Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

SA ju att det kan hända när som helst!

Publicerad 2010-02-28 22:52:42 i Allmänt

Jag är nervös.

I skrivande stund befinner sej Carina på BB. Tydligen ville bebben komma ut lite tidigare.

Men vi vet inget än. Jag ringde nyss mamma för att säga att hon måste ringa mej så fort hon vet, oavsett vad klockan är.

Lilla älskade liv, var rädd om både dej och din mamma på vägen ut. Och välkommen hit! :D

Smulor? Nej, tack.

Publicerad 2010-02-28 14:54:50 i Allmänt


Nåt jag är jävligt glad för, det är att jag dom senaste åren blivit mer medveten om mitt eget värde.
Det betyder inte att jag svinar igenom livet för att få min vilja fram, eller att mitt välmående ska vara på bekostnad av andra.

Däremot - jag vet vad jag är värd. Och om inte jag ser till att leva efter det kommer ingen annan göra det heller.

Jag är ingen reserv. Inte nån som är "bra att ha". En kompass är bra att ha. När man gått vilse.

Jag är nåt riktigt bra. Ibland kan jag längta efter att nån annan ska veta det också, men fram tills dess så är jag rätt nöjd med att åtminstone jag behandlar mej själv så som jag förtjänar. Det är inte alla som kan säga det! :)

Du såg exakt lika påkommen ut som du var, men ärligt talat det var skönt med ett dåligt svar.

Publicerad 2010-02-28 10:16:51 i Allmänt


Efter en väldigt trevlig middag med Andreas och Johanna igår kväll var det alltså äntligen dags att se världens bästa Markus igen. Det var inte riktigt lika bra som på Kungstorget i somras (det kan ju iofs ha varit för att det var just sommar då), men fortfarande heeelt underbart. Såklart. Blev dock lite besviken att han struntade i många självklara låtar från första skivan - till exempel den i inlägget här under, hade verkligen längtat efter att höra den - men jag förstår å andra sidan att han vill fokusera på det nya.

Jag tror på fullaste allvar att Jag är en vampyr kan vara en av dom bästa svenska låtarna nånsin. I alla fall kändes det så igår. Särskilt i slutet när Markus pekade på gitarristen och han hackade sej igenom slingan, när basisten följde med efter en runda och när till slut trummisen hakade på och tog i för kung och fosterland. Ursäkta mitt musiknörderi, men jag blir så jävla lycklig i såna stunder. Det är inte mycket som går upp mot dom där sekunderna när man bara står och ler och känner att allt är perfekt. Maximerad realtime, som nån klok människa sa en gång....

Det verkar som att febern är borta nu, men jag känner mej ändå inte helt frisk. Det är segt, riktigt segt. Hade velat hitta på nåt idag, och det kliar i hela kroppen av träningslängt. Men jag får snällt vänta. Kanske kompromissar och tar en promenad, det borde jag fixa.

Imorgon är det mars och det betyder att det bara är några dagar kvar tills bebben kommer! H*n kan ju faktiskt komma närsomhelst, för den delen. Jag lääängtar! Koooom nu, mosters älskling!

Ikväll ska febern väck!

Publicerad 2010-02-27 12:15:07 i Allmänt

Se på mig nu, vad tycker du?
Ensam är stark, vilket jävla skitsnack
Självdestruktiv, allting har sitt pris
Ingen lever ditt liv och luften är fri

Allting är upp till dig
Du är gammal nog att ta egna beslut som att göra slut
Jag trotsade min kärlek och lämnade allt
Var kall som en isbit för ensam var stark

Solen går upp och vintern tar slut
Det gick upp för mig nån gång innan jul
Att du har gått vidare och träffat nån annan
Ändå måste jag höra det gång efter annan

Att du inte är kär men att du hoppas och bli
Ett rationellt beslut nån gång innan jul
Jag förstod att nåt ändrats, ingen mer dramatik
Det var vuxet behärskat långsamt sansat och tråkigt och trist

Det är så tråkigt och trist utan dig
Det är så tråkigt och trist utan dig
Det är så tråkigt och trist utan dig

Det är många som känner sig manade
Att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt och alla mår skit
Håll det där för dig själv och ditt usla liv

Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och så att va vänner
Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och bara vara vänner

Det är många som känner sig manade
Att visa upp sina hjärtan på allmän plats
Men alla mår dåligt och alla mår skit
Håll det där för dig själv och ditt usla liv

Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och bara va vänner
Låt tankarna styra vad hjärtat känner
Det är så att bli vuxen och så att bli äldre

Jag gjorde rätt!

Publicerad 2010-02-26 19:23:53 i Allmänt


Hade i morse samma tankar jag alltid får när jag är sjuk och står i valet och kvalet att sjukskriva mej; "är jag verkligen sjuk nog?", "kan jag inte jobba EGENTLIGEN?", "tänk om nån tror att jag fabulerar?" etc, etc.

Men kom fram till den kloka slutsatsen att det inte är en jävel som tar hand om mej om jag inte gör det själv så jag beslutade mej för att stanna hemma. Vilket jag verkligen inte ångrar nu, för även om jag inte har mkt feber så har den stigit lite under dagen och jag sov som en klubbad säl i fyra timmar förut. (Uppnådde dessutom det eftersträvansvärda stadiet då man vaknar upp och ser att det är mörkt men inte kan säga med säkerhet om det är morgon eller kväll - jag ÄLSKAR den känslan!)


Måste bli pigg till spelningen imorgon också, för det är inget alternativ att missa Markus Krunegård.

Och på tal om spelning så är ett nytt datum äntligen bokat för Second Source's premiärgig!
9 april blir det, jag kommer sjunga äääässet av mej!

Eller så kan jag ju faktiskt bara tiga.

Publicerad 2010-02-25 22:27:17 i Allmänt

När jag hade skrivit förra inlägget körde jag en av mina vanliga bloggrundor. Kom på att jag inte kollat den bloggen jag följt allra längst på ett tag.

För lite mer än fem år sen satt jag och slösurfade runt på ett community och kom av en händelse in på en tjejs dagbok. Kunde inte slita mej, för det var det mest personliga och välskrivna jag nånsin hade läst på en sån sida. Ett av inläggen handlade om hur hennes pojkvän sen flera år tillbaka varit otrogen mot henne och det är fortfarande en av dom texter som berört mej mest nånsin. Jag minns hur sjukt det kändes att sitta och gråta av en främlings ord, men det var som att jag kände henne, så mycket berörde hon. Och självklart började jag följa henne när hennes dagbok omvandlades till en blogg. Så i alla år sen dess har jag, om inte varje dag så åtminstone flera gånger i veckan, följt henne och hennes liv. Och grejen är att det hänt så overkligt mycket i hennes liv att det skulle ta en evighet att skriva ner allt här.

Kortfattat kan jag bara säga att hon har haft ett liv med massa skit. Och då menar jag inte att det har varit "lite jobbigt" till och från, utan verkligen SKIT. I en så hög utsträckning att jag faktiskt inte fattar hur hon orkat fortsätta. Men hon har fortsatt och för några år sen vände det. Hon gjorde en helomvändning, födde en fantastiskt fin son och började äntligen känna hopp inför livet. Så i juli förra året fick hon beskedet att hon har cancer. Ett tag var hon såklart uppgiven över hur mycket jävelskap en enda människa ska behöva utstå under en livstid, men ganska snart tog hennes gamla vanliga kämparinstinkt över. Jag var så glad för hennes skull när hon skrev att den sista cancerbehandlingen närmade sej och att hon snart skulle bli friskförklarad.

I januari fick hon beskedet att cancern var tillbaka och att den spridit sej. Och för några dar sen fick hon veta att hennes sjukdom inte går att bota och att hon har ungefär ett år kvar att leva.

Ett år. Jag mår fan illa över hur orättvist livet är.

Här sitter jag och tycker synd om mej själv för att jag har knappt 38 graders feber. Här sitter jag och anser att jag varit med om "mycket jobbigt" dom senaste åren, att jag haft otur och nästan anser mej själv få vara lite bitter på grund av det.

Hon har en dödlig sjukdom och panik över att försvinna och lämna sin son kvar.

Jag ska verkligen bara hålla käften.

Vill inte va fuk....

Publicerad 2010-02-25 21:50:08 i Allmänt

Känner mej inte alls pigg. Sista timmarna på jobbet var sååå sega och jag bara längtade hem efter ett bad. Är tjock i halsen, trött i kroppen och anar en annalkande (underbart ord,erkänn!) feber. Det är vid såna här tillfällen man vill ha sin mamma i närheten så att hon kan säga "men gumman, du ser ju inte riktigt piggelin ut", känna på pannan och konstatera att det nog är lite synd om en ändå.

Men jag lovar att det här kommer stanna vid ett pissigt mellanting, vilket innebär att jag kommer vara för krasslig för att träna imorgon, men för pigg för att inte jobba långpasset.

Bara att bita ihop. Vill vara hemma och äta glass och läsa Knasen, som på den gamla goda tiden!

Smuk!

Publicerad 2010-02-23 16:29:01 i AllmäntGrönt är skönt!

Var hos en ny nageltjej idag, eftersom min ordinarie har en bebis i magen som nu vuxit sej så stor att det inte går att jobba längre. Men jag blev nöjd! "Nya" tjejen är en elev till henne, och dessutom supertrevlig, så det kommer bli alldeles finemang.

Snabblunchade med Jonathan efter att vi var och köpte danskaboken. Ska bli askul ikväll! Vi satt och spekulerade om vem läraren är. Manlig, kvinnlig, ung, gammal... Min förhoppning är att det är Mads Mikkelsen, det är fan inte för mycket begärt. Jonathan höll med.

J: Jeg hedder Mads Mikkelsen og jeg er "ensamstående".

Det gör ont en stund på natten men inget på dan (jo, hela!).

Publicerad 2010-02-23 00:27:30 i Allmänt

Jag har träningsvärk utan dess like.

Det är som att magen skriker "det finns muskler hääär!" för varje steg jag tar och att jag suttit ungefär fem timmar för länge på en alldeles för hård parkbänk. AJ.

And I fuckin' love it!

Jag är även mycket förtjust i det faktum att ungefär 70 % av mina tankar och mitt fokus upptas av årets startade projekt. Nästan allt jag funderar på kretsar kring det, eller kan på nåt konstigt vis (jag är ganska bra på att snöa in mej) kopplas till det. Men jag är sån. Varför göra nåt halvhjärtat? Då kan det ju lika gärna vara.

Något annat som verkligen INTE ska göras halvhjärtat är danskakursen som Jonathan och jag äntligen börjar på imorgon (eller idag då)! Det ska bli skitroligt att lära sej det på riktigt och inte bara låtsasprata i köket som vi alltid gör på jobbet (till allas stora glädje eller fasa, oklart vilket). "Du kommer ju vara framträdande i klassen" var hans kommentar idag. Jaae, for faaaaen!

Imorgon blir det även nya naglar och ny energi i form av afrikansk dans.
Lite som är nytt, mycket som är bekant, med andra ord. Kommer nog bli en bra tisdag. :)

Tid för mej själv.

Publicerad 2010-02-21 16:09:17 i Allmänt

Det har varit en mysig helg, trots lite begränsningar. Snön givetvis, och det faktum att Cilla haft problem med magen och mått illa. Inte alls kul, men sånt kan ju ingen rå för. Får hoppas att det inte var magsjuka, det verkade inte alls som en klassisk sådan, och att Tomo och jag inte blivit smittade.

I fredags, när Cilla för tillfället mådde någorlunda okej, åt vi som sagt på Cyrano och jag var lika lyrisk som vanligt. Skulle jag nån gång sitta i dödscell och bli tillfrågad vad jag vill ha som sista måltid så skulle det bli deras bistromeny.

Efteråt gick Isabelle och jag till Ritz där vi mötte upp Kristin och Therese. Riktigt trevligt var det! Svingoda drinkar och underbart sällskap. Väldigt skön känsla att det räcker med bekräftelsen man får av att bara prata med folk, känner verkligen att det räcker för mej för tillfället. Måste inte ragga, får inte panik om mobilen är tyst en hel kväll och jag behöver inga "reserver". Hoppas att det håller i sej ett tag, för det känns faktiskt bra.

Har en lyxkväll inplanerad. Vid klockan fem ska jag på ett cirkelfys-pass och det ska bli så kuuuul! Om jag har några krafter kvar efteråt blir det även en tur på löpbandet. När jag kommit hem blir det ett skönt bad, hårinpackning och Golden delicious bodylotion Apple & Vanilla innan jag tänker kasta mej över resterna från gårdagens tacopaj. Sen är det dags för The Big Date; tända ljus i hela lägenheten, krypa ner under min filt, ha påsen från 4-gott i högsta hugg och titta på Ola Svensson Superstar svt play.

Och så har jag sovmorgon imorgon. :D

Once you go...

Publicerad 2010-02-19 06:38:06 i Allmänt

...satinpåslåkan, you never go back.

Hade glömt att jag köpte två satinbäddset på Hemtex (eller "50%" som vi döpt om butiken till) för ett tag sen. Bäddade rent med ett av dom igår kväll och det var... som en symfoni att somna. Trodde inte att den stunden på dygnet kunde bli ÄNNU mer njutbar, haha.

Jag har förresten världens lyx där; somnar så gott som alltid på mindre än fem minuter, oftast mycket snabbare än så. Och oavsett hur jag mår, vad som hänt eller hur stressad jag är. Skulle jag ligga vaken en kvart skulle jag på allvar börja fundera på vad som var fel, liksom. Är mycket medveten om hur tacksam jag bör vara över det, känns som var och varannan människa har problem med sömnen på ett eller annat vis. Eller ja, många i alla fall.

Sen kan det ju iofs gå till överdrift också. Som den gången jag somnade när ett ex berättade om ett jobbigt barndomsminne. Hahaha. Förstå hur förolämpad man måste känna sej när man öppnar sej för någon och den personen ba "zzzz"? Men med facit i hand var ju det en helt korrekt reaktion. Borde somnat varje gång den människan öppnade käften.

Hoppas att den här arbetsdagen går fort! Längtar så till ikväääääll. Undrar vart man hamnar efter Cyrano? Kvällen ska bli låååång iaf, om turturduvorna vill sova har jag Isabelle som trogen kompanjon. :)

Transportsträcketorsdag.

Publicerad 2010-02-18 23:18:54 i Allmänt

Jag borde vika min tvätt och gå och lägga mej, inte sitta här.
Men eftersom jag bloggat så duktigt på sistone (alternativt inte haft ett liv, haha) vore det ju synd att bryta kedjan.

Det kommer bli en soft, supermysig helg. Imorgon kommer Cillovic och Tomo till stan! :) Vi ska ut och äta på Cyrano, blir som vanligt lycklig av bara tanken. Sen sover dom första natten på hotell. På lördag blir det nog strosande i Haga (hur mycket man nu kan strosa i modd) samt  lite inspaning av bebiskläder och annat smått och gott innan det blir Melodifestival-kväll i min lya. Gillar att ha "folk" hemma. (Kommer ni ihåg när man var liten och föräldrarna sa att man skulle få "främmat"? Vilket sjukt jävla ord, egentligen! Aldrig förstått det.) Hann dessutom handla idag efter jobbet så jag slipper det imorgon mitt i fredagsruset. Jag är så sanslöst förutseende ibland.

Nu ska jag attackera tre överfulla Ikea-påsar innan det är dags att nana. Snart är det kneg igen.

Natti!

Nyp mej.

Publicerad 2010-02-17 11:16:52 i Allmänt

Först får jag ett sms av Sofie om att Aerosmith kommer till Sweden Rock. Fatta, AEROSMITH! Ett av mina absoluta drömband!

När jag går in på deras hemmis för att läsa om det ser jag att även Billy Idol är bokad. Alltså... honom hade jag inte ens kunnat DRÖMMA om att få se.

Jag vågar inte ens tänka tanken fullt ut, så mycket rysningar får jag. Det här kommer bli den bästa jävla festivalen i mannaminne! :D

Dags för lite klapp på huvudet (igen.)

Publicerad 2010-02-16 21:08:39 i Allmänt

Mycket, mycket bra dag!

Har hunnit med allt som jag hade tänkt göra, samt lite till. Inte ofta det händer. Och mitt i alla dagens hållpunkter lyckades jag snabbfynda en kjol och två tröjor på Pepper för sammanlagt 180 kr. Inte illa! Dessutom spontanringde Sara och det gjorde mej så glad.

Nu är jag dock helt slut. Och jag har en diffus huvudvärk som kommit och gått sen i lördags. Märkligt.
Hursomhelst ska jag lägga mej TIDIGT ikväll. Brukar tänka det, men nu ska det ske. Senast tio ska jag vara i säng.

Och därmed basta!

Lugn och fin.

Publicerad 2010-02-15 16:09:39 i Allmänt

Har lunchat med bästaste Isabelle idag. Alltid så fint att träffa henne. Och det är alltid så givande att lyssna på henne, oavsett om hon berättar nåt roligt eller tråkigt och oavsett om hon är den som peppar eller behöver bli peppad. I helgen var hon inne på jobbet och lämnade en alla hjärtans dag-present till mej - ett gulligt skrivet kort och en supersöööt mugg från Lagerhaus med texten "du är bäst kompis!"

Och DU är bättre än rosenrot! ;)

Funderar på att hoppa över att gå till gymet idag. Får dåligt samvete som vanligt, men det är ju ingen mening med att träna och försöka ta hand om sin kropp om man inte lyssnar på den när den säger ifrån. Och nu är den faktiskt TRÖTT. Vilket inte är så konstigt eftersom jag jobbat ett låååångpass och varit vaken sen fyra i morse.
Så jag borde lugna ner mej och vila upp mej inför resten av träningsveckan. Som kommer bli ganska varierad; simning, spinning, löpning och cirkelfys! :D

Ja, nu bestämmer jag det. Bort med alla hjärnspöken!

Kärlek och sånt.

Publicerad 2010-02-14 09:53:41 i Allmänt

Såhär på Alla chokladhjärtans dag är det ju lätt att man tänker en del på sin egen situation. Eller - som i mitt fall - icke existerande situation. Särskilt när man i fredags blev "utsatt" för matchmaking av två familjer samtidigt, haha.

Men vet ni vad. Det känns ganska okej. Någon gång kommer jag vilja ha the whole shebang (alltså förlåt, jag veeeet att det är ett astöntigt uttryck, men jag gillar det ändå!), men jag vet precis hur jag vill att det ska kännas då. Och just nu har jag en känsla av att det kommer dröja ett ganska bra tag tills den känslan infinner sej. Eller så blir jag skitkär nästa vecka och får stå där och äta upp varenda ord. Haha. Det är lite spännande att inte veta.

Var snälla mot er partner idag  - och alla andra dagar. Om han eller hon förtjänar det, vill säga. I annat fall kan ni ta den här dagen och fundera på hur det känns därinne i lilla hjärtat egentligen. Jag tror inte att man behöver fundera så mycket i och för sej. Innerst inne tror jag att man vet. Antingen så finns det där eller så fattas det.

Jag firar hursomhelst genom en timme på gymet (har abstinens nu efter två träningslösa dagar!) innan jobbet. Så tar jag hand om MITT hjärta idag. :)

Soffan och jag = sant.

Publicerad 2010-02-13 19:46:36 i Allmänt

Vad skönt att spendera en lördagkväll ensam i soffan och känna sej riktigt nöjd med det UTAN att ljuga för sej själv!

Ensamtid är... elit. Ibland glömmer jag bort det. Ibland tror jag att jag hela tiden måste ha bekräftelse från andra för att må bra. Men efter att ha spenderat två underbara dagar i Gislaved och haft en helt okej arbetsdag kan jag faktiskt inte tänka mej nåt bättre än det här.

Melodifestivalen, mysbyxor och massa goda saker. Bara till meeeeeeej!

Smajlet.

Publicerad 2010-02-12 16:26:34 i Allmänt

Hur kan man inte bli på gott humör när man har Ambitions med Donkeyboy på repeat?

Känner mej glaaaad!

Lugn, glad och harmonisk.

Publicerad 2010-02-11 23:48:53 i Allmänt

Bästa medicinen att komma hit.

För en liten stund sen hörde jag hur mamma sa till Bond att han skulle lägga sej på sin plats. Istället tassade han uppför trappan och sprang fram till mej. Han la huvudet i mitt knä och buffade, vilket är hans sätt att säga "men skit i datorn och klappa mej dåååå!" Och det gjorde jag såklart. Sen sprang han ner lika snabbt igen, och tillbaka in i sovrummet.

"Godnatt då, lilla gubben!" sa mamma och så släckte hon.

Det var dagens bästa känsla. Åh, det finns så mycket kärlek i det här huset!
Kommer sova ganska gott inatt, tror jag.

I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay.

Publicerad 2010-02-10 22:51:19 i Allmänt

Bor fan på jobbet den här veckan. Men just idag gör det faktiskt ingenting för det har varit en av dom bästa arbetskvällarna nånsin. Går inte riktigt att beskriva varför. Tycker om "mitt" gäng så mycket! Blir alldeles varm.

Blir även varm i hjärtat när jag tänker på att den lilla tid jag är ledig den här veckan ska spenderas på bästa tänkbara sätt. Med min familj!

Känner mej konstig, på ett konstigt humör. Typ...lurig? Som att jag har en hemlighet som jag inte ens vet om själv. Haha.

Eller så är jag bara trött. :)

Klåpare.

Publicerad 2010-02-10 10:39:03 i Allmänt


Just nu är jag så irriterad att jag inte vet om jag ska frustrationslipa eller asgarva.
Är det pga min unga ålder man tror att man kan behandla mej lite hur som helst? Att det inte är så noga?
Hatar att bli besviken. Och det börjar bli en ganska tröttsam följetong. Men det positiva med att bli överbevisad gång på gång är ju att man blir stärkt i sin övertygelse.

Ska försöka att fokusera på annat. Till exempel på att jag ska hem imorgon! För första gången det här året, vilket faktiskt är en skandal. Ska bli så skönt att andas Smålands-luft.

Idag gick jag upp halv sju, åt en banan och pallrade mej iväg till gymet. Sprang 30 min och styrketränade 20. Kom hem, duschade och åt den mest efterlängtade frukosten ever. Nu hade jag visserligen inte behövt gå upp så tidigt eftersom det blev oväntade ändringar i arbetsdagen... men erkänn att jag är grym.
Caroline blir fin av disciplin!

When something new was about to start...

Publicerad 2010-02-09 23:21:49 i Allmänt

Fan vad tid gör mycket. Allvarligt talat. Det är nästan så man glömmer det varje gång en svacka kommer.
Det är ljusårs skillnad. Glad för det.

Även glad för dagens ursäkt, den behövdes.

Den här PMS-bloggen börjar nog gå mot ljusare sinnesstämningar igen, trots allt.

Och en sak till...


GUNS 'N ROSES TILL SWEDEN ROCK!!!

Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyes.

För mycket.

Publicerad 2010-02-08 23:53:23 i Allmänt

Jag vill skriva hundra saker på en gång, så det blir inget alls.

Blandad dag, men trots att jag blev kallad "jävla slyna" på jobbet (samt fick höra "Varför säger du inget? Man kan ju tro att du blivit våldtagen och bitit av tungan") har det all in all varit helt godkänt. Isabelle är tillbaka i stan, jag har cyklat mej genomsvettig och haft en riktigt bra musikkväll.

Har satt stenen i rullning också. Nu jävlar ska det börja hända grejer!

Känslan.

Publicerad 2010-02-07 18:57:52 i Allmänt


När jag kom till centralen i Göteborg nu i eftermiddag hade jag en välbekant känsla i kroppen. Eller rättare sagt i magen. Exakt samma ovilja och motstånd inför tillvaron i den här stan som jag hade 2004 när jag bodde i källaren i Sävedalen. Nu när jag är hemma i lägenheten känns det bättre - jag har det ungefär hundra gånger bättre här nu än vad jag hade då - men jag är faktiskt innerligt trött på att ha det såhär. Och ni som läser bloggen måste vara lika trötta på att läsa mitt tugg.

Det skulle vara så jävla skönt att hitta den där riktiga hemkänslan. Att inte vara splittrad. Att veta vad jag vill. Jag önskar det mer än allt annat. Man ska inte gråta när man sitter på vagnen hem. Och om man nu gör det så ska man åtminstone veta varför.

Ikväll ska jag äta godis (sista nu, sen är tröstätarveckan över!), fortsätta läsa Aldrig fucka upp (Jens Lapidus är grym! Och snyyyygg!) och tänka på hur kul jag haft det i helgen.
Förfesten hölls hos Amanda, a.k.a. Tvättis. Haha.Här är Sofie med Tosca och Higgins, Amandas charmtroll. Vi blev kära.Mohawk á lá 2010 - med flätor! Sofie överträffar sej själv varje gång.Tess smittade med sitt leende som vanligt!Och 70 cl Jägermeister gjorde faktiskt ett ganska bra jobb.
(Haha, jag var tvungen!)

Bästa, bästa!

Publicerad 2010-02-06 19:22:54 i Allmänt


Det bästa med den här dagen, som varit helt underbar, är att kvällen inte ens börjat än.

Jag älskar Malmö, älskar Sofie, älskar att hela hennes gäng får mej att känna mej välkommen, älskar Jägerböömbs, älskar att vi ska dansa hela natten på Distortions ettårsjubileum. Älskar att jag är ung, har shoppat kläder som ett jävla as och att jag snart ska bli så obeskrivligt snygg i håret.

Älskar att jag aldrig kommer bli vuxen!

Vem Pra Bahia - Vi drar till Malmö, baby!

Publicerad 2010-02-05 07:27:12 i Allmänt

Hade fan gett mycket för att  ha Simone Morenos och Timbuktus sjukt grymma låt i min mp3-spelare nu.
För om några timmar drar jag till sydligare, dock ej varmare, breddgrader!

Sov riktigt bra på soffan inatt, det hör inte till vanligheterna. Vaknade med ett hårdrocksriff i skallen, det är inte heller så vanligt förekommande. Antar att det är uppvärmning inför vad som komma skall. :)

Alla på jobbet flinar åt mej när jag kommer dragandes med min väska som vanligt. Det har blivit mitt signum, hon som åker iväg. Haha, gärna det; man måste ju vara där det braiga finns, och Sofie är bland det bästa jag har.

Hoppas att ni har det bra, alla fina.

Fråga.

Publicerad 2010-02-04 12:57:02 i Allmänt

Var och gjorde naglarna nyss. Mycket trevligt var det. Fick höra av kvinnan som gör praktik hos min nageltjej att jag är lik Johanna Sällström. Nej, att jag är en kopia av Johanna Sällström. Att varje människa har en dubbelgångare.

Det finns ju värre människor att se ut som (tycker hon var fin) men är det inte liiite överdrivet? Men eftersom det är andra gången jag får höra det tänkte jag avhandla ämnet i min kära blogg.Caroline?


Jag blev hursomhelst glad. Åkte dit helt osminkad och med katastrofal frisyr. Ganska skönt att få en komplimang när man känner sej som ett rövhål!


Transportsträcka.

Publicerad 2010-02-04 10:17:05 i Allmänt

Kan den här dagen ta slut så att jag kan åka nån gång?
Måste komma härifrån nu.

Det är storm i Sverige, orkaner i Skåne
Det har stormat i mig det senaste året

Det förlösande samtalet.

Publicerad 2010-02-04 01:04:46 i Allmänt

Från Wikipedia:

"Katarsis är definitionsmässigt det plötsliga känslomässiga klimax eller sammanbrott bestående av en överväldigande känsla, vare sig känslan består i sorg, empati, glädje eller annat, och som efterföljs av känslan av förnyelse, av nytt liv. Begreppet 'katarsiseffekt' används också ofta för att sätta prägel på de samlade känslorna efter en emotionell upplevelse, ex. en film eller ett stycke musik. Inom psykoanalysen används begreppet för att beskriva en omvälvande och helande insikt hos analysanden."

Jag älskar det ordet. Katarsis. Rening. Så överlägset.

Att bestämma sej är katarsis. Att rensa bort är katarsis. Och att ha Sofie i luren hela vägen hem från jobbet är katarsis.

Vi pratade om olika uttryck idag, vilket vi ofta gör. Och jag berättade att jag kom att tänka på "det föll inte i god jord" medan jag duschade och att jag var tvungen att säga det högt för mej själv och fnissa.

Sofie: Jag kom att tänka på ett uttryck idag, men kom inte på vad det var, men så tänkte jag att jag skulle fråga dej för du kan fan alla såna. Det var nåt med bagare... det är skitkul!

Caroline: Bagare... hmm, nej, jag vet inte... Det kanske är "det var två bagare och en smet"?

Och då tror jag minsann att det blev lite katarsis för fröken Kihl också. Hahaha. Hennes asgarv är omöjligt att inte älska. Vi är bäääst.

Våra samtal borde för övrigt spelas in. Och forskas på.

Upplägget för helgen är förresten fixat:

På fredag ska vi älta och äta. Sen ska vi älta och äta lite till.
Och på lördag ska vi bli snygga och fulla.

Grym plan, måste jag säga.

Godnatt!

Svart är ingen färg, det är så man känner sej.

Publicerad 2010-02-03 17:40:35 i Allmänt

Förlåt, förlåt, förlåt att jag tjatar om Markus Krunegård hela tiden. Men fy fan vad jag älskar den karln.

Har haft Se på mig nu, vad tycker du? på hjärnan hela dagen igen. Tänker gå och se honom SJÄLV 27 februari om det ska vara så. Andreas och hans fru kanske hänger med, dock. Hoppas! Finns åtminstone två människor med smak i min bekantskapskrets. Haha.

Pratade med Isabelle idag på morgonen, kändes fint. Saker och ting började gå snett när hon lämnade landet, därför tänker jag att allt kommer kännas bra igen när hon är tillbaka. Jag bestämmer det nu. När hon är hemma igen mår jag bra. Det planerar jag förresten att göra innan dess. Fram till lunch på fredag får jag vara ledsen, men när tåget rullar in på perrongen i Malmö får det räcka. Mycket bra deal, ERKÄNN!

Allt som jag såg fram emot med det här året är ju kvar. Jag får inte glömma det.

Och om en dryg vecka ska jag pulsa (eller slaska, vilket det nu blir) i snön med min pälskling, ropa "du är den bästa!" som jag brukar, se honom försvinna iväg med nosen i marken och känna mej som världens viktigaste person när han vänder sej om, står blick stilla och undrar när jag tänker komma ifatt.
Förfallet på Februarigatan.

Publicerad 2010-02-03 09:21:57 i Allmänt

Mamma brukade säga två saker när vi var små och hon hade synpunkter på ordningen i huset; "under all kritik" och "som i en rövarkula". Jag undrade alltid vad en rövarkula var för nåt egentligen, och tyckte att det lät ganska roligt att bo i en sån.

Hursomhelst. Min lägenhet kanske inte riktigt uppfyller kriterierna för en rövarkula än, men den är nog på god väg om jag inte gör nåt snart. Till exempel plockar upp alla kläder som ligger slängda överallt. Zzzz. Jag måste.
Annars kommer ångesten när jag kommer tillbaka hit på söndag späs på ännu mer.

Jag vet att jag är störd som tänker på hur det kommer kännas när jag kommer hem, jag har ju inte ens åkt än. Men jag gör alltid så. Tänker på hur allt ska kännas sen, istället för att känna efter hur det är nu.

Hur är det nu då?
Jag sov ordentligt inatt, det är bra. Dock hade jag av okänd anledning Love lockdown med Kanye West på hjärnan när jag vaknade, och den har inte försvunnit än. Varför? Gillar den inte ens.
Och i övrigt... så mår jag faktiskt inte så himla bra. Nej, vi hade inte setts länge. Och nej, jag var inte kär.
Men det kändes jävligt bra att umgås med honom och jag hoppades nog på att bli.

Någon påpekade igår att jag lämnade ut mej ganska mycket på bloggen, och jag brukar inte göra det. Men just nu behöver jag. Jag behöver skriva och få ur mej och jag bryr mej faktiskt inte om jag visar mej "svag". Jag är inte en kylig och hård människa, även om jag önskar det ibland. Det kan låta som att jag bara skakar av mej saker när jag pratar med folk, men jag har aldrig varit sån. Det sitter kvar. Och vissa saker sitter bevisligen kvar ganska länge.

Just nu har jag en overklighetskänsla, att senaste månaden är något som jag hittade på. Och det gör mej ledsen. Jag är inte ledsen eller arg på honom, han behandlade faktiskt mej bättre än någon kille gjort på... väldigt länge. Och jag kommer sakna honom. Ledsen är jag för att det kan kännas så bra och avslappnat med någon, men att nånting (nåt ganska viktigt i det här fallet) ändå fattas. Och jag hatar att höra om vilka fina egenskaper jag har, för det får mej bara att bli ännu mer frustrerad. Och inse att det krävs så jääävla mycket för att allt ska passa. Hur orkar man ens testa igen, liksom?

Jag vet att jag är en bra människa. Men oddsen att jag ska hitta nån som också är det, som ser vad jag har, som har lika mycket att ge mej tillbaka, där känslorna som finns med i bilden inte är från det förflutna utan här och nu och på riktigt...

...babies, dom känns inte särskilt höga.


Några bra saker, trots pissig dag.

Publicerad 2010-02-02 20:03:02 i Allmänt

- Mammas glada "Men hej, gumman!" när jag ringde idag

- Att jag ska åka hem på torsdag nästa vecka.

- Att det blev möjligt tack vare att Andreas är snäll och jobbar över två timmar nästa lördag så att det passar med det enda (jävla SJ!) tåg som går tillbaka till Göteborg på förmiddagen.

- Att jag blev beviljad semester på Långfredagen.

-
När Jonathan och jag fjantade och skrattade på jobbet och sprang i trapporna som två ungar. Och att vi kanske ska börja läsa danska ihop!

- Cillas söta peppmail på Facebook.

- Att jag kände mej snygg i spegeln på dansen, att jag log massor av att vara där.

- Telefonsamtalen med Sofie och Lotta.

Men lite ledsen är jag allt. Och inte blir det bättre av att det blossat upp ett jävla munsår också. Var tvungen att gå till Apoteket och köpa en ny Anti. 100 spänn liksom, vad är det frågan om? Men skiten ska NOG försvinna innan jag åker till Malmö!

DOCK. Det ÄR verkligen så att små bra saker lyckas dyka upp överallt ändå, för på Apoteket sålde dom ut den här till halva priset:                                                       


                                                                            Gudagåva.

Medan andra trösthandlar choklad trösthandlar jag dofter! (Chokladen ligger ju redan i skåpet.) Det är det bästa som finns, jag blir genuint lycklig. Två stycken av denna blev det, gillar jag den lika mycket som jag tror att jag kommer göra tänker jag gå tillbaka och köpa ännu fler. För det är jag värd! Ikväll ska jag begrava näsan i armen och  sniffa mej till sömns, som en äkta narcissist. :)


 

Men!

Publicerad 2010-02-02 12:13:48 i Allmänt

Inget ont som inte för nåt gott med sej.

Innan jag gick till jobbet visade vågen 69.9 kg - min drömgräns på 70 minus är nådd!

Haha, jag borde bli dumpad oftare.

Morgonstund har bajs i mund.

Publicerad 2010-02-02 06:18:44 i Allmänt

Ni vet när man säger "jag har inte fått sova nånting inatt"?

Alltså... jag har inte fått sova NÅNTING inatt. Vid klockan 4 var jag inställd på att ringa och sjukanmäla mej, för jag är minst sagt utmattad och har ett huvud som jag undrar hur jag ska stå ut med idag. Men så nu när klockan ringde tänkte jag att jag inte har lust att betala tusen spänn för att vara hemma och må dåligt när jag lika gärna kan må dåligt på jobbet.

Afrikansk dans ikväll, that oughta do it.

Ain't it strange?

Publicerad 2010-02-01 23:16:21 i Allmänt

Det enda som faktiskt känns riktigt jobbigt med det här är att tårarna som kom ikväll inte handlade om honom, utan om samma människa det handlat om det senaste året. Och jag kan ju inte vara arg på någon som bara är med om samma sak som jag själv. Vissa människor är svåra att släppa taget om. Det går inte att göra så mycket åt. Man träffar någon annan man trivs med ett tag, och som man för den delen tycker om en hel del. Men den där känslan i hjärtat finns inte. Och vad ska man göra då?

Det känns som att det alltid kommer handla om dej, baby. Ingen har gjort mej så glad, men ingen har fan gjort mej så ledsen heller. Och fast jag vet att vi aldrig kommer kunna göra varandra lyckliga så är det fortfarande dej jag tänker på innan jag ska sova, dej jag vill imponera på när jag gör nåt bra, din doft jag vill känna, din axel jag vill luta mitt huvud mot. Men jag vet att det är ett val jag gör. Jag väljer att fortfarande tänka på den där natten då du låg här i min säng och svarade med exakt rätt citat från Lejonkungen. Jag väljer att minnas varenda sms, trots att jag raderat alla. Jag väljer att komma ihåg våra händer under bordet som den bästa jävla stunden nånsin.

Och allt detta blir skrivet nu för att han, han som inte är du, valde att inte välja mej.
Hur ironiskt är inte det?

Nu ska jag sova.


...

Publicerad 2010-02-01 10:06:24 i Allmänt

Eller så får man ett sms om att dagens rep är inställt.

Senast i fredags sa jag till Jonathan att antingen är allt jävligt bra samtidigt, eller så är allt jävligt dåligt.

Haha, jag hatar att jag alltid har rätt.

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela