Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

"Ett syndigt litet stycke"

Publicerad 2006-03-21 14:36:40 i Allmänt

Tänk vad en enda liten mening kan göra. Per-Anders, Jonathan och jag satt ute i vårsolen och diskuterade huruvida det verkligen finns en könsmaktsordning. En väldigt intressant diskussion som höll på i säkert en timme. Personligen har jag aldrig upplevt att jag blivit förtryckt på grund av att jag är kvinna. Sen är jag ju å andra sidan en ganska tjatig jävel som tar för mej. Det är inte alls lätt för många att vara kvinna i Sverige, särskilt inte om man inte har lite skinn på näsan. Jag är medveten om det.  Men det lär ju inte vara särskilt lätt för vissa män att vara män heller. Och jag stör mej oerhört mycket på att det inte lyfts fram tillräckligt. Som att varje kvinna är ett offer liksom, istället för att uppmärksamma att orättvisor finns överallt.

Offer, my ass! Men tja... det är ju som sagt så som jag upplever det.

Märkte ni att jag skrev "vårsolen", förresten? Den har ju börjat titta fram lite, även om det är brottsligt kallt för att snart vara april. Hursomhelst gör solen underverk. Särskilt kombinerad med Otis Reddings underbara röst i mp3-spelaren.

Nu ska bara vitsipporna komma också, sen är magin här.

Kommentarer

Postat av: Dan

Publicerad 2006-03-21 16:50:32

Skönt att höra att mp3-spelaren fortfarande fungerar.

Postat av: Lovisa

Publicerad 2006-03-22 00:20:59

Skönt att höra att våren kommit till GBG för det är fan mer än den gjort ner til sjötofta!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela