Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Jag skriver av mej.

Publicerad 2006-08-12 21:16:24 i Allmänt

Det här inlägget kommer bli väldigt personligt, men för er som känner mej är det knappast nån överraskning att min pappa är väldigt sjuk så det är inte så att jag sitter och blottar mitt allra innersta nu. Snarare konstaterar jag bara fakta.

Att ha en sjuk förälder är en tuff situation, inte minst för att man ser hur den friska föräldern också lider. Det är en ständig källa till dåligt samvete som jag vet att mina tre syskon upplever lika starkt som jag. Dessutom är maktlösheten så stor att man inte orkar kännas vid den längre; det finns helt enkelt ingenting man kan göra för att hjälpa till.

Riktigt hur jobbigt det egentligen är har man nog på ett vis glömt bort. Pappa har varit sjuk i mer eller mindre fem års tid nu, men det är det senaste året som varit allra tyngst. Hursomhelst... efter så lång tid har man hur hemskt det än låter vant sej. Det är mer regel än undantag att man knappt reagerar över att någon, som i vanliga fall aldrig klagar över någonting här i livet, allt oftare konstaterar att han mår skit. Det är med något som skulle kunna liknas vid känslokallhet av den som inte upplevt det själv man bevittnar en ångest och ett lidande vi andra knappast kan föreställa oss.

För vad ska man göra?

Allra värst är att jag ofta tänker att pappa är jobbig, när jag i själva verket vet att det inte är han utan alla år av sjukdomar som ska skuldbeläggas. Jag vill inte minnas honom som krävande, jag vill minnas honom som den roliga, otåliga, kvicka och genomsnälla människa han faktiskt är och som man fortfarande ser glimta till ibland.

Vad hade man inte gett för ett trollspö?

Kommentarer

Postat av: Johanna

Publicerad 2006-08-13 01:52:44

Hoppas du haft en bra sommar, trots allt jobb. Hoppas att din pappa blir bättre! Om du vill snacka är det bara att ringa! Lycka till med praktiken i höst också! Vi hörs och ses hoppas jag. Kommer gärna upp i höst om du har tid. Förstår om du är upptagen ofta med skolan. Men hälsar gärna på så du får ett litet lufthål. =) kramar

Postat av: Baldermai

Publicerad 2009-03-11 13:52:28

Thank you for the informative website

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela