Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Matsalspiff.

Publicerad 2013-11-29 16:47:19 i Allmänt

 
Förra veckan började vi göra om i matsalen; projekt "få bort dom pissgula väggarna" påbörjades. När jag säger "vi" är jag förresten orättvis, för det är Fredrik som har slitit och gjort så gott som allt jobb. Åtminstone allt det tråkiga. Har målat två väggar iaf! Nu är det inte så mycket kvar, förhoppningsvis kommer allt bli klart i helgen. 
 
Jag hoppas verkligen det, för på söndag är det ju första advent! Det kryper i kroppen på mej nu, vill storstäda huset, sätta i ordning allting och plocka fram adventsljusstakarna. Men det får bli på söndag istället. Tänk, så mysigt det kommer bli. :)
 
På tal om mysigt, förra veckan åkte jag till Gislaved och var där i hela fem dagar. Det är iofs en sanning med modifikation för Lotta och jag tillbringade ett dygn i Ullared. Tillsammans med resten av landets invånare, kändes det som. HerreGUD vilket kaos. Men det var värt det ändå, för jag handlade så otroligt mycket bra. Vinterskor, finstövlar, alla julklappar till barnen, lite julpynt, tröjor, termobyxor, pyjamas, Saltkråkan-boxen (jippie!), ljus så jag kan sälja och lite annat smått och gott. Asnöjd!
 
Det kändes underbart med en långledighet. Och idag har jag räknat ut att det bara är 15 arbetspass kvar tills det är SEMESTER. Då ska tilläggas att två av dom passen är "softa" personal- och samkvämsdagar. Faktum är att jag i december kommer ha det bästa schemat på hela året, vem hade kunnat ana det? Att jag ska jobba julafton och juldagen har jag förlikat mej med för längesen, för mej är ju den mysigaste perioden INNAN jul och den kommer jag kunna njuta av mer än vad jag brukar eftersom schemat föll ut så bra. 
 
Nattpass väntar nu, tre på raken. Är riktigt laddad! Skönt att hinna äta middag med Fredrik först. Och innan han kommer hem ska jag passa på att spela lite jullåtar. Min gitarr har stått orörd alldeles för länge!

Håller andan.

Publicerad 2013-11-14 23:19:28 i Allmänt

Efter en lugn vecka med endast två arbetspass (visserligen natt, men ändå bara två till antalet) och en mysig vistelse i Skåneland slungades jag tillbaka till det inte så lugna schemat. Såhär ser den nuvarande och nästa vecka ut:
 
Måndag: Utbildning 7.30-17
Tisdag: Utbildning 7.30-17
Onsdag: Utbildning 7.30-17
Torsdag: Gemensam fys + kvällspass 13-23
Fredag: Ledig
Lördag: Dagpass 6.30-15.30
Söndag: Dagpass 6.30-15.30
Måndag: Dagpass 8-17
Tisdag: Dagpass 8-17
Onsdag: Dagpass 8-17
 
Då har jag, ska tilläggas, lyckats planera bort torsdagens nattpass och göra om onsdagnatten till dag. Annars hade det nog blivit psykakuten nästa. Haha. Nej, men allvarligt talat. Det är bara att ta en dag i taget och hålla sej över ytan. Om en vecka får jag faktiskt lite långledigt, gudskelov. Hade en tvångssemesterdag att ta ut innan året är slut, vilket betyder att jag får ledigt fem dagar i rad. Håll ut! (Dessutom har jag ju faktiskt en HEL ledig dag imorgon, inte illa!)
 
I förrgår fick vi våra ringar, två dagar tidigare än beräknat. Jag som aldrig varit, och aldrig kommer bli, en smyckesmänniska är nästan förvånad över hur naturligt det känns att ha den på mej. Och vad fint det är, att varje gång jag tittar på min hand blir jag påmind om vem jag hör ihop med. Inte för att risken att jag skulle glömma det är särskilt överhängande ;)
 
 
Visst är den fin?
 
 

Det börjar närma sej...

Publicerad 2013-11-06 17:04:00 i Allmänt

 
Kan inte fatta att det är mindre än åtta veckor kvar av 2013! Snart börjar årets mysigaste period, men den här tiden är inte fy skam, den heller. Har varit väldigt trött och sliten sen i somras och hela det här året har varit ansträngande med allt nytt, men nu känner jag att jag börjar komma ikapp mej själv.
 
Det kan ju även ha att göra med att jag förra veckan var schemalagd 56 timmar, medan den här veckan bara innehåller 18. Liiite skillnad, haha. Lyckligtvis ser det hyfsat lugnt ut resten av året. Jag har legat på plustimmar under en lång tid och jag utnyttjade dom nu när kommande period planerades så jag har för en gångs skull ett ganska luftigt schema. Känns skönt att kunna hinna njuta lite av julförberedelser! Dessutom vet jag ju att långledighet väntar när vi åker iväg på annandagen. Ska bli så fantastiskt!!
 
November är extra bra just i år eftersom jag får träffa min familj en hel del. På fredag till exempel åker vi ner till Skåne, det var evigheter sen vi var där! Ska bli riktigt mysigt. Lotta och Tomas hälsar på samtidigt, extra trevligt! Naturligtvis är ännu en anledning till att jag mår himla bra just nu förlovningen mellan mej och världens finaste man. Om han nu inte hunnit ångra sej, haha. Jag är den första att medge att jag varit en bridezilla den senaste tiden och nästan bara pratat bröllop, men jag kommer vara utbränd innan året är slut om jag tror att vi ska kunna ha koll på allt redan nu. Det är svårt för en planeringsmänniska som jag att inte ha kontroll! Nu har jag dock bestämt mej för att lugna ner mej. Lite i taget, det blir bäst! 

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela