte sluta helt med kolhydrater för då är man ju ganska dum i huvudet men har börjat med en väääldigt strikt (eller tråkig om man vill vara negativ, men det vill vi ju inte!) meny bara för att bevisa för mej själv att jag kan. Och se hur länge jag pallar. Men även om kosthållning är ganska roligt så är det ju som vanligt träningen som är det viktigaste. I höst tänkte jag kombinera löpträningen med styrketräning, simning (första passet idag!) och box. Tror det blir grymt.

(Självförtroendet är det inget fel på i alla fall, det märks, va? Haha.)

Snart så!

Publicerad 2010-08-19 11:21:47 i Allmänt

Njaa. Det gick ju sådär att mobilblogga från Tunisien, som ni kanske märkte.

En uppdatering om resan kommer snart, är ni otåliga kan ni kolla in lite bilder hos Vicki så länge. :)

 

It's alive...

Publicerad 2010-08-10 16:57:04 i Allmänt

Plötsligt händer det.

Min mobilblogg har vaknat till liv igen, vilket ju passar ypperligt nu när Vicki och jag ska iväg till Afrika (en annan kontinent, jag är rädd!) och leva rövare. Eller rättare sagt, ligga i varsin solstol och försöka att inte smälta bort.

Imorgon kl 11.35 lyfter vi. Följ oss här!

Bästa!

Publicerad 2010-08-09 21:04:32 i AllmäntNågot som inte är annat än en skandal, det är att jag fortfarande inte sett The Rocky Horror Picture Show. VARFÖR? Jag lyssnar på Sweet transvestite flera gånger om dagen och tycker att riffet är världens kanske bästa.
Jag måste se detta (förmodade) mästerverk så snart som möjligt. Helt otroligt att jag numera ser Tim Curry som en grym sångare istället för en äcklig clown. (Ni har väl sett Det? Uuuuuhh!)

Och på tal om skandaler. Det är ren och skär ynkedom att Vicki och jag, som känt varandra nästan halva livet, aldrig åkt utomlands tillsammans förut. Det kommer bli så grymt! Fastän det är lite trasigt här och där. Jag ska göra mitt bästa för att laga. Lilla vännsapännsa.

Idag har jag förberett mej inför resan genom att gå till min väldigt trevliga "hårtjej" som fixade till min förlängning. Mycket trevlig sysselsättning att sitta och snacka bort ett par timmar med Sex and the city-boxen rullandes. Älskar att ha långt hår. Älskar älskar älskar. Nästan lika mycket som jag älskar min tatuering. Kommer snart få döpa om mej till Narcissus. Jag vet att jag är en ytlig jävel, men jag erkänner det i alla fall.

Efter det gick jag och köpte en ordentlig resväska. Rosa, naturligtvis.

Nu ska jag duscha efter mitt gymbesök (är alltid segast i världen på det, varför?) och sen blir det kvällis. Kanske lite packning också? :D

Att göra slag i saken.

Publicerad 2010-08-08 08:57:37 i Allmänt

Igår bokades en resa till Tunisien!

Och trots att jag hört en hel del dåliga saker om det landet ska det bli fantastiskt. Vicki och jag ska bo på stranden. Och i baren.

Blir så glad när jag tänker på att jag ska få sola och bada!

Det är mycket som är bra nu!

Sollängt.

Publicerad 2010-08-06 13:31:04 i Allmänt

Jag kan inte påstå att jag låter vädret påverka min semester alltför mycket. Bara grejen med att vara ledig räcker för att jag ska må ganska gott.

Men nu längtar jag faktiskt. Jag vill ha en soltrött kropp, långa sommarnätter och paraplydrinkar. Så enkelspårig är jag. Äventyr undanbedes, upplevelser bryr jag mej inte om - ge mej charter och en schysst bränna. Tänker inte acceptera att det ska dröja ett år tills jag får bada igen.

Så förhoppningsvis sticker Vicki och jag iväg nästa vecka. Hoppas, hoppas, hoppas!

Och här är den!

Publicerad 2010-08-04 13:17:05 i AllmäntDet är som en present som aldrig tar slut, och som dessutom bara blir bättre och bättre.
Supernöjd är jag!
En fjäril på armen och några i magen.
Sämre kan man ha det.

Hit men inte längre.

Publicerad 2010-08-03 10:06:35 i Allmänt

Jag är så jävla ledsen.

Allt fokus som jag haft ända sen januari var alltså inte vatten värt. 

Nyss fick jag besked; jag är inte en av dom som blivit kallad till Pliktverket.

Jag hade verkligen inte räknat med att komma in, men jag hade fan nästan räknat med att åtminstone få komma dit.

Vad fan vill Polishögskolan ha?

Jag är 25 år, kvinna och har en fucking socionomutbildning. Är det figurer från X-men som blivit kallade?

Nu gråter jag bara. Och undrar vad fan jag ska göra nu.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela