Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

En helt vanlig dag.

Publicerad 2012-04-17 19:35:26 i Allmänt

Dagen började med min nya träningsrutin; stavmaskin och cykling. Har NÄSTAN börjat uppskatta att cykla nu, och det är ju visserligen bra. Men jag blir så fruktansvärt avundsjuk när jag ser alla som drar på sej löpardojorna och beger sej ut i spåret.
Jag viiiill.
Men det är bara att bita ihop och ösa på med ännu mer tålamod.
Dagens första och enda lektion var en två och en halv timme lång övning som behandlade vårdlagarna och förväxlingsrisker. Min patrull blev kallad till ett torg där ett gäng väsnades och skrämde allmänheten och min uppgift i det hela blev att omhänderta en tjej som var så berusad att hon inte kunde ta hand om sej själv. Denna lag, LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.), är - till skillnad från vad många kanske tror - inte en strafflag utan en vårdande lag. Det räcker alltså INTE att en person som druckit några öl är otrevlig mot polisen för att han eller hon ska hamna i "fyllecell". Polisen får alltså BARA göra ett omhändetagande enligt LOB om personen i fråga är full och oförmögen att ta hand om sej själv eller utgör en fara för sej själv eller någon annan. Allting annat är fel, fel, fel! Kom ihåg det!
Efter lunchen haffade jag Caroline och tog en kaffe i matsalen. Känns som evigheter sen vi fick tid att sitta och prata, bara vi två...Det var hur mysigt som helst och efter en lång pratstund mötte vi upp Björn, Björn, Zacke och Emilia för lite tentaplugg. Okej, det blev ganska mycket skratt och prat om annat också men vi fick en hel del frågetecken uträtade. Gruppdiskussioner med engagerade människor är super!
Nu sitter jag i Fredriks soffa och undrar om han har gått vilse. Två saker fick jag veta i telefon tidigare idag:
1. Han skulle inte bli så sen.
2. Han skulle handla på vägen hem så jag fick inte ens täääänka på att börja laga någon mat.
Såhär blev utfallet:
1. Han verkar ha gått upp i rök.
2. Jag är svinhungrig.
Hur tänkte han här?
(PS. Jag vet att det är skitjobbigt att det inte är någon styckeindelning men blogg.se ville tydligen inte bistå med den tjänsten idag. Märkligt. En annan märklig sak är att det plötsligt blir reklamlänkar lite här och var i texten. Klicka inte på dom. Bu för blogg.se!)

Kommentarer

Postat av: Fredrik

Publicerad 2012-04-17 20:42:56

Misströsta inte min kära! Jag är på intågande! Längtar efter att få ha dig i mina armar med hast!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela