Salacious

"...och jag skattar mej lycklig som körde fel när jag vet hur rätt det blev."

Årssammanfattning!

Publicerad 2008-12-29 17:44:01 i Allmänt

Tänkte först skriva en lista över årets bästa och sämsta grejer, men det är skitsvårt! Gillar varken att rangordna eller att reducera något till en pluttig rad. Därför skriver jag lite om mitt 2008 i sammanfattande form. (Ni som inte läst den här bloggen tidigare kan ju skita i mina tidigare inlägg och bara läsa detta om ni vill.)

I januari tog jag min socionomexamen och klivet ut i "vuxenvärlden". Några lata, men till slut jobbiga, månader följde. I väntan på att min heltidsanställning skulle starta jobbade jag lite strödagar, men gick mest hemma och rullade tummarna. Lite projekt kom jag igång med dock.

Bland annat bestämde jag mej i februari för att det en gång för alla var dags att lägga om min livsstil. Fattade till slut att det inte finns några genvägar och började röra mej mer och äta mindre. Ungefär åtta kilo försvann under våren och jag är faktiskt jävligt stolt att jag klarade det helt på egen hand och främst tack vare min vilja. När jag bestämmer mej på riktigt, då blir det så.

I mars började arbetet på Danska vägen och Jonathan och jag slet som två djur med att slänga skräp, städa, kånka och skruva ihop möbler. Det var en riktigt häftig känsla att vara med alldeles från början i en ny verksamhet. Ännu roligare var det i april då vi hade invigning och dom första flyttade in. Jag kände mej duktig och behövd den här tiden, riktigt kul var det. På fritiden fortsatte jag med min nya besatthet - löpning. Vilket var helt overkligt, eftersom jag alltid avskytt att springa. Men mina rundor i skogarna blev som knark, och ibland byttes endorfinerna ut mot adrenalin - till exempel när jag trodde att jag blev jagad av ett vildsvin.

Det blev ännu en Köpenhamns-resa med tjejerna i maj och den där varma lördagen vi spenderade i den där parken måste varit årets kanske skönaste dag... kommer ni ihåg? Ingen tid att passa, inga måsten, bara vänskap, öl, bra musik och skratt. Precis som en festival, men utan alla drägg. Jag saknar er! Och speciellt dej, Sara. Önskar vi kunde träffas oftare...

Särskilt mycket spelande blev det inte i år, årets första spelning kom inte förrän i juni! Men trots att vi träffas så sällan så gör vi alltid riktigt, riktigt bra ifrån oss när det gäller... Och det är inget skryt, utan fakta. Jag är faktiskt stolt över oss, och jag ser fram emot nästa år och alla nya låtar vi ska repa in.

Juli var en ganska tung månad, främst på grund av jobbet. Kunde inte låta bli att ta med mej det hem och mådde riktigt dåligt ett tag. Droppen var när jag svimmade på Liseberg, haha... Det kanske inte hade nåt samband, men jag tror att det var en bidragande orsak. Hursomhelst så var det en varningssignal som fick mej att inse att jag kanske borde ta hand om mej själv lite bättre.

Och det började jag göra också. I augusti bestämde jag mej, efter flera års velande, för att lämna ett förhållande som visserligen gjorde mej glad på vissa plan men som i det stora hela hindrade mej från att vara mej själv och bli lycklig. Jag är så glad att jag faktiskt vågade, och jag har lovat mej själv att aldrig kompromissa så med mitt eget välbefinnande igen, vad det än gäller. Trygghet är bra, och det är skönt att inte vara ensam. Men det får fan vara värt det. Och jag vet ju att jag alltid, alltid klarar mej.

Särskilt när jag har världens bästa människor omkring mej. Augusti blev en riktigt lyckad månad ändå för Lotta och jag åkte till Kreta och hade en helt fantastisk vecka. Förmodligen den bästa veckan jag upplevde på hela året.

Och hösten fortsatte bra. I september åkte Sofie 28 mil för att kunna vara med på en vanlig förfest hos mej, och det satte tonen för hur vår kontakt skulle komma att intensifieras (vad vuxet det känns att använda såna ord). Ärligt talat så vet jag inte vad jag hade gjort utan dej det här året, Pärlan. Därför känns det helt självklart att jag även firar in det nya med dej. Imorgon kommer du hit! :D

Oktober vet jag inte riktigt vad som hände med? Allt var bara ett enda vardagslunk med Sex and the city och min filt på vardagskvällarna, samt längtan efter nästa fest. November var väl likadan egentligen, blandat med massa familjegrubbel.

Och nu är vi här, i december. Det har varit en väldigt slarvig månad, och jag vet att ALLA säger samma sak (skillnaden är att jag inte tänker sluta i februari), men jag längtar ihjäl mej tills gymet öppnar och jag kan börja träna igen. Får en släng av omotiverad ledsenhet ibland, och det beror säkert på att jag inte känt kicken på länge. Men nu är det bara några dagar kvar. :D

Som jag sagt tidigare, jag längtar efter 2009. Gillar egentligen inte allt tjat och föreställningen om att allt kommer bli annorlunda bara för att det blir ett nytt år. Men det är faktiskt ett riktigt bra tillfälle att ta en titt på sitt liv och se vad som är bra och vad som ska bli annorlunda.

Samtidigt längtar jag inte alls. Ser till exempel inte alls fram emot att säga hejdå.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2008-12-29 21:58:02

vilken fin sammanfattning.. önskar att jag också skrev en, kanske skulle ta och göra det..=) jag saknar dig jättemycket, det känns så konstigt att träffas så sällan.. hoppas du får en jättefin nyårsafton! 2009 pussar till min härliga prinsessa!

Postat av: Johanna

Publicerad 2008-12-30 01:51:29

Hallå! Hoppas du haft en bra jul. Fick ett ryck innan o gick in på Skunk. Skrattade högt åt allt vi hade skrivit! Helt sjukt känns det att läsa ca 8 år gamla meddelanden. Gott nytt år på dig. Kram!

Postat av: Caroline

Publicerad 2008-12-30 09:23:36

Sara: Detsamma, darl! Fira ordentligt! :)Puss!



Johanna: Hahahaha, jag borde nästan också gå in och göra det. Om inte annat för att se vilka puckon man var kär i. Svartblomma-storyn ända från början, till exempel. ;) Gott nytt år på dej med! Kraaam.

Postat av: Dan

Publicerad 2008-12-30 17:47:26

Min sammanfattning av 2008: Jag fyllde år... igen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caroline

Växte upp i Gislaved, skapade min egen tillvaro i Göteborg och har nu hamnat i Stockholm. Tre platser, tre bitar att dela mitt hjärta i. Det är mycket som ryms där; musik, träning, Fredrik, familjen och vännerna, hundar och film är några av sakerna. Skulle kunna inreda hela hemmet med Marilyn Monroe om jag fick, älskar Ola Salo och Markus Krunegård och tycker att livet inte vore värt att leva utan choklad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela