Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Hemkommen.

Publicerad 2007-08-28 13:32:14 i Allmänt

Efter mycket om och men (förklarar snart) är jag tillbaka i Sverige. Lite brunare, och med lite mer träningsvärk i skrattmusklerna.

I måndags eftermiddag kom vi fram till vårt hotell i Sunny Beach. Hotellet, Amfora, var helt okej och låg bara ca 100 m från stranden. Perfekt, med andra ord. Även om hotellet inte var i direkt lyxklass och om städerskan var något halvhjärtad i sitt engagemang så trivdes vi utmärkt, inte minst på grund av vår balkong där det groggades, röktes, lyssnades på musik och skrattades i en hel vecka.

Eftersom hotellet låg lite i utkanten av SB (hahaha, jag sa faktiskt "Sunset Beach" en gång, snacka om teveskadad) fick vi ta minitåg till och från centrum, alternativt taxi (om det var efter midnatt, och det var det rätt ofta, haha). Rätt skönt att inte bo mitt i smeten, iofs. Man märkte dock att högsäsongen var över; det utlovade "värsta draget" man hade hört talas om från olika källor var inte särskilt imponerande. Det var istället rätt mycket äldre par och barnfamiljer som turistade. Men vi hittade likasinnade att umgås med ändå. Alriiight!

Det sämsta med Bulgarien är dock bulgarerna. Maken till sura miner och dålig service har jag nog aldrig varit med om. De få trevliga bemötanden vi fick under hela veckan kan vi räkna på ena handens fingrar.

Det bästa var kanske... priserna? Tio spänn för ett paket cigg är ju inte sådär jättefarligt, menar jag. Och när en 70-centilitare med sprit bara är marginellt dyrare än en chipspåse kan man ju inte klaga. Haha!

Planet hem skulle gå kl 03.10 svensk tid på mådag morgon, och hemma i Sverige skulle vi landa tre timmar senare. Tji fick vi när det inte ropades ut något i högtalarna på flygplatsen. Istället för att komma med någon som helst information stod tjejerna i informationsdisken och pratade med varandra samt dansade till skitdålig, bulgarisk musik dom hade på sina fula mobiltelefoner. Moget. Oroliga resenärer fick gå fram till luckan och fråga vad som egentligen hände. Någon resenär fick beskedet att planet precis landat och att det var ombordstigning om "tio-femton minuter", en annan fick veta att ingen visste någonting. Med andra ord är det tydligen bara lögnare som får anställning på bulgariska flygplatser, för slutligen fick vi beskedet att planet var försenat och att det inte skulle bli någon flygning förrän kl 13 (12, svensk tid). Nio timmars ren och skär ångest. Hade det inte varit för att Sofie och jag var så trötta hade vi brutit ihop.

Nåja, hem kom vi till slut och det var riktigt skönt. Nu låter det väl som att vi haft en skitsemester, men så är det absolut inte. Det har varit en jätterolig vecka som jag kommer leva på länge. Dock har vi konstaterat flera gånger att Sverige är världens bästa land och att vi aldrig ska yppa ett ont ord om Moder Svea igen. ;)

Avslutningsvis måste jag bara säga att jag inte kunde haft ett bättre resesällskap än Sofie. Inte en enda gång har jag irriterat mej på henne, och det är inte många sekunder som gapskrattet inte väntat bakom hörnet. Du är bäst! :D

Overkligt värre att skolan börjar imorgon... kommer bli väldigt intensivt. Ska strax in till stan och kolla efter kurslitteratur... inte sådär jättesugen, nej. Och så måste jag fixa en tvättid. Sötebrödsdagarna är över!

Kommentarer

Postat av: Dan

Publicerad 2007-08-29 17:22:16

Jag är mest av allt glad för att du kommit hem välbehållen. Tjing!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela