Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Oslagbart.

Publicerad 2008-02-28 23:24:39 i Allmänt

Det började igår med att Lotta berättade om klippet på nätet där James och Julia, ett vanligt engelskt par, dansar första dansen på sin bröllopsfest till I've had the time of my life, och gör den precis (nåja, inte lika proffsigt, hehe) som i filmen (vet ni inte vilken film jag talar om är ni inte värda att läsa den här bloggen). Detta par blev kändisar efter detta - man kan ju bli det genom youtube nuförtiden - och har fått göra massa intervjuer och medverka i hur många teveprogram som helst. Och jag måste erkänna att jag blir lycklig av att titta på klippet. Till och med lite gråtig.

I alla fall. Nu sitter jag här med värsta nostalgin och har kollat på en massa filmklipp. För handen på hjärtat - är inte Dirty Dancing världens bästa film? Det spelar ingen roll att man sett den hundra gånger, och det spelar ingen roll att man försöker slänga sej med coola regissörer hit och snyggt skrivna manus dit. Den förblir den ultimata filmen. Åtminstone vet jag att mina kvinnliga läsare håller med mej. Tjejer, hur många gånger har man inte tittat på den när man varit lite halvkrasslig och suckat över hur snygg Patrick Swayzes (Johnnys) bara rygg är när han och Baby övar till Hungry eyes? Hur många gånger har man inte velat skjuta töntiga Neil som utbrister "Mambo! Come on!" och ändå inte kunnat låta bli att sjunga med i "join hands and hearts and voices, voices hearts and haaaands"?

Och filmen lär ju ha ett av historiens bästa soundtrack. Alla låtar är bra! Eller tja, nästan alla... haha.

Kolla här (låtordningen på soundtracket):

I've had the time of my life - Bill Medley and Jennifer Warnes (kommentar överflödig)
Be my baby - The Ronettes (filmens intro, svartvitt med rosa text)
She's like the wind - Patrick Swayze (när Johnny kör iväg och sanden dammar ner hela vägen)
Hungry eyes - Eric Carmen (som sagt...övningsscenen)
Stay - Maurice Williams and The Zodiacs (en scen när Baby och Johnny ligger i sängen, va? fast jag är väldigt osäker... det kan vara en scen inne på Dirty Dancing-stället också... hmm... ja, det är det va??)
Yes - Merry Clayton (Lisa tror att hon ska ligga med Robbie, men han tycks redan göra det med någon annan...)
You don't own me - The Blow Monkeys (det här är en deppig scen, va? med regn... eller så är det i den här scenen dom ligger i sängen och pratar? Lotta, hjälp mej!)
Hey baby - Bruce Channel (när dom övar dans och balanserar på en stor stock :D)
Overload - Zappacosta (när Johnny låst in bilnycklarna och krossar rutan med en liten vit stolpe... haha, den här låten är inte världens bästa, direkt.)
Love is strange - Mickey and Sylvia (turturduvorna dansar och rollspelar - se nedan)
Where are you tonight - Tom Johnston (Baby är förmodligen på väg till Johnnys rym)
In the still of the night - The Five Satins (och nu har hon kommit fram)

Snacka om klass.

62179-117


Världens bästa film, helt enkelt.


(Och nej, jag är faktiskt inte galen.)

_________________________
Uppdatering lite senare: Kom just på att många av filmes bästa låtar, t.ex. Love man och Do you love me, inte är med på detta soundtrack. Katastrof! Men sen googlade jag och såg att det finns ett mycket bättre soundtrack med samtliga låtar. Det förklarar saken. Men ni får hålla till godo med detta.


Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2008-02-29 00:37:32

Har soundtrack ett och två! Den ultimata ensam-hemma-städ-musiken! När jag såg den med Lisen när vi var rätt små tänkte man att det är så kärlek ska vara. Åhh vad naivt! =) Filmen är så nostalgisk och får mig att tänka tillbaka på varma somrar då man badade fem gånger om dagen. just det paret var med på Oprah och fick dansa, då kom självaste Patrick och överraskade dem. Kram

Postat av: Caroline

Publicerad 2008-02-29 08:36:38

Ja, jag vet, så himla häftigt! Såg tyvärr inte programmet och på youtube kan man bara se korta klipp från överraskningen. Kram på dej!

Postat av: AKD

Publicerad 2008-02-29 13:13:04

Jag är en kvinnlig läsare i ungefär din ålder. Jag och de tre vänner jag hunnit fråga vid den här tiden på dagen är fullkomligt ickeimponerade av Dirty Dancing... Herr Swayze är dessutom fullständigt motbjudande.
Å andra sidan kanske vi inte är lika tjejiga som du, fröken "I cry at strangers weddings".

Postat av: Lotta

Publicerad 2008-02-29 18:20:19

Men hallå!! Ta en tops!

Postat av: Caroline

Publicerad 2008-02-29 18:40:47

Shit... jag måste verkligen engagera mina läsare. Redan klockan 13.13 hade hon vädrat innehållet i min blogg med tre av sina otjejiga väninnor... Impressive! :)

Postat av: Don Tomaso

Publicerad 2008-02-29 20:20:51

Vissa har 50 i skor. Andra är 110 cm långa. Imponerande att tre med så udda smak känner varandra.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela