Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Ett år utan dej.

Publicerad 2008-11-05 11:32:20 i Allmänt


Det längsta år jag varit med om, men samtidigt kortaste. Allt har hänt, och inget har hänt. Men ingenting är som det alltid har varit.

 

Du är ju inte här.

 

Jag kommer aldrig glömma ljudet av grannarnas konstiga skratt i mina lyhörda väggar. Det lät underjordiskt, och det i kombination med att jag var nyvaken gjorde att allt kändes så surrealistiskt. Och så ringde Lotta.

Jag fattade på en gång.

”Jag vill att du sätter dej ner nu...”

(Det här händer inte.)

”Ja...?”

(Säg det inte!)

Pappa gick bort för några minuter sen.”

 

Jag gick ut i mitt nedsläckta kök och skrek. La mej på vardagsrumsgolvet och skrek.

Ibland känns det som att jag fortfarande skriker.

 

Minns när vi kom för att säga hejdå. Du såg så liten ut och din hand var inte särskilt kall. Men du fanns inte.

 

Du finns fortfarande inte.

 

Jag hade gett vad som helst för att få en kram av dej, pappa. Jag hade gett vad som helst för att få höra dej säga ”vad fin du är”, som du brukade. Eller att bara en enda gång till få komma från tåget, kliva ur bilen och se dej sitta där på ljugarbänken och skina upp för att din yngsta dotter har kommit hem.

 

Trots att du hade varit sjuk så länge, och trots att det inte kom som en jättestor överraskning så har allt varit mycket jobbigare än vad jag har gett sken av. Bara för att du var gammal och sjuk betyder inte det att förlusten blir mindre; du var inte mindre pappa för det. Och du är inte mindre saknad.

 

Jag önskar att du hade kunnat vara med när jag tog min examen. Att du hade kunnat se att jag tar hand om mej själv bättre nu, och att jag gör mitt bästa för att vara lycklig - även om det innebär att fatta svåra beslut. Jag behöver fortfarande känna att du är stolt över mej, är du det?

 

Det gör så ont i mej att tänka att mina framtida barn inte kommer få träffa sin morfar. Men dom kommer ha en, precis som jag fortfarande har en pappa. För jag kommer aldrig sluta prata om dej.

 

Kommentarer

Postat av: Carin

Publicerad 2008-11-05 13:36:24

Caroline, du ska veta att jag tänkt på dig pga det här och jag inser att det inte är lätt, men du är en stark tjej och jag är stolt över dig - precis som Hasse skulle varit. Jag finns här om du behöver prata.. Puss o kramar

Postat av: Carina

Publicerad 2008-11-05 14:04:42

Jag förstår precis vad du menar Caroline. Du skriver och jag sitter och nickar när jag läser. Jag är övertygad om att han vet och att han ser och att han är stolt. Kram på Dig!

Postat av: Johan

Publicerad 2008-11-05 22:16:36

Det du behöver är en kattunge, en korg fylld med dumlekola (alternativt Ferraribilar i choklad), kanske ett par avsnitt av S&C, en filt och en stor kram!

Postat av: sara

Publicerad 2008-11-06 11:07:35

sitter här med tårar i ögonen, det är ju precis så som du skriver det. ens förälder är ju alltid ens förälder, hur gammal man själv än är, och en förlust är ju alltid en förlust, hur väntad den än är. tusentals varma kramar! /taxen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela