Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Mycket roligt på gång!

Publicerad 2007-04-16 19:12:50 i Allmänt

Gårdagen var hur mysig som helst. Älsk och jag möttes i Slottsskogen, köpte nåt att äta och la oss ner på min medhavda filt. Det var hur mycket folk som helst (såklart) och det kändes nästan lite filmfånigt att ligga där och småpussas och vara lycklig. Men det var det värt!

Sen köpte vi en glass och gick och tittade på alla söta djur. Sälar (åååh), pelikaner, dovhjortar, gotländska utefår (finns det innefår?), påfåglar och lite annat roligt såg vi.

Känslan av att det känns orättvist att hålla djur på en så liten yta förstärktes ganska kraftigt när vi kom till älgarna. Två bjässar låg på marken och glodde och andades tungt. Det kändes inte alls om att dom var utmattade, snarare deprimerade. Och dom hade verkligen en löjligt liten yta. Många tycker säkert att jag hycklar när jag pratar om sånt här i och med att jag slutade att vara vegetarian för snart två och ett halvt år sen. Men jag har helt enkelt inga problem med att äta kött längre - faktum är att jag kan äta kött med gott samvete om jag vet att djuret har haft ett bra och värdigt liv. Men tyvärr så vet man ju nästan aldrig om det har varit så. Jag vill att alla kor och grisar ska vara lyckliga, kunna springa och skutta, böka och rulla sej. Obehindrat. Jag vill inte att dom ägg jag äter ska komma från en höna som spenderat hela sitt liv i en bur. Vet inte riktigt vart jag vill komma med det här, men jag vill väl bara säga att jag anser att det är mycket värre att hålla djur fångna/göra dom till cirkusartister än att äta dom. Sen är det ju såklart skillnad på vilka djur man pratar om, dom gotländska utefåren såg ut att trivas riktigt bra. Vilket dom knappast skulle göra om man släppte ut dom till att klara sej själva i skogen. Älgarna däremot... det gjorde faktiskt lite ont att se dom.

Trots den tråkiga känslan var det som sagt en jättemysig dag i Slottsskogen. Hoppas att det blir många, många fler i sommar.

På fredag blir det STOCKHOOOLM! Jag längtar! :D Till och med tågresan ska bli rolig.
Nu är dessutom allt ordnat till Köpenhamnsresan; både vandrarhem och tågbiljetter är fixade och betalda! Känns underbart.

Med risk för att bli tjatig så ackompanjeras vårens lyckliga känslor av Prayer for the weekend, New Pollution och Death to the martyrs. (Det här kanske, kanske är deras bästa skiva hittills!)

Nu ska jag snart åka till Bergsjön och gosa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela